mboost-dp1

Google

Teenagere foretrækker YouTube som musikafspiller

- Via Wall Street Journal - , redigeret af Pernicious

Analysehuset Nielsen har lavet en undersøgelse, der har kigget på indkøb af musik i USA. Undersøgelsen er foretaget ved onlinespørgeskemaer til et panel på 3.000 deltagere.

Her viser det sig, at den mest populære måde at høre musik på blandt teenagere, er gennem YouTube med 64 % af de adspurgte teenagere. Herefter kom radioen med 56 % og iTunes med 53 %, mens cd’en indtager en sidsteplads med 50 %. Til gengæld er radioen den mest populære måde at opdage ny musik på med 48 %, langt foran venner og YouTube med henholdsvis 10 % og 7 %.

Blandt de voksne er kasettebånd fortsat mere populært end Spotify, hvor 9 % lytter til førstnævnte, men kun 7 % lytter til streamingtjenesten. 6 % af de adspurgte vokse bruger fortsat vinyl.

Tallene viser også, at flere mener, at digitalt musik er en god kvalitet i forhold til musik på cd’er. Dette afspejler sig også i fordelingen af køb af musik, hvor 51 % af teenagerne har købt musik online, mens kun 36 % har købt en cd med musik.

David Bakula fra Nielsen mener, at unge har draget fordel af internettet, men at radio også stadig spiller en rolle.

David Bakula, Nielsen skrev:
The accessibility of music has seen tremendous expansion and diversification. While younger listeners opt for technologically advanced methods, traditional methods of discovery like radio and word-of-mouth continue to be strong drivers. With so many ways to purchase, consume and discover great new music, it’s no wonder that the consumer continues to access and enjoy music in greater numbers.





Gå til bund
Gravatar #51 - Jakob Jakobsen
18. aug. 2012 18:12
FeedMe (50) skrev:
Det er ret konsekvent at speakerne til en PC er aktive. Det finder du så godt som aldrig med HiFi.


Der findes utallige surround-sæt til tv, eller sæt til andre mobilenheder, hvor forskellen kun er hvad de er branded til.
Og mange PC-speakers bliver lanceret som HiFi, så den mærkning kan ikke bruges til noget i dag.
Gravatar #52 - OxxY
18. aug. 2012 19:21
JEg kom til at zappe forbi 3puls, og de viser noget highscool drama pis, men de var tromme konkurrence lige da jeg zappede forbi. Og i bedste Viasat stil er lydsporet totalt overkomprimeret og dynamisk presset sammen. Det var simpelthent de lammeste marchtrommer jeg længe har hørt. Kunne ikke lade være med at tænke på denne tråd. Fordi det er ikke kun youtube der er med til at brede dårlig lyd ud i landet.
Gravatar #53 - FeedMe
18. aug. 2012 19:59
Jakob Jakobsen (51) skrev:

Og mange PC-speakers bliver lanceret som HiFi, så den mærkning kan ikke bruges til noget i dag.


HiFi er stadig HiFi selvom at noFi ofte får samme navn.

Ligesom at du stadig er Jakob Jakobsen selvom at en majoritet ville finde på at kalde dig noget alternativt.

Eller endnu bedre - at vi andre valgte at kalde os Jakob Jakobsen.
Gravatar #54 - Jakob Jakobsen
18. aug. 2012 20:05
#53
Eftersom der nok er en faktor 10 af produkter mærket HiFi, der ikke overholder DIN 45500 standarden, end produkter der gør.
Hvor meget er det mærke så værd?

...og hvad har HiFi egentlig med denne diskussion at gøre?
Gravatar #55 - Athinira
19. aug. 2012 08:59
FeedMe (46) skrev:
For mig at se at det ligemeget hvilken samplerate og bitrate lyden er i hvis man alligevel ikke kan finde ud af at sætte computeren op til at afspille det ordentligt. Det kan meget få - selvom det ikke burde være svært.

Windowscomputere har sådan en skraldespand hvor al lyd kommer ned i og bliver blendet om til 48khz 16bit uanset hvad det engang var.

Det skal køres via ASIO, WASAPI eller lignende - ellers kan det være ligemeget at man har lyden lossless - for computeren gør sit til at smadre lyden alligevel.


Det er igen sluder og vrøvl der bliver spyttet ud her.

Først og fremmest er det KOMPLET ligegyldigt om Windows downsampler til 48 Khz og 16 bit, for det meste lyd som folk får ind er 44 Khz og 16 bit i forvejen, inkl. lossless (Lossless betyder bare at selve rippingen af lyden har foregået lossless, men hvis kilden kun er CD-kvalitet som er under hvad Windows alligevel kan levere så er det komplet ligegyldigt). Med andre ord sker der INGEN lyddegradering for lossless lyd på softwaresiden udover de modifikationer som en evt. lydkortsproducent har puttet i sine drivere og software.

På hardwaresiden kan der derimod ske en degradering pga. at DAC's på PC'er typisk er af lav kvalitet. Dette er et hardwareproblem og kan KUN løses med ny hardware (internt eller eksternt højkvalitets-lydkort). Ingen software eller ASIO-drivere kan gøre noget ved dette problem.

For det andet er højere lydkvalitet end lossless CD-lyd en and.

Først og fremmest er det EKSTREMT få mennesker der kan høre forskellen.

Derudover er det markedsføringsgimmicks. Mens 24 bit lyd har fordele for lyd hvor den dynamiske rækkevidde ikke udnyttes fuldt ud da det eliminerer afrundingsfejl (Quantitization Error), så har levering af lyd i 96 Khz INGEN betydning.

Årsagen er at det meste af magien ved at bruge en høj sample rate sker ved OPTAGELSEN af lyden, og ikke vil afspilningen. Dvs. at du muligvis - hvis du har gode ører og en hjerne der er trænet til at nærlytte - vil kunne høre forskel på en fil som er optaget ved 44.1 Khz og en fil som er optaget ved 96 Khz, og det er så uanset om den fil du selv sidder og lytter til har en sample rate på 44.1 eller 96k. Optagelse ved lav sample-rate kan introducere artefakter (selv hvis Nyquist-frekvensens krav er overholdt), og lyd i lydstudier bør derfor optages ved høj sample rate, også selvom det færdige produkter bliver downsamplet før det kommer ud til masserne.

Har man ørerne til det er det fuldt ud muligt at nyde lossless på en standard Windows-konfiguration. Og nej, WASAPI-drivere er IKKE anbefalelsesværdige i den forbindelse. Kun ASIO-drivere er, mens WASAPI-drivere (som oftest er standarden for drivere der bliver leveret med de fleste onboard-lydkort) oftest opererer i shared-mode, hvilket betyder at Windows og anden software kan modificere dem før de når lydkortet (kører WASAPI i DMA burde det dog ikke være noget problem, udover at driveren stadigvæk er langsommere end ASIO).
Gravatar #56 - FeedMe
19. aug. 2012 11:06
Athinira (55) skrev:


Det er ikke sludder.

Nyder du at høre musik ved et passende lydtryk - og så kommer der alle mulige skøre pc-lyde drønende i hovedet på dig?

Hvis man ikke på en eller anden måde afspiller lyden dedikeret på ens lydkort - så sker der mange uhensigtsmæssige ting.

Og jo - sampling fra 44.1 til 48 er ikke sundt for lyden. Ligesom at det ikke er smart at optage billede i 24fps hvis det skal vises i 25fps.

At få mennesker interesserer sig for forskellen gør det ikke til noget sludder.

Du siger faktisk direkte at noget er en myte - blot fordi få kan høre det :D det svarer til at afvise eksistensen af farveblindhed - fordi kun få har det...
Gravatar #57 - Jakob Jakobsen
19. aug. 2012 11:16
FeedMe (56) skrev:
Nyder du at høre musik ved et passende lydtryk - og så kommer der alle mulige skøre pc-lyde drønende i hovedet på dig?


Har du hørt om muligheden for at slå lyde fra i Windows?


FeedMe (56) skrev:
Og jo - sampling fra 44.1 til 48 er ikke sundt for lyden. Ligesom at det ikke er smart at optage billede i 24fps hvis det skal vises i 25fps.


Nu er der, så vidt jeg ved, ingen der tvinger dig til at upsample fra 44,1 til 48kHz og #55 taler desuden om downsampling, ikke upsampling.

Gravatar #58 - FeedMe
19. aug. 2012 11:33
#57

Jeg ved godt at lydene kan slåes fra. Men det løser altså ikke alle problemerne.....kun det med de lyde der ikke skal være der.

F.eks løser det ikke problemet med at hvis Windows blander sig i lyden skaber det dårligere latency - samt at Windows stadig blander sig i hvor høj lyden skal være. Hvis der fandtes en 101 i signalhåndtering ville den fortælle at udgangssignalet ALTID skal være så kraftigt som muligt. Det er forstærkeren der skal bestemme lydtrykket - ikke signalet.

Hvis jeg kører det i Windows kan jeg få den til at køre i 44.1 ja.....men det ændrer ikke på at Windows stadig sampler mit 44.1 signal til 44.1.....selvom det jo ikke burde være nødvendigt. Dette for at muliggøre at der kan skydes lyde ind i mit sample - selvom jeg har slået dem fra.

Hvis jeg så hører 96khz 24bit lyd....så hører jeg det pludselig ikke længere i det native sample...og skal manuelt skifte.

Og ja - det sker der jo ikke en katastrofe ved - men hvorfor ikke bare afvæbne Windows totalt i lydsammenhæng når nu det ikke bidrager til lyden på nogen måde?
Gravatar #59 - Athinira
19. aug. 2012 15:21
FeedMe (56) skrev:
Nyder du at høre musik ved et passende lydtryk - og så kommer der alle mulige skøre pc-lyde drønende i hovedet på dig?


Det gør der bestemt ikke på min computer. Du må vist beskrive det problem lidt mere specifikt, for det er aldrig noget jeg har oplevet på nogen computere :o)

FeedMe (56) skrev:
Hvis man ikke på en eller anden måde afspiller lyden dedikeret på ens lydkort - så sker der mange uhensigtsmæssige ting.


Forkert. Der kan muligvis ske uhensigtsmæssige ting afhængigt af hvordan lyddriverne er designet, men på de fleste computere piller Windows ikke ved lyden (andet end volumen-justering, aka. gaining).

FeedMe (56) skrev:
Og jo - sampling fra 44.1 til 48 er ikke sundt for lyden. Ligesom at det ikke er smart at optage billede i 24fps hvis det skal vises i 25fps.


Sampling af lyd og sampling af video er ikke sammenlignelige. Video afspilles ved langsommere frekvens end øjet kan se, hvor lyd afspilles ved højere samplingfrekvens end det menneskelige øre kan opfange. Derudover benytter video motion blur for netop at kompensere for dette fakta.

FeedMe (56) skrev:
At få mennesker kan høre sig for forskellen gør det ikke til noget sludder.


Fixed. Interesse har ingen indflydelse på den her diskussion. Dine ørers og hjernes kvalitet til at filtrere lyde har. Hvor meget interesse man så har er fuldstændigt irrelevant hvis du alligevel ikke kan høre forskel i en blindtest.

FeedMe (56) skrev:
Du siger faktisk direkte at noget er en myte - blot fordi få kan høre det :D det svarer til at afvise eksistensen af farveblindhed - fordi kun få har det...


Nej. DU hævder direkte at fordi meget få mennesker kan høre ekstremt minimale lydforskelle (hvilket jeg desuden vil bemærke kun er i perfekte lytteomgivelser og ved nærlytning), så bør vi alle indstille vores computere til audiofilindstillinger. Det svarer til at til at hævde at vi alle bør kompensere for farveblindhed fordi at få er farveblinde :o)

At mange af de andre ting du så også nævner stadigvæk er sludder gør det ikke bedre.
Gravatar #60 - FeedMe
19. aug. 2012 18:56
#59

Jeg har ikke sagt at man bør indstille det sådan.

Jeg har sagt at enten er man ligeglad - eller også gør man hvad man kan for at få lyden leveret fra lagringsmediet til DAC'en bitperfect.

Så simpelt kan det siges :)
Gravatar #61 - Athinira
19. aug. 2012 19:36
FeedMe (60) skrev:
#59

Jeg har ikke sagt at man bør indstille det sådan.


Du sagde at Lossless kan være "ligemeget" hvis man ikke indstiller computeren til at levere lyden "bitperfect". Jeg påpegede at det ikke er tilfældet. Ændringer i lyden som følge af komprimering (MP3, AAC eller andre lossy codecs) vil i langt de fleste tilfælde give endnu dårligere lyd antaget at din lydsoftware naturligvis ikke er helt elendig (på mange computere leveres lyden desuden allerede bitperfect fra scratch).

Din anbefaling af WASAPI-drivere for bitperfect lyd er heller ikke den bedste (selvom det kan leveres). Samme er din kommentar om latency (latency har ingen betydning for lydkvaliteten, kun hvor meget forsinket lyden kommer ud). Latency er ikke nødvendigvis uhensigtsmæssigt medmindre man laver live-mixing af lyd som kræver præcisionsarbejde (DJ'ing f.eks.) da det ikke ændrer lydkvaliteten.

Udover det giver resten af dit indlæg god mening :-)

Edit: Mht. din kommentar om hvorfor lyd skal igennem Windows-layeret først, så er det generelt fordi at Windows-layeret er meget hensigtsmæssigt når det kommer til at skulle afspille lyde på mange kanaler. ASIO-drivere har af og til det problem at de låser en udgang til en lyddriver ad gangen, mens Windows-layeret tillader flere programmer at tilgå samme driver.
Gravatar #62 - FeedMe
20. aug. 2012 13:46
#61

Let's agree to disagree.

Det du påpeger med at ASIO låser udgangene - det er jeg meget glad for. Er netop en af de ting der er på listen over uhensigtsmæssigheder ved det Windows har gang i - at de kører flere kanaler.

Gud har ikke åndet et svar på hvad der er bedst - men jeg vil gerne have det låst :)

Min pointe i samme sammenhæng er ligeledes - Windows multikanalfis er jo ikke lavet for at lefle for kvaliteten af lyden - men for at man kan have et simultant lydhelvede.

Det vil nogen gerne - og ja der er mange situationer hvor det er praktisk. Men hvis intentionen er at høre musik - og være sikker på at det man hører er det som er i lyden - og ikke noget der kører på en anden kanal - så er det essentielt.

Efter min mening kan man ikke høre musik når der kører en masse andet lort.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login