mboost-dp1

Motorola Inc.

EU starter kartelundersøgelser af Motorola Mobility

- Via Associated Press - Google - , redigeret af Pernicious

EU har indledt to karteldannelsesundersøgelser af Motorola Mobility, som anklages for ikke at licensere essentielle patenter til konkurrenter under retfærdige vilkår.

Undersøgelserne er blevet startet efter, at Microsoft og Apple klagede til Europa-Kommissionen over, at Motorola Mobility brugte fogedforbud imod deres vigtigste produkter så som iPhone, iPad og Xbox, for at opnå en konkurrencemæssig fordel på markedet.

Motorola Mobility beskyldes af de to firmaer for at tage for mange penge for licenseringen af patenter. Apples klage gælder essentielle patenter, der dækker 2G- og 3G-teknologien, mens Microsofts klage gælder patenter, der dækker Wi-Fi og komprimering af online video.

Kommissionen skal derfor finde ud af, om Motorola Mobility kræver for mange penge for licenseringen, samt om de bryder EU’s konkurrenceregler med deres søgsmål mod Apple og Microsoft.

Motorola Mobility er på vej til at blive opkøbt af Google. EU og USA har allerede godkendt handlen, og kun Kina mangler stadig at acceptere opkøbet. Europa-Kommissionen advarede dog firmaet om deres agressive patentstrategi, da de offentliggjorde deres accept.

Google Inc.

To danske museer slutter sig til Google Art Project

- Via Politiken - iByen - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Google lancerede for lidt mere end et år siden deres Google Art Project, som via internettet giver hele verden adgang til at se en række berømte værker fra museer verden over.

Læs også: Google lancerer Google Art Project

Nu har to danske museer, Statens Museum for Kunst samt Ny Carlsberg Glyptotek, også sluttet sig til projektet, så de største værker, de kan byde på, kan ses online.

Google Art Project blev lanceret med 17 af verdens største kunstmuseer som deltagere, men siden da er listen blevet udbygget betydeligt, så interesserede nu kan se værker fra hele 155 udstillingssteder.

Flemmin Friborg, Ny Carlsberg Glyptotek skrev:
Det er en helt ny måde at åbne dørene for et globalt publikum, der kan besøge os uafhængigt af tid og sted. Det bidrager vi med glæde til på Ny Carlsberg Glyptotek.

Statens Museum for Kunst bidrager med 159 værker, mens 48 værker fra Ny Carlsberg Glyptotek kan ses på nettet.

pocketnow

Rygte: Her er Googles Nexus Tab

- Via Android Community - , redigeret af OnkelDunkel

Rygtesprederne fra Pocketnow har atter sat gang i pressen, efter at bloggen for nyligt kunne fremvise billeder af, hvad der angiveligt skulle være en prototype af Googles måske kommende tablet, der tidligere er blevet kaldt Nexus Tab.

Tilbage i december begyndte rygterne om en tablet fra Google, efter at billeder var blevet vist flere steder på nettet, og nu ser rygterne ud til atter at spøge på flere hjemmesider.

Alle tidligere rygter peger på, at Google har i sinde at lancere en tablet til sommer, og at ASUS, der har haft stor succes med sin ASUS Transformer-tablet, skal producere den. At det er den ovennævnte tablet, der er tale om, er dog meget tvivlsomt.

Først og fremmest har Pocketnow ikke været i stand til at henvise til en kilde i sagen, og derudover synes der at være en vis form for uoverensstemmelse mellem et lækket Nexus Tab-billede, og dét, at Android Market stadig findes derpå som applikation, selvom Google for efterhånden længe siden ændrede navnet til Google Play.

Endvidere påpeges det, at tabletten til forveksling ligner den Toshiba-tablet, der blev fremvist til CES 2012.

På trods af, at tabletten dermed sandsynligvis er en forfalskning, kan det dog ikke afvises, at der er tale om et ældre billede af en Google Nexus Tab.

Qualcomm Incorporated

HTC One S fremviser Qualcomms S4-chipset for første gang

- Via Slashgear - , redigeret af OnkelDunkel

Med lanceringen af HTC’s One-serie sidst i denne uge får vi for første gang Qualcomms Snapdragon 4-processor at se i en virkelig smartphone.

Snapdragon 4 har siden annonceringen sidste år været emne for megen omtale, efter det kom frem, at Qualcomm ikke havde i sinde at lancere S4 som en quad-core i modsætning til deres nærmeste konkurrent Nvidia og dennes Tegra 3-processor.

Eksperterne har siden dengang haft et heftigt skænderi om, hvor meget antallet af kerner betyder, og nu tyder en ny video af HTC One S og S4 i aktion på, at Snapdragon 4 udkonkurrerer mange af sine quad-core konkurrenter i ydeevne.

HTC’s nye flagskib i HTC One har udover en imponerende ydeevne i Snapdragon 4-processoren også vist sig at have både lang batterilevetid og god foto- og videokvalitet, hvilket da også har ført HTC One S frem som den i øjeblikket anden mest ønskede Android-enhed – næst efter Samsungs Galaxy S III.

SXC - Woodsy

Visa dropper Global Payments efter sikkerhedsbrist

- Via The Press Association - , redigeret af OnkelDunkel

Visa har netop annonceret, at de har fjernet Global Payments fra listen over betroede udbydere, efter firmaet i mandags indrømmede, at mere end 1,5 millioner kreditkortnumre var blevet stjålet fra deres servere.

Global Payments administrerende direktør, Paul Garcia, udtrykker i et kortfattet interview forståelse for Visas beslutning, men understreger samtidig, at han forventer, hans firma vil være tilbage på listen, når de er kommet sig over angrebet, og har fået stabiliseret deres sikkerhed. Udtalelsen indeholder dog ingen indikation om, hvornår dette skulle være.

Angrebet på Global Payments blev opdaget i fredags, hvor både Track 1- og 2-informationer blev stjålet. Global Payments fastholder dog fortsat, at der kun er tale om kreditkortnumre og altså ikke personlige oplysninger.

Udover ovenstående data er der en del usikkerhed omkring angrebet og dets omfang, men alle kilder er enige om, at kunderne ikke kommer i klemme i skandalen.

De stjålne data stammer udelukkende fra amerikanske kunder.

Microsoft Corporation

Internet Explorer vinder frem, mens Google Chrome taber terræn

- Via TG Daily - , redigeret af OnkelDunkel

Ifølge nye statistikker fra analysebureauet Net Applications vedrørende den globale browser-anvendelse har Microsofts Internet Explorer, der har ligget nummer et på listen gennem de sidste mange år, oplevet fremgang for første gang siden september 2011.

Internet Explorer oplevede således en stigning i markedsandel i marts, hvorved den pre-installerede browser er nået op på en markedsandel på hele 53,8 procent. Samtidig har Googles Chrome-browser tabt en smule terræn efter sin ellers store succes i slutningen af 2011, hvilket efterlader browseren med en markedsandel på 18,6 procent, mens Mozilla Firefox ligeledes er faldet til en andel på 20,6 procent.

Safari og Opera er de næste browsere på listen, men disse er dog langt fra så udbredte som det er tilfældet med de tre andre. Safari har en markedsandel på 5,1 procent, mens Opera har 1,6 procent af verdensmarkedet.

Med Chromes faldende markedsandel i marts bliver måneden således den tredje måned i træk, hvor Chrome er faldet i anvendelse, hvilket sammenlagt giver et fald på mere end en halv procent.

newz Media ApS

CBB hæver dataprisen: Op til 150 kr. pr. minut

- Via Computer Reseller News - , redigeret af Pernicious

Telenors lavprisselskab CBB har netop annonceret, at de ændrer prisen på datatrafik i deres netværk, idet prisen stiger med ikke mindre end 151 %, fra 1,99 til 5 kroner pr. MB. Det skriver CRN.

Prisstigningen kommer i kølvandet på de store investeringer, som Telenor i øjeblikket har i udbygningen af deres 4G-netværk.

Søren Sprogøe, økonomichef i CBB skrev:
Vi er en del af Telenor-koncernen, så vi skal også bidrage til, at vi i øjeblikket bruger milliarder på at udbygge netværket til 4G.

CBB mener ikke, prisen vil berøre særlig mange kunder, da de fleste har købt pakkeløsninger med data. CBB er heller ikke alene om hæve prisen for kunder, som ikke har en pakkeløsning. TDC-ejede Telmore og M1 har allerede indført samme takst.

Med prisstigningen rammer CBB tæt på maksimumprisen som EU vil indføre i 2013, hvor grænsen vil blive på 5,20 kroner pr. MB.

Samtidigt med at prisen er hævet, har CBB også øget båndbredden på deres dataforbindelser, fra før 1 Mbps til nu 4 Mbps. Det betyder, at henter man med fuld hastighed i et minut uden at have en datapakke, så kan det koste op mod 150 kroner i minuttet at være online.

Flickr - orangejack

Frankrig oplever faldende piratkopiering, men mediesalget svinder alligevel

- Via Ars Technica - , redigeret af Pernicious

Frankrig indførte for næsten halvandet år siden 3 strikes-loven, som straffer borgere, der gentagne gange piratkopierer. Hadopi, der er organisationen, som varetager loven, har for nyligt udgivet en rapport, der viser, at piratkopieringen i landet er faldet efter indførelsen.

Tallene fra Hadopis rapport stammer fra to forskellige undersøgelser, som begge slår fast, at piratkopieringen i Frankrig er faldet. Den ene rapport fortæller om et fald på 43 %, mens den anden mener at faldet er på 66 %.

Alligevel er indtjeningen for Frankrigs mediebrancher stadigt faldende. Musikbranchens overordnede salg faldt i landet med 3,9 % i 2011 i forhold til året før, mens videosalget faldt med 2,7 %. Begge brancher oplevede dog en stigning i antallet af digitale downloads, som de fik solgt, mens streaming-tjenesternes indtjening også steg markant.

Anonymous

Pastebin.com vil hyre folk til at fjerne forbudte hacker-indlæg

- Via BBC - , redigeret af Pernicious

Hjemmesiden pastebin.com bruges ofte af hacktivist-grupper så som Anonymous, og tidligere også LulzSec, til at offentliggøre informationer om aktioner, de har gennemført, og dermed også til at frigive personlige oplysninger om andre mennesker.

Det skal være slut nu, mener ejeren af Pastebin, Jeroen Vader, der fortæller, at sådanne indlæg på siden bryder reglerne. Indtil nu har han været afhængig af, at sidens brugere rapporterede forbudt indhold til ham, men nu vil han ansætte folk, der aktivt skal overvåge nye indlæg, og filtrere det forbudte materiale fra.

I øjeblikket modtager Vader dagligt omkring 1.200 anmeldelser af forbudt indhold via sidens beskedsystem, og han håber på, at man med de nye ansættelser kan mindske arbejdsbyrden ved at gå dem alle igennem, og at man derudover hurtigere kan fjerne indhold, der bryder sidens regler.

Vader fortæller desuden også, at Pastebin selv er mål for hacker-grupper, der gerne tester deres DDoS-færdigheder mod siden, som i løbet af de sidste tre måneder er blevet ramt af et sådan angreb mindst en gang om dagen.

Amazon

Android-udviklere tjener flere penge på Amazon Appstore end Google Play

- Via Flurry.com - , redigeret af Pernicious

Ifølge tal fra analysefirmaet Flurry er Amazon.coms Appstore for Android mere udbytterig for app-udviklere end Google Play, selvom sidstnævnte er langt større.

Flurry fortæller, at størstedelen af app-udvikleres indtjening i dag kommer fra in-app-køb, og at de derfor over 45 dage har undersøgt omsætningen i de mest populære applikationer på Apples App Store, Google Play og Amazons Appstore for Android. Til sammen har disse applikationer dagligt 11 millioner brugere.

Apples App Store-brugere har i flere undersøgelser vist sig, at være mest villige til at bruge penge på og i applikationer, og denne undersøgelse er ingen undtagelse. Dog er Amazons Appstore for Android-brugere ikke langt efter. For hver $1 som blev brugt på Apples App Store i løbet af undersøgelsen, brugte Amazons Appstore for Android-brugere $0,89. Google Play lå langt efter med $0,23.

Flurry mener, at indtjeningen på Appstore for Android skyldes, at Amazon med deres egen version af Android på Kindle Fire har indbygget butikken direkte i operativsystemet. Tallene kan desuden få vidtrækkende konsekvenser.

Peter Farago, Flurry skrev:
Based on revenue potential, we expect to see an increasing number of developers support Amazon. We also believe that companies such as Samsung, the leading Android-supporting OEM, could also consider emulating Amazon’s move to fork Android.