mboost-dp1

sxc.hu

Grundlovstridigt at kræve computer med i folkeskolen

- Via Version2 -

På nogle af landets folkeskoler har skolen bedt eleverne om at tage deres egen computer med i skole, en praksis der har vakt en del debat. Nu skrider Undervisningsministeriet ind og slår fast, at skolerne ikke kan kræve, at eleverne har deres egen computer med. Det skriver Version 2.

Folketingets Ombudsmand, direktør Jens Møller, har kigget nærmere på sagen siden det i november 2009 kom frem, at flere skoler benyttede sig af nævnte praksis.

I forbindelse med undersøgelsen kan Møller konstatere, at kravet til eleverne ikke kun strider mod folkeskoleloven, men også mod grundloven. Således nævnes det i §67 i grundloven, at alle børn i den undervisningspligtige alder har ret til fri undervisning i folkeskolen.

På baggrund af undersøgelsen har flere skoler ændret praksis, og ministeriet har ikke fundet det nødvendigt at skride til handling over for nogen skoler.

Facebook

Facebook dropper chat under IE 6

- Via Ars Technica - , indsendt af Adagio

Anvender man af en eller anden årsag stadigvæk den aldrende Internet Explorer 6-browser, og gerne chatter med vennerne via Facebook, så vil den mulighed være slut den 15. september.

Hos udviklerne af den sociale netværkstjeneste har man besluttet, at man ikke længere vil understøtte Microsofts gamle browser for alt funktionalitet på Facebook.

Årsagen til fravalget skyldes stabilitet. I den nuværende udgave har mange mennesker brokket sig over ustabile chats, hvor beskeder enten ikke når frem, eller der slet ikke kan opnås forbindelse til chat-tjenesten.

For at gøre chatten mere stabil er det nødvendigt at anvende kode, der ikke er kompatibel med Internet Explorer 6.

Facebook er langt fra de første som udelukker bruger af IE 6 fra at opnå fuld funktionalitet på deres site. Flere andre har valgt enten at minimere funktionalitet eller helt udelukke IE6-brugere, heriblandt Google på en række af deres tjenester.

SXC - Obscenity

Intel: Tankestyrede computere er på vej

- Via Telegraph - , indsendt af zin

At styre en computer blot ved tankens kraft, har optaget forskere gennem mange år, og flere eksempler på tankekontrol er også blevet fremvist. Endnu er det en forholdsvis kompliceret procedure, men hos Intel arbejder man på at gøre det til en hverdagsaktivitet.

Forskerne hos Intel er for tiden i gang med at kortlægge hvad der sker i hjernen, når man tænker på specifikke ord, for at kunne genkende dem. Det sker ved at måle på 20.000 punkter i hjernen, imens en person tænker på ordet.

Målingerne foregår via MRI-scannere, men i fremtiden vil det ifølge en af forskerne kunne gøres med langt mindre apparater.

Undersøgelserne viser at ordene som der tænkes på, gerne giver udslag de steder i hjernen hvor de har en tilsvarende funktion. For eksempel vil tanker om madvarer udløse en reaktion i området, der kontrollerer sult.

Det er indtil videre lykkedes forskerne at få systemet til at genkende en række ord/tanker, men i fremtiden forventer forskerne at det vil være muligt at bruge systemet til f.eks. at surfe på nettet og skrive e-mails.

Super Talent Technology Corp.

Mere og mere malware spredes via USB-nøgler

- Via HNS - , indsendt af larste

Inden e-mail og internettet rigtigt blev almindeligt, så var den mest udbredte måde at sprede vira på, ved at inficere flytbare medier, der tidligere oftest var en diskette.

I dag er flytbare medier igen begyndt at blive mere og mere udbredt som medie til at sprede malware, men denne gang er det især USB-nøgler, der bliver anvendt.

Det er særligt malware af typen orme, der er begyndt at kopiere sig til de flytbare medier, der udover en USB-nøgle kan være for eksempel et hukommelseskort eller en mp3-afspiller.

Firmaet Pandalabs vurderer at op mod 25 % af nye orme, der er udkommet i år, har flytbaremedier med som spredningskilde. Undersøgelsen er baseret på tal indhentet fra 10.470 virksomheder fra 20 forskellige lande.

SXC - quidonz

Medarbejder skød firmaets server

- Via The Salt Lake Tribune - , redigeret af Pernicious

Joshua Lee Campbell, 23 og nu tidligere medarbejder hos Salt Lake Mortgage Company, blev en aften fuld, fandt sin .45 kaliber automatpistol frem og skød firmaets server.

Episoden fandt sted efter Campbell og en kollega var til en koncert i en nærliggende park, her drak han sig fuld, og vendte efterfølgende tilbage til kontoret.

Det var Campbell selv der ringede til politiet og fortalte om hændelsen, men her var historien, at en ukendt gerningsmand havde overfaldet ham, taget pistolen fra ham og efterfølgende skudt serveren.

Den historie hoppede dommeren dog ikke på, idet vidner kunne fortælle, at Campbell tidligere havde truet med at skyde serveren.

På den baggrund blev han sigtet for at bære et farligt våben mens han var fuld, og for at have misinformeret politiet.

ESA

Astronauter vil ankomme til Mars som svæklinge

- Via Space.Com - , redigeret af kasperfmn , indsendt af ktg

Der er endnu mange år til det vil være realistisk at forsøge sig med en bemandet rejse til Mars, men at det en dag vil ske er næsten helt sikkert.

De heldige astronauter som bliver udvalgt til turen vil dog stå over for en voldsom opgave. Ifølge undersøgelser ledet af Robert Fitts fra Marquette University, så vil den 10 måneder lange rejse svække astronauterne mere end hidtil antaget.

Fitts vurderer, at en person efter 10 måneder i vægtløs tilstand, selv med regelmæssig fysisk træning, vil have mistet 40 % af sin muskelmasse. Det svarer til at en 50-årig astronaut vil have en fysik som en 80-årig, hvilket kan være katastrofalt.

Astronauten vil have svært ved at færdes på Mars, og endnu værre bliver det, ved den efterfølgende hjemrejse. Ved landingen på Jorden vil astronauterne kunne være så svækket, at de ikke kan forlade rumfartøjet ved egen hjælp.

For at imødekomme problemerne, anbefaler Fitts nye træningsmetoder, der skal minimere tabet af muskelmasse under rejsen. I dag træner astronauter ombord ISS 2,5 timer om dagen, seks gange om ugen.

Google Inc.

Street View-bil kører igen rundt i Danmark

- Via Comon -

Det er under et år siden, at Google startede deres Street View-tjeneste her i Danmark, der var resultatet af fotografering af over 32.000 kilometer gader og stræder her i landet. Det ser dog ikke ud til at være nok, for nu er Googles bil igen observeret flere steder.

Bilen er blevet set i både København, Haderslev og Aalborg, men det er uklart hvad formålet er med køreturen. Hos Google vil man ikke udtale sig direkte, men ifølge en talsmand som Comon har snakket med, så er det enten for at dække strækninger, der ikke før har været fotograferet, eller for at tage nye billeder af områder hvor kvaliteten ikke har været tilfredsstillende.

Det bør dog være sikkert, at Google denne gang ikke optager Wi-Fi-data for ubeskyttede trådløse netværk, en praksis der har fået kritikken til at hagle ned over firmaet, efter det kom frem, at firmaet havde logget store mængder data fra personer i hele Europa.

Mozilla

Mozilla klar med Firefox 4 beta 4

- Via CNET News -

Det er blevet tid til endnu en beta-udgave af den kommende Firefox 4 fra Mozilla, og denne gang er udviklerne nået op på betaversion 4.

I den nye beta introducerer Mozilla en række nye funktioner, heriblandt deres tidligere omtalte faneblad-håndteringssystem “Tab Candy”, der nu har fået navnet Panorama.

Panorama gør det muligt nemt at skabe overblik over sine faneblade, ved at vise miniatureudgaver af siderne, der så kan grupperes sammen, for at skabe en logisk sammenhæng mellem dem.

En anden ny funktion, kaldet Firefox Sync, der kendes fra Google Chrome, er muligheden for at synkronisere sine favoritter, faneblade og andre informationer, mellem flere computere eller håndholdte enheder.

Anvender man Windows 7 er det også muligt at aktivere hardwareacceleration via grafikkortet. Der er tale om udnyttelse af Direct2D, som skal aktiveres manuelt, hvilket kan ske ved at følge følgende vejledning.

Yderligere informationer om den nye beta kan læses i udgivelsesnoterne, og vil man prøve den nye beta kan den hentes til både Windows, Linux og OS X..

Læs også: Mozilla lancerer ‘Tab Candy’ til Firefox 4

SXC - clix

Spray-på batterier kan laves ved hjælp af vira

- Via Discovery News - , redigeret af Pernicious

Forskere fra USA har ved hjælp af to forskellige vira formået at skabe en anode og en katode til et lithium-ion batteri, og det kan muligvis resultere i spray-på batterier i fremtiden.

Hvis forskningen går godt, vil delene til batterierne kunne avles på og høstes fra marker med tobaksplanter, hvorefter de vil kunne sprayes eller væves direkte ind i tøjet. Forskerne håber på, at kunne skabe genopladelige batterier, som kan bruges både på militæruniformer samt af almindelige mennesker, til for eksempel at oplade mobiltelefoner.

Lignende strukturer kan allerede laves, men de to vira formår at gøre det både hurtigere og mere effektivt. De klarer nemlig arbejdet på en enkelt nat, og er samtidig miljøvenlige uden at kunne gøre skade på mennesker. De to vira er baseret på M13-virussen, som inficerer bakterier, samt en tobak mosaik-virus, som inficerer planter.

Boxee

Boxee tilbyder nu tusindvis af gratis film

- Via Boxee blog - , redigeret af Pernicious

Siden den sidste beta fra januar, har der i mediecentersoftwaren Boxee været et tv-serie-bibilotek, hvor man har kunne se hele afsnit af serier. I den nyeste beta, der netop er udkommet, er der nu tilføjet et film-bibilotek, hvor man indtil videre kan finde over tusinde forskellige film.

Filmene stammer fra fire forskellige selskaber, hvoraf mange kan ses gratis mod at se lidt reklame. De forskellige selskaber udgøres af:

EZTakes: Art house-, independent-, klassiske- og kult-film. De har speciale i film som normalt svært at få fat i.

IndieMoviesOnline: Independent-, dokumentar- og kort-film. Kendt for deres filmanmeldelser og bag kamera-optagelser.

MUBI: En kombination af onlinebiograf og et social netværk (kræver login).

OpenFilm: Kendte for independent-, dokumentar- og kort-film.

Udover den nye film-funktion er der også kommet over 100 fejlrettelser siden forrige beta. Vil du prøve den nye beta, så kan den hentes her til Linux, OS X, Apple TV og Windows.