mboost-dp1

Flickr - Dan..

På jagt efter it-folk til Netto-priser

- Via Comon - , redigeret af Pernicious

Det er efterhånden kendt, at der er mangel på arbejdskraft i den danske it-branche. Derfor drog femten danske it-virksomheder i sidste uge til Nicaragua for at jagte arbejdskraft, de ikke mener at kunne finde herhjemme. Dog spiller den noget lavere løn også en rolle.

En af de rejsende, Erik Albæk Taasti, fra firmaet AdSource, vurderer umiddelbart, at lønnen for en grafiker med flash-kompetencer ligger under det halve af i Danmark.

En udvikler kan fås for 25 % af prisen i Danmark. Alligevel var der mellem de rejsende enighed om, at der hersker sprogbarrierer, eftersom størstedelen i landet kun taler spansk og således ikke er fortrolige med engelsk.





Gå til bund
Gravatar #1 - BluepaiN
15. nov. 2007 05:36
Mig bekendt så er der masser af folk der venter på at få et job herhjemme, inden for IT-sektoren. Problemet er bare, at de alle vil have folk med 10 års erfaring.
Så hvis de bare tog sig lidt sammen og gav dem lidt efteruddannelse (hvilket de så heller ikke gør, da det koster penge, samt at de skal vente x antal måneder før deres ansatte er klar, samt at de kan risikere at miste denne efter et års tid eller to, til en konkurrende virksomhed der giver mere i løn) så ville der slet ikke være mangler på arbejdskraft i denne branche.
Gravatar #2 - Zombie Steve Jobs
15. nov. 2007 06:10
#1 nemlig. Freaks.

Og det lyder utroligt smart, at hente arbejde i et land, hvor befolkningen ikke taler engelsk. Det skaber ingen forvirring, og vi ved alle, hvor godt og forståeligt sprog, der generelt er i "software-applikationer" og på hjemmesider.
Gravatar #3 - reefermadness2
15. nov. 2007 06:26
Gad vide hvor kompetent den gennemsnitlige Flash udvikler er i Nicaragua, min erfaring (Da jeg er i en international klasse) er at folk fra fattige lande har en helt anden holdning til design æstestik..
Gravatar #4 - inckie
15. nov. 2007 06:44
Jeg har søgt siden Marts efter en læreplads
Gravatar #5 - b.b
15. nov. 2007 06:59
#1
"Mig bekendt så er der masser af folk der venter på at få et job herhjemme, inden for IT-sektoren. Problemet er bare, at de alle vil have folk med 10 års erfaring."

Vi var igennem ansættelses samtaler sidste år for at få ansat 2 nye i den IT afdeling som jeg sidder i. Vi inviterede en god blanding af nyuddannede og erfarne folk.

Problemet, hos os, var at de nyuddannede ville have det samme i løn som en med 15 års anciennitet. De tror de ejer verden fordi de har siddet 3 år på skolebænken.
Gravatar #6 - K4emic
15. nov. 2007 07:32
Den arbejdskraft som at de siger at der mangler i Danmark er en lodret løgn for at sige det pænt. Der går mange IT-uddannede som ingen vil have ind for den ene og den anden grund, blandt andet fordi de ikke har de tyve års erfaring som at de gerne vil have at deres medarbejdere har allerede fra dag et.
Der er kun to måder at skaffe sig den slags folk på; Hugge dem fra konkurrenterne eller oplære dem selv. Sørgeligt nok regner de med at rigtige fagfolk hænger på træene hvilket ikke giver de unge så meget som et ben til jorden.
Gravatar #7 - el_barto
15. nov. 2007 07:40
Jeg kender selv 2 datamatikere som hellere end gerne ville arbejde med IT - nu er de i stedet pædagoger. Jeg tror såmænd de ville kunne være en fin ressource hvis der var nogen der gad betale for en opdatering af deres kompetencer.
Gravatar #8 - Zombie Steve Jobs
15. nov. 2007 07:41
#6 Synes også det er skide underligt. Altså, 15 års erfaring, uhm, i min erfaring er dem jeg støder på i mit job, der har 15 eller flere års erfaring, dem, der har de mest pinlige idéer og manglende vision / er for forsigtige, når de skal udvikle nyt. Det er super ærgeligt. Det er jo der, de unge skal være, hvis der skal ske noget.
Gravatar #9 - Aduck
15. nov. 2007 07:42
Jeg er ikke helt af samme opfattelse, som mange af de ovenstående.

Min arbejdsplads ansætter for tiden folk der enten er selvlærte indenfor IT-området eller kommer direkte fra uddannelsessteder.

Selvfølgelig vil de helst have erfarne udviklere, men er nødsaget til den her løsning, hvor vi oplærer folk.

Der er også blevet forsøgt med at hente Indere hertil, men det har ikke været en større succes.
Gravatar #10 - Timmy.dk
15. nov. 2007 07:43
Jeg syntes det er så sjovt at folk altid skal dukke op og klage over t ingen vil have dem når en nyhed som denne bliver vist.

For ganske nyligt søgede vi også en ny mand, i annoncen skrev vi endda, at vi kunne forestille os at personen var Nyuddanet.

Til trods for det har vi fået utrolig få kandidater der passede til beskrivelsen.

Derfor syntes jeg at de folk der sidder od tuder over at de ikke kan få arbejde skulle, se at komme ud og finde jobsne istedet, giv os evt. et godt råd til hvor vi skal annoncere for at I ser det ?
Gravatar #11 - webwarp
15. nov. 2007 07:53
#10 stortset enig, der er altså reelt mangel, omend jeg ville kigge mod nord for arbejdskraft..

Dog nu du efterspørger, hvad det er der skræmmer os væk, kan jeg personligt sige, at jeg ikke er interesseret så snart jeg hører ordene: iq test, personlighedstest osv.. Det gider jeg simpelthen ikke spilde min tid på..
Så er det selvfølgelig en smagssag, men alle buzzwordsne, som ingen alligevel ved hvad dækker over, kan jeg kun forestille mig også skræmmer nyuddannede væk..

Men ja, arbejdsgiverne synes jer er blevet meget bedre de seneste par år til at tage imod høj og lav og være mere varsom med skildtene "10 års erfaring tak/ du har en udd. som..."..
Gravatar #12 - NinjaZee
15. nov. 2007 07:53
#1 & 6:
Man skal lige huske ikke at skære ALLE over en kam. Bare fordi man ved hvad "IT" er en forkortelse for betyder det ikke at man er f.eks. egnet til at være IT konsulent. Når der tales om at der mangles arbejdskraft i den danske IT-branche er det ikke dem med de korte uddannelser der mangler, der er ikke IT supportere og lign. der er brug for. Det er dem med 3-5 års universitetsuddannelse der primært er en mangelvare i Danmark.
#4: Hvad for en uddannelse er det du har søgt en læreplads indenfor? Lad mig gætte, en ca. 2 år lang IT uddannelse?

Da jeg skulle i praktik ifbm. med min 3,5 års prof. bachelor på uni fik jeg en praktikplads inden jeg nåede at søge nogle... Inden jeg fik mit eksamensbevis tilbød firmaet mig ansættelse til 4000,- mere om måneden end den gennemsnitslige nyuddannede med min uddannelse... Jeg valgte dog at læse videre og fik istedet med det samme et super fedt studiejob som programmør i et andet firma (selvom jeg ikke havde ret meget erfaring med de områder det firma arbejder med). Jeg er sikret job i det firma når jeg er færdig med min overbygning, men nu må vi se om jeg tager det, det er jo så MANGE muligheder - arbejdsmarkedet skriger jo på højtuddannet arbejdskraft.

Det var lige mit eget eksempel på at der ER mangel på højtuddannet IT arbejdskraft... Og jeg er træt af at hver gang der tales/skrives om det så er der en masse personer med 1-2 års teknisk uddannelse der whiner over at det ikke er rigtigt, fordi de ikke kan finde en praktikplads. Jo det ER rigtigt, der tales bestemt ikke om dem med korte tekniske uddannelser når man siger man f.eks. mangler arbejdskraft i IT konsulentvirksomhederne og softwareudviklingsfirmaerne.
Derudover skal man også huske på at bare fordi man tager en IT uddannelse kan man sagtens være dum og inkompetent, det er jo ikke et kvalitetsstempel i sig selv. Man skal jo stadig have gode karakterer osv. Nogle folk tror at bare man lige slæber sig over dumpegrænsen så bliver man headhuntet når man er færdig...
Gravatar #13 - KoldFront
15. nov. 2007 07:54
Jeg synes det er fint at udlicitere visse sideopgaver til andre lande hvor der er billig arbejdskraft. Men der ligger også et stykke arbejde i at holde styr på de folk du så har til det, samtidig med at opgaver kan trække i langdrag. Jeg taler af erfaring.

Et af problemerne kan være at der i en forholdsvis lille applikation hele tiden er småproblemer, og at man msn'er eller emailer frem og tilbage. Det er en utrolig langsom process i forhold til at kalde en kollega hen, pege på skærmen og sige "sådan gør den".
Men skal man udvikle et stort system og ikke kun bi-opgaver
er den tætte kommunikation på kontoret uundværlig.
Gravatar #14 - webwarp
15. nov. 2007 07:56
#12 nu er det jo altså blandt de højtuddannede at arbejdsløsheden ligger... og problemet ligger altså også i, at arbejdsgiverne er en kende sløve med at tilbyde at opkvalificere folk, i stedet for bare at søge folk der har x kvalificationer, kunne de jo vælge at tage en ind og så få ham givet de kurser de nu engang mener er relevante.. men koster jo selvf. tid og penge :)
Gravatar #15 - Max_Payne
15. nov. 2007 08:12
#7 well så har de jo ligesom også valgt at forlade faget. Der er da rig mulighed for dem for at få opdateret deres kvalifikationer igennem bl.a. Microworld Training. De har hjulpet 7 ud af 10 i fast arbejde efterfølgende. Jeg gør ikke reklame for dem for ingenting. Selvfølgelig har det jo været en god forretning for dem i perioden med høj arbejdsløshed, men de gør virkelig alt for at få sendt folk i job.

Der er vist også en anden udbyder, som hedder Softadvice, som opkvalificerer ledige til arbejdsmarkedet, men har ingen erfaringer med dem. Ulempen ved ovenstående er så, at deres forløb typisk kører i de større byer, så hvis man bor i et udkantsområde med langt til de større byer er man selvfølgelig på den.
Gravatar #16 - Mr.Weasel
15. nov. 2007 08:16
#14 Øh, hvis man er uddannet ingeniør eller datalog og ikke kan få arbejde, så er det ens egen skyld. Det er klart at man stadig skal overveje hvad man søger, du får ikke noget over udvikler eller ligende hvis du er nyuddannet, men du skal nok få et arbejde.

Det kommer muligvis an på hvor i landet man befinder sig, men så må man jo flytte sig lidt.
Gravatar #17 - myplacedk
15. nov. 2007 08:49
#11
Dog nu du efterspørger, hvad det er der skræmmer os væk, kan jeg personligt sige, at jeg ikke er interesseret så snart jeg hører ordene: iq test, personlighedstest osv.. Det gider jeg simpelthen ikke spilde min tid på..

Dermed mister du retten til at brokke dig over, at ingen vil ansætte dig, i mine øjne.

Du ønsker at de skal ansætte dig ud fra et stykke intet-sigende papir fra en eller anden skole, og så dine egne udsagn under en jobsamtale? Yeah right. Sådan en arbejdsplads ville jeg nok være forsigtig med at acceptere.

Her (på min nuværende arbejdsplads) skal du udfylde en personlighedstest på forhånd over nettet. Som en del af forløbet under jobsamtalen skal du udføre en "IQ-test" (test for logisk sans).

Test-resultaterne sammenlignes med det indtryk vi får af dig under samtalerne. Passer det nogenlunde sammen, bruges testene ikke til noget. Er der nogen der ikke hænger sammen, skyldes det formentlig at du lyver, derfor undersøges det så om det er dig eller testen der fejler noget.

Hvad er problemet i det? Hvad er det du er bange for? At de ser noget om dig du ikke har lyst til? De skal nok finde ud af det før eller siden alligevel, hvis du ikke passer ind i arbejdspladsen. Er det ikke bedst at finde ud af det FØR du bliver ansat?
Gravatar #18 - sguft
15. nov. 2007 08:50
Vi har også prøvet os med outsourcing og der er en anden faktor folk glemmer. Det kan godt ske at en udvikler kan fåes til 25% af prisen herhjemme, tilgengæld er arbejdsmentaliteten en helt anden og en dansk udvikler kan somregel sagtens gøre det op for 2-3 udviklere fra disse udviklingslande rent arbejdsmæssigt. Derudover kommer at disse lande somregel har nogle meget strenge beaukratiske ledelsesprincipper, der ofte betyder at det er projektlederen der dikterer og udviklerne makker ret og følger ordre - hvilket ikke er særlig optimalt i forhold til en kreativ process. Yderligere kommer så sprogbarrierer, misforståelser (typisk pga. en helt anden kultur og mentalitet), samt det at man faktisk er nød til at have en projektleder siddende i landet for at samarbejdet kan blive en blot nogenlunde success, men så er gevinsten efterhånden også ved at være væk!

Det er ihvertfald nogle af de erfaringer vi har gjort os med outsourcing, idag foretrækker vi istedet at lære nyuddannede op herhjemme.
Gravatar #19 - myplacedk
15. nov. 2007 08:53
#16
Øh, hvis man er uddannet ingeniør eller datalog og ikke kan få arbejde, så er det ens egen skyld.

Ja, måske har man for store forventninger. På den anden side er jeg blevet afvist til et job, kun fordi jeg var overkvalificeret. Jeg prøvede at fortælle at det var OK med mig, men nej. Og jeg er IKKE højt uddannet.
Gravatar #20 - myplacedk
15. nov. 2007 08:56
#18
Yep, det er vist også ca. vores erfaringer efter at have eksperimenteret med indere. Timelønnen er lav, men den lavere effektivitet, lavere kvalitet, øget overhead osv. gør at prisen i den sidste ende er ca. det samme som dansk arbejdskraft. Vi bruger dem som en måde at "justere arbejdsstyrken". Vi ansætter så mange som muligt (i Danmark), og får resten fra konsulenter og indere. Da inderne fungerer som konsulenter har de også den fordel, at de er nemme at komme af med igen, hvis det nu skulle blive relevant.
Gravatar #21 - webwarp
15. nov. 2007 09:19
#17 jeg har arbejde.. og nej jeg er ikke bange, handler om at jeg ikke gider spilde tid på det.. jeg kan stortset vælge og vrage mellem arbejde, så gider jeg da ikke igennem de sløve gamle test, som jeg absolut ikke mener skaber resultater alligevel.. Bare et råd.. som sagt må den enkelte arbejdsplads jo se hvad de gør.. jeg hopper bare videre de steder, hvor de sidder fast i denne gammeldags måde at gøre det på..
Gravatar #22 - PzymeX
15. nov. 2007 09:21
#17
Lige præcis..

Desuden giver disse test's osse et godt udgangspunkt for at "have noget at snakke om" til interviewet.

Min afdeling har lige taget en MBTI test og efterfølgende workshop. Jeg må indrømme jeg var meget kritisk, da jeg ikke kan lide at blive sat i bås.. men efterfølgende har jeg virkeligt kunne bruge det som et godt værktøj, til at forstå hvorfor mennesker ikke altid er enige, og hvorledes man måske bør sige tingene anderledes engang imellem..

Dog skal man altid have i mente med sådanne test at "Du kender dig selv bedst"!!
Gravatar #23 - myplacedk
15. nov. 2007 09:57
#21
Tid? Det lyder altså som en dum undskyldning. Under 10% af den tid jeg brugte på denne arbejdsplads inden jeg blev ansat gik med de to prøver.

Brug tid på at lære arbejdspladsen at kende, og lad arbejdspladsen lære dig at kende. Det gør det altså noget nemmere at matche arbejdsgiver og arbejdstager.

Hvis du ikke gider tage de to tests, fordi det koster 45 minutter af dit liv, så har jeg slet ikke lyst til at ansætte dig. Men det er da fint at du stadig har noget tilbage at vælge imellem. :)

Det kan godt være at du ikke mener de skaber resultater, men hvad så hvis personen du snakker med mener at dine dumme spørgsmål om kantineforhold (eller hvad det nu kunne være) ikke skaber resultater, og nægter at svare?
Det lyder som endnu en dum undskyldning, ærligt talt. Hvis de har værdi for arbejdspladsen, hvad betyder det så om de har værdi for dig?
Gravatar #24 - arkantheblack
15. nov. 2007 10:08
#15 Da jeg blev færdig som datamatiker i 2002 var jeg også i flere omgange ved at forlade branchen, da arbejdssituationen virkede fuldstendig håbløs.

Har så gennem afkursus/jobtræning/en flink chef, opnået en hæderlig it karriere, men at man på det tidspunkt valgte branchen fra var ganske naturligt det det så MEGET sort ud.. Og da man konstant bliver belært omkring hvordan folk på a kasse er en flok ugidelige samfundslnassere så motivere det folk til at søge job uden for branchen.. Måske skulle man se på de mennekser man tabte de første par år af 0´erne og finde ud af om de kan opkvalificeres igen..

#17, selvom jeg ikke er imod personlighedstest og lign i forbindelse med ansættelse, så syntes jeg at det er et udslag af udvidenhed at neglichere folks eksamenspapire på denne måde.. Mange af de test´s som folk tager i forbindelse med ansættelser er lavet efter amerikansk model og er i mine øjne svagere en egentlige eksamner...
Gravatar #25 - arkantheblack
15. nov. 2007 10:19
Og lige for at af få afluttet den sidste sætning ordenligt. Så skulle det nok i stedet have været, multiple choice tests, og lign som ofte i højere grad går ud på at være god til testen, og minder om du kan / er den person de finder frem til..

I de tilfælge hvor man tager en personlighedstest og man bruger den som udgangspunkt i en 2. samtale har jeg for det meste oplevet det som en positiv ting :) men det skal være et oplæg til en samtale, ikke et grundlag for ansættelse..
Gravatar #26 - kulpå
15. nov. 2007 10:38
#12 jeg kunne ikke være mere enig!

Det er højtuddannede der mangler - ikke lavtuddannede.
Og lad os så lige understrege: højtuddannet vil sige Master gerne med PhD, eller en Bachelor + en HD/MBA.

Det er noget vrøvl at man kun vil ansætte folk med mange års erfaring. Det er naturligvs blot den begrundelse man får for et afslag hvis man ikke er højtuddannet nok. Det er korrekt at mange års erfaring an opveje uddannelse, men hvis man ikke har nogen af delene - ja så er der altså kun een vej: uddannelse!"

Og til dem der mener at virksomhederne bare kan tage lavtuddannede ind og selv opkvalificere dem sågar som lærlinge. Altså helt ærligt:

Virksomhederne er i forvejen flinke med småkurser og efteruddannelse, og de betaler også gerne en HD/MBA som tager flere år på deltid og koster kassen så lad være med at påstå virksomhederne er fedtede.

Men det er trods alt efteruddannelse. Jeg kan derimod slet ikke forestille mig hvordan man skulle klare sig en uge i en fornuftig R&D afdeling unden som minimum den basale forståelse som de første års matematik osv. på uni giver. Og hvis man så end ikke har en gymnasial udd. heller? Skal virksomheden så betale 6år+ på fuldtids studie før de kan vurdere om de har købt katten i sækken? Hvorfor så ikke bare kvitte hele det gratis uddannelsessystem?

Hvad er det de lavtuddannede mener at kunne bidrage med i den virksomhed som skriger på højtuddannet arbejdskraft?
Gravatar #27 - webwarp
15. nov. 2007 11:15
#23 men som sagt mit valg. Og ved at jeg absolut ikke er den eneste, der også bare kører videre. Så var nu bare for at dele den side af sagen, er da ikke sådan at jeg mener at de bør afskaffes - siger bare de kan være en lille del af årsagen enkelte steder.

#26 det er også rigtigt, dog er der altså lige den side pointe, at virksomheder ofte søger en person, der har x uddannelse, selvom stillingsopslaget mere passer til en lavere uddannet. Og her kan man jo derfor frygte, at begge ansøgere derfor bliver skræmt væk.

Og nu kan jeg selvfølgelig ikke lige finde den, men fandt nu et sjovt eksempel for en uges tid siden, hvor en kommune søgte en landmåler eller datamatker til en stilling.. øhm.. og der tænker man så lidt, om de i virkeligheden er afklaret med, hvad de søger.. men var så det sjove eksempel, synes bestemt at virksomhederne ellers er dygtige til at fortælle, hvem og hvad de søger og ikke mindst tilbyder :)
Gravatar #28 - myplacedk
15. nov. 2007 11:25
#24
selvom jeg ikke er imod personlighedstest og lign i forbindelse med ansættelse, så syntes jeg at det er et udslag af udvidenhed at neglichere folks eksamenspapire på denne måde..

"Intetsigende" er måske lige groft nok, men de siger altså ikke særligt meget.

Jeg bestod min HH med et gennemsnit på lidt over 6. Næsten alle mine lærere vidste at jeg kunne hvad jeg ville. Det eneste papiret kan bruges til er at vise, at jeg ikke kunne lide den skole.

Da jeg tog min datamatiker fik vi altid 13 i min gruppe. Men en af os i gruppen valgte at tage et år om, da han ikke selv synes han var god nok. Det eneste hans karakter sagde noget om, var gruppen som helhed. Vi dækkede selvfølgelig for hinandens svagheder (er det ikke formålet med en gruppe?), og at han ikke kunne programmere blev så ikke opdaget ved de individuelle spørgsmål. Han var med til at lave eksamensopgaven (som gav 13), men vi måtte fjerne hans navn fra forsiden, så han kunne få lov til at gå om.

Jeg har utallige eksempler på hvordan karakter og faglige evner ikke hænger sammen. Eller endnu vigtigere: Karakter og værdi på arbejdspladsen.

Hvad sker der fx. med ham som får 13 i skolen, men ikke kan lære nyt uden lærebøger og lærere? Han er da totalt værdiløs på min arbejdsplads.

Eller ham som egentlig er god til at lære, fagligt dygtig, behagelig at arbejde sammen med, men keder sig i skolen pga. manglende udfordringer og barnlige klasse"kammerater"? Han får måske 6 eller 7, men er 10 gange mere værd end ham med 13-tallet.

Næh, eksamenspapiret er ikke særligt meget værd. Man ved at fyren (/fyr-inden) har gennemgået pensum, men hvor god han er i forhold til andre med samme uddannelse kan man ikke se.
Gravatar #29 - myplacedk
15. nov. 2007 11:30
#28
Nåh ja: Jeg fik 11 i et fag jeg ikke har studeret. I toget på vej til eksamen opdagede jeg at jeg ikke engang havde åbnet bogen. (I ved hvordan en bog lyder når den bliver åbnet første gang? Limen knækker og bogryggen får sine første folder...)

Jeg fik en gang et eller andet højt (måske 10) til en dansk eksamen. En anden trak samme spørgsmål før mig. Han var nervøs eller noget, fik i hvert fald ikke sagt det rigtige, og fik en halv-lav karakter. Da han kom ud fortalte han alt det han glemte. Da jeg så 5 minutter efter trak samme spørgsmål brugte jeg forberedelsestiden på at notere det han havde sagt, og læse overskrifter i bogen. Tada. Hvis jeg havde trukket et andet spørgsmål havde jeg nok fået 6-7 som jeg plejede, da emnerne var for obskure til at jeg kunne motivere mig til at studere.

Det er ikke kun de gode der kan få lave karakterer, de dumme kan også fake sig til høje karakterer.
Gravatar #30 - arkantheblack
15. nov. 2007 11:48
#28 Jeg gætter på at du på grund af at du er herinde arbejdet med IT, og så er det jo ikke Urelevant at du har fået nogle gode datamatiker karaktere da det jo er det du søger dit job på..

Dit syn på karaktere kan du også finde ENDNU flere eksempler på at der er en sammenhæng altså at folk med gode karakter i sær i de senere foløb, her tænker jeg på videregående uddannelser er bedre en dem der kryber igennem studiet med et snit lige ovet bestået.

Og self kender vi alle historier om folk der enten er super heldige ELLER super uheldige til eksamner som gør at de ligger på en karakter de normalt ikke ville få.

Så snart du har en videregående uddannelse så er det de karakter du fik i folkeskolen/Gym/HF/HH etc. mere eller mindre ligegyldige da du har valgt det område du specialisere dig i.
Gravatar #31 - Mulpacha
15. nov. 2007 12:17
Hurra for de store besparelser i forbindelse med outsourcing der altid viser sig at vaere vaesentligt mindre paa grund af uforudsete problemer, affoedt af kulturelle og sproglige, samt geografiske forskelle.
Det er aldrig saa godt som det ser ud paa papiret.
Gravatar #32 - myplacedk
15. nov. 2007 12:40
#30
og så er det jo ikke Urelevant at du har fået nogle gode datamatiker karaktere da det jo er det du søger dit job på..

Jeg søger på AT jeg har en datamatiker, og så ellers min personlighed og mine faglige kundskaber. I øvrigt tror nok at jeg fik dette job før jeg fik min endelige karakter.

Men det var nu heller ikke noget problem at få job, da min eneste uddannelse var en HH, med en karakter på 6-komma-noget. Faktisk er der ikke andre end datamatiker-skolen der har set mine karakterer, og det var bare for at bekræfte at jeg faktisk havde en HH.

Dit syn på karaktere kan du også finde ENDNU flere eksempler på at der er en sammenhæng

Selvfølgelig er en høj karakter et godt tegn, og en dårlig karakter et dårligt tegn. Pointen er, at man ikke skal vægte det særligt højt.
Gravatar #33 - weisleder
15. nov. 2007 13:23
Har været uddannet i 2½ år.. og da jeg skulle finde job for 2 måneder siden havde jeg da også noget af et problem med at finde et job.. og jeg har absolut ikke krævet løn til hvad der svarer til en med 15 års erfaring..

Endte så med at få et job.. men det var da tæt på at jeg skulle gå arbejdsløs (fik det d. 30/9)

Så kan da ikke se at der er så mange problemer med det.. tror bare at firmaerne er blevet for krævende.. det skal bare være en som kan gå ind og overtage for deres gamle kollega med det samme..
Gravatar #34 - kulpå
15. nov. 2007 13:42
#28,29 Selvfølgelig vil der altid være en del "støj" på et karakterblad. men efter 5år på uni står der 30tal+ og så begynder man at kunne se en tendes. Det er ikke en perfekt måde at vurdere en person på, men det er det bedste man har.

F.eks. 6 i teoretiske fag og 13 i projektopgaver viser at man er innovativ, og kan tænke i systemer men mangler diciplin, og det er godt til een type jobs.
10 i alle fag viser det at man er pligopfyldende, systematisk, lærenem, men aldrig gir den skalle. Det er egenskaber der er gode til anden type jobs.

13 i gruppeopgaver og 6 i de individuelle indikerer at der lige skal graves lidt i om man er typen der snylter på en gruppe eller bare arbejder bedst i fællesskab. Og sådan kan man blive ved.

Eksemplet er self. sat på spidsen, men faktum er, at karakterbladet siger noget om dig som person i form af fordelingen af karakterer. Snittet er så en anden ting.


Og nej, et karakterblad siger self. ikke noget om du er en god/dårlig kollega, om stjæler afdelinges projector osv. osv. men det bliver det heller ikke brugt til at vurdere! Derfor er karakterbladet også kun én af de mange ting man kigger på i forbindelse med en ansøgning. Man prøver at danne sig et billede af det hele menneske. - og som nyuddannet er der så ikke så meget andet end dine karakterer man har at kigge på.
Gravatar #35 - dasbutt
15. nov. 2007 14:12
Jeg har kun sendt ansøgninger en gang, til mit første job. Efterfølgende har folk altid vist når jeg stod og manglede noget og så ringer de selv. Hurra for at have et netværk. :)
Gravatar #36 - myplacedk
15. nov. 2007 14:53
#34
Jeg så engang en undersøgelse af hvor vigtige karaktererne var for "ansættere". Sammenlagt kom de på en 7. plads.
Gravatar #37 - kulpå
15. nov. 2007 15:02
#36 Sikkert for arbejdsmarkedet generelt, og specielt hvis man tæller de ikke-nyuddannede med. Efterhånden som man får erfaring betyder det mere hvilke opgaver/ansvar man har løst i tidligere jobs. For en fyr på 60år og 25års ledelseserfaring er det nok ret irrelevant at han fik UG "videregående radiorør" :)

Jeg har til flere samtaler set mit eksamensbevis ligge med enkelte fag markeret med overstregningstush, noter i marginen osv. og der er blevet spurgt ind til flere detaljer (mit snit er iøvrigt helt gennemsnitligt). Men der er nok stor forskel fra branche til brance.
Gravatar #38 - Spunkmeier
15. nov. 2007 15:10
Karakterbladet er et udmærket udgangspunkt til en samtale hvis man ikke har andre, mere interessante, ting at tage udgangspunkt i.

Ved min jobsamtale til mit første job i it-branchen var karakterbladet det mest oplagte at tage udgangspunkt i, og det var da også et ganske interessant mønster det tegnede. 1. semester på uni fik jeg 7 i matematik. På 2. semester fik jeg 13 i matematik, men til gengæld kun 6 i fysik. Hvis man får rene 6-taller, så skal man altså have en god forklaring. På den anden side, hvis man har fået rene 13-taller, så skal man nok regne med at få sin personlighed vurderet.

Ved mit andet job blev karaktererne slet ikke nævnt. Her blev der taget udgangspunkt i det tidligere job.
Gravatar #39 - inckie
15. nov. 2007 18:06
#12 - Datatekniker som er på 5 år
Gravatar #40 - philthy
15. nov. 2007 20:29
Synes ganske enkelt det er noget svineri at virksomhederne søger udenlands efter IT folk, når der er masser af gode folk herhjemme som mangler job. Det burde ganske enkelt ikke være muligt. Synes virksomhederne opfører sig som den lille dreng nede i Fakta som står og tuder henne ved slik hylden, fordi han ikke må få dit og dat.
Tør øjnene, og tag nogle af de folk som har svedt i det danske uddannelsessystem, og giv dem den nødvendige oplæring om nødvendigt.
Når der så ikke er flere, SÅ kan de skruppe ud og hente bambus programmørerne. Mener sgu ikke det kun bør komme an på kroner og ører.

De nyuddannede ender alt for tit i den onde cirkel; "Ingen erfaring, intet job - Intet job, ingen erfaring".
Jeg mener virksomhederne bør påtage sig et ansvar for at bryde denne onde cirkel, da de er de eneste som kan gøre det. De vender ganske enkelt folk ryggen når de søger folk i udlandet.

Iøvrigt mener jeg det er noget pjat at nyuddannede kræver ligeså høj løn som de mere erfarne medarbejdere.

Personligt ville jeg hellere end gerne gå væsentligt ned i løn for at få mulighed for at benytte den uddannelse som er så godt som spildt for mit vedkommende. Det eneste jeg har fået ud af den er studiegæld. Godt gået Danmark....
Gravatar #41 - myplacedk
15. nov. 2007 20:56
#40
Hvilken uddannelse? Gider du arbejder midt i Danmark? (Nær lillebæltsbroerne)
Gravatar #42 - kulpå
16. nov. 2007 09:57
#40 Jeg er helt uenig.

[quote]...når der er masser af gode folk herhjemme som mangler job[\quote]

Der er IKKE masser af gode folk som mangler job. Har du set hvor latterlig lav arbejdsløsheden er? De gode er sjovt nok de første til at få job.

Og endnu engang, det med manglende erfaring: Det er nu engang blot virksomhedens måde at sige :

1) "dit eksamenspapir er fint, men vi kan ikke lide din personlighed" (indforstået du mangler erfaring med at omgåes mennesker, ikke arbejde) eller:
2) "vi kan godt li' din personlighed, men dit eksamens papir er ikke godt nok og dit CV er kedeligt"

Hvis du gang på gang får afslag med "manglede erfaring", så må du hitte ud af hvilken af de to ovennævnte kategorier du falder i, og så få rettet op på det.

Et godt tiltag på begge dele er at sigte lidt lavere efter et knapt så attraktivt job, men hvor du så giver den max. skalle, opnår resultater og viser du er sej, og så søger de fede jobs igen efter et par år. Så har du nemlig både udviklet din personlighed og forbedret CV'et. Jeg kender faktisk et par stykker der er kommet godt fra start på den måde.

Så drop bitterheden, vær positiv og giv den gas :)
pøj pøj.
Gravatar #43 - arne_v
16. nov. 2007 15:03
#5

Problemet, hos os, var at de nyuddannede ville have det samme i løn som en med 15 års anciennitet. De tror de ejer verden fordi de har siddet 3 år på skolebænken.


Hvis vi nu antager at I ikke underbetaler dem med 15 års anciennitet.

Man skal ikke sælge sig selv for billigt, men det er absolut heller ikke smart at kræve for meget i løn.

En ting er hvis man ikke bliver ansat. Langt værre er det hvis man bliver ansat.

Så får man ikke den træning som man har brug for og man ryger ud første gang der skal skæres ned.

Som ved enhver anden form for forretning er det optimale for en løn forhandling hvis begge parter synes at de har lavet en god handel.
Gravatar #44 - arne_v
16. nov. 2007 15:08
#8

For forsigtige ?

Du mener nu, at da alle IT projekter som bekendt er successer, så er der ikke det store behov for forsigtighed i projekt ledelse, og det der med ingen nedtid i driften er også vildt overvurderet ?

:-)
Gravatar #45 - arne_v
16. nov. 2007 15:10
#9

Jeg tror at du er ansat i en successfuld virksomhed. I skaffer folk og leverer til kunderne, mens jeres konkurrenter har travlt med at whine over situationen !
Gravatar #46 - arne_v
16. nov. 2007 15:13
#11

Jeg har heller ikke meget fidus til personligheds tests.

Men det er da dumt at afskære sig fra et godt job bare fordi man ikke vil gennemgå en sådan test.

Det gør jo ikke ondt.
Gravatar #47 - arne_v
16. nov. 2007 15:22
#28

Et eksamens bevis siger nok mere end et personligheds test.

Eller ham som egentlig er god til at lære, fagligt dygtig, behagelig at arbejde sammen med, men keder sig i skolen pga. manglende udfordringer og barnlige klasse"kammerater"? Han får måske 6 eller 7,


Hmm.

Har en virksomhed lyst til at have en medarbejder som ikke rigtigt gør noget ved en opgave, hvis han betragter den som kedelig ?

God karakterer er ikke kun en indikation på viden men også på arbejds disciplin.
Gravatar #48 - arne_v
16. nov. 2007 15:26
#42

Der er sikkert en del tilfælde hvor manglende erfaring bruges som undskyldning, men der er nok flere tilfælde, hvor det er den rigtige grund.
Gravatar #49 - myplacedk
16. nov. 2007 21:03
#47
Et eksamens bevis siger nok mere end et personligheds test.

Min erfaring er helt modsat. Mine eksamensbeviser siger ikke særligt meget om mig.

Men alle de personlighedstests jeg har fået taget (af folk med forstand på det) har ramt helt spot-on.

Har en virksomhed lyst til at have en medarbejder som ikke rigtigt gør noget ved en opgave, hvis han betragter den som kedelig ?

Der er stor forskel på en skoleopgave og en arbejdsopgave. Jeg kan ikke se ligheden.
En af forskellene er,at man ikke behøver løse de kedelige opgaver for at gennemføre skolegangen.
Gravatar #50 - arne_v
19. nov. 2007 02:55
#49

Der er absolut ikke alle potentielle arbejdsgivere der vil have lyst til at krydse fingre og håbe at en der ikke gad lave kedelige opgaver under uddannelsen gider lave kedelige opgaver for firmaet. Ihvertfald ikke hvis der er en anden ansøger som har demonstreret en vilje til at altid at gøre en indsats.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login