mboost-dp1

Pexel

Efter dataindsamlings-app: Apple blokerer Facebooks interne iOS-apps

- , indsendt af Ufomekaniker

Facebooks VPN-app, der indsamlede data mod betaling, har ført til, at Apple har blokeret Facebook-ansatte i at tilgå interne iOS-apps.

Facebook kan ikke længere bruge eller distribuere interne iOS-apps.

Det gælder både tidlige beta-versioner af Facebook, Instagram og Messenger, men også apps til de ansatte som en, der blev brugt til transport.

Det fortæller interne kilder til The Verge.

Det er Apples måde at straffe Facebook på. Facebook har nemlig brugt Apples Enterprise-program, der er forbeholdt interne apps, til at distribuere en VPN-app, som lod brugere sælge alle deres data til Facebook mod betaling – læs mere om det her.

Google er for nyligt blevet taget i også at bruge Apples Enterprise-program til at distribuere en lignende app. Den app har Google nu fjernet – muligvis med håbet om, at Apple ikke straffer dem på en lignende måde.

Pexel

2,2 milliarder sæt login-oplysninger sendes rundt blandt hackere

-

2,2 milliarder sæt med brugernavne og tilhørende passwords fra tidligere læk er lige nu frit tilgængelige på nettet.

En gigantisk samling af tidligere lækkede brugernavne og tilhørende kodeord bliver lige nu delt på hackerforummer og via torrents – der er tale om 2,2 milliarder sæt med login-data.

Det skriver Wired.

I januar blev en lignende samling delt på nettet under navnet Collection #1 – læs mere her.

Det er tyske forskere, der har fundet denne nye samling, som bliver kaldt Collections #2–5.

Samlingen indeholder 845 GB stjålne data fra læk i de seneste år – inklusiv læk fra Yahoo, LinkedIn og Dropbox.

Ifølge cybersikkerhedsforskeren Chris Rouland er den store mængde data allerede spredt rundt blandt hackere. En fil fra lækket, som han har fundet, blev seedet af over 130 personer, imens den var blevet downloadet mere end 1.000 gange.

Det tyske Hasso Plattner-institut har lavet et værktøj til at tjekke, om man er påvirket af lækket. Man kan finde det her.

Pixabay

Google fjerner også iOS-app til omfattende dataindsamling om brugere

- Via TechCrunch -

Google har, ligesom Facebook, haft distribueret en app på iOS, der indsamler omfattende data om brugerne mod betaling.

Facebook er ikke de eneste, der har betalt brugere for adgang til data på deres telefon via særlige apps.

Google har nemlig siden 2012 distribueret en VPN-app med navnet “Screenwise Meter” på Apples iOS, der lod selskabet indsamle data om brugernes aktivitet mod indtjening af gavekort.

Appen er blevet distribueret som en del af Apples Enterprise-program, der normalt er forbeholdt interne apps til eksempelvis medarbejdere.

Googles “Screenwise Meter” er lavet til almindelige brugere, og de kalder det også nu en fejl, at den har været distribueret under Apples Enterprise-program. Derfor har Google nu deaktiveret appen på alle iOS-enheder.

Google siger samtidig, at appen altid har været frivillig, og at de har været tydelige omkring, hvordan de bruger deres data i appen.

iRobot

Roomba-skaberne på vej med robot-græsslåmaskine

- Via The Verge -

Terra er den første robot-græsslåmaskine fra Roomba-skaberne, iRobot.

Selskabet iRobot har efterhånden lavet mange versioner af deres Roomba-støvsuger – blandt andet deres nye i7+. Nu er de så på vej med deres første robot-græsslåsmaskine.

Terra kan selv slå græsset for dig, men i stedet for at lægge ledninger ud, som man skal med andre robot-græsslåsmaskiner, så skal man kun placere trådløse sendere rundt i ens have.

For at robotten kan slå ens græs, skal man først bruge appen til at styre den rundt, så den kan lære, hvor den skal køre hen i ens have, og hvad den skal undgå.

Terra kan holde strøm i en time og en opladning tager to timer, men hvis den løber tør for strøm midt i arbejdet, kan den selv finde ud af at fortsætte, hvor den slap.

Robot-græsslåsmaskinen kræver Wi-Fi, hvilket godt kunne tænkes at være et problem i nogle haver.

Terra kommer til Tyskland først, og prisen er endnu ukendt.

Pixabay

Facebook betaler brugere for at installere dataindsamlings-VPN

-

Brugere har i hemmelighed siden 2016 fået 20 dollars for at sælge deres private data til Facebook. 

Facebook er meget interesserede i data om deres konkurrenter. Derfor har de i flere år fået brugere til at installere en hemmelig VPN-app med navnet “Facebook Research”, der indsamler al data og web-aktivitet fra brugerens telefon.

Det har TechCrunch afsløret, hvorefter Facebook også har indrømmet det.

Siden 2016 har Facebook betalt 20 dollars til brugere i alderen 13 til 35 år for at installere VPN-appen på deres iOS eller Android-enhed.

Programmet er blevet distribueret gennem beta-tjenesterne Applause, BetaBound og uTest for at skjule, at Facebook har været involveret.

Facebook har siden afsløringen fortalt TechCrunch, at de vil lukke ned for iOS-versionen af Research-appen, selvom Apple ikke vil kommentere på, om appen har overtrådt deres retningslinjer.

Projektet vil foreløbigt fortsætte på Android-enheder.

Apple

Der findes 900 millioner aktive iPhones

- Via engadget -

Apple har afsløret, at der findes 1,4 milliarder aktive iOS-enheder i verden, og 900 millioner af disse er iPhones.

Apple har for første gang afsløret, hvor mange aktive iPhones der findes – og svaret er 900 millioner.

I alt findes der 1,4 milliarder aktive iOS-enheder, hvilket betyder, at de resterende 500 millioner er iPad- og iPod Touch-enheder.

Dette kan sammenlignes med det samlede antal aktive Android-enheder, der for lidt over et år siden nåede over to milliarder.

Apple har samtidig afsløret, at der er mere end 360 millioner betalende abonnenter på tværs af deres tjenester.

Samsung

Samsung laver 1 TB-lagring til smartphones

- Via Samsung -

Samsung er begyndt at masseproducere 1 TB lagrings-chips, der skal bruges i smartphones i den nærmeste fremtid.

Samsung har afsløret, at de har udviklet den første 1 TB eUFS-chip (embedded Universal Flash Storage), og selskabet er allerede begyndt at masseproducere dem.

Derfor vil Samsung-smartphones og smartphones fra andre producenter kunne have 1 TB-lagring i den nærmeste fremtid – måske allerede med Samsung Galaxy S10, der bliver afsløret i februar.

1 TB-chippen vil have samme fysiske størrelse som 512 GB-enheden, og den vil også have læsehastigheder op til 1.000 megabytes, hvilket er 10 gange hurtigere end et microSD-kort.

Apple

Apples streamingtjeneste lanceres angiveligt i foråret

- Via The Verge -

Apples nye streaming-satsning bliver muligvis lanceret i dette forår.

Der satses stort på indhold fra Apples side af i øjeblikket. De rygtes både at være på vej med en spil-tjeneste og en abonnementstjeneste til nyheder, og nu ser det samtidig ud til at deres streamingtjeneste snart lanceres.

Ifølge The Informations kilder har Apple talt med flere af de selskaber, som laver indhold til streamingtjenesten, og sagt, at tjenesten er klar til at blive lanceret i midten af april.

Apple har planlagt at lancere tjenesten få uger efter dette tidspunkt.

Apple har i den seneste tid lavet en række indholds-aftaler med TV- og film-selskaber, der netop indikerer, at de har planer om en form for streamingtjeneste.

Google

Google Pixel 3 nu blandt telefoner med HDR10-understøttelse på Netflix

- Via MoreFlix -

Ejere af Googles nyeste smartphone kan nu få mere ud af deres skærm på Netflix.

Googles nyeste telefoner, Pixel 3 og Pixel 3 XL, understøtter nu HDR10 på Netflix.

Telefonerne er altså kommet med på Netflix-listen, hvor mere end 20 nyere Android-smartphones som Huawei Mate 20, LG G7, Razer Phone og Samsung Galaxy S9 allerede kan findes.

For at streame film og serier med HDR på Netflix kræver det, at man har streamingtjenestens dyreste Premium-abonnement, der også tillader 4K-streaming.

Google

Frankrig giver Google den hidtil største GDPR-bøde

- Via dr.dk -

Google har fået en bøde på 50 millioner euro, blandt andet fordi de ikke er gode nok til at informere om indsamling og data.

Frankrigs datatilsyn har tildelt Google en bøde på 50 millioner euro – svarende til 373 millioner kroner. Det er den største bøde, der endnu er blevet givet for overtrædelser af EU’s persondataforordning, GDPR, der trådte i kraft i maj sidste år.

Bøden er givet på grund af Googles vage sprog omkring indsamling af brugerdata, og fordi brugerne ikke har god nok mulighed for at sige fra overfor dataindsamlingen.

Google anker afgørelsen, da de mener, at de har arbejdet hårdt på at lave deres procedure så enkle og gennemskuelige som muligt, og fordi de er bekymret for afgørelsens betydning for udgivere og skabere af originalt indholdt samt teknologivirksomheder.

Da de anker, går sagen nu videre til de franske domstole, som muligvis kan ende med at sende sagen videre til EU-domstolen.

Hvis sagen afgøres i EU-domstolen, så vil deres fortolkning også være bindende i Danmark.