mboost-dp1

Microsoft Corporation

Skan et objekt i 3D med Kinect

- Via Version2 - , redigeret af johnny_newz

3D-printere er efterhånden kommet så langt ned i pris, at det er blevet muligt for almindelige mennesker at købe dem.

Læs også: 3D-printer til under 3000 kroner

Det er dog svært at skanne objekter i 3D, men det har to franske forskere fra Manctl nu fundet en løsning på. De har udviklet noget software med det tilhørende SDK, der kan bruge Kinect-sensoren, til at optage en 3D-model af et fysisk objekt. Det skriver Version2.

Kinect-sensoren skal drejes omkring det objekt som ønskes skannet i 3D, hvorefter softwaren kan sammenligne fikspunkter i to billeder til at beregne en 3D-model. I praksis er det nemmere at dreje objektet placeret på en stol.

Nicolas Burrus, Manctl, til Version2 skrev:
Vi sammenligner to frames efter hinanden, så man skal føre sensoren i en jævn bevægelse. Hvis man gør det for hurtigt, kan den ikke følge med.

Herefter kan den skannede model behandles i et CAD-program, hvorefter den kan printes ud på 3D-printeren.





Gå til bund
Gravatar #1 - Andos
26. aug. 2012 11:57
Har ofte undret mig over at man ikke importerer 3D objekter på den her måde til computerspil og lignende. Smæk modellerne igennem nogle simplificeringsalgoritmer og så lige ret de værste fejl og mangler i geometri og textures i en 3D editor og så ind i spillet.
Gravatar #2 - Cypern
26. aug. 2012 12:47
Det gør man da allerede...
Gravatar #3 - LordMike
26. aug. 2012 13:12
#1 I Ringernes Herre, der brugte de 3D til at animere den der hestehær der stormer tropperne foran den hvide by.

Hestene blev filmet iført en masse fikspunkter mens de løb, og så skabte filmfolkene en 3D model på computeren.

Og er ikke i tvivl om at man gør det samme for spil. Men igen, jeg har set en del videoer på Youtube hvor en gut tegner en bil, med mange detaljer, f.eks. i MSPaint - så jeg tror alligevel en del ting bliver skabt 100% digitalt. :P
Gravatar #4 - jpvg
26. aug. 2012 13:43
#1

Fordi det går hurtigere at lave det digitalt end det gør at få en perfect skanning. En dygtig modeller kan kaste et lowpoly highquality køretøj ud på en 8-10 timer og hvis det så er lavet i østeuropa eller lign. til en 50'er i timen så skal du godt nok have et rimeligt fedt, særdeles costefficient setup, masser af plads med mange skannere etc for at kunne konkurrere.
Gravatar #5 - _alligned_malloc
26. aug. 2012 13:44
#1

Grunden er at 3d skannere oftest får en masse ekstra ubruglig data ud. Derefter skal du have en artist til at sidde og tilpasse modellen til at kunne bruges i spil.
Så går det hurtigere, og det ser bedre ud, hvis du bare får dine artists til at lave det for bunden af.
Gravatar #6 - Mort
26. aug. 2012 14:34
Min erfaring med Kinect er at dens dybdesensor er ret upræcis. Hvis man optager en række billedframes, af et stillestående landskab, så vil afstanden til hver optaget pixel stå og flimre frem og tilbage.

Hvis man bruger en averaging algoritme til at filtrere den støj ud, så kan det godt være at det kan bruges, men jeg tvivler på at det er særlig nøjagtigt.
Gravatar #7 - Andos
26. aug. 2012 15:48
#3: Jeg snakker ikke om motion capture, jeg mener en måde at masseproducere props til 3D spil på (stole, borde, glas, simple planter, skabe, kommoder osv osv)
Jeg ved det allerede er muligt at gøre men det er ikke specielt praktisk. F.eks. blev "standford bunny"'en indscannet i 3D ud fra et fysisk objekt hvor en laser scanner skal køre rundt om den.
Du kan allerede udtrække dybdeinformation fra flere forskellige billedkilder f.eks. video eller flere fotos (se Microsoft's PhotoSynth der laver store 3D point-clouds ud fra brugeres fotos). Med det i tankerne kunne man bare med et simpelt videokamera gå rundt om fysiske objekter og udtrække nogle fine 3D modeller ud fra dem og endda også få textures og så videre. Et Kinect kamera vil kunne få endnu mere præcis dybdeinformation end et simpelt bevægende video-feed.
Med nogle ordentlige simplificeringsalgoritmer kan du nemt få dem reduceret ned til noget som en 3D atist kan pille ved.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login