mboost-dp1

Linux
- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Nyheder
Windcape (106) skrev:Der er INGEN TOOLING til spiludvikling på Linux.
Det samme gør sig gældende på stort set samtlige aspekter og slutbruger software. Der mangler tooling overalt.
Tilsyneladende ved du absolut intet om spiludvikling, så lad være med at udtale dig om det.
Undertegnede er selv i gang med speciale indenfor spil- og engineprogrammering. Forrige semester udviklede jeg et spil til både Linux og Windows (i princippet også Mac-kompatibel), sidste semester var det et spil til Windows-only (Unity3D), og dette semester GPU-accelereret beregning med OpenCL - platform: primært Ubuntu, men også Windows- og Mac-kompatibel.
Der ER skam tooling, omend er de fleste populære AAA game engines ikke portet til Linux... endnu.
Når det er sagt er der ingen tekniske hindringer på Linux platformen, udover selvfølgelig den mangelfulde implementering af DirectX gennem Wine.
Hvad er det du skal sætte op når du installerer en Windows? Udover de apps du skal bruge..myplacedk (300) skrev:Det er sjovt nok sådan jeg har det med Windows.
2.myplacedk (300) skrev:Hvor mange gange genstarter du Windows, inden du er færdig med at installere OS, sikkerhedsopdateringer, drivere og applikationer?
Men det er fordi jeg bruger et gammelt image, så der ligger opdateringer tilbage fra marts.
Men det oplevede jeg nu også med mit gamle Debian image :)
#303
Derudover så ligger hele problemet med apps som beder om genstart, tit hos applikationsudviklerne.
F.eks. TortoiseSVN kræver en "genstart", fordi at den ikke vil genstarte explorer.exe for dig.
Det kan man jo så enten se som en fordel (Brugeren bliver ikke skræmt over at brugerfladen forsvinder i 2 sekunder), eller som en ulempe (man skal gøre det selv, og kan så ignorer genstarten)
Derudover så ligger hele problemet med apps som beder om genstart, tit hos applikationsudviklerne.
F.eks. TortoiseSVN kræver en "genstart", fordi at den ikke vil genstarte explorer.exe for dig.
Det kan man jo så enten se som en fordel (Brugeren bliver ikke skræmt over at brugerfladen forsvinder i 2 sekunder), eller som en ulempe (man skal gøre det selv, og kan så ignorer genstarten)
Magten (304) skrev:Hvad er det du skal sætte op når du installerer en Windows? Udover de apps du skal bruge..
Masser af småting. Det er heldigvis længe siden jeg har gjort det.
Jeg ved ikke hvor meget Windows 7 er bedre. Jeg har prøvet en enkelt gang at få en præ-installeret Windows 7 til at fungere tilfredsstillende, uden komplet succes.
Men bare det at installere apps er da også et helvede i Windows, i forhold til Linux.
Windcape (272) skrev:Linux, nej. Der skal være et firma bag, som har den nødvendige økonomiske kapital til at udvikle et desktop OS oven på Linux, og som kan hive de nødvendige aftaler hjem, samt at sørge for den nødvendige markedsføring.
Efter min mening er det mere et spørgsmål om at der skal noget pragmatisk tænkning ind over linux.
Det er meget fint med idealer når man udvikler en kerne. Men når man vil lave et komplet os må først bug på stentavlen altid være "det skal bare fucking virke" og det er et punkt hvor linux hvirkelig fejler. Det lader til at man går meget mere op i om en eller anden driver er tilstrækkeligt open source end om brugeren får en god oplevelse. Og så er det bare dømt til at fejle hos den almene befolkning som er 110% ligeglade med lgpl vs gpl vs bla bla bla og andet nørde idioti.
Windcape (307) skrev:Sjovt, jeg synes det er lige omvendt.
Det er nok fordi du tænker mest på de programmer som ikke har lavet en ordentlig installationsprocedure. Men hver sin smag. Jeg kan godt lide at slippe for download, vælge sti osv.
Windcape (307) skrev:Og husk at skrive Ubuntu.
Ikke når jeg mener Linux.
Windcape (307) skrev:Medmindre du nyder at gætte dig til navnene du kan skrive i din terminal.
Jeg har ikke engang lyst til at liste hvor mange misforståelser du fik proppet ind i én sætning.
Okay.. Nu er det efterhånden et års tid siden jeg installerede en XP, men jeg mener ikke der var noget der.. I Windows 7 har jeg ikke ændret andet end baggrund ^^myplacedk (306) skrev:Masser af småting. Det er heldigvis længe siden jeg har gjort det.
Jeg ved ikke hvor meget Windows 7 er bedre. Jeg har prøvet en enkelt gang at få en præ-installeret Windows 7 til at fungere tilfredsstillende, uden komplet succes.
Det er meget lang tid siden jeg har brugt en Linux som desktop.. Men bruger en Ubuntu server, og der synes jeg satme det er elendigt uden brug af Google.myplacedk (306) skrev:Men bare det at installere apps er da også et helvede i Windows, i forhold til Linux.
Men det er jo også via terminalen :)
Oh ja, diverse x-drivere som breaker, og gør at slutbrugere der opdaterer for sort skærm, etc.gensplejs (308) skrev:Men når man vil lave et komplet os må først bug på stentavlen altid være "det skal bare fucking virke" og det er et punkt hvor linux hvirkelig fejler. Det lader til at man går meget mere op i om en eller anden driver er tilstrækkeligt open source end om brugeren får en god oplevelse.
Ikke just en solstråle historie.
myplacedk (300) skrev:Det har jeg nu aldrig oplevet. Jeg genstarter kun Ubuntu for at se om det virker. Men lad os da bare sige at du genstarter Ubuntu et par gange alligevel.
Hvor mange gange genstarter du Windows, inden du er færdig med at installere OS, sikkerhedsopdateringer, drivere og applikationer?
for alle de ikke nørder jeg kender er genstart ikke nogen hindring at all. Men command line er en deal breaker.
Windcape (312) skrev:Jeg foretrækker mine one-click installers
Jeg foretrækker zero-click, zero-command installers.
Windcape (312) skrev:frem for at skulle gætte mig til et eller andet obskurt pakkenavn jeg kan skrive efter aptitude.
Er der nogen som gør det? Ud over nørder, som ikke synes det er obskurt, og dermed ikke tæller med...
Windcape (311) skrev:Oh ja, diverse x-drivere som breaker, og gør at slutbrugere der opdaterer for sort skærm, etc.
Ikke just en solstråle historie.
Nemlig. Slutbrugere vil sku da skide på om driveren til deres grafikkort eller trådløse netkort eller what ever er halal slagtet eller ej. De vil bare ha den driver ind der virker.
gensplejs (313) skrev:for alle de ikke nørder jeg kender er genstart ikke nogen hindring at all.
Fair nok, men nu var det jo specifikt genstarter vi snakkede om.
gensplejs (313) skrev:Men command line er en deal breaker.
Så er de nørder du kender ikke særligt nørdede.
Men bortset fra det, så er det dælme sjældent jeg bruger CLI fordi jeg skal. Når jeg gør det, er det fordi det er nemmest.
Og når folk siger "det problemer løser du ved at skrive fgbukndklfuvbhsduihfgliuxdfuildx i en consol", så er det typisk fordi det er nemmere end at guide dig gennem en GUI.
gensplejs (315) skrev:Slutbrugere vil sku da skide på om driveren til deres grafikkort eller trådløse netkort eller what ever er halal slagtet eller ej. De vil bare ha den driver ind der virker.
Dette er en af grundene til at jeg skiftede til Linux i sin tid. Mindre driver-bøvl. Sjovt som folk er forskellige, godt at der er forskellige OS'er til os. :)
Windcape (305) skrev:#303
Derudover så ligger hele problemet med apps som beder om genstart, tit hos applikationsudviklerne.
F.eks. TortoiseSVN kræver en "genstart", fordi at den ikke vil genstarte explorer.exe for dig.
Det kan man jo så enten se som en fordel (Brugeren bliver ikke skræmt over at brugerfladen forsvinder i 2 sekunder), eller som en ulempe (man skal gøre det selv, og kan så ignorer genstarten)
Sjovt, når det er et linux program der beder om at genstarte skyder du skylden på OS'et
.......men når det er din elsker M$, så er den samme problemstilling lige blevet skudt over på applikationsudviklerne....
Så du taler til din computer og beder den installere et program? Eller hvordan har du tænkt dig at gøre det, uden at gøre noget?myplacedk (314) skrev:Jeg foretrækker zero-click, zero-command installers.
Mindre driver bøvl? ^^myplacedk (317) skrev:Dette er en af grundene til at jeg skiftede til Linux i sin tid. Mindre driver-bøvl. Sjovt som folk er forskellige, godt at der er forskellige OS'er til os. :)
Jeg har en RAID controller som virker uden problemer i Ubuntu Server. Samme kort virker ikke i Debian. Producenten skriver at det virker i "Linux", så man skulle jo tro det var ligemeget hvilken distro man brugte. Men sådan er Linux verdenen ikke :P
Windcape (319) skrev:Så du installere apps med tankens kraft?
Jeg fortæller OS'et hvilket program jeg vil have installeret. Selve installationen rører jeg ikke ved, medmindre programmet insisterer på at der er et vigtigt spørgsmål.
Jeg gætter på at det er noget i denne stil:
1) Jeg åbner mit favorit-program til pakke-administration. Du åbner en browser.
2) Jeg vælger mit program ud fra listen. Du leder efter hjemmesiden, hvis du da ikke kan huske hvad den hedder.
3) Jeg beder om at få det valgte program installeret, og giver mig til noget andet mens den begynder at downloade. Du navigerer rundt på hjemmesiden for at finde et download, finder det og begynder download, venter på at den bliver færdig.
4) Jeg smører ostemad. Du starter din one-click installer.
Magten (321) skrev:Mindre driver bøvl? ^^
Ja, det var det jeg sagde. Den gang tog det en times tid at finde drivere, downloade dem, installere dem og genstarte, mens alt typisk virkede af sig selv i Linux. OEM-Windows er blevet bedre siden da. "Rå" Windows er vist også.
Magten (321) skrev:Jeg har en RAID controller som virker uden problemer i Ubuntu Server. Samme kort virker ikke i Debian. Producenten skriver at det virker i "Linux", så man skulle jo tro det var ligemeget hvilken distro man brugte. Men sådan er Linux verdenen ikke :P
Jeg har masser af den slags historier om både Linux og Windows.
1. Du installere en pakkemanager fordi du ikke bruger Ubuntu, og der derfor ikke er en ikke-terminalbaseret løsning
2. Du roder med nogle konfigurationsfiler for at tilføje flere repositories end debian standard.
3. Du forsøger at finde det rigtige program, eftersom en søgning på "Firefox" giver 7-8 forskellige pakker, uden en umiddelbart brugbar beskrivelse af hver enkelt pakke.
4. Du vælger programmet du vil installere.
5. Du installere programmet, og håber der er plads på den disk hvor pakkemanageren installere programmet.
(Okay, du kan springe #1 over, og gøre #2 nemmere med Ubuntu :p)
2. Du roder med nogle konfigurationsfiler for at tilføje flere repositories end debian standard.
3. Du forsøger at finde det rigtige program, eftersom en søgning på "Firefox" giver 7-8 forskellige pakker, uden en umiddelbart brugbar beskrivelse af hver enkelt pakke.
4. Du vælger programmet du vil installere.
5. Du installere programmet, og håber der er plads på den disk hvor pakkemanageren installere programmet.
(Okay, du kan springe #1 over, og gøre #2 nemmere med Ubuntu :p)
"Dengang"? Som i Windows 98?myplacedk (323) skrev:Ja, det var det jeg sagde. Den gang tog det en times tid at finde drivere, downloade dem, installere dem og genstarte, mens alt typisk virkede af sig selv i Linux. OEM-Windows er blevet bedre siden da. "Rå" Windows er vist også.
Windcape (324) skrev:1. Du installere en pakkemanager fordi du ikke bruger Ubuntu, og der derfor ikke er en ikke-terminalbaseret løsning
Nej, alle Linux-distributioner hvor der er relevant har GUI-pakkehåndtering.
Windcape (324) skrev:2. Du roder med nogle konfigurationsfiler for at tilføje flere repositories end debian standard.
Ja, hvis man da ikke hellere vil gøre det med GUI. (Hvor mange af desktop-distributionerne der har styr på det NU ved jeg så ikke.)
Windcape (324) skrev:3. Du forsøger at finde det rigtige program, eftersom en søgning på "Firefox" giver 7-8 forskellige pakker, uden en umiddelbart brugbar beskrivelse af hver enkelt pakke.
Det er samme princip som når du Googler hjemmesiden til et eller andet program.
Windcape (324) skrev:5. Du installere programmet, og håber der er plads på den disk hvor pakkemanageren installere programmet.
Jeg synes så det er en dårlig løsning at installere software der hvor der tilfældigvis er plads.
Nej. Firefox er en "download now" knap fra forsiden. At skulle gætte hvilken pakke det var i en pakkemanager var ikke just morsomt.myplacedk (326) skrev:Det er samme princip som når du Googler hjemmesiden til et eller andet program.
Det er blevet kraftigt forbedret, så at man nu filterer alt der ikke er rigtige applikationer fra. Men det tog alt for lang tid før det skete.
Jeg kan godt lide muligheden i at kunne bestemme hvilken disk min software skal installeres på, fra tid til anden.myplacedk (326) skrev:Jeg synes så det er en dårlig løsning at installere software der hvor der tilfældigvis er plads.
Windcape (327) skrev:Nej. Firefox er en "download now" knap fra forsiden. At skulle gætte hvilken pakke det var i en pakkemanager var ikke just morsomt.
Er Firefox ikke et dårligt eksempel, når den er pre-installeret?
Normalt er det søgeresultat nummer 1, resten er ting som er relaterede. Ligesom i en Google-søgning. (Medmindre du vælger fx. at sortere alfabetisk i stedet for efter popularitet. Eller du har valgt en package-manager som ikke sorterer efter popularitet.)
Windcape (327) skrev:Jeg kan godt lide muligheden i at kunne bestemme hvilken disk min software skal installeres på, fra tid til anden.
Tjah, så har du det jo nok godt med at vælge Windows. :)
Personligt er jeg totalt ligeglad, bare der er styr på det, og det ikke er mig der skal have det.
Som udgangspunkt er tingene bare "på min harddisk". Nogle gange vælger jeg dog at visse ting skal være på en bestemt partition. Men jeg foretrækker at gøre det efter "kategori", ikke efter applikation. Fx. data, logs, konfiguration osv.
Hvis jeg mangler diskplads og ikke gider løse det på den "rigtige" måde, kan jeg vælge en eller anden mappe jeg gerne vil flytte til en anden partition, og så gør jeg det. Den logiske placering er uændret, så det påvirker ikke installation eller noget.
Windcape (268) skrev:Vi snakker om desktop, ikke om at have en specialbygget platform til et specialformål.
Vi snakker om en desktop, hvor du installerer din arbejdsmiljø, mailklient og browser på.
Nåe så vi laver det lige om fordi vi fandt et område hvor Windows ikke er brugbar..?
Hvis kravenen er at man skal kunne køre noget bestemt software, så installere man platformen som kan kører dette software.
Og beholder den sålænge det er et krav.
Det giver sig selv. Men der er ingen grund til at vælge IIS hvis man bare skal hoste en simpel html side.
Det er f.eks. ikke en mulighed at kører Linux i folkeskolen, fordi software der bruges til undervisning og specialundervisning kun virker på Windows.
Vrøvl fra ende til anden. Det er bestemt muligt at bruge linux/freebsd på klienterne.
Ligeledes skal specialundervisning til ordblinde også foregå med Microsoft Office, da den tilhørende software kun er udviklet til Office.
Vrøvl igen. Jeg går ud fra at det skyldes uvidenhed om hvordan man kan lave løsninger...
Hvad bygger du det på at Windows er mindre sikre end de andre?
Erfaring fra området..? Men prøv da at svare på mit spørgsmål med andet end et nyt spørgsmål...
Overhovedet ikke. Du kan på ingen måde finde linux/bsd alternativer til alt den e-learning software der benyttes i folkeskolen.Hubert (329) skrev:Vrøvl fra ende til anden. Det er bestemt muligt at bruge linux/freebsd på klienterne.
Det handler ikke om at det er muligt at udvikle løsningerne til andre platforme, det handler om at de ikke ER udviklet til andre platforme.Hubert (329) skrev:Vrøvl igen. Jeg går ud fra at det skyldes uvidenhed om hvordan man kan lave løsninger...
Du kan jo passende prøve at besøge en folkeskole og se på hvilken software de bruger i undervisningen, og også i specialundervisningen.
Derudover er mangelfuld stave og grammatikkontrol i f.eks. OpenOffice ikke ligefrem ideelt til f.eks. hjælp til ordblinde!
Windcape (271) skrev:
Det har jeg heller aldrig gjort.
Aha... problemer med at huske hvad du selv har skrevet? Tidligere kunne man jo kun vælge at benytte sig af open source programmer/OS af idealistiske grunde?
At bruge postfix i stedet for Exchange, bare fordi det er "frit" er en dårligt argument. Det økonomiske perspektiv kan diskutteres, men intet er gratis.
Ja det er et dårligt argument. At bruge exchange fordi det kommer fra MS eller fordi det er defakto standarden er en tilsvarende dårlig grund. Postfix ville jeg vælge hvis jeg ville have mit eget mailsetup her hjemme fordi jeg ikke gider bruge penge på en exchange licens. Jeg ville lige ledes vælge postfix til et setup med en hel del brugere. Nu har jeg tilfældigvis været med til at drifte et exchange setup med 8k postkasser og det var ikke altid lykken.
At synes folk skal bruge Linux (desktop), fordi det er frit er det forkerte grundlag. Idealitiske grundlag duer ikke, der skal praktiske grunde til.
Nu er jeg ikke linux brugere andet end til en forensics workstation så for mig er der faktisk kun praktiske grunde...
Linux (desktop) tilbyder ingen praktiske grunde til at skifte, nærmere kun det modsatte. Og sålænge det er sandt, vil Linux som desktop aldrig få success.
Hvilke praktiske grunde mangler du?
Windcape (274) skrev:
Men vi kunne jo kigge på hvorfor Apple valgte UNIX. Tjo, de kunne købe en licens, og var ikke påduttet GPL.
GPL og unix har intet med hinanden at gøre. "Unix licensen" er intet andet end retten til at kalde sit produkt for unix...
GPL er en sikker måde at undgå kapitalstærke firmaer på.
Kapital stærke virksomheder såsom red hat, IBM, og Google?
Hvis IBM, Oracle eller Google havde set potentiale i en Linux desktop til at konkurrere med Microsoft havde de lavet en.
Og chromeOS er?
terracide (331) skrev:Nej, Hubby dig der forsøger at få et desktop OS til at inkludere alt muligt skrammel...om igen.
Nej jeg vil netop ikke bruge en windows installation til den slags. For det første er det ikke egnet og så mangler der uderstøttelse af filsystemer fra andre systemer...
Windcape (332) skrev:Overhovedet ikke. Du kan på ingen måde finde linux/bsd alternativer til alt den e-learning software der benyttes i folkeskolen.
Vrøvl igen... Der er intet til hinder for at bruge en citrix klient hvis man lyster på linux/freebsd...
Det handler ikke om at det er muligt at udvikle løsningerne til andre platforme, det handler om at de ikke ER udviklet til andre platforme.
Det kan der jo så heldigvis laves om på. Man kunne jo evt sætte det som krav at det blev udviklet til andet end windows. Der er jo intet der fortæller os at windows er bedre end alt andet.
Du kan jo passende prøve at besøge en folkeskole og se på hvilken software de bruger i undervisningen, og også i specialundervisningen.
Derudover er mangelfuld stave og grammatikkontrol i f.eks. OpenOffice ikke ligefrem ideelt til f.eks. hjælp til ordblinde!
Du kunne jo så passende undersøge hvad der er af muligheder for at undgå windows på klienterne hvis man skulle have lyst...
Windcape (335) skrev:Vaporware? :p
Google Chrome er ikke et alternativ til Windows, på samme måde som Mac OS X er det.
Jeg ville nok ikke kaldet det vaporware når det ikke er et år siden det blev meldt ud at det var på vej. Men sådan er jo vi så forskellige. Nu vil google jo nok ikke lave en OS X klon når de tjener deres penge på webservices.. ;)
Så kører det jo stadig på Windows.. Hvad har du så fået ud af det? Vedligeholdelse og drift af et Citrix miljø oveni vedligeholdelsen af klienterne.. Yay?Hubert (338) skrev:Vrøvl igen... Der er intet til hinder for at bruge en citrix klient hvis man lyster på linux/freebsd...
Nu har jeg ikke læst hele tråden igennem, da den simpelthen var for lang og fuld af linux diskussioner.
Jeg tror at linux forkæmpere har overset et meget vitalt emne der er enormt vigtigt for at få den almene bruger til nogensinde at komme til at bruge linux som deres os nr1.
Ubuntu er fremlagt som den nemmeste linux distro man kan få, men den mangler stadig en helt vital ting som både Windows og OSX har helt styr på.
Brugervenlighed.
Inden jeg bliver haglet ned af en masse mennesker for at påstå at Ubuntu ikke er brugervenligt, så lad mig lige påpege at jeg selv dualbooter Win7 med Ubuntu på min laptop. Dette er et forsøg på at udvide min horisont, og at tilegne mig viden om linux generelt.
Det går bare ikke særligt godt. Jeg har kørt med Ubuntu som sekundær OS gennem et halvt år, men det er stadig ALT for utilgængeligt! En simpel ting som at tilslutte laptoppen til mit fjernsyn gennem HDMI er et mareridt. Efter flere dages googling og læsning er jeg kommet frem til hvordan jeg får billedet op på skærmen, men det er, og lad mig sig det som det er, ALDRIG lykkes mig at få lyden til at fungere!?
Denne opgave klarer Win7 og OSX som en leg. Du tilsluttter blot kablet, og så virker det. I Win7 kan du tilmed skifte mellem flere tilstande blot ved at bruge nogen genveje. Det kan godt være at der er nogen der nu siger at: Det kan du sku da også i linux, du skal bare åbne en terminal og indsætte nogen enkelte kommandoer i xxx/xxx/fil blah blah. Og det er bestemt ikke lykkes mig at finde ud af hvordan dette gøres... :-)
Der er mange af den slags opgaver i linux der skal ordnes på denne måde, og det kan den enkelte bruger ikke finde ud af. F.eks. er det heller ikke lykkes mig at finde ud af hvordan jeg opdaterer de proprietære drivere til mit grafikkort endnu. Noget med at man skal disable nVidia X server, og så ..... (!?)
Jeg har selv en Android telefon (HTC Desire) og jeg har den opfattelse af at skal der ske noget ved brugervenligheden af linux så har verdenen brug for mennesker som der findes i team google der kan finde ud af at lave et brugervenligt desktop linux til den almene bruger!
Med venlig hilsen,
hallydamaster
Jeg tror at linux forkæmpere har overset et meget vitalt emne der er enormt vigtigt for at få den almene bruger til nogensinde at komme til at bruge linux som deres os nr1.
Ubuntu er fremlagt som den nemmeste linux distro man kan få, men den mangler stadig en helt vital ting som både Windows og OSX har helt styr på.
Brugervenlighed.
Inden jeg bliver haglet ned af en masse mennesker for at påstå at Ubuntu ikke er brugervenligt, så lad mig lige påpege at jeg selv dualbooter Win7 med Ubuntu på min laptop. Dette er et forsøg på at udvide min horisont, og at tilegne mig viden om linux generelt.
Det går bare ikke særligt godt. Jeg har kørt med Ubuntu som sekundær OS gennem et halvt år, men det er stadig ALT for utilgængeligt! En simpel ting som at tilslutte laptoppen til mit fjernsyn gennem HDMI er et mareridt. Efter flere dages googling og læsning er jeg kommet frem til hvordan jeg får billedet op på skærmen, men det er, og lad mig sig det som det er, ALDRIG lykkes mig at få lyden til at fungere!?
Denne opgave klarer Win7 og OSX som en leg. Du tilsluttter blot kablet, og så virker det. I Win7 kan du tilmed skifte mellem flere tilstande blot ved at bruge nogen genveje. Det kan godt være at der er nogen der nu siger at: Det kan du sku da også i linux, du skal bare åbne en terminal og indsætte nogen enkelte kommandoer i xxx/xxx/fil blah blah. Og det er bestemt ikke lykkes mig at finde ud af hvordan dette gøres... :-)
Der er mange af den slags opgaver i linux der skal ordnes på denne måde, og det kan den enkelte bruger ikke finde ud af. F.eks. er det heller ikke lykkes mig at finde ud af hvordan jeg opdaterer de proprietære drivere til mit grafikkort endnu. Noget med at man skal disable nVidia X server, og så ..... (!?)
Jeg har selv en Android telefon (HTC Desire) og jeg har den opfattelse af at skal der ske noget ved brugervenligheden af linux så har verdenen brug for mennesker som der findes i team google der kan finde ud af at lave et brugervenligt desktop linux til den almene bruger!
Med venlig hilsen,
hallydamaster
Magten (340) skrev:Så kører det jo stadig på Windows.. Hvad har du så fået ud af det? Vedligeholdelse og drift af et Citrix miljø oveni vedligeholdelsen af klienterne.. Yay?
Læs og forstå..?
Jeg skrev på klient pc'erne du ved dem brugerne sidder ved... Og det er umådelig lettere at administrere et citrix miljø end et større klientsetup med et hav af forskellige MS OS versioner...
hallydamaster (341) skrev:En simpel ting som at tilslutte laptoppen til mit fjernsyn gennem HDMI er et mareridt.
Jeg sætter bare kablet i min Ubuntu-laptop, og så trykker jeg på laptoppens knap til at skifte skærm med.
hallydamaster (341) skrev:I Win7 kan du tilmed skifte mellem [om lyd skal ud af jackstik eller HDMI] blot ved at bruge nogen genveje.
Sejt. Sidst jeg forsøgte på det i Windows (Vista) gav jeg op.
hallydamaster (341) skrev:F.eks. er det heller ikke lykkes mig at finde ud af hvordan jeg opdaterer de proprietære drivere til mit grafikkort endnu.
Normalt spørger den dig bare om du har lyst, og så svarer du ja. Men ja, det kan være problematisk hvis de proprietære driver er dårlige. (Hvilket jeg nu også oplever til Windows.)
Er der ingen underlige ting i Windows som er nemmere i Linux? Eller sagt på en anden måde: Ignorerer du dem, eller har du faktisk vænnet dig så meget til dem at du har glemt dem?
Min mor ringer ofte til mig på grund af underlige småproblemer, som ikke eksisterer i Linux.
Ja, wuhu. Selve applikationen kører stadig på en Windows. At du har en skide Citrix klient der kører på Linux gør jo ikke at applikationen på magisk vis kan afvikles på Linux.Hubert (343) skrev:Læs og forstå..?
Jeg skrev på klient pc'erne du ved dem brugerne sidder ved... Og det er umådelig lettere at administrere et citrix miljø end et større klientsetup med et hav af forskellige MS OS versioner...
Et hav af forskellige MS OS versioner? Så er der jo også noget helt grundlæggende galt med skolen hvis de kører "et hav af forskellige MS OS versioner".
Desuden er der vel næppe sparet mange penge ved et skifte til Linux hvis du alligevel skal ud og investere i Windows Server+Citrix licenser.
Som desktop? Nej.myplacedk (344) skrev:Er der ingen underlige ting i Windows som er nemmere i Linux?
Server? Jo.
Magten (345) skrev:Ja, wuhu. Selve applikationen kører stadig på en Windows. At du har en skide Citrix klient der kører på Linux gør jo ikke at applikationen på magisk vis kan afvikles på Linux.
Det er der jo fanden heller ikke nogen der har givet udtryk for.
Et hav af forskellige MS OS versioner? Så er der jo også noget helt grundlæggende galt med skolen hvis de kører "et hav af forskellige MS OS versioner".
Ja for vi ser jo aldrig et fragmenteret MS miljø hvor nogle maskiner kører XP sp2 andre med sp3 og nogle vista maskiner og enkelte win7 maskiner..
Desuden er der vel næppe sparet mange penge ved et skifte til Linux hvis du alligevel skal ud og investere i Windows Server+Citrix licenser.
Har du regnet på det? Jeg har ikke. Men en windows server licens er ikke så dyr endda. Så sparer man bare 50 klient licenser er jeg ikke så meget i tvivl om at du allerede der har tjent windows server licensen hjem. Dertil kommer selvfølgelig den sparede tid på administration af klienterne.
Som desktop? Nej.
Server? Jo.
aha...
#344
Ærligt talt har jeg svært ved at finde nogen som helst ting som er nemmere i Ubuntu end i Win7. En ting der derimod fungerer bedre i linux end i Windows er mount/unmount af USB enheder. Det er sjovt som det bare virker i linux, og OSX mens at i Windows kan det være umuligt at få systemet til at "give slip" på enheden.
Men da de fleste almene brugere normalt bare hiver enheden uden så har det ikke den store betydning for de fleste.
Ubuntu har ikke spurgt mig om jeg skulle have lyst til at opdatere mine grafikkort drivere, googlede og prøvede i flere timer, uden resultat. En anden ting som er et mareridt i linux er installering af flash/java. Der måtte jeg også arbejde i timevis (mest flash) for at få det til at virke, og det er mildest talt ikke optimalt. I Windows åbner du bare en hjemmeside og trykker på nogen links, det virker (næsten) altid. :-)
Ærligt talt har jeg svært ved at finde nogen som helst ting som er nemmere i Ubuntu end i Win7. En ting der derimod fungerer bedre i linux end i Windows er mount/unmount af USB enheder. Det er sjovt som det bare virker i linux, og OSX mens at i Windows kan det være umuligt at få systemet til at "give slip" på enheden.
Men da de fleste almene brugere normalt bare hiver enheden uden så har det ikke den store betydning for de fleste.
Ubuntu har ikke spurgt mig om jeg skulle have lyst til at opdatere mine grafikkort drivere, googlede og prøvede i flere timer, uden resultat. En anden ting som er et mareridt i linux er installering af flash/java. Der måtte jeg også arbejde i timevis (mest flash) for at få det til at virke, og det er mildest talt ikke optimalt. I Windows åbner du bare en hjemmeside og trykker på nogen links, det virker (næsten) altid. :-)
Windcape skrev at du ikke kunne finde alternativer til de Windows applikationer der bliver brugt. Du skriver "Jo", han skriver "Nej", og dit argument er så at du vil køre dem i en Citrix farm. Altså på Windows.Hubert (346) skrev:Det er der jo fanden heller ikke nogen der har givet udtryk for.
Så har vi forskellig opfattelse af versioner :) En XP er en XP osv.Hubert (346) skrev:Ja for vi ser jo aldrig et fragmenteret MS miljø hvor nogle maskiner kører XP sp2 andre med sp3 og nogle vista maskiner og enkelte win7 maskiner..
Jeg vil dog godt give dig ret i at det er nemmere at administrere en Citrix farm end hvis programmerne kørte lokalt på klienterne :)
Nej det har jeg ikke :)Hubert (346) skrev:Har du regnet på det? Jeg har ikke. Men en windows server licens er ikke så dyr endda. Så sparer man bare 50 klient licenser er jeg ikke så meget i tvivl om at du allerede der har tjent windows server licensen hjem. Dertil kommer selvfølgelig den sparede tid på administration af klienterne.
Men hardware, Windows licens, Citrix licens og evt. en konsulent kunne jeg sagtens forestille mig løbe op i en pæn sum penge.
Lol - komisk at blive gjort til irrelevant på min udtalelse, det er det typiske problem i Linuxmiljøet - lukket! Jeg er selv software og webudvikler, jeg bruger meget energi på, at det skal se flot ud og virke behageligt for øjet, jeg synes også Windows har mange irrelevante knapper rundt omkring, personligt er jeg glad for OS X, Windows er dog heller ikke så slemt. Det generelle udseene i Linux er bare ikke særlig pænt, og man kan måske nærme sig noget pænt ved at installere en masse ting og ændre end masse, det er bare ikke den måde man fanger befolkningen på, men det er måske svært lige at indse? Bruger som sagt selv Linux til servere, giver gode fleksible muligheder, skal det bruges som desktop så gider folk, inkl mig selv, ikke bruge det meste af tiden på at sætte det op, det skal bare virke, har nok arbejde i at lave mit arbejde.
1 uge siden vil jeg da tro i VMWare? Den nyeste, er stadig ikke imponeret over deres grafiske evner, som sagt.
rasmussen (140) skrev:Hvornår har du sidst set eks. Ubuntu?
1 uge siden vil jeg da tro i VMWare? Den nyeste, er stadig ikke imponeret over deres grafiske evner, som sagt.
Magten (348) skrev:Windcape skrev at du ikke kunne finde alternativer til de Windows applikationer der bliver brugt. Du skriver "Jo", han skriver "Nej", og dit argument er så at du vil køre dem i en Citrix farm. Altså på Windows.
Nu har jeg lige læst hvad jeg har skrevet igen og jeg har ikke skrevet andet end at det er muligt at køre linux/bsd på klienterne. Så hvordan du er kommet frem til at jeg har talt om at Windows applikationerne skulle kunne køre på andet er mig en gåde.
Så har vi forskellig opfattelse af versioner :) En XP er en XP osv.
Jeg vil dog godt give dig ret i at det er nemmere at administrere en Citrix farm end hvis programmerne kørte lokalt på klienterne :)
Det er også fair nok at vi har forskellig opfattelse af hvad en version er. Men det er måske værd at bemærke at MS skulle have overvejet at sende XP SP2 ud som et nyt OS.
Nej det har jeg ikke :)
Men hardware, Windows licens, Citrix licens og evt. en konsulent kunne jeg sagtens forestille mig løbe op i en pæn sum penge.
Jeg har ikke regnet på det heller men de fleste skoler har vel en eller anden gut der vedligeholder miljøet. Denne gut kunne måske tænkes at sætte et citrix miljø op. Det er ikke just raket videnskab.
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.