mboost-dp1

Microsoft Corporation

Windows Phone-chef: iPhone skuffende og Android kaotisk

- Via CNET News - , redigeret af Avenger-

Chefen for Microsofts Windows Phone-afdeling, Andy Lees, deltog for nylig i et interview lavet af Seattle Times, hvor han skulle udtale sig om WP 7.5 Mango. Intervieweren spurgte dog også til WP 7.5’s to største konkurrenter, hvilket Windows Phone-bossen udnyttede til en mildere omgang mudderkast.

Andy Lees udtrykte således sin uforståenhed over for Apples valg om ikke at tilbyde købere flere individuelle hardware-valg, mens Apple ifølge Andy Lees missede en chance med en skuffende annoncering af iPhone 4S.

Når det kommer til Googles Android-styresystem var mobil-chefen heller ikke synderlig imponeret, og selvom han roste enkelte Android-modeller, udtrykte han en generel holdning om, at systemet var for kaotisk, mens han mente, at det forsøgte at lave for mange varianter af samme produkt.

I forhold til Microsofts eget system mener Andy Lees derimod, at den store variation af telefoner er en af firmaets store fordele, mens han også påpeger, at Microsofts direkte samarbejde med producenter medvirker til at Windows Phone undgår kaos. Samtidig mener Lees, at mens både iOS- og Android-brugere ofte har brug for flere applikationer for at udføre en enkelt opgave, tilbydes WP-brugere en mere flydende og sammenhængende model.

Microsoft udgav for nylig sin Mango-opdatering, og firmaet håber at deres tætte samarbejde med Nokia kan være med til at promovere styresystemet.

cfact.eu

Kunstige cyberangreb skal teste OL 2012’s computersystemer

- Via BBC - , redigeret af Avenger-

Da der tilbage i 2008 blev afholdt OL i Beijing, var Kinas online OL-systemer udsat for mere end 12 millioner cyberangreb om dagen, og dette faktum har de kommende britiske OL-værter taget seriøst i deres forberedelser op mod de Olympiske Lege i London i 2012.

Arrangørerne vil såldes i løbet af foråret udsætte systemet for såkaldte “worst-case scenarios”, der blandt andet består af massive “denial of service”-angreb og vira plantet direkte på organisatorernes computere.

Holdet, der skal teste systemet, er allerede oprettet, og det består af 180 fuldtidsansatte, som allerede nu, kører virtuelle sportsbegivenheder for at finde mulige problemer og løse dem. Senere på året vil de ansattes reaktioner på problemer blive testet, når de skal forsøge at køre en virtuel OL-disciplin, mens et såkaldt skygge-hold skal forsøge at forpure begivenheden ved hjælp af virus og hackning.

Udover de allerede nævnte forberedelser vil briterne ligeledes sikre systemet mod et totalt nedbrud ved at holde de mest kritiske systemer næsten fri for forbindelse til internettet, hvorved alle udefrakommende angreb ikke vil være mulige.

De britiske værter udtrykker dog, at de ikke har modtaget nogen form for trusler om angreb forud for legene, hvormed ovennævnte foretagende må ses som en god evne til at følge verdens og ikke mindst teknologiens udvikling, der det seneste års tid har budt på flere episoder om hackerangreb.

SXC - I-Jack

Samsung oplever gennembrud i LED-teknologien

- Via The Next Web - , redigeret af Avenger-

Den koreanske elektronikgigant Samsung har netop annonceret, at firmaets ingeniører har oplevet et væsentligt gennembrud på LED-fronten, der i fremtiden giver firmaet mulighed for at producere store, avancerede display-paneler ud af almindelige glaspaneler.

Gennembruddet kom, da Samsungs Advanced Institute of Technology succesfuldt producerede mono-krystallinsk galliumnitrid på amorfe glassubstrater, hvilket betyder, at Samsung i fremtiden måske vil kunne bevæge sig væk fra de safirsubstrater, der i øjeblikket anvendes. Bliver dette aktuelt, vil det betyde væsentligt større produkter til en væsentligt lavere pris, da de samlede produktionsomkostninger vil falde drastisk.

Endvidere betyder opdagelsen, at firmaet i fremtiden vil kunne lave almindelige ruder om til gennemsigtige LED-skærme, der kunne tjene til oplysning, reklame eller personalisering af rum og bygninger.

Med den nye teknologi siges størrelsen af en lysdiode samtidig at kunne øges fra omkring 2” til noget nær 400 gange denne størrelse.

Den koreanske producent giver samtidig udtryk for, at teknologien kan tage op mod 10 år at udvikle til kommerciel produktion.

salmanvg8.blogspot.com

Windows 8 reducerer RAM-forbruget

- Via Building Windows 8 - , redigeret af Avenger-

Microsoft har sat sig som mål, at det kommende styresystem, Windows 8, skal give brugerne mulighed for at åbne flere programmer og filer samtidig, uden de behøver investere i mere RAM.

Med forskellige tricks, som Bill Karagounis fra Microsofts ydelseshold går i detaljer med, er det nemlig lykkedes at optimere styresystemets forbrug af hukommelse. Målet er, at systemet skal kunne fungere ordentligt på enheder med blot 1 eller 2 GB RAM, hvilket kan blive aktuelt når Windows 8 i fremtiden bliver tilbudt på for eksempel tablet-computere.

Sammenligner man med Windows 7 ser projektet ud til at være lykkedes. Karagounis viser nogle billeder taget ved årets BUILD-keynote, hvor samme laptop har haft henholdsvis Windows 7 og Windows 8 kørende uden andre programmer har været i gang, og RAM-forbruget falder fra 404 MB til 281 MB uden andre ændringer.

SXC - nighthawk7

BlackBerry-tjenester er gået ned i Europa

- Via All Things Digital - , redigeret af DuraMater

Et nedbrud i et af Research In Motions britiske datacentre har betydet, at BlackBerry-kunder har været uden adgang til BlackBerry Messenger, e-mail og internet.

Der er i skrivende stund ingen detaljer om hvad nedbrudet skyldes, men det har ramt brugere i både Europa, Mellemøsten og Afrika. Problemerne startede inden kl. 11 dansk tid, og Research In Motion bekræftede dem halvanden time senere. Siden da er der ikke sket noget, og problemerne er endnu ikke blevet løst.

I sidste måned var der også problemer for BlackBerry-kunder i Canada, og sidste år bød på store problemer i både Storbritannien og USA. Problemerne viser tydeligt, at den øgede sikkerhed som Research In Motion tilbyder ved at køre data fra for eksempel e-mail gennem egne servere, også kan have store ulemper.

Apple Inc.

Apple krænker muligvis et dansk patent med iPhone 4S

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak , indsendt af thimon

En dansk professor smider nu en potentiel bombe i den heftige og meget omtalte patentkrig mellem Apple og Samsung.

Ifølge Comon.dk er det nemlig muligt, at iPhone 4S’ antenne er baseret på et fire år gammelt patent, som professor Gert Frølund Pedersen og en gruppe forskere fra Aalborg universitet udviklede og solgte til Samsung tilbage i 2007.

Apples nye antenne er blevet lanceret som en unik såkaldt intelligent antenne, der kan skifte mellem at sende og modtage, men der er ikke mange måder, de kan løse det problem på, uden at bryde hans patent, fortæller Gert Frølund Pedersen.

Gert Frølund Pedersen til Comon.dk skrev:
Du kan helt simpelt gøre det ved at måle signalstyrken. Men du kan også gøre det lidt smartere, – og det kunne man godt forestille sig, at Apple har gjort. For eksempel kan smartphones jo registrere, om de bliver holdt i stående eller liggende position. Problemet er, at hvis de laver beregningerne ud fra den type smarte registreringer, så bryder de et patent, som jeg har, og som jeg har solgt til Samsung.

Gert Frølund Pedersen har tidligere skabt ballade i Apple-lejren, da han sidste år forudså, at Apple ville få problemer med antennen på iPhone 4.

Google Inc.

Google løfter sløret for Dart

- Via Chromium blog - , indsendt af Montago.NET

På Googles GOTO-konference, som løber af stablen fra i dag og indtil onsdag i Aarhus, har internetgiganten nu løftet sløret for deres Dart-programmeringssprog, som de håber vil blive implementeret i fremtidens browsere.

Danske Lars Bak, der er projektleder og udvikler af Dart, fortæller at sproget kan bruges til alt fra små sider til enorme projekter på størrelse med Gmail eller Google Docs. Sproget har ifølge Baks annoncering tre designmål:

[list]
[li]Create a structured yet flexible language for web programming.[/li]
[li]Make Dart feel familiar and natural to programmers and thus easy to learn.[/li]
[li]Ensure that Dart delivers high performance on all modern web browsers and environments ranging from small handheld devices to server-side execution.[/li]
[/list]

Det blev tidligere reporteret i medierne, at Google havde til mål at Dart skulle erstatte JavaScript, men det vil ifølge Bak ikke komme til at ske.

Lars Bak, Google skrev:
It’s not going to replace JavaScript. JavaScript is a cornerstone of the Web today, and it will continue to be for a long, long time.

Du kan læse mere om Dart på den officielle hjemmeside dartlang.org.

Flickr - IRRI Images

Ingen gider bruge NemSMS

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

NemSMS skulle have været en service, som gav danskerne mulighed for at få tilsendt sms’er fra alle afkroge af det offentlige. For eksempel påmindelser om aftaler hos lægen eller aflevering af bøger.

Men et år efter lanceringen har kun 80.000 danskere tilmeldt sig til NemSMS, og kun en håndfuld offentlige institutioner benytter sig rent faktisk af den, skriver Version2.dk.

Ifølge professor og digitaliseringsekspert Kim Normann Andersen fra Copenhagen Business School har Økonomistyrelsen, som står bag NemSMS, været alt for sløve til at gøre borgerne opmærksomme på den nye service.

Kim Normann Andersen til Version2.dk skrev:
Det virker som om, at NemSMS har brugt den danske metode med, at man bare håber, at borgeren selv henvender sig. Men man bliver nødt til også at have pisken med, ikke kun guleroden. Så mit gæt er, at ingen af de tre førnævnte kontaktmetoder er blevet brugt overfor borgeren.

I øjeblikket udsender NemSMS omkring 5.000-7.000 sms’er om ugen, men størstedelen af dem er valideringer af tilmeldte numre.

SXC - CraigPJ

4G til halvdelen af danskerne i dag

- Via Business.dk - , redigeret af Pernicious

I dag åbner Telia og TDC for alvor op for sluserne, når de tilsammen tilbyder 4G eller såkaldt LTE-forbindelser til halvdelen af alle danskere.

Telia åbner forbindelsen i 73 byer med over 4.000 indbyggere, mens TDC nøjes med de 10 største danske byer.

Ifølge Business.dk vil Telia sælge et abonnement til deres 4G netværk for 199 kroner om måneden med et forbrug på 30 gigabyte, mens TDC prissætter deres til 399 kroner om måneden inklusiv 25 gigabyte. Hos begge udbydere skal man også købe et modem for 499 kroner.

Egentlig har Telias kunder haft mulighed for at få adgang til 4G siden 2010, men det er først nu, at nettet er godt nok til, at udbydere vil markedsføre det til almindelige mennesker, fortæller Telias privatkundedirektør Christoph Nørgaard.

Christoph Nørgaard til Business.dk skrev:
Vi må ærligt sige, at hardwaren ikke har været der og derfor ikke rigtigt har tiltrukket andre end teknologisegmentet af kunder. Derfor har vi ikke markedsført mulighederne videre, men har i stedet bygget nettet ud. Nu er vi klar med et nyt USB-modem, som er driftssikkert og virker. Nu tror vi på, at produktet er så stærkt, at nogle danskere vil vælge det som lige så godt eller bedre end fast bredbånd. Folk gider ikke have ledninger, og nu kan de bruge det overalt, hvor de er. Vi siger samtidig ærligt, at vi er i de 73 byer, så på motorveje og i tog kan man derfor være heldig ikke at ryge af lige nu, men vi udbygger hele tiden dækningen

De nye LTE-forbindelser er fem til ti gange hurtigere end de nuværende 3G-forbindelser. Nettet kan også bruges til mobiltelefoni.

Flickr - saschaaa

Immaterialret-chef: Måske en fordel hvis internettet var blevet patenteret

- Via Boing Boing - , redigeret af Avenger-

Lederen af FN’s World Intellectual Property Organization (WIPO), Francis Gurry, udtalte tilbage i juni, at internettet ville have været bedre i dag, hvis skaberen Tim Berners-Lee havde taget patent på teknologien, og derefter licenseret den til andre.

En video fra lanceringen af Global Innovation Index, hvor udtalelserne faldt, er for nyligt dukket op igen. Vidoen viser Gurry tage ordet og forsvare den immaterialret, han til dagligt arbejder med, lige efter at repræsentanter fra CERN og Internet Society havde snakket om, hvor vigtigt det var, at internettet netop var en fri teknologi.

Francis Gurry, WIPO skrev:
[…] Had the world wide web been able to be patented, and I think that is a question in itself, perhaps the amount of investment that has gone into or would be able to go into basic science would be different. If you had found a very flexible licensing model, in which the burden for the innovation of the world wide web had been shared across the whole user community in a very fair and reasonable manner, with a modest contribution for everyone for this wonderful innovation, it would have enabled enormous investment in turn in further basic research.

Skulle man have lyst til at se videoen, kan den downloades her. Bemærk dog at den fylder 242 MB. Gurrys udtalelser begynder 49 minutter og 50 sekunder inde.