Wikimedia

Demokrater er én stemme fra at genindføre net-neutralitet

I USA er Demokraterne angiveligt én stemme fra at genindføre net-neutralitet.

Genindførelsen ville ske med en lov, der også ville forhindre den amerikanske telestyrelse FCC i at fjerne det igen og således sikre net-neutralitet i fremtiden.

Loven støttes af alle 49 demokrater i Senatet og af én republikaner. Demokraterne skal bare have én republikaner mere over på deres side for at få flertal.

Senatet har 60 dage til at udfordre beslutninger, der bliver taget af et uafhængigt stats-organ som FCC.

Demokraterne har altså under 30 dage til at overbevise én af de republikanere, der er på vippen i forhold til net-neutralitet – her er Lindsey Graham eller John McCain de mest sandsynlige.

Den amerikanske telestyrelse FCC fjernede i december de net-neutralitetsregler, som Obama-administrationen havde indført i 2015, der sikrede, at teleselskaberne ikke bevidst kunne blokere og gøre hjemmesider langsommere for brugerne.

Gå til bund
Gravatar

#1 gramps2 17. jan. 2018 08:03

Trump skal vel stadig underskrive loven, og kan dermed blokere den?
Gravatar

#2 SnazzyDuckling 17. jan. 2018 08:46

gramps2 (1) skrev:
Trump skal vel stadig underskrive loven, og kan dermed blokere den?


Men så kommer den tilbage til Kongressen hvor der bliver stemt igen, og hvis den så går igennem bliver det lov udenom Præsidenten.
Gravatar

#3 thimon 17. jan. 2018 09:49

Men Demokraterne har vel ikke flertal i Huset. Hvis de ikke vinder i begge kamre, er det vel lige meget om det går igennem i Senatet. og at Trump som præsident kan nedlægge veto.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login