mboost-dp1

Kulturministeriet

Kulturministeriet klar med 1 mio. kroner til antipirat-kampagne

- Via Comon - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Skak2000

I gennem den seneste tid har repræsentanter fra underholdningsindustrien og myndighederne, hvoraf forbrugerne er repræsenteret ved én person, diskuteret, hvordan man skal bekæmpe ulovlig fildeling.

Det er den såkaldte brevmodel, der ser ud til at blive valgt. P.t. findes modellen i to udgaver, hvor forskellen er, hvem der skal håndtere brevene. I begge tilfælde er det lagt op til, at det er de private firmaer, der skal betale vedligholdelsesudgifterne. Det ser dog ud til, det offentlige også vil bruge penge på sagen.

Ifølge ComON, der har opnået aktindsigt, så vil Kulturministeriet bruge op mod en million kroner på en informationskampagne. Kampagnen er stadig under udarbejdelse og bliver til som et samarbejde mellem rettighedshaverne, internetudbyderne, Forbrugerrådet og Kulturministeriet. Samarbejdet omfatter også en lige fordeling af udgifterne.

Formålet er at få danskerne til at sænke deres brug af ulovlige kopier af film og musik.





Gå til bund
Gravatar #51 - ProDoc
26. okt. 2010 11:01
Daller (41) skrev:
#29: Thomas Mortensen

Jeg er 100% enig.

Desværre har vi ikke en eneste dansk politiker med styrke eller karakter.
Her må vi være glade for EU eller franskmændene.
(kunne jo være rart hvis man kunne out source udenrigs/handel politikere i andre lande). Her til lands er de "købt" og har ingen reel værdi for det danske samfund mht. medie teknologi.

Ja det kunne være lækkert hvis EU begyndte at tage sig sammen, tænk hvis vi fik en central ophavsrets politik. Sony har da alligevel selskaber i alle lande, så hvorfor ikke lave det centralt og så kunne den lokale Sony uddelegere midlerne til landets CODA eller hvad det nu hedder...
Europa har vidst omkring 400 mio mennesker, vi har verdens stærkeste BNP.. det måtte sgu da give noget købekraft, som de kunne fatte!!
Gravatar #52 - Magten
26. okt. 2010 11:03
Tukanfan (49) skrev:
Forløbig er der afsat 1 mio, som ikke fylder meget i et statsbudget. Desuden så skal loven håndhæves uanset hvad - det må være en af statens højest prioriterede opgaver.
Jeg mener stadig der er andre steder pengene kunne bruges bedre - også når det kommer til steder hvor loven skal håndhæves. Specielt når det kræver så mange ressourcer at bevise at man bryder copyright.
Resten af dit indlæg gider jeg ikke engang spilde tid på.
Gravatar #53 - h8x0r
26. okt. 2010 11:11
XorpiZ (3) skrev:
Giv os følgende;

Spotify
Zune Pass
Netflix

Hulu
Gravatar #54 - Remmerboy
26. okt. 2010 11:41
Thomas Mortensen (29) skrev:
Jeg har sgu ikke noget imod at de ved hvilke film jeg har,

men jeg tror du har sikkert noget imod, hvis vi kunne se, at du har en film der hedder "mega hardcore fetish gayporn".
det er jo ikke fedt. vel?
Gravatar #55 - nyx
26. okt. 2010 11:45
Remmerboy (54) skrev:
men jeg tror du har sikkert noget imod, hvis vi kunne se, at du har en film der hedder "mega hardcore fetish gayporn".
det er jo ikke fedt. vel?

Bedre endnu, hvis en sådan registrering bliver varetaget af det private, så du kan risikere at din kommende svigerfar sidder og stirrer olmt på dig det øjeblik du møder ham fordi han tilfældigvis lige kom til at søge på dig, på hans arbejde? Eller, at samme database begynder at katalogisere dine film og samler statistik på dem, som de så sælger videre til rekvalmefirma A, der så ringer dig op ca. en gang i timen med et nyt godt tilbud?

Der er RIGTIG mange grunde til at det ikke skal registreres, EVER...!
Gravatar #56 - Daller
26. okt. 2010 12:05
Ok så tager vi den lige igen så alle er på samme side...
servicen skal bruges så den verificere brugerne og ikke identificere dem...

Jeg ser det som et sundt princip at det forbliver anonymt.
Gravatar #57 - Tukanfan
26. okt. 2010 12:21
Magten (52) skrev:
Jeg mener stadig der er andre steder pengene kunne bruges bedre - også når det kommer til steder hvor loven skal håndhæves. Specielt når det kræver så mange ressourcer at bevise at man bryder copyright.

Der er sikkert andre områder hvor pengene kan anvendes mere effektivt, men faktum er at staten allerede bruger penge på det, og i fremtiden alligevel sikkert kommer til at bruge flere (pga lobbyisme fra underholdningsbranchen). Det må jo forventes, at tiltagene vil nedbringe copyrightbruddene - ellers er de jo nytteløse - og derfor vil det nok blive mindre risikabelt at indføre salg DRM-frie film. F.eks. kunne man benytte sig af en model baseret på "trust", som jeg tidligere skrev.

Ps. din sidste kommentar havde jeg heller ikke megen gavn af.
Gravatar #58 - Taxwars
26. okt. 2010 12:27
Og hvor kommer de penge fra? Fra skatten - det er skatteydernes penge.
Vi har problemer her i landet, på alle niveauer er servicen faldet drastisk, inklusive de syge - og hvad der de korrupte politikere? De smider penge ud på noget ligegyldigt pladder fordi de grådige industrier forlanger det.
Fy for satan. Endnu et eksempel på copyright er moralsk forkert.
Gravatar #59 - Magten
26. okt. 2010 12:30
#57
Lad os så sige det bliver indført. Så vil du simpelthen have at staten skal bestemme hvem der må købe hvilke produkter?

Jeg kan ikke forestille mig det nogensinde vil blive indført. Og hvis det bliver, så er der da bare endnu en god grund til at flytte til Sverige.
Gravatar #60 - HenrikH
26. okt. 2010 12:33
Captain Awesome (39) skrev:
Rate mig komplet idiot, men jeg forstår simpelthen ikke hvordan man kan spare og skære ned nogle steder, imens man andre steder ødsler penge bort på det ene idiotiske forslag efter det andet.

Tænk at vi betaler skat til sådan noget lort...

Tillykke, du har netop indset hvordan det offentlige i det ganske danske land fungerer...

#40: EUs indre marked, og Amazon hjælper en del synes jeg. Der har jeg da fundet en del, da blandt andet UK åbenbart har det med at få fat i tingene lidt hurtigere end lille Danmark.
Gravatar #61 - mireigi
26. okt. 2010 12:33
Taxwars (58) skrev:
Og hvor kommer de penge fra? Fra skatten - det er skatteydernes penge.
Vi har problemer her i landet, på alle niveauer er servicen faldet drastisk, inklusive de syge - og hvad der de korrupte politikere? De smider penge ud på noget ligegyldigt pladder fordi de grådige industrier forlanger det.
Fy for satan. Endnu et eksempel på copyright er moralsk forkert.


Det største problem med politikerne i Danmark, er at ingen har nosser eller selvtillid nok til at bruge 2-3 måneder på at undersøge en sag til bund, tage en beslutning og så stå ved den, ligegyldigt om det kan koste dem deres plads i regeringen/folketinget/partiet.

De er så bange for at blive udsat for en mediestorm og breve fra vrede forbrugere, at de laver den nemmeste løsning der stiller brokrøvene tilfredse. Bare se på Burka-loven eller kniv-loven. Tåbelige love der er forfattet i en LSD-rus til et swinger-party for pensionerede religiøse ekstremister.

Vi mangler de politikere der tør tage en beslutning som på kort sigt gør en masse sure, men som på lang sigt er godt for landet.

Politiker = Professionel medieluder betalt af staten til at give befolkningen et verbalt handjob når lokummet brænder på.
Gravatar #62 - ProDoc
26. okt. 2010 13:03
Remmerboy (54) skrev:
men jeg tror du har sikkert noget imod, hvis vi kunne se, at du har en film der hedder "mega hardcore fetish gayporn".
det er jo ikke fedt. vel?

og
nyx (55) skrev:
Der er RIGTIG mange grunde til at det ikke skal registreres, EVER...!

Hvilke grunde er det?

Enten har jeg formuleret mig forkert ellers vælger I ikke at forstå hvad jeg mener... (jeg beklager hvis det er den første).

Men, det skulle jo ikke være en åben social service, hvor man kunne se hinandens liste.

Det skulle være en personlig (eller lignende) database, hvor hver transaktion kunne få et unikt ID, a la SO20101026-145555-abs12ed (Sony, år, måned, dato - time, minut, sekund - tilfældig nummer) :-)

Man kunne jo forestille sig at, man før køb på Itunes knytter sin Itunes konto sammen med sin centrale konto... om itunes så vil stille musikken til rådighed til senere dl, var jo så op til dem.

Man kunne jo sagtens krypterer kontoen a la RoboForm, hvis man går helt grassat...

MEN formålet var netop, at forebygge problemet med at validerer mediekøb for dermed at være fri for alt det BØVL der er i dag, med at man ikke må kopiere til eget forbrug! Jeg er af den klare overbevisning, at køber jeg filmen Skønheden og Udyret på dvd, så er det min sag, hvad jeg gør ved den, til privat forbrug!
Gravatar #63 - Tukanfan
26. okt. 2010 13:08
#59
Overhovedet ikke.
Som jeg har forstillet mig det, må det være op til den enkelte (online) filmbutik at afgøre om en kunde er troværdig nok (evt. ved at se på hvor mange fysiske medier/DRM-beskyttede filer kunden f.eks. førhen har købt) til at købe en videofil uden DRM.

Læg mærke til, at jeg siger det her måske er noget der kan blive muligt som følge af færre copyrightbrud som følge af mere lovgivning der alligevel ville have være kommet. Jeg sikker ikke, at staten skal bruge flere penge/indføre mere lovgivning/skal administrere noget somhelst.
Gravatar #64 - Lares
26. okt. 2010 13:39
Fint nok at de vil gøre noget, men når de opdager, at de har spildt en milliard kroner til ingen verdens nytte, synes jeg kun det er fair, at vi får betalt pengene tilbage i skat. Ja, det lyder latterligt, men det gør deres antipirat-kampagne også.
Gravatar #65 - ProDoc
26. okt. 2010 13:42
Lares (64) skrev:
Fint nok at de vil gøre noget, men når de opdager, at de har spildt en milliard kroner til ingen verdens nytte, synes jeg kun det er fair, at vi får betalt pengene tilbage i skat. Ja, det lyder latterligt, men det gør deres antipirat-kampagne også

Det er kun en million, men alligevel en million, som kunne være brugt helt anderledes!
Gravatar #66 - svenskmand
26. okt. 2010 14:14
Adagio (12) skrev:

Hvilken af følgende situationer er bedst?

Spil 1 bliver solgt i 100.000 eksemplarer og bliver piratkopieret i 1.000.000 eksemplarer
Spil 2 bliver solgt i 100.000 eksemplarer, men bliver ikke piratkopieret overhovedet

Ifølge nyheden ser det ud til at eksempel 2 er helt klart den bedste, selvom begge eksempler giver det samme i indtægt for spilfirmaet og ved første eksempel bliver flere personer glade

Jeg syntes du glemer den vigtigste pointe. Firmaet får samme indtjening i begge tilfælde, men i eksempel 1 får firmaet en masse gratis reklame og dermed også 1.000.000 mulige nye kunder.
Gravatar #67 - svenskmand
26. okt. 2010 14:25
#3 Du glemte hulu.com

sorry for dobbelt post.
Gravatar #68 - nyx
26. okt. 2010 14:52
Thomas Mortensen (62) skrev:

[...]
Hvilke grunde er det?
[...]

Misbrug...?
Gravatar #69 - ProDoc
26. okt. 2010 15:45
nyx (68) skrev:
Misbrug...?

Men hvis man frygter misbrug, kan man jo lave alternativer der krypterer dataen for alle andre end brugeren...
Men ja... i og med at det "bare" er tekst, så ville simple betingelser nok undgå at dem som "lagrer" databasen, misbruger det.

Kan godt se, at man ikke vil have spredt sine titler på nettet, men kan dette ikke undgås ved at kryptere dataen?

Hvis jeg blot er naiv, modargumenter endeligt... :-D
Gravatar #70 - anderske
26. okt. 2010 16:52
Man burde vel skrive et brev til kulturministeriet og gøre opmærksom på sin utilfredshed..

Det er vel trods alt ens moralske borgerpligt i et samfund at gøre opstand, når de politiske beslutninger er ude af proportioner...

bahh .. gider ikke.. min film er jo klar til at blive set, inden jeg er færdig med at skrive ^^
Jeg må nok bare indfinde mig med, at jeg stadig kun har en mulighed for at være lovlydig borger .. at købe en film til overpris med sen udgivelsesdato, en masse irriterende reklamer og trusler og en som ofte ringe kvalitet (DVD)...

Gud bevare MPPA, IFPI, KODA og alle de andre i klubben ..
Gravatar #71 - muuhz
26. okt. 2010 23:04
OffT: Giv den million til KODA, IFPI osv, på betingelse af at De lukker røven og holder sig væk.

OnT: Dette er selvfølgelig ikke et punkt som en offentlig myndighed skal blande sig i. Staten skal under ingen omstændigheder varetage private virksomheders interesse, såfremt det er til skade for befolkningen, hvilket dette tilnærmelsesvis er. Hvis rettighedhaverne vil lave en kampagne, må de selv punge op.

Personligt ville jeg på ingen måde se den mængde af film jeg gør i dag, såfremt jeg var nødsaget til at betale for det. Kvaliteten på størstedelen af de film der kommer ud af Hollywood i dag, er end ikke det papir værd, manuskriptet er skrevet på, for slet ikke at nævne de priser de rent faktisk tager for produktet. Det samme gælder i øvrigt også for den musikalske scene.

Regionsbegrænset materiale er noget Fanden har skabt i vrede under en menstruations rus.

"Overgiv Jer til forbrugernes ønsker eller uddø"
Gravatar #72 - Adagio
27. okt. 2010 05:18
svenskmand (66) skrev:
Adagio (12) skrev:

Spil 1 bliver solgt i 100.000 eksemplarer og bliver piratkopieret i 1.000.000 eksemplarer
Spil 2 bliver solgt i 100.000 eksemplarer, men bliver ikke piratkopieret overhovedet

Jeg syntes du glemer den vigtigste pointe. Firmaet får samme indtjening i begge tilfælde, men i eksempel 1 får firmaet en masse gratis reklame og dermed også 1.000.000 mulige nye kunder.


Jeg er fuldstændig enig med dig, dog valgte jeg med vilje ikke at tage den point med, da jeg ville holde mig til de fakta anti-piratfolkene kender til. Anti-pirater tror ikke på reklameværdien af de 1.000.000 piratkopier og de tror heller ikke på at det kan være at de 100.000 der købte spillet også har downloaded dem, så i teorien kunne det være at det kun er 900.000 der har downloaded spillet uden at købe det
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login