mboost-dp1

Seagate
- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Nyheder
Laziter (25) skrev:#24 - Ja du vil da tydeligvis gerne ofre penge. Hibernate er ikke en SSDs bedste ven. Det kan vel næppe betale sig at benytte den funktion overhovedet. Windows 8 er hurtig nok til at starte op fra kold i forvejen.
Selv Windows 7 kan levere en pæn hurtig opstart fra kold med en SSD.
Med mindre du har en første generations SSD uden wear leveling, så skal den nok holde til du skriver 8gb til den om dagen, hvis vi antager den er på 128gb og der kan skrives 1000 gange til hver MLC celle, så kan du i diskens levetid skrive 128000gb.
8gb pr. dag gir dig 16000 dage, eller ca. 43,8år. Jeg tror den er død af helt andre årsager inden da :-)
RpR (53) skrev:Med mindre du har en første generations SSD uden wear leveling, så skal den nok holde til du skriver 8gb til den om dagen, hvis vi antager den er på 128gb og der kan skrives 1000 gange til hver MLC celle, så kan du i diskens levetid skrive 128000gb.
8gb pr. dag gir dig 16000 dage, eller ca. 43,8år. Jeg tror den er død af helt andre årsager inden da :-)
Du kan kun skrive til ledig plads. 128 GB antager at SSD'en er tom udover dvalefilen. Fylder du din SSD op bliver den levetid hurtigt forkortet :)
Jeg spurgte ikke hvordan det skulle laves. Jeg spurgte om der var nogen som havde lavet det. Jeg kender mere eller mindre alle principperne i hvordan det skal laves. Men det er en større opgave end hvad jeg selv tror jeg kunne overkomme at implementere.Laziter (45) skrev:Nu var jeg så flink at komme med et par forslag, og så sidder du selv med alle svarene på dine spørgsmål.
Nå det var sådan den skulle læses. Jeg overvejede om du mente "Bør nok læse det jeg skriver", men det virkede ikke som en særligt sandsynlig tastefejl.Yvossen (46) skrev:ud over at mit o i før havde tabt sin /.
En SSD har ekstra plads til formålet. Den fysiske kapacitet er større end den logiske kapacitet.Athinira (54) skrev:Du kan kun skrive til ledig plads. 128 GB antager at SSD'en er tom udover dvalefilen.
Og nogle gange vil SSD producenterne sikkert bruge medier med langt større fysisk kapacitet.
Antag f.eks. at en producent sælger SSD med logisk kapacitet på hhv. 80GB og 120GB. Og antag at de i begge tilfælde har en fysisk kapacitet der er ca 10% højere så de fysiske medier er 90GB og 130GB. Det kan måske være billigere for producenten at droppe de to forskellige linjer og kun lave medier med fysisk kapacitet på 130GB. Men der kan stadigvæk trækkes flere penge ud af markedet ved at differentiere, så de vælger måske at bibeholde de logiske kapaciteter på hhv. 80GB og 120GB.
Hvis ovenstående sker vil 80GB mediet i nogle situationer have en langt højere levetid fordi det aldrig bliver fyldt op.
Bemærk at det er det er altså ikke nok at kigge efter hvor meget fri plads filsystemet fortæller at der er. En SSD kan ikke på magisk hvis vide om filsystemet betragter plads som fri, så hvis der først har været skrevet til et område, så bliver SSD ved med at betragte det som brugt. Derfor er den også nødt til at fysisk flytte data rundt på mediet, hvis der går for lang tid uden de er ændret. En SSD som ikke gør det vil få en lavere levetid pga. hurtigere wear i nogle sektorer end andre.
Det kan hjælpe lidt hvis filsystemet fortæller SSD når sektorer ikke længere er i brug. Det kan hjælpe både på levetid og skrivehastigheden. Men det hjælper kun hvis der er meget fri plads på filsystemet. Er filsystemet fyldt op hjælper det ikke.
Der findes også filsystemer som er velegnet til en SSD helt uden wear leveling. Den slags filsystemer blev udviklet før wear leveling blev lavet i firmware. Jeg ved ikke hvilken af de to metoder der vil virke bedst. Men det er nok også ligegyldigt, da producenterne alligevel har været nødt til at lave wear leveling i alle de SSD de sælger, da de ellers ville stå med alt for mange RMA sager fra brugere der ikke vidste hvad de havde med at gøre og derfor brugte en kombination af SSD og filsystem hvor hverken det ene eller det andet lag laver wear leveling.
Hvordan fungerer det? Er der en tæller på hver blok der automatisk blokerer for flere skrivninger efter et foruddefineret antal skrivninger? Eller opdager SSD automatisk når en sektor ikke kan læses efter skrivning og prøver igen et andet sted indtil der ikke er flere tomme sektorer tilbage?Thoroughbreed (56) skrev:heldigvis går data ikke tabt, bare fordi at man ikke kan skrive mere.
Med nogle filsystemer kan det forresten være lettere tricky at få data ud fra mediet, hvis det blokerer for skrivninger. Der er journaling filsystemer som har brug for at committe deres journal når de mountes. Hvis man står i den situation er man nødt til at kopiere indholdet blok for blok over på et andet medie før man kan læse filerne igen.
Sådan fungerer fysik altså ikke. At cellen har en begrænset levetid skyldes at det slider på den at skifte tilstand. Det er ikke alt, der slides lige hurtigt. Så der vil være dele af cellen som bliver slidt op først. Og der er ikke nogen fysiske fænomener, der på magisk vis forhindrer sletning af en celle bare fordi noget af den er slidt.Jim Night (58) skrev:Sådan som jeg forstår det, så kan en celle i en SSD gemme data et vist antal gange. Når cellen ikke kan gemme nye data, kan den heller ikke slette de gamle.
Man kunne sagtens blive ved med at slette og overskrive efter den er slidt op. Det må bare betyde flere fejl i data (hvis ikke det gjorde det, var den ikke slidt op). Det vil sige at hvis man vil undgå det, så er firmwaren selv nødt til at forhindre at man skriver for mange gange.
Det kan enten gøres ved at firmwaren tæller hvor mange gange der skrives til en celle og sætter en begrænsning, som ligger på et antal skrivninger man er helt sikker på ikke er nok til at slide en celle op. Eller ved at opdage når skrevne data er korrupte, og så gøre noget andet.
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.