mboost-dp1

newz.dk

Roozz på vej med online leje af software

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak

Det danske firma Roozz vil indføre leje af software over internettet, på samme måde som det nu er muligt at streame musik. Det skriver Comon.

Konceptet bag Roozz er, at det ønskede program sendes til Roozz, hvorefter Roozz kan konvertere programmet så det kan køres direkte i en browser. Konverteringen tager 48 timer og browseren kræver et plug-in.

Roozz har nu aftaler med større download-portaler, der vil integrere Roozz’ løsning, således at det bliver muligt at leje programmerne i stedet for at downloade eller købe dem. Desuden kan Jesper Thomsen fra Roozz også fortælle, at de er på vej med flere aftaler med andre e-commerce platforme.

Jesper Thomsen fra Roozz udtaler, at deres plug-in er blevet hentet over en million gange, at Roozz kan tilbyde over 50 forskellige programmer, som kan lejes. Det er blandt andet ConvertXtoDVD fra VSO Software og Transtype Pro fra Frontlab. For eksempel koster det $12.99 for en uges adgang til ConvertXtoDVD imodsætning til at købe det for $50.

Roozz forklarer at det lejede program via browser plug-in’et bliver hentet ned på brugerens computer og gemt i en lokal cache, hvorefter programmet afvikles på brugerens computer. Dette er imodsætning til eksempelvis OnLive, hvor afviklingen af programmet foregår på servere hos OnLive.

Apple

25 app-udviklere løber med over halvdelen af omsætningen

- Via Canalys - , redigeret af Net_Srak

Canalys har analyseret Google Play og Apples App Store, hvor de estimerer, at 25 af de største app-udviklere står for over halvdelen af indtægterne. Indtægterne beløb sig til $60 millioner fra betalte apps og in-app køb målt over de 20 første dage i november.

Af de 25 app-udviklere er det kun en, Pandora, der ikke producerer spil. De andre app-udviklere er blandt andet Zynga, EA, Disney og Rovio. Chris Jones fra Canalys udtaler, at det især skyldes, at de store app-udviklere har flere spil, som genererer indtægter. For eksempel havde Zynga 15 spil på top-300 listen i Apples App Store og 9 spil på den tilsvarende liste i Google Play.

Chris Jones, Canalys skrev:
Part of the story here is that successful game developers almost invariably have multiple titles generating revenue. Zynga, for example, had 15 titles in the list of top 300 grossing iPhone apps on average in Apples App Store every day, and nine titles in the equivalent list in the Google Play store. Even with its singular focus on its Angry Birds franchise, Rovio has multiple game variants in the list. With the holiday season now underway, we expect to see many of these top game developers employing discounts and special offers, taking advantage of their ability to cross-promote within their app portfolios. This is expected to ensure that over the Christmas period in the US, the dominance of key game developers will only increase.

Ved sidste jul udgjorde spil mellem 116 og 145 ud af top 300 listen I Apples App Store og Google Play. Tim Shepard fra Canalys siger, at det sætter fokus på problemet, som app-udviklere af andre typer apps står overfor. Med den stigende mængde apps, der er tilgængelige både i Google Play og Apples App Store, kan det være svært for en app-udvikler at få eksponering. Dermed bør app-udviklere også overveje, hvordan deres app skal promoveres.

Trend Micro Incorporated

Spear phishing er den mest benyttede angrebsmetode

- Via Trend Micro Newsroom - , redigeret af Net_Srak

Trend Micro har lavet en undersøgelse af hacker-angreb (Advanced Persistent Threat) i en periode fra februar til september 2012.

Undersøgelsen viser at 91 % af angrebene startede med en spear phishing e-mail. Med phishing e-mails og især spear phishing e-mails forsøges det at lokke målet ind på en hjemmeside, der udgiver sig for et andet firma, eller at starte et program.

En spear phishing e-mail har i 94 % af tilfældene vedhæftet en fil, og 38 % af spear phishing e-mails har vedhæftet RTF-filer, mens EXE-filer kun er vedhæftet til 1 % af spear phishing e-mails. Efter RTF-filer kommer XLS-filer med 15 %.

Målgruppen for spear phishing e-mails er i tre ud fire tilfælde offentlige ansatte, da det ofte er nemt at finde information på offentlige ansatte. Den næstmest udsatte grupper er aktivister og andre NGO’er, der især deler deres informationer over de sociale tjenester.

Email-adresserne der blev brugt kunne i halvdelen af tilfældene findes ved en Google-søgning, mens halvdelen af dem, der ikke kunne findes via Google, kunne konstrueres ved at lave bruge [email protected].

Netflix

Netflix: PS3 er den mest populære Netflix enhed

- Via Netflix Blog - , redigeret af Net_Srak

Netflix har meldt ud, at Sonys Playstation 3 ligger på førstepladsen over enheder hvortil der streames Netflix indhold. Playstation 3 var den første enhed, der tilbød 1080p streaming med 5.1 kanals lyd via Netflix. PS3 er samtidig den eneste nuværende enhed med Netflixs nye Voice User Interface: “Max”.

De præcise antal PS3 brugere melder Netflix intet om, men de nævner dog i sammenhæng en anden milepæl: 30 millioner registrerede brugere.

Tilsammen bliver der fra Netflix streamet over en milliard timers film, hver måned.

Hewlett-Packard

HP sagsøger to display-producenter for aftalte priser

- Via Computerworld AU - , redigeret af Net_Srak

HP har til domstolen i Californien, indgivet en klage om at aftalte priser mellem to producenter af TFT-LCD displays. Svindlen skulle have foregået fra 1996 til 2006.

I 2008 blev selv samme firmaer dømt for svindel i en lignende sag. Det HP er ude efter nu, er kompensation for det de må have tabt som følge af høje, aftale priser.

HP forsøgte at indgå et forlig med de to firmaer udenom retten. Da dette ikke lykkedes følte HP sig nødsaget til at gå rettens vej.

Fusk med aftalte priser er ikke en sjældenhed i IT-verdenen, senest blev AU Optronics dømt til at betale en bøde på $500mio i en lignende sag.

Firmaerne indblandet er; Chunghwa Picture Tubes (Taiwan), og Tatung Company of America (Californien), der begge ejes af Tatung Company i Taiwan.

CERN

Supersymmetri fejler: Andre teorier må findes

- Via Simons Foundation - , redigeret af Net_Srak

Med det næsten sikre fund af Higgs partiklen, er fysikerne kommet et skridt nærmere at forstå verdens sammensætning.

Det er lykkedes LHC eksperimentet at påvise eksistensen af alle standardmodellens partikler, men en af de mere håbefulde hypoteser, Supersymmetri, ser ud til at have tabt.

Tusindvis af fysikere har over flere år arbejdet med hypotesen om, at der måtte findes tungere tvillinger af de allerede kendte partikler fra standardmodellen, men LHC har ikke fundet nogen af de partikler, som som teorien postulere at måtte eksistere.

Supersymmetriens goder
Hypotesen har været dragende af tre primære årsager.
1. Den forudsiger partikler der kunne være byggestenene for “Dark Matter”.
2. Den samler 3 af de fundamentale krafter under høje energier.
3. Den forklarer problemet i fysikken kendt som “Hierarkiproblemet”

Hierarkiproblemet
Den tredje årsag er den største grund til at mange har valgt at følge hypotesen. Problemet opstår på grund af forskellen mellem gravitationskraften og den svage nukleare kraft (som er omkring 10^32 gange stærkere).
W og Z bosoner er den svage nukleare krafts interaktions partikler, og disse partikler får deres masse fra Higgs-feltet. Men fysikere forstår ikke hvorfor W og Z partiklernes energier, og Higgsfeltets energi ikke er langt større end de rent faktisk er. På grund af andre partikler til stede, burde energien fra alle partikler give lidt ekstra energi til Higgsfeltet på grund af begivenheder kaldet Kvantefluktationer.

Higgsfeltets større energi burde få massen af både W og Z partikler op, og derved gøre den svage nukleare kraft langt mindre stærk, og ende op på samme styrke som gravitationskraften.

Supersymmetri løser dette problem med de tungere tvillingepartnere.

Tid til forandring
Selvom supersymmetri har mistet meget af sin glans, er der fortsat fysikere der arbejder med den. Men problemet er nu, at det æstetiske og simple der før fandtes, er ved at forsvinde. Tvillingepartnerne er nu så tunge at de ikke længere løser de tidligere problemer fuldstændigt.

Partikelfysikere står nu overfor en stor opgave. De kan enten vælge at arbejde videre i samme spor, eller forsøge at finde en ny hypotese der kan forklare nogle af de mere forundelige ting vi ser.
Uanset hvad er der stadig mange uløste gåder i højenergifysikken.

University of Texas

Verdens mindste skruenøgle kan dreje celler

- Via The Optical Society - , redigeret af Net_Srak

Det er ikke altid lige nemt at kigge på enkelte celler fra alle vinkler, det har forskere fra Universitetet i Texas nu lavet om på.

Ved hjælp af fiberoptik og lasere på 20mW, er det lykkedes at fastholde en muskel-celle mellem to lysledere, og ved så at flytte den ene fiber svagt, at rotere cellen uden at berøre den. Manipuleringen sker ved at skubbe til cellen med fotoner fra forskellige vinkler.

Teknikken forventes at kunne forbedre metoder til at detektere cancerceller, og endda øge chancen for succesfuld kunstig befrugtning.
Endvidere vil teknikken kunne bruges til at omdanne solenergi til mekanisk energi, og derved øge effektiviteten i solsejl til rumfart.

newz.dk

Danske hjemmesider bliver langsommere

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Webserveres processorkraft og forbrugeres internethastigheder vokser stadig, men det betyder ikke altid, at hjemmesiderne bliver hurtigere. Det viser en undersøgelse foretaget af det danske sikkerhedsfirma Digicure, som rapporteret af Version2.

Ifølge Digicures målinger er den gennemsnitlige svartid for en dansk hjemmeside gået fra 2,02 sekunder i 2011 til 2,70 sekunder i 2012. Endnu værre står det til med nyhedssider, hvor svartiden er gået fra 2,89 sekunder til 5,54 sekunder.

Digicure kommer dog også med diagnose og kur: Den højere svartid skyldes indlæsningen af langt flere eksterne komponenter, for eksempel knapper til sociale medier og tracking-scripts. Firmaet mener, at meget af trafikken kunne spares ved at fjerne metadata fra billeder og køre tracking over usikre forbindelser i stedet for HTTPS.

Home Box Office, Inc.

HBO er måske i problemer

- Via Recordere.dk - , redigeret af Pernicious

Siden HBO i august offentliggjorde, at de ville lancere HBO Nordic, har projektet været udskudt. Sidste officielle udmelding kom fra Peter Ekelund d. 14. november, hvor han udtalte, at HBO Nordic ville blive lanceret med Telias IP-TV i Sverige, mens de andre nordiske lande ville følge efter.

Dog er HBO Nordic ikke blevet lanceret endnu, og der spekuleres nu i branchen, om HBO har både tekniske og forretningsmæssige problemer. Ubekræftede rygter taler nu om en lancering i foråret 2013. Det skriver recordere.dk

Claus Bülow Christensen, der er medieanalytiker, udtaler, at det er mistænkeligt, at HBO Nordic ikke er blevet lanceret endnu, mens flere konkurrenter får indhold fra HBO på deres platforme.

Claus Bülow Christensen, medieanalytiker til MediaWatch skrev:
Det er sært, at de ikke kommunikere noget som helst, om tekniske problemer, forventet dato etc. Alt i mens man iagttager, at flere nye spillere får meget HBO indhold via C More på f.eks. Telia TV i Sverige og angiveligt på den også forsinkede danske YouBio.

Microsoft Corporation

Socl ude af lukket beta

- Via Fuselabs Blog - , redigeret af Pernicious

Tilbage i maj i år, åbnede Microsoft op for deres sociale tjeneste Socl, men kun for personer som var inviteret. Nu åbnes tjenesten for alle, og samtidigt har den fået et helt nyt design.

Med funktioner som sociale søgeresultater via bing og “video parties” lovede Socl ved lanceringen af den lukkede beta, et nyt medie for at opdage interesser.

Dette vakte i sin tid ikke den store begejstring på markedet for sociale tjenester, hvor sværvægterne Facebook og Google+ menes at have mættet markedet.

Ifølge Socl-udviklernes blog på Fuselabs, har siden været igennem en positiv udvikling de seneste måneder, hvor deltagerne deler interesser og billeder med hinanden.

Microsoft har udviklet Socl med Typescript.