mboost-dp1

CSC

CSC-medarbejdere kritiserer ledelsen i åbent brev

- Via Version2 -

Konflikten mellem virksomheden CSC og PROSA handler i høj grad om medarbejderne, og nu blander de sig også i striden. Det oplyser Version2.
Det sker, efter det i går kom frem, at CSC er forberedt på en konflikt.

Læs også: CSC frygter ikke storstrejke

Det faktum måtte medarbejderne hos CSC læse i pressen, hvilket har fået medarbejderrepræsentanter fra flere faggrupper, også med overenskomst uden om PROSA, til at skrive et åbent brev til ledelsen.

I brevet kritiserer de ledelsen for at bruge deres energi på at imødekomme en konflikt i stedet for at prøve at undgå den.

Brev til CSC’s ledelse skrev:
Det virker ærligt talt ikke oprigtigt og løsningsorienteret, at CSC samtidig med at man initierer forhandlinger, i den grad forbereder sig på en konflikt, frem for – med alle midler – at lægge en reel energi bag at lykkes med selve overenskomstforhandlingerne.

Medarbejderne er med udmeldingen blevet endnu mere usikre på deres fremtid i firmaet, hvilket er blevet yderligere forstærket af, at flere ansatte er blevet bedt om at overføre viden til kollegaer i Indien.

Du kan læse hele brevet herunder.

Kære Carsten Lind

Det er med stor bekymring, at vi – gennem pressen – erfarer, at CSC´s ledelse tilsyneladende har forudkonteret med, at overenskomstforhandlingerne med PROSA/CSC skulle ende i en konflikt.

Vi kan se, at administrerende direktør Mogens Nørgaard fra firmaet Miracle A/S meddeler at han forud for forhandlingsforløbet med PROSA/CSC personligt er blevet kontaktet af CSC med henblik på at overtage evt. konfliktramte opgaver. Det samme synes at være gældende for firmaet Segmenta A/S og angiveligt også andre konkrete firmaer.

Det virker ærligt talt ikke oprigtigt og løsningsorienteret, at CSC samtidig med at man initierer forhandlinger, i den grad forbereder sig på en konflikt, frem for – med alle midler – at lægge en reel energi bag at lykkes med selve overenskomstforhandlingerne.
Det signal vidner hverken om den store vilje til dialog med medarbejderrepræsentanterne eller vilje til at opretholde og vedligeholde de eksisterende aftaler med personalegrupperne i CSC.

Signalerne er desværre heller ikke til at tage fejl af, når det samtidigt meldes ud i virksomheden, at man nu vil intensivere Off Shoring aktiviteterne.
Vore kolleger fortæller om konkrete situationer, hvor de skal overdrage viden og opgaver til kolleger fra Indien, således at disse vil være ”selvkørende” fra 1. juni 2011. Sammenfaldet med ophør af konfliktbegrænsningerne for PROSA/CSC er næppe tilfældigt valgt.

Vi er optaget af, at CSC skal være en ordentlig og redelig arbejdsplads, og det forudsætter, at der er respekt om alle medarbejderne og deres respektive aftalevilkår, uanset om man er PROSA-medlem, Metal-medlem, Ingeniør, Akademiker m.v.

De nedenfor underskrivende foreninger/klubber er bekymrede for, hvor CSC´s ledelse er på vej hen med vores fælles arbejdsplads.
Vi genkender ikke den nuværende version af CSC i Danmark og anbefaler, at ledelsen i Danmark udviser beslutningskraft og vender tilbage til forhandlingsbordet sammen med PROSA/CSC, så det sikres at også denne overenskomst kan fornyes og virksomheden hurtigst muligt kan komme tilbage til en hverdag, hvor vi sammen kan fokusere på vækst – med tryghed.

Med venlig hilsen

PROSA/SAS, ADC, IDC, FORA, HK/Luftfart, Dansk Metal Tele Øst, Casing og PROSA/CSC





Gå til bund
Gravatar #51 - fidomuh
25. feb. 2011 09:23
#50

Det er "op til 23 maaneder", mener jeg der stod. Eller 21.. Effektivt ~2 aar.
Gravatar #52 - Magten
25. feb. 2011 09:40
#51
Add: Op til 23 ja.
Gravatar #53 - beldin
25. feb. 2011 10:13
#50
Det har været nævnt flere steder at det er op til 23 mdr (hvilket jeg så har rundet op til 2 år...), og det er ikke blevet modsagt af hverken PROSA eller de af deres medlemmer der har diskuteret her og andre steder...

Som du siger, så giver ansættelse som funktionær op til 6 mdr. opsigelse, hvilket så udstiller det groteske i den her ordning. Det er BESTEMT ikke urimeligt at CSC vil af med den...

Sammen med de automatiske lønstigninger har den formentlig medført at de sidder tilbage med en samling folk fra Regnecentralens dage som for det første er meget dyre, for det andet ikke reelt set kan fyres, og for det tredie måske ikke reelt kan bruges til noget fordi de ikke har fulgt med tiden (og måske har brugt de to som sovepude).
Ikke noget under at CSC vil af med dem, for de gør det formentlig praktisk taget umuligt for CSC at konkurrere med andre firmaer der ikke har tilsvarende...
Gravatar #54 - arne_v
25. feb. 2011 18:35
-N- (41) skrev:
Der er ingen andre i hele verden der har en overenskomst der kan komme i nærheden af den der er omtalt.


Det er faktisk ret normalt med meget lange opsigelsevarsler i en del lande i Europa.

Gravatar #55 - engelsup
25. feb. 2011 18:58
#54
Korrekt, Danmark er et af de lande i Europa, der har den dårligste beskyttelse ift. opsigelsesvarsler. Vi skal bare se over til Sverige for at finde lign. kontrakter som den CSC giver visse ansatte ift. opsigelsesvarsel så.
Gravatar #56 - beldin
25. feb. 2011 19:39
#55
... fordi DK har noget nær den BEDSTE støtte til arbejdsløse EU!

Det er en del af den Danske model at arbejdsgiverne relativt let kan slippe af med folk de ikke skal bruge fordi de så også har lettere ved at ansætte folk selvom de ikke ved om de skal bruge dem i lang tid. I det lange løb giver det et sundere erhvervsliv...

Prøv at se på lande som Frankrig/Italien/Spanien hvor man har MEGET lange opsigelsesvarsler (og MEGET stærke fagforeninger). Lige nu er der ingen i de lande der tør ansætte hvilket ikke ligefrem er det der er brug for i krisetider...
Gravatar #57 - arne_v
25. feb. 2011 19:48
#55

Det er ideeen i flexicurity modellen.

Virkeligheden synes dog at være lidt mere grumset.

Sverige og Tyskland har begge strengere regler for at fyre men synes alligevel at komme bedre ud af krisen end Danmark.

England og Irland har ikke strenge regler men er også i dyb krise.

Græksenland, Italien, Spanien, Portugal har strenge regler og er i store problemer.
Gravatar #58 - beldin
25. feb. 2011 20:31
#57
Hvordan det går de andre lande er relativt let at forklare...

Sverige og Tyskland:
Relativt lave omkostninger ved at have ansatte
Relativt gode statsfinanser

England og Irland:
Lave omkostninger ved at have ansatte
Elendige statsfinanser

Danmark:
Meget høje omkostninger ved at have ansatte
Relativt dårlige statsfinanser

I England/Irland mangler væksten fordi det offentlige pumper (langt) færre penge ud end de gjorde før. I DK mangler væksten fordi vi er (alt) for dyre til at firmaer lægger arbejdspladser her...
Gravatar #59 - engelsup
25. feb. 2011 22:19
#56 faktisk er den danske arbejdsløshedsstøtte ret dårlig sammenlignet med det som svenskere har igennem deres arbejde. Hvis du er højtuddannet, tjener godt, og bliver fyret har du ret store problemer med at nå at finde arbejde inden du mister en meget stor del af din løn og du derfor kan være tvunget til at gå fra hus og hjem.

Desuden er der sket mange forringelser til dagpenge og aktivitering igennem de seneste par år, så den danske flexurity model er efter min mening kun blevet dårligere.

#57
Enig, der er mange flere faktorer på spil, og den typiske danske ukritiske hyldest til egne systemer er nogle gange til at brække sig over.

#58
Ikke fordi jeg vil ind i en lang økonomisk diskussion, men det er ikke "relativt let" at forklare. For det første er den største forskel mellem de lande du nævner følgende:

Boligboblen i lande som Tyskland og Sverige var mange gange mindre end i England, Irland, Danmark, vores økonomier var meget mere ophedede => meget højere lønpres => meget dårligere konkurrenceevne. Og dette er kun en mulig forklaring. I virkeligheden er der selvf. mange faktorer der har spillet ind.
Gravatar #60 - arne_v
26. feb. 2011 00:14
#58

Meget plausible forklaringer.

Men at problemerne i England skyldes dårlige statsfinananser men at problemerne i sydeuropa skyldes lange opsigelsvarsel virker ikke overbevisende, da de samme lande i sydeuropa også har dårlige statsfinanser.
Gravatar #61 - beldin
26. feb. 2011 00:41
arne_v (60) skrev:
#58

Meget plausible forklaringer.

Men at problemerne i England skyldes dårlige statsfinananser men at problemerne i sydeuropa skyldes lange opsigelsvarsel virker ikke overbevisende, da de samme lande i sydeuropa også har dårlige statsfinanser.

Jeg bor nu engang i England :-p

Når staten pumper 25% mindre penge ud, OG hæver momsen med 2.5%, OG hæver benzin afgiften, OG udskriver lidt større andre skatter, så har det en større virkning end lønninger, og det samme gælder for de sydlige lande. De har så OGSÅ det problem at de har meget stive arbejdsmarkedsstrukturer.

Medmindre den nuværende Engelske koalitions-regering bryder sammen og Labour kommer til, så skal England såmænd nok komme ud af problemerne i løbet af et par år eftersom der er taget fast hånd i underskuddet på statsfinanserne. Det er der også i de sydlige lande (påtvunget), men uden de reformer (af arbejdsmarked, pensioner etc.) der også vil være nødvendige der...

For at DK kommer i gang igen, så skal der BÅDE tages hånd om statsfinanserne, OG tages hånd om de høje omkostninger ved at ansætte en Dansker...
Det er der ikke nogen af de politiske fløje der tør, for det vil betyde at de skal lægge sig ud med de fleste af vælgerne... Dem på overførsler skal have mindre og skal helst i arbejde. Der skal være færre offentlig ansatte (til lavere løn), og flere privat-ansatte (til lavere løn). Specielt de 2/3 (offentligt ansatte og folk på overførsler vil skrige op og forhindre det).
Gravatar #62 - arne_v
26. feb. 2011 00:54
beldin (61) skrev:
Når staten pumper 25% mindre penge ud, OG hæver momsen med 2.5%, OG hæver benzin afgiften, OG udskriver lidt større andre skatter, så har det en større virkning end lønninger, og det samme gælder for de sydlige lande. De har så OGSÅ det problem at de har meget stive arbejdsmarkedsstrukturer.


Ja.

Men der er bare ikke meget bevis for den skadelige effekt af de lange opsigelsesvarsler i det.
Gravatar #63 - beldin
26. feb. 2011 09:49
arne_v (62) skrev:
Ja.

Men der er bare ikke meget bevis for den skadelige effekt af de lange opsigelsesvarsler i det.

Det er KOMBINATIONEN af faktorer der betyder noget, ikke nødvendigvis de enkelte faktorer i sig selv...

Den af faktorerne der primært rammer DK er at vi er (alt) for dyre i drift... Derfor er det som sådan naturligt nok at jobs lægges i lande der er billigere, som f.eks. Tyskland eller Sverige (eller Indien/Kina/osv.)...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login