mboost-dp1

Google Inc.

Ice Cream Sandwich bliver offentliggjort den 19. oktober

- Via Slashgear - , redigeret af Avenger-

Efter aflysningen af Samsungs Unpacked Google-event har der kørt mange rygter om, hvornår de to teknologiganter ville offentliggøre Ice Cream Sandwich med tilhørende Nexus Prime-smartphone. Nogle rygter har kørt på en event i London omkring Nokia World 2011, men de to firmaer har nu inviteret pressen til en officiel event den 19. oktober i Hong Kong.

Der er ingen direkte indikation af, hvad der bliver offentliggjort i indbydelsen, men der er efterhånden ingen, der er uenige om, at firmaerne lancerer det nyeste Android-operativsystem Ice Cream Sandwich, samt den længe ventede 4.65” Nexus Prime/Galaxy Nexus-telefon.

De præcise specifikationer på smartphonen er endnu ikke kendt, men rygter peger på en super AMOLED-HD-skærm og en 1.5 GHz dual-core processor, mens teaser-billeder har vist, at telefonen kommer med en buet skærm.

Vi er naturligvis klar med opdateringer, når begivenheden finder sted.

AnnaTheRed - WordPress

DTU på svampejagt

- Via DTU - , redigeret af Pernicious

Svampe kendes nok af de fleste danskere, som noget man steger på panden til en god omgang svampesovs, eller putter i salater for at give den ellers småkedelige omgang Iceberg et pift.

Hverdagen er dog en anden hos verdens biologiske institutter og fødevareproducenter, hvor svampe er en af hovedkilderne til fremstilling af naturlige syrer og enzymer, der kan erstatte kunstigt fremstillede kemikalier.

Problemer med kvantitet og effektivitet har dog tidligere blokeret for et virkeligt gennembrud for de naturligt fremstillede kemikalier, et problem, som Danmarks Tekniske Universitet (DTU) nu vil forsøge at gøre op med.

På DTU vil man såldes forsøge at lave såkaldte “supersvampe”, der gennem genmanipulation skal tilbyde høj effektivitet indenfor både syrer- og enzymproduktion. Der findes i øjeblikket både svampe, der er gode til produktion af syrer og andre, der er gode til produktion af enzymer, men gennem identifikation af de to slags svampe håber DTU at kunne finde ud af netop dét, der gør de enkelte svampe specielle, og derved kunne manipulere en enkelt svamp til at indeholde evnerne for de to andre.

DTU er først med denne idé indenfor dette felt, og i samarbejde med 20 andre lande har DTU indledt et projekt, der for universitetet forhåbentligt vil føre et patenteret resultat med sig.

Wikimedia Commons

Dennis Ritchie er død

- Via The H Open - , redigeret af Pernicious , indsendt af D_V

En af de største pionerer indenfor informationsteknologien, Dennis MacAlistair Richie, døde 8. oktober som 70-årig i sit hjem på New Jersey, på grund af længerevarende kamp mod en ukendt sygdom.

Ud over at være kendt som faderen af C-programmeringssproget, der stadig er et af de mest anvendte, var han også med til at udvikle UNIX-operativsystemet sammen med Ken Thompson, som begge har haft fundamental indflydelse på udviklingen af vores moderne software.

Arbejdet med Unix var blandt andet årsagen til, at Richie sammen med Thompson, modtog den prestige fyldte Turing-pris tilbage i 1993, ligesom de har modtaget IEEE Hamming medaljen i 1990 og en medalje for teknologi i 1990.

Ritchie var ikke overraskende meget anerkendt og blandt andet Tim Bray, manden bag XML-specifikationen, har kun rosene ord for den nu afdøde mand.

Tim Bray skrev:
It is impossible – absolutely impossible – to overstate the debt my profession owes to Dennis Ritchie. I’ve been living in a world he helped invent for over thirty years.

newz.dk

Microsoft klar med browser-sikkerhedstest, der dog ikke imponerer Mozilla

- Via Computerworld - , redigeret af Pernicious

Microsoft har denne uge frigivet hjemmesiden Your Browser Matters, som sætter de tre mest populære browsere Internet Explorer (IE), Firefox og Chrome op imod hinanden på sikkerheden.

Som de fleste måske ville have ventet, vinder Internet Explorer 9 testen med en score på 4 ud af 4, mens Chrome 14, der er den seneste stabile udgave af browseren, får 2,5 af 4 og Firefox 7, der kun er en måned gammel, er sidst med 2. IE 8 fra 2009 får desuden 3 af 4, mens IE 6 får en score på et rundt 0.

Microsoft fortæller, at de med testen lægger fokus på, hvor godt browseren beskytter mod den slags trusler, som er mest udbredte, for eksempel forsøg på phishing. Samtidig peger de på, at zero-day-trusler ikke udnyttes til malware synderligt ofte.

Mozilla er dog ikke imponerede over testen, og Johnathan Nightingale fra organisationen kalder den for mangelfuld, da den blandt andet ikke tester indarbejdelsen af Do Not Track-headere, der skal gøre det muligt for brugere at undgå sporing. Han savner også en test af HSTS, der fortæller browseren, at en given hjemmeside kun må besøges via HTTPS, hvilket både Firefox og Chrome understøtter. Testen kigger heller ikke på hvor ofte, der udsendes fejlrettelser til browseren. På dette område ligger Microsoft bagerst, da de sender patches ud til IE hver anden måned, mens Firefox gør det hver sjette uge.

Flickr - Jon Blathwayt

40 % af tablet- og smartphone-ejere bruger gadgets foran fjernsynet

- Via Nielsen Wire blog - , redigeret af Pernicious

Nye tal fra Nielsen viser, at hele 40 % af smartphone- og tablet-brugere benytter deres gadgets foran fjernsynet hver eneste dag, samtidig med de ser tv.

Den mest populære aktivitet som deltagerne i undersøgelsen brugte mobilen eller tablet-computeren til, mens fjernsynet kørte, var at tjekke e-mail som 60 % af smartphone- og tablet-ejere gjorde, uanset om det var et program eller reklamer, som blev vist.

46 % bruger desuden enheden til at surfe på nettet efter ting, som ikke har noget med tv-programmet at gøre. Kvinder foretrækker at besøge sociale netværk, mens mænd i højere grad holder øjer med stillingerne i forskellige sportsbegivenheder. Kun 19 % kigger på nettet efter noget, som de har set i en tv-reklame, mens 29 % kigger tv-programmet igennem på nettet.

Undersøgelsen viser også, at blot 14 % bruger en e-bogslæser imens fjernsynet kører, sandsynligvis fordi det kræver højere koncentration.

TDC A/S

TDC: Kobber indtil 2020

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

Hvis det står til TDC, så skal kobbernettet levere internet til omkring 1 millioner danskere indtil år 2020, skriver Computerworld.

Teleselskabet regner nemlig med, at de med såkaldt vektoring-teknologi kan øge hastighederne på kobberforbindelserne, så de kan konkurrere med fiber og mobilt bredbånd i mange år, fortæller netdirektør Jess Ibsen.

Jess Ibsen til Computerworld skrev:
Den første generation af vektoring kommer til at køre 100 megabit, men vi har allerede nu set det køre med over 250 megabit, så jeg forventer, at vi har en levetid i kobberet frem til 2020, hvor vi gradvist ser en erstatning med fiber eller andre teknologier.

Derudover vil TDC også introducere dual pair på deres forbindelser inden for 18 måneder, hvilke skulle fordoble hastigheden.

Jess Ibsen regner dog med, at mange danskere, der kun har brug for lave hastigheder, skifter til mobilt bredbånd i løbet af de næste år.

Jess Ibsen til Computerworld skrev:
Sidder du så langt ude, at du kun kan få ISDN i dag eller et par megabit på kobber, så vil du givetvis med fordel kunne skifte til LTE.

Research In Motion

BlackBerry-tjenester endelig tilbage efter flere dages nedetid

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

Research In Motions (RIM) Blackberry-tjenester gik i mandags ned først i Europa, Mellemøsten, Afrika, Indien og dele af Sydamerika og til sidst også Nordamerika. Efter flere dages nedetid har den ene af firmaets to administrerende direktører Mike Lazaridis informeret investorer og journalister om, at tjenesterne i går aftes endelig begyndte at fungere igen.

Læs også: BlackBerry-tjenester er gået ned i Europa

Tjenesterne kom online igen kort tid efter at RIM frigav en videoundskyldning fra Lazaridis selv, der beklagede, at tjenesterne har været utilgængelige det meste af ugen.

Efterhånden som systemet arbejder sig igennem den kø af blandt andet e-mails, der er opstået under nedbruddet, bør Blackberry-brugere opleve deres indbakker blive fyldte.

Den anden af RIM’s administrerende direktører Jim Balsillie forsvarer RIM’s systemer med, at man over de sidste 18 måneder har haft en oppetid på 99,97 %, hvilket svarer til højest 160 minutters nedetid om året.

Google Inc.

Google Maps indarbejder WebGL 3D

- Via Google Blog - , redigeret af Pernicious

Google Maps er klar med en ny version, der gør det muligt for brugeren at slå MapsGL til, en funktion der udnytter WebGL-teknologien.

MapsGL fremviser bygninger i 3D direkte i browseren, sådan som det har været muligt med Android-versionen af Maps i et stykke tid. Teknologien betyder blandt andet at man ikke længere behøver plug-ins for at kunne benytte Street View, som samtidig også er hurtigere at tilgå. Det er også blevet muligt at se billeder af udvalgte områder fra en 45 graders vinkel, og hvis man roterer kortet vil man også opdage, at overgangen fra det ene billede til det andet er blevet mere flydende.

Systemkravene for MapsGL-funktionen betyder, at brugeren enten skal benytte Chrome 14 eller derover eller Firefox 8, som indtil videre kun er frigivet i beta-udgave. Herudover er det heller ikke alle grafikkort, der understøttes.

Se Googles videopræsentation af MapsGL nedenunder, eller prøv det selv.

Samsung

Samsung ændrer tre Galaxy-modeller for at komme tilbage på det hollandske marked

- Via Android Community - , redigeret af Pernicious

Som de fleste nok ved, har patentkrigen mellem de to teknologigiganter Samsung og Apple raset i retssalene i flere af verdens lande den seneste tid. I Holland kulminerede episoden efter længere tids mudderkasteri fra begge partner med, at Samsungs Galaxy-serie blev fjernet fra hylderne, efter dommeren erklærede sig enig med en af Apples anklager om patentbrud.

Patentbruddet skulle eftersigende være i forbindelse med måden, hvorpå man navigerer mellem fotografier på Samsungs Galaxy-serie, der ifølge Apple og det hollandske retssystem fungerer på samme måde som Appels iPad.

Siden retssagen har Samsungs produkter ikke været at finde i det lavtliggende land, men ifølge en talsmand fra Samsung har firmaet nu i sinde at opgradere tre af deres gadgets, således at de ikke længere bryder patentet.

Talsmanden ønskede på pressekonference ikke at specificere yderligere, hvordan det koreanske firma har tænkt sig at ændre softwaren, men nøjedes i stedet med at forsikre den hollandske befolkning om, at Samsungs produkter snart vil være at finde i landet.

BBC

Kirurger benytter ultralyd til reparation af brækkede knogler

- Via BBC - , redigeret af Pernicious

Ultralyds-scanning blev opdaget i Glasgow i løbet af 1950’erne og har siden den tid været en af de mest anvendte metoder til at scanne den menneskelige krop. Nu har selvsamme klinik, som pionerede med ultralyds-scanning tilbage i 50’erne, angiveligt fundet en ny anvendelse til den populære teknik, der indebærer ultralydsbehandling til patienter med brækkede knogler.

Teknikken med at anvende ultralyd ved ledskader og væskeansamlinger har længe været anvendt på verdens klinikker, men det er første gang teknikken er blevet anvendt med angivelig succes ved sammenvoksning af knoglefrakturer.

Lægerne og forskerne bag den nye anvendelse begrunder deres opdagelse med, at ultralyd ved at vibrerer cellerne i knoglevævet, kan fremskynde produktionen af knogle og uddrivelsen af bakterier, som derved fremskynder helningsprocessen.

Det er dog på trods af flere indikationer endnu ikke 100 % videnskabeligt påvist, at teknologien rent faktisk virker, men eftersom teknologien udover en ændret styrke og frekvens er den samme, som anvendes på gravide, er ultralyden ikke farlig for kroppen.