mboost-dp1

cnet

Fremtidens krigsførsel: Forsvarsforlig åbner nyt dronecenter i Odense

- Via newz.dk -

Spioner og soldater er allerede godt på vej til at blive afløst af maskiner. Tænk bare på droner, der allerede er en del af krigsførelsen rundt om i verden.

Derfor har Forsvaret som en del af det nye forsvarsforlig besluttet at placere et nyt dronecenter ved HCA Airport i Odense.

Her skal Forsvaret og det nye dronecenter samarbejde med Danmarks Dronecenter, UAS Denmark, der siden maj 2017 har været etableret i lufthavnen. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

I Odense kan Forsvaret, UAS Denmark og hele den danske droneindustri vidensdele og samarbejde omkring udvikling, drift og test af systemer og komponenter til droner.

Google

Google lancerer app til lokalnyheder

- Via www.dr.dk -

Google tester en app i to amerikanske byer, der gør det muligt for alle at skrive og dele nyheder om lokalsamfundet.

Bulletin hedder appen, der med tekst, video og billeder gør det nemt og muligt at lave lokale nyhedshistorier om f.eks. oversvømmede veje eller lokale sports-begivenheder.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvordan bulletin-nyheder vil blive vist på Google og i Google-søgninger, f.eks. om de vil blive prioriteret højere i lokalsamfundet end regulære nyhedsmedier.

En app som denne er en god mulighed for Google for at indsamle flere data om folk og steder – både i form af billeder og lokations-data.

Appen testes i Nashville i Tennessee og i Oakland i Californien, og man kan skrive sig op til potentielt at blive tester på deres side her.

Pixabay

Hackere stjæler for milliarder fra kryptovalutabørs

- Via Bloomberg - , indsendt af arne_v

En af de største kryptovalutabørser i Japan ved navn Coincheck Inc. har mistet 500 millioner af kryptovalutaen NEM, der svarer til 2,4 mia. kr.

Coincheck Inc. fortæller, at de endnu ikke ved, hvordan de mange NEM er forsvundet – angiveligt sammen med betydelige summer ripple.

NEM er den 10. største kryptovaluta og havde tidligere en markedsværdi på 72 milliarder kroner, hvor den på dagen for tyveriet faldt med 12 milliarder kr.

Ripple tog også et dyk på seks procent efter hændelsen, og bitcoin dykkede ligeledes, men har siden rettet sig.

 

SXC - gusmolina

Det danske cyber-forsvar skal forstærkes med 1,4 milliarder kr.

- Via dr.dk -

Et nyt forsvarsforlig vil forstærke det danske forsvar økonomisk med 12,8 milliarder kroner, hvorfra 1,4 milliarder af disse skal bruges til styrkelse af Danmarks cyber-forsvar.

Det sker for blandt andet at dæmme op for truslen fra Rusland, der har optrappet brug af hacking og spredning af falske informationer.

En del af de 1,4 milliarder kr. skal gå til et cyber-situationscenter, der skal overvåge og skabe overblik over disse trusler.

Man har med vilje ikke ville konkretisere, hvad de 1,4 milliarder skal bruges til yderligere, da man ikke med sikkerhed ved, hvilke udfordringer man vil støde på i fremtiden.

Det nye forsvarsforlig skal gælde frem til 2023.

Burger King

Burger King går ind i kampen for net-neutralitet

- Via Variety -

Burger King har lavet en viral video, der støtter kampen for net-neutralitet og ønsker at forklare, hvad net-neutralitet betyder for den almindelige borger.

De bruger Whopperen som eksempel på et ikke-frit internet, hvor kunderne skal betale ekstra for at få deres Whopper hurtigere.

Til slut i videoen sender de seeren videre til Change.org/savethenet, der er en underskrifts-indsamling, som skal lægge pres på den amerikanske telestyrelse, FCC.

FCC stemte i december for at fjerne de net-neutralitetsregler, som var blevet indført i 2015.

Burger Kings video kan ses herunder.

Flickr - Jasmic

Forskere laver første komplicerede abe-kloner

- Via CNN -

Forskere i Shanghai er lykkes med at skabe to genetisk identiske makak-aber med den samme komplicerede kloningsmetode, som man brugte med fåret Dolly tilbage i 1996.

De to identiske aber er døbt Hua Hua og Zhong Zhong.

Det er første gang, man har klonet primater med den komplicerede metode, hvor man rekonstruerer et ubefrugtet æg.

Teknikken hedder ‘somatic cell transfer’ (SCNT) og fungerer ved, at man fjerner et ægs cellekerne, der indeholder det meste af den genetiske information, og erstatter den med en anden cellekerne, som stimuleres, indtil der dannes et foster.

Den celle-klynge, man danner, kan så bruges til at lave flere genetisk ens dyr, hvor man tidligere har lavet fire får, der var genetisk identiske med Dolly.

I 1999 klonede forskere en rhesus-abe, men dengang brugte man en simplere metode, der ikke kan danne lige så mange kloner.

Fordi os mennesker er primater ligesom Hua Hua og Zhong Zhong, så kan metoden i teorien også bruges på os, hvorfor der nu kan rejses flere etiske spørgsmål.

De to abe-kloner skal i den nærmeste fremtid bruges til at lave ny forskning inden for genetiske sygdomme.

The Boring Company

Elon Musks tunnel-firma vil sælge flammekaster

- Via The Verge -

Tesla- og SpaceX-chef Elon Musk har også startet virksomheden The Boring Company, der skal bygge tunneler under byer til at lette trafikken. De sælger på nuværende tidspunkt dog kun kasketter til private, men vil måske snart også sælge flammekastere.

I december tweetede Elon Musk, at når kasketterne var udsolgt, ville de begynde at sælge flammekastere, hvad mange troede, var en joke.

Hvis man besøger boringcompany.com/flamethrower kommer der en password-boks frem, hvor koden først var ‘flame,’ der dog senere er blevet ændret. Men her kunne man se et billede af flammekasteren til en pris på 600 dollars.

En besøgende hos The Boring Company har tidligere haft en prototype af flammekasteren i hænderne, som blev delt i en video på sociale medier, der senere er blevet fjernet.

Om flammekasteren bliver et kommercielt produkt, må tiden vise.

OPDATERING: Man kan nu forudbestille The Boring Company flammekasteren for 500 dollars. I tilfælde af uheld sælger virsomheden også en brandslukker for 30 dollars. Elon Musk har selv demonstreret flammekasteren på Instagram.

Mærsk A/S

Efter hackerangreb: Mærsk installerede 45.000 pc’er på 10 dage

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

Petya-hackerangrebet i sommer kostede Mærsk omkring to milliarder kroner.

På ti dage måtte Mærsk geninstallere hele deres infrastruktur, hvilket inkluderere at installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc’er og 2.500 applikationer.

En bestyrelsesformand i Mærsk kalder det nu for et dyrt ‘wakeup call’, der nu får Mærsk til at øge fokus på cyber-sikkerhed.

Mærsk har fået ros for deres håndtering af Petya-angrebet. Nu har den danske virksomhed fået øjnene op for, hvor vigtigt it-sikkerhed vil være for virksomheder i fremtiden.

 

Flickr - Thomas Huston

Tyskland går til angreb imod Facebooks dataindsamling

- Via dr.dk -

Tyske myndigheder er på vej med et forbud, der vil gå hårdt ud over Facebooks forretningsmodel.

Tyskerne truer nemlig med at forbyde Facebook at bruge data, indsamlet fra andre hjemmesider end Facebook.

Facebook bruger de indsamlede tredjeparts-data i form af cookies til at lave målrettede reklamer, inspireret af de hjemmesider, du senest har besøgt.

De tyske myndigheder håber, at Facebook selv vil foreslå en løsning på problemet, ellers vil et forbud være vejen frem.

I Belgien har man allerede indført et forbud mod at Facebook indsamler tredjeparts-data fra dem, som ikke har en Facebook-bruger.

Denne trussel fra de tyske myndigheder kommer få måneder før indførelsen af ny EU-lovgivning om databeskyttelse, som Facebook angiveligt vil håndhæve.

Wikimedia

SpaceX tester kæmpe-raket: Målet er mennesker på Mars

- Via The Verge -

SpaceX har udført en succesfuld ‘static-fire’-test af deres længe ventede kæmperaket Falcon Heavy, der kan ende med at gøre bemandede missioner til Mars til virkelighed.

‘Heavy-lift’-Raketten har været på tegnebrættet i mere end ti år og er nu efter testen klar til første affyring om en uges tid.

Falcon Heavy bruger tre Falcon 9-kerner, der gør den kraftig nok til at løfte 63.000 kg ud i kredsløb om Jorden. Ligesom SpaceX Falcon 9-raketter kan Falcon Heavy genbruges.

Den kommende første testaffyring er blevet rykket flere gange siden 2013, hvor den indledningsvis skulle have fundet sted.

Efter en mulig succesfuld test-affyring, der vil sende en Tesla Roadster i kredsløb om solen i Mars’ bane, kan Falcon Heavy begynde at flyve kommercielt.

Derefter ville den skulle transportere en satellit ud i kredsløb om Jorden for Saudi-Arabien samt en række forsknings-satellitter. Blandt de satellitter er bl.a. et rumfartøj med navnet Lightsail, der skal teste, om man kan flyve gennem rummet på solenergi.