mboost-dp1

unknown

Processorkraft via Internetforbindelsen

- Via Computerworld DK - , redigeret af rackbox

Danske MESH-Technologies er i gang med at udvikle grid-teknologien til brug for private i Danmark. Teknologien gør det muligt at få leveret f.eks. processorkraft og diskplads igennem en bredbåndsforbindelse.

De første grid-computere til private skulle være i handelen herhjemme i løbet af et års tid, og prisen er estimeret til 1.200 kr. Produktet er allerede i test hos Dansk Bredbånd.





Gå til bund
Gravatar #1 - webwarp
15. jan. 2006 08:34
Hmm så må man håbe der føler en stor internetforbindedelse méd i købet.. :)

Synes det lyder smart teoretisk set, men er mere skeptisk hvorvidt det også vil blive en sucess rent praktisk, men nyt er jo altid spændende og det er da en teknologi der fx kunne være med til at sætte danmark i førersæddet, hvis de får sucess med det i DK og kan føre teknologien videre ud.
Gravatar #2 - gentox
15. jan. 2006 08:39
Kan da godt se det smarte for Hr og Fru Jensen, der alligevel ikke aner hvad en PC er, da de kalder en alm. PC for "Harddisken" :P

Så behøver de heller ikke tænke på antivirus eller anden sikkerhed (ikke fordi de gør det nu... Til stor gene for os andre).

Er dog personligt ret glad for at jeg har alt udstyret samlet lokalt her (under skrivebordet). Så de holder bare nallerne væk fra min PC :D

For mig ser det dog ud som en tilbagevenden til de gamle dage i 70'erne hvor man havde en mainframe (på virksomheder og skoler) og derefter en masse enheder hvor der kun var en lille boks, et tastatur og en skærm.
Gravatar #3 - -Anders
15. jan. 2006 08:40
Hold da op, det er smart!
Hvis bare jeg havde mulighed for fiberforbindelse (Der vidst nok er et krav for at dette fungerer optimalt), så ville jeg da droppe hjemmecomputeren med det samme.

Gad vide hvilke styresystemer de leverer, hvis overhovedet de vil levere andet end Microsoft Windows?
Eller vil det mon blive et specieldesignet styresystem? Jeg ved ikke hvordan man kan få Microsoft Windows til at fungere på denne måde.
Mac OSX måske? Hvis det lod sig gøre, ville det jo være en usandsynlig billig måde at få sig en mac på.
Og hvordan mon terminalerne fungerer, en skærm og så en lille boks til netforbindelse, keyboard, mus skærm og så videre?
Gravatar #4 - webwarp
15. jan. 2006 09:08
MS har jo deres .net strategi hvor de vil leje office ud gennem nettet ... Så er vel noget i den stil blot i en noget større udgave ?
Gravatar #5 - Lobais
15. jan. 2006 09:42
Harddisken havde en ret idybdegående udsendelse om det på et tidspunkt: http://www.dr.dk/Videnskab/Harddisken/Programmer/2... Desværre har de vist fjernet podcastfilen.
Gravatar #6 - Lobais
15. jan. 2006 09:45
Tvivler bare på om det er hurtigt nok. Hvis jeg laver en vnc forbindelse til en anden computer, er det jo ikke videre flydende.

Der i mod er det jo fedt til større beregninger, som det vist også bliver brugt til allerede, hvor en forsker kan lægge et regnestykke over på griddet, og så får han svar tilbage når det er regnet ud. Ikke for meget net frem og tilbage.
Gravatar #7 - GOOOD
15. jan. 2006 09:45
Hmm at bruger en anden computers processorkraft, det kan da kun komme på tale, hvis man har en opgave af en seriøs størrelse, ens internet forbindelse laver da en stor flaske hals, i forhold til den hastighed man kan opnå på et bundkort.
Det kan private da umuligt have glæde af, kan godt se fordelene i at bruge deres plads til backup osv. Men ikke lige brugen af deres processorkraft, hvilken fordel vil det have?
Gravatar #8 - GOOOD
15. jan. 2006 09:48
#6 Ja nemlig også det jeg mener, altså forskere og andre der har store opgaver der kræver meget beregning kan gøre nytte af dette, men hvor tit er det lige at Hr. og fru. Jensen sidder og folder protiener f.eks?
Gravatar #9 - hgul
15. jan. 2006 09:55
Danmark er måske ikke ligefrem det mest oplagte land at teste sådan noget i .. De svenske storbyer ville være et bedre bud .. ;o)
Gravatar #10 - MaDah
15. jan. 2006 09:56
Hmm ja jeg gad seriøst godt se et nyere 3D spil på det her. Der må da blive nogle som bliver skuffede.

Selvom det er et produkt som bliver målrettet den almindelige forbruger, der normalt bare sidder med Internet Explorer og Office, så vil alle da have muligheden for bare lige at kunne starte op for et spil.
Gravatar #11 - Lamamam
15. jan. 2006 10:02
Er systemet indrettet så man kan udnytte processorkraft uafhængigt at programware? Hvis det er tilfældet kan systemet bruges til en billig renderwall. Najs hvis man har tænkt sig at lave 3d scener, videoredigering el. lign.
Gravatar #12 - netbjarne
15. jan. 2006 10:03
#6 Nu er der sikkert nogle der giver mig flamebait stemmer, men nu ER vnc måske nok gratis, men altså ikke videre hurtig. En Microsoft Terminal Server session fungerer faktisk glimrende på en 512/256 og er også absolut brugbar på en 256/128 linje (16 bit farve).

ScanNet tilbyder allerede hosted office http://scannet.dk/hostedoffice.asp for nogle hundrede kroner om måneden. En tynd klient med en browser og RDP, og mange privatpersoners behov ville være dækket. Jeg gætter på at det er sådan en lignende løsning vi kommer til at se.
Gravatar #13 - Jazzy182
15. jan. 2006 10:08
#7

Husk nu lige på at det kun er nødvendigt at overfører skærmbilleder til den tynde klient. Dvs. når vi taler om "vinduer" eller en terminal - så kan det optimeres en hel del.

3D spil tror jeg ikke vil kunne fungere på samme måde, men der er grafikkort på klienten - det skulle måske lige opgraderes en gang eller 3.
Gravatar #14 - haj
15. jan. 2006 10:15
#3, man kan fx. bygge det ud af Citrix.. der findes da vist allerede tynde Citrix-terminaler?

Citrix virker også ganske godt over langsomme forbindelser.
Gravatar #15 - royalrex
15. jan. 2006 10:26
Jeg synes det er en smule misvisende at kalde det for grid-computing, synes nærmere det minder om et mainframe system.
En tynd klient og så foregår al udregning m.v. på serveren der bare sender opdaterede skærmbilleder?

I artiklen begynder de at snakke om at man kan låne ubenyttet CPU-kraft fra idle-maskiner. Men det er der vel ikke noget af når det er tynde klienter?!

Jeg synes det lyder smart, men dog ikke lige noget for mig. Man kan jo ikke have vandkøling osv. på sådan en fætter :D
Gravatar #16 - bjavle
15. jan. 2006 11:00
#3
Nu har vi et samarbejde kørende med Mesh technologies på mit arbejde.. og de er selv glade for linux.. så mon ikke der bliver mulighed for dette hvis der er efterspørgsel?
Gravatar #17 - Erroneus
15. jan. 2006 11:04
Glimrende ide, lad os få nogle flere tynde klienter ud til her og fru jensen, de skal bare surfe, printe, tjekke email og måske enda engang imellem se tv2 nyhederne på nettet.

Nu nævner de 1200 kr for selve den tynde klient, men der kommer naturligvis også et abb. på og det bliver interessant at se hvad det kommer til at ligge på, men der er nok mange pc shops som lever på pc support, som vil være ked af det :)
Gravatar #18 - Erroneus
15. jan. 2006 11:06
Gravatar #19 - Odin
15. jan. 2006 11:23
Meget smart allesammen det her, men dette er ikke et tilbud til mig (jeg vil selv bestemme hvad jeg korer og hvordan jeg gor det) hellere ikke til folk der gamer selv, eller har born der gor. Jeg syntes hellere ikke ret godt om det ogede overvagning dette giver mulighed for.
Desuden syntes jeg reglerne for disse servicer er alt for slappe, som mange ved, har TDC jo f. eks kun forpligtet sig til at afhjaelpe din problemer indenfor 3 uger. Prov sa lige at forstille dig det gar ned og du kan ikke lave noget i en dag eller 2 men du kan hellere ikke stille nogen til ansvar for det.

Jeg tror ogsa at man ikke helt har fattet hvorfor forskere bruger grids, hvilket jo er ret tydelg pga deres opbygning. Hvornar skal man som privat bruge 300 GB ram og et par TB data (hvilket er tilfaeldet ret ofte med simulationer)? Desuden, det sjaelden at man far sin ting real time ud af et grid, hvilket denne artikel giver en en ide om. Faktisk, jo mere jeg taenker over hvordan grids i dag virker, kommer dette tiltag laengere vaek fra hvad jeg opfatter som et grid. Men de fleste har jo nok den ide at grid = cluster, hvilket ikke er tilfaeldet.

Kald mig paranoid, men dette ide spillede fallit i 70érne.
Gravatar #20 - zly
15. jan. 2006 11:24
#12
Ingen flamebait stemme :). Istedet en reminder om at VNC er multiplatform, og det du brugte til at sammenligne med, ikke er.
Gravatar #21 - Mulpacha
15. jan. 2006 11:59
Når de kan få FPS spil til at fungere lige så godt på deres måde som hvis man havde sin maskine lokalt, ja så er jeg solgt. Ikke før.
Gravatar #22 - lobner
15. jan. 2006 13:17
Det var dog et formidabelt initiativ!
Mange af jer siger: "ak ak hvad med hastigheden" - men som det også bliver nævnt, det er til Hr. og Fru danmark.
Det er jo ikke en arbejdsstation, som stilles op. Og det er ikke bare til gamle. Jeg kan levende forestille mig min søster og hendes mand, have en skærm sat op i køkkenet, hvorfra de så kunne surfe efter opskrifter. Og en i stuen ved sofaen, hvor de hurtigt kunne tjekke filmguiden.

Computere i alt, det er fremtiden!
Gravatar #23 - dktekno
15. jan. 2006 13:34
Jeg kan ikke se meningen med det. Jeg er mere tryg ved at have min egen PC istedet for bare at have en box der skal tilslutte sig nettet. Tænk hvis lortet går ned, så er jeg afhængig af at andre ordner det for mig. Det vil jeg ikke være med til.

Desuden vil sådan noget også være noget man skal betale for løbende, altså i abbonnement. Jeg har aldrig været tilfreds med tanken om at skulle leje en computer. Jeg vil EJE den.
Jeg vil ikke betale et fast beløb om måneden for at have en computer.

Der er altså visse ting vi bliver nød til at holde hos private.
Gravatar #24 - WhiteSpider
15. jan. 2006 14:17
Gad så ikke være afhænging af noget inet for at kunne bruge min computer. Så skulle man gå online bare for at nørde lidt 7 kabale. Aller i livet!
Nææ har det bedst med at have min puter her i fysisk tilstand. Det med at man kun kan få grimme hvide towere er jo længst forbi, så der er ingen undskylding for at sige at ens puter er grim at have stående :D
Eller man kan få puterbord/skrivebord hvor der er et skab beregnet til at gemme ens tower væk i.

For nogen er det måske meget praktisk, men vil da mene en rigtig nørd stadig drikker Coca Cola og har et tower stående, gejlet eller ej
Gravatar #25 - Stenum
15. jan. 2006 14:20
Det giver jo ikke nogen videre mening at sige, at man ikke kan se nogen idé med det. Som jeg læser artiklen, ville der være nogle situationer, hvor alle (selv os nørder) ville kunne finde grid-computing brugbart, men hvis man er en mere krævende PC bruger, så er løsningen ikke relevant.

Til jer der undrer jer over, hvordan det ville kunne lykkedes med internethastighederne, så er her et lille citat fra artiklen:
Dansk Bredbånd, der har aftaler med 12 elselskaber om at levere bredbånd på deres fibernetværk, tester i øjeblikket grid-computeren fra MESH-Technologies.

Der er altså tale om en løsning, der er relevant i samspil med fiber, nok ikke med ADSL.
Gravatar #26 - knasknaz
15. jan. 2006 15:42
"Nu kommer det! Nu skal vi allesammen have thin clients!"
Jeg synes jeg har hørt den fugl synge før...
Gravatar #27 - MNM
15. jan. 2006 16:16
Som royalrex (#15) skriver, så er det her jo ikke Grid teknologi, det er mainframe og tynde klienter, det prøvede man også for 20-30 år siden, men sjovt nok bliver det stort set ikke brugt mere.

Grid ideen går ud på at alle deler deres resurser, tynde klienter har ikke nogen resurser at dele og derfor bedrager de ikke til grid'et. Så bliver det dyrere at være på, da andre så skal indkøbe disse resurser.
De fleste bruger har stadig brug for en forholdsvis hurtig computer i huset, ellers vil de ikke kunne spille spil og se film.
Gravatar #28 - Stenum
15. jan. 2006 16:57
#27
De fleste bruger har stadig brug for en forholdsvis hurtig computer i huset, ellers vil de ikke kunne spille spil og se film.

Og hvad får dig så til at sige, at de fleste computerbrugere spiller spil og ser film på deres computere? Jeg kender rigtig, rigtig mange, som bruger computeren til at skrive emails, se på opskrifter og lignende ting, som ikke kræver andet end en browser, en officepakke og 7-kabale. For de mennesker er det at opdatere OS, programmer og installere antivirus og firewall bare nogle unødige gener, som de helst ville være foruden. For dem ville det her være et udmærket produkt, og samtidig kunne vi andre glæde os over, at vi ikke længere bliver angrebet af en botcomputer, fordi Gitte fra Gilleleje ville kunne se Frøken Jensens kogebog online.
Gravatar #29 - MNM
15. jan. 2006 17:32
#28
Jeg kender ikke nogen computer brugere som ikke ser film på deres pc (jeg mener ikke spille film)

Desuden bliver de fleste operativ systemer mere og mere grafisk orienteret. Vista er det mest grafikkrævende og vil ikke kunne køre tilfredsstillede på en tynd klient. Men de fleste operativ systemer og deres bruger grænseflader bliver mere krævende, hvilket er fornuftigt nok, da computerne bliver hurtigere og hurtigere.

Jeg ser tynde klienter som et skridt i den forkerte retning.
Gravatar #30 - DPhreak
15. jan. 2006 17:54
#15 Du har ret - jeg synes også det er misvisende. Min opfattelse af hvad grid computing er (en mening som jeg åbenbart deler med de lokale forskere på Aalborg Universitet samt min bog om Distribuerede Systemer), er at det har noget at gøre med store batch systemer der står og hakker afsted på forskellige opgaver, opgaver som der er reserveret tid til i forvejen. Efter hvad jeg kan huske så er et af de største problemer netop at bruge realtids applikationer i et grid. Som eksempler kan jeg nævne www.nordugrid.org (Herpå koblet AAU, SDU mv.) og www.planet-lab.org. Det der er tale om i denne artikel er uden tvivl, som de fleste nok også har regnet ud, et mainframe timesharing system som i bund og grund bare er en stor (sikkert UNIX) server.
Gravatar #31 - GeneralHumpalot
15. jan. 2006 18:08
Der er vist nogle der hele tiden glemmer at det er fibernet der skal anvendes her. Derfor vil det være en smal sag at se film via dette system, eftersom det selv er muligt ved ADSL2. Og hvis responsetiden bare er under 10-20ms som nok ikke bliver noget problem med fibernet, så er der jo ikke noget der forhindre en i at spille FPS mv. I glemmer at tænke 'out of the box', det er jo ikke meningen at man i fremtiden skal sidde og være fange ved sin computer og af sine data på sin harddisk. Det skal være muligt at arbejde med de data man vil, hvor man vil. Dette er bare begyndelsen til at der ikke er nogen forskel på hvad man har adgang til ved sit skrivebord, foran TV'et, på arbejdspladsen, ved en tilfældig terminal ude i byen eller på sit mobile apparat. Det hedder embedded computing og sidst jeg tjekkede så er det næste skridt på evolutionstrinet for computerne og bestemt ikke et skridt tilbage.
Gravatar #32 - lobner
15. jan. 2006 18:13
#23 og #24
Det er jo ikke obligatorisk, men bare et virkelig virkelig godt valg for langt størstedelen af internetbrugere i DK.
Selvfølgelig ikke tiltænkt os, der bruger timer foran computeren hver dag. Og heller ikke jer der spiller store spil, som kræver meget af computeren. Lad være at hæng jer i det, det er ikke henvendt til jer!
Men se i stedet den kæmpe fordel det er, for alle dem, som ikke har brug for en stor og vild spand, med en gigantisk ydeevne!

Det er et fantastisk fremskridt, hvis vi kunne være blandt de første lande til at tilbyde dette, til den almene dansker!
Velfærdsstaten år 2010 :D
Gravatar #33 - Beansman
15. jan. 2006 18:23
Tilbuddet er tiltænkt vores forældre (og søstre ;) )
Som #32 siger så er det jo ikke til spil. Men tænk på et samfund hvor der CENTRALT kunne installeres virusscan osv. Vi ville slippe for en stor del af de nuværende problemer med internettet. Og som de i artiklen skriver, så er det jo ikke fordi det hele skal køre over forbindelse, den henter jo et OS ned under opstart.
Gravatar #34 - Vinter
15. jan. 2006 19:17
Jeg er en del af holdet på MESH-Technologies bag Grid-PC’en og det glæder mig meget at der er så mange der har vist interesse for produktet.

Der er flere her på debatten der har ytret at Grid-PC’en næppe er noget for dem – det tror jeg de har helt ret i! Man kommer ikke til at spille tunge 3D spil på maskinen og mange af os nørder vil klart føle om omklamret af begrænsninger i systemet. Målgruppen er de folk der ikke orker vedligeholde en almindelig PC og så dem der ikke ønsker at bruge pirat-software og samtidigt ikke har lyst til at bruge uendeligt mange penge på programmel.

Desuden er der en del der har luftet holdningen at ’det er ikke Grid bare en tynd klient imod en server’ – det er til gengæld helt forkert. Grid-PC’en er Grid i den rene version. Grid handler ikke om at bruge en masse PCere til at folde proteiner eller lede efter små grønne mænd, de applikationer er oftest Public Ressource Computing og ikke Grid. Det er rigtigt at Grid mest er batch-computing og ikke interaktive sessioner, men det er netop her MESH har lavet en masse arbejde, vi er dog ikke de første der gør det, fx. har NorduGrid kørt interaktive molekyle-simuleringer. Grid-PC’en er ’rigtigt’ Grid model, brugeren ved ikke hvilken maskine der bruges og resurserne kan køre en række forskellige OS; Linux, Solaris, Windows og OSX. Men det som virkeligt gør systemet til Grid er det faktum at brugeren ikke er begrænset til en leverandør men kan købe fra forskellige, fx. kan en applikationsudbyder beslutte sig for at udleje sin SW på timebasis, og den lette måde at gøre dette på er selv at udbyde et sæt maskiner der er tilknyttet Grid, hvorfra brugerne kører. På den måde emulerer systemet el-nettet som har lagt navn til Grid. Man har som bruger en Grid leverandør, men hvem der producerer de resurser man bruger, behøver man ikke nødvendigvis at vide.
Gravatar #35 - MNM
15. jan. 2006 19:19
boegvad (#31)
Der er vist nogle der hele tiden glemmer at det er fibernet der skal anvendes her. Derfor vil det være en smal sag at se film via dette system, eftersom det selv er muligt ved ADSL2. Og hvis responsetiden bare er under 10-20ms som nok ikke bliver noget problem med fibernet, så er der jo ikke noget der forhindre en i at spille FPS mv. I glemmer at tænke 'out of the box'

Jeg tror vist lige du tænker lidt for meget "out of the box", hvis klienten ikke selv kan dekonprimere video signalet (det kan en tynd klient ikke, så vil den i hvert fald være "låst" fast til nogle bedste codecs) så skal signalet være ukomprimeret.
Et ukomprimeret PAL tv signal fylder:

opløsningen er 720x576 pixel med 24 bit farver og 25 billeder pr. sekund.

720 x 576 x 24 x 25 = 244944000 bit/s <=> 29,2 megabyte/s. Hvilket betyder man skal bruge en 234 megabit/s forbindelse for at kunne se én tv kanel.
Et af de el selvskaber der er i gang med at grave meget fiber ned, er NESA, deres hurtigeste forbindelse er 25 megabit/s og derfor ikke hurtig nok til det du forslår.
Gravatar #36 - Pephers
15. jan. 2006 20:00
#2: Tænkte jeg også på :P

"Return of the mainframes!"
Gravatar #37 - kgtyroll
15. jan. 2006 20:03
#35 -> Ja, og nej og alligevel. Dansk bredbånd som leverer den 25 Mbit/s forbindelse du taler om, er ikke opbygget på den måde. Det er faktisk en 100 Mbit/s forbindelse, hvor man kan købe dele af kapaciteten til High Speed Internet... eksempelvis 10 eller 25 Mbit/s.

Dertil kommer at et videosignal typisk leveres i MPEG2 på en DVD. Ud fra den oplysning du har valgt har du nok tænkt på en PAL DVD, som normalt også leverer billede og lyd signalet med MPEG2. Så det vil altså aldrig være et råt AV datasignal.

Som eksempel på det kan jeg oplyse at Dansk Bredbånd allerede leverer en HDTV kanal der leveres i en opløsning på 1280x720 og i sin MPEG2 datastrøm benytter ca 18 Mbit/s. På en 100 Mbit/s forbindelse med en 25 Mbit/s High Speed Internet forbindelse, med IP telefoni og IPTV, vil der uden større problemer kunne køres 3 HDTV kanaler på samme tid, og stadig have en del kapacitet til overs.

MPEG2 er ikke noget voldsomt codec, og man kan eks. fra VIA få en fantastisk lille decoder/encoder chip der kan klare det for CPUen. Faktisk er det ikke bare realistisk - det er ret ligetil.

Men selvfølgelig hvad angår spil, der vil det nok ikke blive realistisk endnu. Men når DB opgraderer alle forbindelser til 1 Gbit/s begynder det også stille og roligt at være muligt, eksempelvis til kompiling af store enviroments i store online spil etc. Der er store muligheder. :)
Gravatar #38 - GeneralHumpalot
15. jan. 2006 20:43
#35 se #37
Desuden så kan selv ADSL2 klare 25Mbit/s og forventningerne er jo en smule større til fibernet, så båndbredden til film vil aldrig blive noget problem. Yderligere så er dette jo kun en af flere indgangsfaser til fremtidens 'embedded computing'. Der er intet der forhindre at den eksterne regnekraft bliver forenet med lokal regnekraft i mindre grad, så længe det benyttede data er ekstern.
Gravatar #39 - MNM
15. jan. 2006 20:46
#37
Som det er lige nu, leveres da kun 25 mbit/s internet i NESA's område (og på deres net), ligemeget hvilken udbyder det er, eller jeg helt forkert på den? (jeg taler selvfølgelig kun om net til private)

Jeg ved godt man aldrig ville levere video ukomprimeret, det var jo det der var hele min point. Hvis man skal have video leveret på en tynd klient, så skal den have hardware til at decode videoen. Men hvad hvis man så vil afspille et codec som hardwaren ikke kender, ja så er man på spanden og det er netop en af grundene til jeg ikke mener tynde klienter er noget for private.
Gravatar #40 - bugger
15. jan. 2006 21:20
Remote computing, PET og FEs største drøm. Sorry, men mine data forbliver i mit hjem.
Gravatar #41 - Hundestejle
15. jan. 2006 23:17
Flaskehalsproblemer lagt til side, så skal jeg fandeme ikke have nogen til at opbevare mine filer.
Ellers ville det da være smart hvis man, som jeg, ikke spiler ofte nok til at investere i en spillecomputer, og man (vha. en ekstremt hurtig forbindelse) kunne betale for et par timers supercomputer :)
Gravatar #42 - GeneralHumpalot
16. jan. 2006 00:04
Jeg tvivler på at der er mange priavte der har data på deres hjemmecomputer som bare er det mindste interessant for andre at rode i, det gælder både for hackere og PET. Så længe det forskellige data ikke kan modificeres så vil ikke engang det få nogen betydning for brugeren. Nu ved vi alle jo godt at det er alt jeres warez og piratfilm som I tænker på, men det er jo kun APG og nogle andre organisationer der er interesseret i det og de får jo nok næppe adgang. Desuden vil der jo nok være noget datalovgivning der sikre privatlivets fred. Til sidst så lagrer de fleste efterhånden mails eksternt og det er vel langt mere intimt end en bunke filer, men stadig er der ikke mange som har problemer med det.
Gravatar #43 - drbravo
16. jan. 2006 00:40
#39

Hvor ofte er det lige at f.eks. DR har skiftet codecs på deres anetenne bårne datastrømme? Chancen for at der bliver skiftet til et nyt codec ved TV kiggeri er vel ikke specielt stor? Og hey! du er forbundet til et grid - bare bed griddet om at transmogriffe videosignalet om til det rigtige codec hvis du har et problem..
Gravatar #44 - svappe
16. jan. 2006 08:00
Jeg lugter blod....

Dvs. i dette grid kan min computer køre nogle data for andre? - Jamen så smider jeg lige min harddisk i Grid, og venter på en eller anden smider nogle følsomme oplysninger igennem, således vil de være lagret på min hd og så snupper jeg dem da lige.....
Gravatar #45 - svappe
16. jan. 2006 08:25
#42
Netbank vil da være det mindst interessante at finde... Fri adgang til en anden persons konto er der jo ingen kriminelle som er interesseret i...
Gravatar #46 - GeneralHumpalot
16. jan. 2006 11:33
#45 Hvis du har dit kodeord liggende på computeren så er du jo også selv uden om det. Hvis det er tilfældet, så har hackeren lige så let adgant til din netbank i dag.
Gravatar #47 - bugger
16. jan. 2006 15:03
#42 Uden paranoia og skepsis over for autoriteter kan der ikke eksistere demokrati.

Det skulle da ikke være svært for mig at overtage en andens identitet og begå en forbrydelse i hans navn og dermed give ham PET og FE på nakken og sikre ham en tur på Guantanamo, hvis alle hans personlige data flød over hans telefonlinier. De kan wiretappe mit hus så meget de vil, mine private oplysninger ryger ikke ud af kablerne og de der SKAL den vej er kraftigt krypterede. Det er rigelig nemt i forvejen at wiretappe folk med alle de trådløse forbindelser.
Gravatar #48 - GeneralHumpalot
16. jan. 2006 15:32
#47 Nu sikre demokrati eller skepsis overfor autoriteter dig hverken rettigheder eller sikkerhed. Yderligere så har det aldrig været på tale at der skulle gås på kompromis med sikkerheden. Desuden så vil det ikke være noget problem at få fat i dine data, ligemeget hvor de er, hvis man i forvejen har mulighed for at sniffe dem data på linjen. Og igen...hvor interessante data ligger du egentlig inde med som bare har den mindste interesse for andre? Mit gæt - intet!
Gravatar #49 - bugger
16. jan. 2006 17:44
#48 Jo, skepsis overfor autoriteter sikrer mig netop rettigheder og dermed sikkerhed. Det er min påstand at ethvert demokrati bevæger sig mod tyrani eller facist-stat, hvis vælgerne bare stoler blindt på deres regering, men det er et sidespor mht. denne diskussion.

Kan det misbruges, bliver det misbrugt. Det er allerede et stort brud på sikkerheden når data der ikke hører til på nationens kabler suser rundt derude, det kan kryptering aldrig gøre godt.

Hvordan finder man ud af om man har interesse i data? ;)
Gravatar #50 - GeneralHumpalot
16. jan. 2006 18:44
#49 Du skrev at paranoia sikrede dig demokrati. Men med demokrati er du hverken sikret menneskerettigheder eller sikkerhed, det dækkes slet ikke i betegnelsen (som ikke i sig selv er et plusord, selvom indoktrineringen i den "frie" verden prøver at fortælle dig noget andet). Derfor vil det altså også være muligt at opnå sikkerhed uden demokrati, og dermed uden paranoia. Bare for at gennemhulle din argumentation.

Argumentet er blot at din data er mindst lige så sikker eksternt, som den er på din PC. Sandsynligheden for at blive ramt af hackere, hardwaretyveri, brand, fejl 40 osv er klart mindre. Mht til kryptering og transport af data så er det ikke noget lidt RSA ikke kan klare.

Mht til hvilket data der er interessant: Hvad er det for noget af dit data du er bange for at andre ser? Dit porno, dit warez eller de ophavsretsbeskyttede film som du har downloadet?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login