Flickr - CBS Fan

Ny internetovervågning er til grin

Via Politiken - , redigeret af bottiger , indsendt af Emil

Siden midnat, natten til d. 15. september 2007, er alle handlinger foretaget ved brug af telefon og internet blevet registreret og gemt hos din udbyder. Det er konsekvensen af logningsbekendtgørelsen, som trådte i kraft denne dato.

Ifølge IT-branchen er denne bekendtgørelse og udførelsen af den så hullet, at initiativet hilses velkomment med et overbærende grin.

Branchefolk mener, at loven ikke hindrer målgruppen, terrorister og andre forbrydere, i at udføre deres “arbejde” i det skjulte. Eksempelvis er bl.a. biblioteker og uddannelsesinstitutioner ikke omfattet af loven.

Biblioteksstyrelsen skrev:
Kravet om udbud på kommercielt grundlag indebærer f.eks., at biblioteker, uddannelsesinstitutioner og andre offentlige institutioner, der på ikke-kommercielt grundlag stiller net eller tjenester til rådighed for eksterne parter i form af lånere, studerende, patienter eller lignende, ikke er omfattet af logningspligten.

kilde: www.bs.dk

Men du kan også holde dine e-mails skjulte uden at gå på biblioteket: Et simpelt “s” i protokollen hos Gmail sikrer krypterede forbindelser, og endelig kan du benytte dig af en udenlandsk e-mail-udbyder – for der gælder den danske lov slet ikke.

Hos avisen.dk kommenterer justitsminiser Lene Espersen i forbindelse med Prosas stærkt omdiskuterede krypteringshjælper fra marts:

Justitsminister Lene Espersen skrev:
Derfor er det jo også stærkt betænkeligt, at Prosa-bladet tidligere har udsendt en cd med krypterings- og sløringssoftware. For mig at se er der kun en meget begrænset gruppe, som kan have gavn heraf. Nemlig de personer, som har begået eller planlægger at begå meget alvorlig kriminalitet, og som vil forsøge at skjule deres spor.

Gå til bund
Gravatar

#1 Otuzniak 16. sep. 2007 23:13

Hermed kan Danmark kalde sig Nordkorea, og en mægtig sejr til Terroristerne, iøverigt!

Taliban er fremtiden! Ingen penge, masser magt.
This is Communism!

Helt ærligt, man får næsten lyst til selv at blive terrorist når sådan noget sker.. Det er så pisse latterligt..

I'M BIN LADEN (Lad os se om PET fanger den sætning og anholder mig klokken lort om natten en skønne dag..)
Takogo kak Putin
Gravatar

#2 rackbox 16. sep. 2007 23:22

Det er jo ikke en overraskelse. Selvom jeg selv har indsendt og skrevet nyheden, vil jeg på et eller andet plan tillade mig at postulere, at det faktisk ikke er en reel nyhed.

Det er fantastisk, at vores politikere (og den store del af befolkningen, der støtter dem) er så nikkedukkeagtige og fantasiforladte, at de kan finde på dels

1. at offentliggøre at de tror på denne fremgangsmåde
og dels
2. at acceptere landets i stadig grad forringede tilstande.

Jeg skræmmes, græmmes og forarges over at idioti på så højt et plan ikke automatisk resulterer i hasteindlæggelse på psykiatriske afsnit rundt omkring i landet.

Det er jo ganske forfærdeligt, at vi er kommet til et punkt, hvor vi som udgangspunkt ikke stoler på folk. Dette tiltag betyder direkte, at Danmark har mistet den flotte mærkat: "tolerant".

Fremover, når jeg hører en politiker fortælle at vi skal bygge vores samfund på tolerance, vil jeg dø en lille smule indeni, fordi det er så svært at være vidne til den slags hykleri - mens alle andre sluger lorten rå.

#1 Du skulle have skrevet, "ICH BIN LADEN!" :P
http://www.pbtryk.dk
Gravatar

#3 Lares 16. sep. 2007 23:33

Vi er jo til grin :/
Jeg bryder mig ikke om at blive logget, men okay, fint nok.
Hvis det så bare virkede efter hensigten.
Det her er spild af tid, penge og andre ressourcer.
Jeg håber, de fanger nogen terrorister med hjælp fra det her lille projekt, ellers bliver jeg ked af det :(
Gravatar

#4 atrox 16. sep. 2007 23:41

Derfor er det jo også stærkt betænkeligt, at Prosa-bladet tidligere har udsendt en cd med krypterings- og sløringssoftware. For mig at se er der kun en meget begrænset gruppe, som kan have gavn heraf. Nemlig de personer, som har begået eller planlægger at begå meget alvorlig kriminalitet, og som vil forsøge at skjule deres spor.


Man kan altså konkludere at alle der krypterer deres data er kriminelle og at det bedste for samfundet er cleartext data transmissioner. Man føler sig sku så magtesløs når man ser de her ting ske. Love blive vedtaget der intet har med virkeligheden at gøre. De personer der får deres private emails og samtaler logget og gemt er jo dem som bare bruger deres computer i hverdagen til surfing og til at skrive til venner og familie.

Personer der er involveret i terroisme eller anden ekstrem kriminalitet og som bruger internettet til at kommunikere over ved udemærket godt hvordan man undgår at blive overvåget og logget. De smutter igennem et par proxy'er og snakker kun over krypterede forbindelser. F.eks. kan man bare installere Tor, forbinde til en IRC server, blowfish kryptere sin chat i en chatkanal/samtale og så går det derudaf med at snakke om ulovligheder uden en sjæl nogensinde kan finde ud af hvad der blev snakket om og hvor de folk der snakkede rent faktisk kom fra. Hele processen tager måske 5-10 minutter at lære for en nybegynder og for garvede IT folk er det med garanti noget de bruger i hverdagen men bare til private snakkeri fordi de kan og fordi det er rart at vide at ingen lytter med.

En meget uheldig udvikling for Danmark. Logningsbekendtgørelsen forstyrer privatlivet for lovlige danskere og de virkelige kriminelle griner af den. Meget trist.
Et hul er vel nærmest bare ingenting, med noget udenom.
Gravatar

#5 LsV 16. sep. 2007 23:48


For mig at se er der kun en meget begrænset gruppe, som kan have gavn heraf. Nemlig de personer, som har begået eller planlægger at begå meget alvorlig kriminalitet, og som vil forsøge at skjule deres spor.


og det tror hun ikke de altid har gjort... og stadig gør?
Når hun nu selv siger det, hvorfor dæleme så overvåge os, når dem som loven egentlig burde ramme alligevel bruger andre former for kommunikation - som er sikre...
Gravatar

#6 KaW 16. sep. 2007 23:54

Ja, dette måtte jo komme. Idioti uden lige. Jeg har tidligere debateret på dette emne, både i min klasse og på EB.dk. På EB.dk (Klik på Se Alle Kommentarer) var der tilsyneladende en fra JM der udtalte sig omkring at terrorister ikke bruger kryptologi, og at NSA sagtens kan dekryptere alting. Jeg fandt aldrig ud af hvad JM var, men et godt bud ville måske være JustitsMinisteriet?

For et par dage siden postede jeg også et indlæg på tagwallen om en EU-politiker der ville forbyde terror-ord på internettet og efter eget udsagn:

- Det er muligt, at det vil få indflydelse på ytringsfriheden. Men for mig er rettet og muligheden for at leve større end retten til at ytre sig om at fremstille bomber, siger han om sit forslag.


Jeg græmmes :)
Gravatar

#7 Taxwars 17. sep. 2007 01:04

Det er et totalt of farligt skråplan, når landets justitsminister mener at man må være kriminel hvis man ønsker privatliv.

Sjov som hun altid undlader at nævne at PET ikke behøver nogen dommer kendelse men bare kan forlange at få materialet udleveret.

Men så er hun jo også blondine.

Surt at have blondie som justitsminister.
Luk DR - de snylter på skatteyderne
Gravatar

#8 PeterPanComplex 17. sep. 2007 01:18

Terrorisme: 1
Danmark: 0

Terroristernes mål er netop at skabe oprør og gøre folk bange. Hvis jeg virkelig planlagde at springe mig selv i luften i Københavns metro, ville jeg helt sikkert finde et alternativ til kommunikation.

Det er da også en fuldstændig umulig opgave at tjekke alt den log igennem, og når man langt om længe finder noget, der kunne være en smule mistænkeligt er det helt sikkert for sent.
Gravatar

#9 atrox 17. sep. 2007 01:38

#8

Logningen foregår også for at kunne gå tilbage og se hvad der er blevet snakket om efter at en terrorhandling f.eks. er sket. Men igen er det håbløst for man kan stadig ikke læse sig igennem krypteret data.
Et hul er vel nærmest bare ingenting, med noget udenom.
Gravatar

#10 flywheel 17. sep. 2007 01:42

Ja, det er stort set kun private forbindelser (Minus Større boligforeninger), der logges.
“See, you not only have to be a good coder to create a system like Linux, you have to be a sneaky bastard too.” - LBT
Gravatar

#11 MacroMe 17. sep. 2007 03:01

O-T ..

det er sq godt, at stupiditet ( Blondiner ) IKKE er forbudt, qua den Danske Lovgivning .. .. endnu, ihvertfald .. .. åh, hvad fanden, det kommer vel, I ved jo nok :

kommer tid, kommer endnu ÅNDSSVAGERE Love, bare vent og se. Man må gang på gang mildest talt lade sig LAMSLÅ, over, hvor meget UDE af VIRKELIGHEDEN vores "kære folkevalgte" er, og, jeg må endnu engang spekulere aktivt PÅ, OM det sidste "geni" på "borgen" er bortgået i UTIDE .. .. selv U.E.J ville have haft SINE "betænkninger", over at støtte sådan noget, og HAN var ellers med på de(n) VÆRSTE .. .. nå, 'nuff ranting ..

BH

MM
Gravatar

#12 Windcape 17. sep. 2007 04:31

Og så kunne vi jo også diskuttere det perspektiv der hedder "hvem betaler for opbevaringen af alt dette data".

Det må jo koste en formue at gemme alt dette data.
http://about.me/windcape
Gravatar

#13 BluepaiN 17. sep. 2007 04:34

Lene Espersen har aldrig været for skarp, og er det tydeligvis heller ikke i sin knap så heldige udtalelse.

Folk værner om deres privatliv. Vi gider ikke leve i et bigbrother-samfund. Hell, selv hvis at der blev bødepåbud, hvis man krypterede sine forbindelser, så ville folk stadig gøre det.

Fatter ikke at sådan et lovforslag her kan gå igennem. Det er jo et enorm indhug i folks frihed. Det fede ved internettet er jo netop at man er anonym. Det er man jo ikke ret meget mere.

Men okay, det er billig PR for enhver politiker der støtter op om sådan noget her. De glemmer blot lige konsekvenserne af det.
Hvis i vil fange jeres terrorister, så giv pengene til PET. Vi fanger ikke nogen, ved at logge hvad Hr. og Fru Jensen laver på nettet.

Det næste bliver vel, at det bliver et krav at ISP'erne skal fange piraterne selv. Suk altså. Hvorfor skal alle politikere være teknikspassere? :(
Gravatar

#14 Wikzo 17. sep. 2007 04:52

"Men du kan også holde dine e-mails skjulte uden at gå på biblioteket: Et simpelt "s" i protokollen hos Gmail sikrer krypterede forbindelser"

Nogen der kan uddybe det for mig? :)
Game design, gaming og spiludvikling - http://www.wikzo.com
Gravatar

#15 deldy 17. sep. 2007 05:34

14#: Bare kald mig master-geek, men jeg tror han mener at hvis man bruger https:// istedet for http://, så kryptere den (virker dog kun med nogle sider, som f.eks. gmail)

Men hov, nu har jeg jo givet alle terroristerne et redskab til at lave terror, så nu kommer Lene nok og banker på min dør.

Jeg tror Lene hun tænder på at kunne side der hjemme og læse i andre folks privat mails - hun må nok være jordens mest nysgerrige kvinde - andet kan da ikke forklare dette udspil.


KUN EN TERRORRIST ønsker at kryptere sine dankort betaling, eller sin e-mail med massere af password, til f.eks. Ebay, eller Paypal.
Gravatar

#16 sorenweber 17. sep. 2007 06:05

For mig at se er der kun en meget begrænset gruppe, som kan have gavn heraf.

Jep, den enorme (men ikke uendeligt store og derfor "begrænsede") gruppe af mennesker, der ønsker at kunne kommunikere privat uden, at andre lytter med. I denne "begrænsede" gruppe findes også de mistænkelige individer, som foretrækker at gå på toilettet alene og helst vil sove med gardinerne trukket for.
Gravatar

#17 T-Hawk 17. sep. 2007 06:31

sorenweber skrev:

I denne "begrænsede" gruppe findes også de mistænkelige individer, som foretrækker at gå på toilettet alene og helst vil sove med gardinerne trukket for.


Det er da også noget fusk, så kan PET jo ikke lytte / se med.
Jeg syntes da klart at vi skal overvåge offentlig videoovervågning i alle private hjem. Eller nej det er noget vrøvl. Alle hjem skal underlægges staten, så er problemt med privat ejendomsret løst
[/irony off]

Ej seriøst, hvad er det egentlig hun tænker på? Det er jo 1: Umuligt, 2: Fulstændig rablende sindsygt
kristen - by choice | FSF associate member #3345 | Og hader som udgangspunkt ikke amerikanere
Gravatar

#18 Yssing 17. sep. 2007 06:33

gak gak tiltag..
aarrgghhh ikke mere APG
Gravatar

#19 Mr. Q 17. sep. 2007 06:36

Det var dog helt fantastisk.. Jeg kryptere pr. d.d. alt data til og fra min computer.. VPN FTW!! :D


Men omg.. Hun er sku ikke for klog hende Lene der.. Hun skulle da straffes for at være så ultra it-udfordret!.. omfg..
Gravatar

#20 fidomuh 17. sep. 2007 06:45

#5

Når hun nu selv siger det, hvorfor dæleme så overvåge os, når dem som loven egentlig burde ramme alligevel bruger andre former for kommunikation - som er sikre...


Ideen med hendes udtalelse er jo at vise disse "kriminelle" at ved at logge alting, saa kan de fokusere paa dem der koerer krypteret data.

Saa naar du nu kryptere din telefonsamtale med svigermor, saa kommer PET og tramper lidt paa dig..
Hvis du er heldig faar du tilsidesat menneskerettighederne ( i den hellige terrors navn, selvfoelgelig ), samt baerer vidne til udfoerelse af det hellige "anti-terror" arbejder, som ikke laengere er bundet af dansk lov :)

#19

VPN?!?!! YOU TERROR ME! TERROR!

#8

Det er da også en fuldstændig umulig opgave at tjekke alt den log igennem, og når man langt om længe finder noget, der kunne være en smule mistænkeligt er det helt sikkert for sent.


At tjekke den igennem er saadan set ikke saa svaert, det er bare et par context filters etc.
De kan sikkert faa noget hjaelp fra AT&T eller CIA/FBI, etc ..
De har jo fin erfaring med denne slags keyword filtre :)

#Topic

Der er jo ikke saa meget at sige.
Velkommen til den nye verden.
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#21 DR KOBALL 17. sep. 2007 06:45

Nu har jeg sendt denne mail til Justits ministeriet,
jeg skal kraftedme ikke vækkes om natten fordi jeg har brugt en krypteret linie.

Hej JM

Jeg vil gerne gøre opmærksom på at jeg har brugt en krypteret linie da jeg betalte med mit dankort i en netbutik,
Jeg vil naturligvis som en del af min borgerpligt oplyse jer om hvornår jeg bruger en krypteret internet forbindelse.
Jeg køber ca 2 gange om ugen noget på nettet over en krypteret forbindelse.
Som naturligvis vil resultere i en mail til jer hver gang.
Som i kan se på newz.dk
http://newz.dk/ny-internetovervaagning-er-til-grin...
Har jeg opfordret andre til det samme
Jeg har naturligvis gemt kvitteringen som beviser hvad jeg brugte linjen til.
Jeg har naturligvis bedt butikken om at noteret at PET godt må få adgang til beviset for at den krypterede kommunikation kun var i forbindelse med betaling.
Medeicenter, Opensource til windows Ja
www.meedios.com
You name it they got it
Gravatar

#22 T-Hawk 17. sep. 2007 06:50

#21 GENIALT!
Hvis nu vores fælles ven Lene får en mail hver gang nogen køber noget på nettet, så bliver hun nok temmelig hurtigt træt af det :P

Hermed en opfordring til at følge Zyperias råd herfra :)
kristen - by choice | FSF associate member #3345 | Og hader som udgangspunkt ikke amerikanere
Gravatar

#23 RKJ 17. sep. 2007 07:17

Det må jo koste en formue at gemme alt dette data


#12
Det koster ca. 200 millioner i etablering, og derefter 50 millioner om året. Det blev fortalt af en eller anden fra IT- og telestyrelsen på TV2News. Så det er da en slat penge, ja.

#ontopic
Det er simpelthen det største selvmål Danmark længe har levet.
Her kommer den, verdens størstesteste dværgelefant.
Gravatar

#24 zly 17. sep. 2007 07:18

... Det er konsekvensen af logningsbekendtgørelsen, som trådte i kraft denne dato. ...

Skulle linket ikke pege her?
Gravatar

#25 fidomuh 17. sep. 2007 07:21

#23

Det lyder da relativt billigt ifht. mine gaet..

Hvor meget datatraffik er det DIX'en melder?

For 50Millioner om aaret.. Det er egentligt ret billigt :)
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#26 Max_Payne 17. sep. 2007 07:21

Okay fint nok med sin private mail - den kan man jo kryptere. Men hvad med alt den trafik på instant messaging?
Gravatar

#27 trylleklovn 17. sep. 2007 07:27

#26 Der findes plugins til f.eks. MSN Live, som gør det muligt at kryptere sine beskeder. Kræver selvfølgelig at begge parter har det installeret.
ikke uden evner
Gravatar

#28 fidomuh 17. sep. 2007 07:43

#26

HVis man bruger et ordentligt IM-netvaerk eller en ordentlig klient, saa er det intet problem :)
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#29 TwoZero 17. sep. 2007 07:46

Vil tillade mig at komme med en påstand som jeg ikke kan underbygge med facts..

Logningsbekendtgørelsen er et forsøg på at lefle for USA og intet andet. Vi synes måske nok at politikernes udtalelser grænser til idioti, men USA læser jo også med. Lur mig om ikke det kunne skabe en større røre i den politiske andedam og skade forholdet til USA, hvis den ansvarlige minister kom med den udmeldning, at logningsbekendtgørelsen var til grin. Som situationen er nu, så er USA tilfreds og vi kan bibeholde det gode forhold, der trods alt gavner dansk økonomi.

Nej, glem al snak om Big Brother og overvågningssamfund, og glæd jer i stedet over hvor billigt vi egentlig slap.

#26: Hvis det må koste lidt, så er der www.relakks.com ...
Gravatar

#30 ldrada 17. sep. 2007 07:55

Okay, følgende indlæg er udelukkende repræsentativt for mine personlige holdninger, og i må undskylde hvis jeg benytter mig af nogle skarpe og uheldige vendinger i sammenhæng med visse personer, så scroll bare videre hvis i ikke kan lide at høre på vrede rants.

For cirka et kvart års tid siden hørte jeg for første gang om denne såkaldte "logningsbekendtgørelse". Jeg blev pissehamrende sur, og forstod overhovedet ikke hvordan denne - undskyld mit farverige ordvalg - dumme sæk snottet lort havde tænkt sig at ISP'erne skulle implementere løsningen.

Lad os lige tage antallet af data i betragtning.
For det første, så kræves det ved telefonisk kommunikation og SMS, at udbyderen gemmer. Dette indbefatter, groft sagt, følgende tre ting:
1. Afsenders og modtagers identitet
2. De enkelte master brugt til kommunikation, og deres geografiske placering
3. Telefonens identitet (EMEI nr., for eksempel)

I Danmark blev der i år 2006 afsendt cirka 10.158 millioner SMSer (Tal taget fra IT&T's halvårsstatistik), og antallet er støt stigende år for år. Av...

Ved internetkommunikation skal ISP'en gemme følgende oplysninger for den første og sidste pakke af en session
1) afsendende internetprotokol-adresse,
2) modtagende internetprotokol-adresse,
3) transportprotokol,
4) afsendende portnummer,
5) modtagende portnummer og
6) tidspunktet for kommunikationens start og afslutning.

Hvis det ikke er teknisk muligt at registrere første og sidste pakke - Og hold øje med hvad vi lige gør her, for det er fuldkommen idiotisk - så skal udbyderen gemme hver 500. pakke!
Hey, jeg ved ikke med jer, men jeg har en datatrafik på cirka 20-40GB om måneden. Hvordan fucking fanden skal ISP'en gemme al den data, hvis de i forvejen er teknisk forhindret i at gemme bare den første og sidste pakke?

Lene Spadesen har allerede i sammenhæng med Ungdomshuset og politimisbruget deraf, profileret sig selv som en stupid stasi-minister. Folk omkring mig har bare sagt, okay, hvis i ikke vil have at panserne slår jer med knipler og kaster tåregas efter små børn når i holder fest på gaden, så lad være med at være sådan nogle sindssyge voldspsykopater. Ingen troede på at politiet selv har været aggrevatoren i 80% af tilfældene. Men nu rammer det endelig den menige borger, og derfor har hun - for mig - endelig bevist sig selv som den dybt uintelligente sæk lort hun er. Forhåbentlig er der nogle flere mennesker der åbner øjnene denne gang.

Jeg læste for nyligt at et par tidligere chefer fra PET udtalte, at det ville være en dårlig idé at give PET flere beføjelser i sammenhæng med terrorbekæmpelse, da det i så fald ville gå ud over retssikkerheden i Danmark - Ikke blot for den forsvindende lille del af de personer som ryger en tur gennem straffesystemet (Vi snakker altså om 0.00000000001% af straffesagerne, rundt regnet), hvor man kan have en begrundet mistanke om terrorisme, men også for alle de andre. Det blev også nævnt i samme artikel at 44% af befolkningen ville give PET flere beføjelser i sammenhæng med terrorbekæmpelse.

Jeg vil personligt forsøge at starte en interesseorganisation som har til formål med at oplyse den menige borger om hvor hastigt vi mister vores frihed i Danmark. Hvem vil lege med?
alive.dienub.org
Gravatar

#31 intel4004 17. sep. 2007 08:00

Jeg vil starte med at linke til den rigtige logningsbekendtgørelse: fuld tekst.

Og så kunne jeg godt tænke mig og høre om jeg har misforstået et eller andet i dette spørgsmål om logning og overvågning.

Så vidt jeg kan læse mig til i lov-teksten, så kan jeg ikke se nogle steder at de data som man sender, bliver logget. Det som bliver logget er selve dataene om ens trafik, og ikke selve payload'en på de pakker man sender og modtager...

Så de emails du skriver vil altså ikke være til tilgængelig for PET.

Jeg er ikke så meget inde i kryptering til at påstå om det skulle have nogen effekt. Troede oprindeligt at en krypterings-metode kun krypterede payload på en pakke, og ikke headers... måske tager jeg fejl der.

Mvh Intel4004
Gravatar

#32 mathiass 17. sep. 2007 08:07

#29 Selvom vi på newz altid er åbne for en frisk gang USA-bashing, så kan jeg ikke selv med min bedste vilje se hvordan du kommer frem til at der er en forbindelse mellem det her lovsjusk og så de onde amerikanere? Kan du ikke lige uddybe det lidt?
Gravatar

#33 frostycow 17. sep. 2007 08:11

Jeg vil hermed foreslå en interessegruppe til udbredelse af bedre teknologisk forståelse for den danske befolkning.

Nogle kernepunkter:

- Sikre at danskerne har adgang til den politiske udvikling indenfor IT
- Sikre at den viden der bliver leveret til danskerne bliver leveret på en gennemanalyseret og objektiv måde
- Følge op på implementeret lovgivning for at på danskernes vegne at vurdere hvorvidt initiativer er givtige eller ikke givtige. (både set i hensyn til formålet og ifht. Return-on-investment (ROI))

Der er sikkert en del flere kernepunkter som vil være interessante -- Men jeg mener der mangler en mulighed for at følge med i denne udvikling.
Gravatar

#34 ldrada 17. sep. 2007 08:26

PS.
Lene's email er kflees@folketinget.dk.
Jeg skriver til hende:
Hej Lene,
Denne forbindelse er skrevet over en krypteret forbindelse fra Danmark over til en af Googles servere i USA, hvorefter den er blevet sendt til dig derfra.

Jeg mener ikke at din udtalelse vedrørende kryptering af kommunikation holder vand på nogen måde. Du siger således at de eneste folk som ønsker at skjule deres kommunikation, i realiteten også har noget at skjule fra staten, og derfor er kriminelle.
Jeg føler mig personligt stødt når du udtaler dig sådan, da jeg ofte benytter mig af kryptering i personligt øjemed. Ja, bare på min hjemmeserver (Teknisk beskrivelse for elektronisk apparat brugt til distribution af data over elektroniske netværk) har jeg mellem 2 og 5 krypteringscertifikater som jeg bruger til både til at kryptere min mail- og webkommunikation til dette apparat. Det er ikke fordi jeg har noget at skjule fra dig personligt, jeg ønsker bare ikke at tilfældige folk skal kunne bryde sikkerheden på mine forbindelser og læse med, vedrørende mine personlige kodeord og privat kommunikation.

I stedet vil jeg foreslå at du indfører en bestemt lovgivning, der lige just er indført i Tyskland. Den forbyder al sikkerhedssoftware - både al antivirus og krypteringsprogrammer. Hvis du gør det, så kan staten i samarbejde med Politiet udvikle et specielt program som alle solgte computere i Danmark skal have på deres harddisk, som sørger for at indrapportere om den præcise færden på internettet for alle borgere - Og hvis en bestemt computer ikke har et funktionelt overvågningsprogram, så ved i at vedkommende bruger har installeret ond sikkerhedssoftware som har fjernet statens overvågningsapparat, og derfor kan personen straffes.

Hvad siger du til mit forslag? Håber på at jeg har kunnet inspirere dig til et bedre Dansk samfund, uden alle de der dumme terrorister.

Med venlig hilsen,
(navn og adresse her fjernet)


#33
Læs sidste paragraf i #30. Jeg er med på det med interesseorganisationen, men foreslår i stedet at den fokuserer på at fremme ytringsfrihed og retten til privatliv.
alive.dienub.org
Gravatar

#35 TwoZero 17. sep. 2007 08:47

#32: Gerne :-)

Efter 11. september har USA, været nærmest hysterisk hvad angår logning/adgang til data, der måske kan afsløre terror. Med andre ord, vil man sidde med ved det gode bord (Hvem husker ikke Bush's enten-er-I-med-os-eller-også-er-I-imod-os-tale), så må man nødvendigvis føje USA, eller i hvert fald give USA det indtryk at man føjer dem. Netop det sidste er min opfattelse af nærværende logningsbekendtgørelse. Bekendtgørelsen er ganske vist en udløber af et EU-direktiv. Jeg tror imidlertid at EU-direktivet (og dermed logningsbekendtgørelsen) er blevet til efter pres fra USA. Det er dog værd at bemærke, at de første udkast til logningsbekendtgørelsen var mere omfattende end den nu vedtagne.

De x mio. man smider ud på at etablere og opretholde logningen, er småpenge i forhold til, hvad Danmark kunne miste i eksport til USA (og deres allierede?).

Håber det forklare det lidt bedre :-)
Gravatar

#36 Zombie Steve Jobs 17. sep. 2007 08:50

Har ikke vaeret i DK siden den 13. Haha, fuck jer. I har tabt tre dages logs!

wELL, WHATEVER, synes det er idioti og mener ikke, at de kommer til at tjene noget reelet formål. Jeg mener ikke jeg har noget at skjule, men idéen om, at min aktivitet nu i endnu hoejere grad kortlaegges er ret irriterende.

Jeg bil bakse et eller andet script samme, der dag ug og dag ind, når jeg er på arbejde eller ikkke hjemme, ikke laver andet end at skyde soegeord af som "Bin Laden" "Muslim Holy Warrios" "Holy War" "Bomb making" "hellig krig" "sharia" "martyr" og blah blah blah hvad der nu ellers kunne taenkes. I er velkomnen til at joine med forslag til listen.

Alt sammen bare fordi man kan.
Doner til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#37 PG 17. sep. 2007 08:59

Jeg har altid benyttet kryptering så mange steder som muligt - længe før denne tåbelighed af en lov blev opfundet.

Når det er så let at benytte, hvorfor så lade være? - Det er trods alt ikke noget som vedkommer andre hvad jeg downloader, hvilke sites besøger, hvem jeg skriver mails med - og så videre.

Derfor benytter jeg en krypteret http-proxy, imaps, smtps, ssh og TrueCrypt til min diske. Det er let og det er sikkert, og det koster ikke noget.
Gravatar

#38 PG 17. sep. 2007 09:01

Jeg har altid benyttet kryptering så mange steder som muligt - længe før denne tåbelighed af en lov blev opfundet.

Når det er så let at benytte, hvorfor så lade være? - Det er trods alt ikke noget som vedkommer andre hvad jeg downloader, hvilke sites besøger, hvem jeg skriver mails med - og så videre.

Derfor benytter jeg en krypteret http-proxy, imaps, smtps, ssh og TrueCrypt til min diske. Det er let og det er sikkert, og det koster ikke noget.
Gravatar

#39 Trogdor 17. sep. 2007 09:05

grub.org er op oppe og køre igen. Det er til en søgemaskine hvor man installerer et program på sin computer der leger spider for dem.

Jeg vil da til at køre grub igen når min pc er tænt, så kan de sku få lidt at tygge på. Jeg kunne førhen crawle et par 100.000 sider om dagen med mine maskiner så det kan jeg nok igen.

("food for the NSA line eater" nostalgi)
Man skal passe på man ikke kommer til a
Gravatar

#40 kello 17. sep. 2007 09:06

Hmmm De logger altså ikke sendt/modtaget data, men ip-adresser, portnummer + dato mener jeg.. Så krypter bare løs.
Hvorfor dit og hvorfor dat.
Gravatar

#41 Gamak 17. sep. 2007 09:13

Forslag: "Nogen" burde lave et program der sender e-post frem og tilbage, man kunne så hente dette program, som via p2p lokaliserer de "medsammensvorne", hvorefter disse maskiner så forbinder til hinanden på den mest lagerpladskrævende måde, og mindst båndbreddekrævende måde.Hvis nu 1 klient forbinder til 60 maskiner i timen, er tændt 5 timer dagligt, og 100.000 (urealistisk?) maskiner er med, er vi på 11 milliarder pakker om året. Måske fylderen registrering 100 bytes? Sølle 1100 terabyte, måske fylder det ikke diskene op, men det vil helt sikkert sande systemet til.

Forsendelserne skal naturligvis være på den mest slørende måde, dvs. forskellige længder, forskelligt indhold, etc etc etc.

Ned med overmagten!
Ja,nej,ikke eller ej
Gravatar

#42 Trogdor 17. sep. 2007 09:40

#26 Hvis du bruger Microsofts, bliver det jo allerede sendt til deres servere hvor de filtrer dem for forbudte linier som feks. download.php. (iirc)
Man skal passe på man ikke kommer til a
Gravatar

#43 trylleklovn 17. sep. 2007 09:42

#41 Det findes allerede. Det kaldes spam :P
ikke uden evner
Gravatar

#44 Trogdor 17. sep. 2007 09:47

#40 Hvorfor bliver Lene så hys over at nogen fortæller hvordan man krypterer sin trafik eller bruger Tor.

Men er det ikke primært dem man ønsker at ungå vha. Tor, som kører Tor exit nodes. :-D
Anyway, man skal nu stadig holde tungen lige i munden for at forblive anonym selvom man bruger Tor. Personligt gider jeg ikke.
Man skal passe på man ikke kommer til a
Gravatar

#45 iluka 17. sep. 2007 09:57

Derfor er det jo også stærkt betænkeligt, at Prosa-bladet tidligere har udsendt en cd med krypterings- og sløringssoftware. For mig at se er der kun en meget begrænset gruppe, som kan have gavn heraf. Nemlig de personer, som har begået eller planlægger at begå meget alvorlig kriminalitet, og som vil forsøge at skjule deres spor.


Er hun ikke medansvarlig for at have udrullet digital signatur så alle og enhver let og ligetil kan kryptere deres emails?
Gravatar

#46 Netmaster 17. sep. 2007 10:27

og så er der lige nogle tøre facts! bare lige så vi alle ved hvad vi er oppe i mod. -> det skal lige siges at jeg er stærk modstander af datalogning. Hvis de endelig skal logge så skal de kun logge de mistænkte, over den periode hvor de er mistænkte. "alle er mistænkte, hvis man er på det på en negativ holdning, men forstå mig nu ret."§ 1. Udbydere af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til slutbrugere skal foretage registrering og opbevaring af oplysninger om teletrafik, der genereres eller behandles i udbyderens net, således at disse oplysninger vil kunne anvendes som led i efterforskning og retsforfølgning af strafbare forhold.

§ 2. Bekendtgørelsen finder ikke anvendelse for transport af radio- og tv-programmer.

§ 3. Bekendtgørelsen finder ikke anvendelse for andelsforeninger, ejerforeninger, antenneforeninger og lignende foreninger eller sammenslutninger heraf, der inden for foreningen eller sammenslutningen udbyder elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til færre end 100 enheder.§ 4. En udbyder af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til slutbrugere skal registrere følgende oplysninger om fastnet- og mobiltelefoni samt SMS-, EMS- og MMS-kommunikation:

1) opkaldende nummer (A-nummer) samt navn og adresse på abonnenten eller den registrerede bruger,

2) opkaldte nummer (B-nummer) samt navn og adresse på abonnenten eller den registrerede bruger,

3) ændring af opkaldte nummer (C-nummer) samt navn og adresse på abonnenten eller den registrerede bruger,

4) kvittering for modtagelse af meddelelser,

5) identiteten på det benyttede kommunikationsudstyr (IMSI- og IMEI-numre),

6) den eller de celler en mobiltelefon er forbundet til ved kommunikationens start og afslutning, samt de tilhørende masters præcise geografiske eller fysiske placering på tidspunktet for kommunikationen,

7) tidspunktet for kommunikationens start og afslutning og

8) tidspunktet for første aktivering af anonyme tjenester (taletidskort).


§ 5. En udbyder af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til slutbrugere skal registrere følgende oplysninger om en internet-sessions initierende og afsluttende pakke:

1) afsendende internetprotokol-adresse,

2) modtagende internetprotokol-adresse,

3) transportprotokol,

4) afsendende portnummer,

5) modtagende portnummer og

6) tidspunktet for kommunikationens start og afslutning.

Stk. 2. En udbyder af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til slutbrugere skal endvidere registrere følgende oplysninger om en brugers adgang til internettet:

1) den tildelte brugeridentitet,

2) den brugeridentitet og det telefonnummer, som er tildelt kommunikationer, der indgår i et offentligt elektronisk kommunikationsnet,

3) navn og adresse på den abonnent eller registrerede bruger, til hvem en internetprotokol-adresse, en brugeridentitet eller et telefonnummer var tildelt på kommunikationstidspunktet og

4) tidspunktet for kommunikationens start og afslutning.

Stk. 3. Udbydere af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til slutbrugere, der udbyder trådløs adgang til internettet, skal endvidere registrere oplysninger om det lokale netværks præcise geografiske eller fysiske placering samt identiteten på det benyttede kommunikationsudstyr.

Stk. 4. Forpligtelsen til at registrere oplysninger om en internet-sessions initierende og afsluttende pakke gælder ikke for udbydere af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til slutbrugere, hvis registrering som nævnt i stk. 1 ikke er teknisk mulig i udbydernes system. Hvis en sådan registrering ikke er teknisk mulig, skal de i stk. 1 nævnte oplysninger i stedet registreres for hver 500. pakke, der indgår i en slutbrugers kommunikation på internettet. Tidspunktet for registreringen af oplysninger om pakken skal tillige registreres.

Stk. 5. Registrering af de i stk. 1 nævnte oplysninger skal ske ved overgangen mellem udbyderens eget net og et andet eller andre net. Tilsvarende gælder for registrering efter stk. 4.

Det var bare det mest realavante.
/netmaster
Gravatar

#47 Taxwars 17. sep. 2007 14:02

#45:

"Er hun ikke medansvarlig for at have udrullet digital signatur så alle og enhver let og ligetil kan kryptere deres emails?"

Så må vi jo gå ud fra at den digitale signatur har en bagdør som giver PET adgang til alt som befolknigen enkrypterer.


Iøvrigt, nok så interessant, prøv at se hvor meget udlandet dækker dette... OVERHOVEDET IKKE. Søg i google's news. Ingen nævner det.

Så alle der har et problem med dette, forfat et indlæg på engelsk og skriv til slashdot, cnn, bbc etc - dette må ikke bare foregår i stilhed.
Luk DR - de snylter på skatteyderne
Gravatar

#48 jokke 17. sep. 2007 14:02

Godt min email bliver leveret fra tyskland!

Så kan de ikke se alle de spændende nyhedsbreve etc. jeg får.
www.googleerdinven.dk
Gravatar

#49 KNAzZ 17. sep. 2007 14:22

Fedt nok, det burde også lave hardcopies af de der logs, så man er helt sikker på at intet går tabt, så kan man have dem stående i kæmpe arkiver.

Hov det minder mig en smule om de arkiver man ser Stasi har i filmen "Das Leben der Anderen"

Nå men det er da også ret smart, så ved vi hvor vores samfund er på vej hen, vi kan bare slå op under DDR i historiebøgerne.
måske man kan blive "ansat" som meddeler!?!


Det er da ren idioti at de smider så mange millioner ud af vinduet til så dumt et tiltag som dette. Man bliver jo frustreret over at politikere som Lene Espersen kan være så snæversynet, at de kan tro at en lov som denne på nogen måde kan gavne vores samfund.


Jeg får så meget lyst til, som andre også har foreslået, at finde en eller måde at oversvømme deres logs med ubrugelige data, men på den anden side, så er det jo vores egne penge som bliver brugt på det.

Jeg kan ikke sige andet end at DET ER FORRYKT!!!!
jeg kan virkelig ikke sætte mig ind i hvordan nogen kan syntes at dette er en god ide!
Gravatar

#50 intel4004 17. sep. 2007 14:39

Jeg vil lige prøve igen: Er der ikke noget nogen af jer som har misforstået et eller andet? I snakker om at bruge evt. kryptering som om at PET nu har mulighed for at overvåge jeres egentlige data transmissioner...?

Det ser ud som om #30 og #45 (måske flere jeg har overset) som få faktisk er interesseret i sagens tekniske realitet: at det kun er en stikprøve af de meta-data der er tilgængelige om jeres trafik via mobil og internet. Altså information om de "endepunkter" som trafikken indebærer (både sted og person).

De data i sender og modtager bliver jo ikke kopieret af dette tiltag - det vil jo hurtig fylde alt for meget hvis det skal gemmes i 1 år for alle personer det indebærer (forestiller jeg mig). Jeres SMSer bliver ikke kopieret, og jeres mails kan i kryptere nok så meget - header-information om TCP/IP trafikken vil blive logget alligevel.

Jeg må indrømme at jeg ikke kan hakke særlig meget ned på dette tiltag. Vi kan da ikke påstå andet end at sikkerhed er rimelig seriøst og denne "lognings-bekendtgørelse" er et tiltag for sikkerhed og så lidt udenrigspolitik selvfølgelig - vi må jo selfølgelig heller ikke se passive ud :)

Jeg ser applikationen af disse logs som følgende: Det er nu meget lettere for evt. PET at afgøre præcist hvor de vil aflytte hvis de har en god grund til det (men det krævet stadig en dommerkendelse så vidt jeg ved). Meget overvågning kan lade sig gøre i terror-bekæmpelsens navn (og spørgsmålet er selvfølgelig om det er ved at blive for meget), men vi må jo heller aldrig bagitalisere truslen om terror-angreb. Jeg vil nødig sprænges i luften :( Så hvis PET nu har mulighed for at opspore og undgå terror-angreb og andre personsikkerheds-krænkende handlinger, så for mig ingen alarm.

Men skulle de pludselig begynde med reel data-overvågning, altså hvor de evt. kopierer hele data-pakker inkl. data-payload uden belæg, så synes jeg selvfølgelig det er at gå over grænsen. Men det er altså heller IKKE det som sker i forb. med denne "logningsbekendtgørelse".

At begynde at sammenligne med evt. nazisme og stasi - helt ærligt! Det her er gjort for vores sikkerhed og friheds skyld - det er jeg helt sikker på.

Mvh Intel4004
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login