mboost-dp1

Morten Messerschmidt

Messerschmidt vil tage ODF/OOXML-strid med til EU

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

Vi skrev i går om, at Konkurrencestyrelsen anbefalede det offentlige at bruge både ODF og OOXML, og det har vækket undren hos det danske Europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt, der har svært ved at se sammenhængen mellem Konkurrencestyrelsens undersøgelse og dens anbefaling.

Morten Messerschmidt, MEP, til CW skrev:
Det virker mærkeligt, at man under behandlingen af ODF og OOXML siger, at der særligt ved OOXML mangler interoperabilitet, der er tekniske bindinger og der er juridiske bindinger – og derfor anbefaler man OOXML.

Morten Messerschmidt vil nu tage undersøgelsen med til Europa-Parlamentet, hvor han vil behandle den i udvalget for det indre marked. Herfra håber han at kunne berøre striden på et højere plan end blot Danmark.
Morten Messerschmidt, MEP, til CW skrev:
Set fra en EU-vinkel er konkurrencespørgsmålet særdeles relevant – Microsoft er jo nærmest storleverandør af sager til EF-Domstolen, når det gælder konkurrencesager.

Gå til bund
Gravatar #1 - arrogant
14. aug. 2009 07:38
Tror at morten tager hævn for alle de gange vi drillet ham i folkeskolen :p
Gravatar #2 - YouPhreak
14. aug. 2009 07:45
Nooo vil massershit nu gøre noget nyttigt? wow. Troede kun de dissede muslimer og propaganderede nationalsocialismen ^^
Gravatar #3 - LupusGrey
14. aug. 2009 07:48
Lyder som en afledningsmanøvre fra sagen med at han krævede medicin mod svineinfluenza til ham og sin kæreste.
Gravatar #4 - Orange
14. aug. 2009 07:50
Jeg afskur som regel alt hvad han står for, men han er desværre en af de eneste højt profilerede politikere der ved noget om IT.
Gravatar #5 - zin
14. aug. 2009 07:51
#4: Eller også har han en god rådgiver. :-)

#Topic: Yea, right, MM. Tag nu og tag fat i de vigtige sager, hvis du nu engang er en mand; Censur (AKA "Børnepornofiltret") skal faneme væk.
Gravatar #6 - myplacedk
14. aug. 2009 07:52
LupusGrey (3) skrev:
Lyder som en afledningsmanøvre fra sagen med at han krævede medicin mod svineinfluenza til ham og sin kæreste.

Jeg synes det er en sjov vinkel på sagen, når det han reelt siger at at ALLE skal have en vaccine, og ikke at han selv er VIP.
Gravatar #7 - Emil
14. aug. 2009 07:53
#1-3 > Suk.... det er da utroligt, at en mand, der igennem de sidste mange år har kæmpet for open source og rent faktisk var blandt de eneste MF'ere, der har vidst noget om it, skal sidde og nedgøres, fordi I sidder og falder ned på EkstraBlads-niveau ved at gå med i en latterlig smædekampagne.

Lyt nu til, hvad manden rent faktisk siger i den her sag, han har et vigtigt budskab.
Gravatar #8 - YouPhreak
14. aug. 2009 07:55
#7, jeg ville heller ikke høre på hitlers eller stalins brilliante idéer. Da deres mindre gode idéer overskyggede alt. Såååå.. ingen sympati herfra, ligemeget hvad han står for som kan "gavne" mig...

Og mht massershit og utilgivelige ting, så glemmer jeg aldrig hans version af et multi-etnisk samfund :) værre propaganda findes ikke imo.
Gravatar #9 - ufomekaniker2
14. aug. 2009 08:06
Jeg syntes MM har fat i det rigtige på trods af at han til tider kan være en bandit. Kunne det være at #1, 2, 3 og 8 bruger MS Office, og derfor har farvede briller? MS Office er dog godt...
Gravatar #10 - YouPhreak
14. aug. 2009 08:08
nej nummer 3 og 8 (mig) bruger openoffice. har ikke et eneste ms program installeret så om igen..
Gravatar #11 - ufomekaniker2
14. aug. 2009 08:09
nå jammen så er i da bare nogle simple brokhoveder o.O
Gravatar #12 - astemix
14. aug. 2009 08:24
Det som han kommer med denne gang er ok
Det kan godt være man ikke er enig i alt hvad han står for
Men heldigvis er det et demokratisk landså ikke alle hans ideer kommer da igennem
men det er kun godt hvis han ind imellem kommer med gode ideer

og som sammenligning med hitler og stalin så bruger Messerschmidt i det mindste de demokratiske veje i stedet for vold og magt
Gravatar #13 - el_senator
14. aug. 2009 08:37
/me ser en gris flyve forbi udenfor vinduet.

Jeg kan knap tro det, men MM tager her fat i noget som er både relevant og, efter min mening, korrekt.
Gravatar #14 - mathiask
14. aug. 2009 08:42
Når man sammenligner en person med Hitler, så har man per definition tabt diskussionen: http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

Det fremragende ved Morten Messerschmidt er at han nu kan finde ud af at bruge EU til noget. De mest højtråbende skal bare have noget ansvar, så ser man pludselig at de træder i karakter. Derfor - og kun derfor - håber jeg, at VK tager DF med i regering, hvis ulykken skulle ramme landet, og vælgerne af uransagelige årsager stemmer borgerligt igen.
Gravatar #15 - KS
14. aug. 2009 08:45
Messerschmidt er desværre en af de få danske politikere som bekymrer sig om IT politiske spørgsmål på en seriøs måde. Bare ærgeligt at resten af han og hans parti's politik er så gennemsyret af menneskehad og idioti at jeg aldrig vil kunne komme til at stemme på ham.
Gravatar #16 - potensio
14. aug. 2009 08:47
YouPhreak (8) skrev:
#7, jeg ville heller ikke høre på hitlers eller stalins brilliante idéer. Da deres mindre gode idéer overskyggede alt. Såååå.. ingen sympati herfra, ligemeget hvad han står for som kan "gavne" mig...

Det var dog en absurd sammenligning. Enten ved du ikke hvad Hitler & Stalin stod for, eller også ved du ikke hvad Messerschmidt står for. Kan du nævne noget som helst, MM har til fælles med Hitler/Stalin, eller baserer du din sammenligning på fordom og dæmonisering? Please, nævn én ting, det skulle da være nemt?
Gravatar #17 - thethufir
14. aug. 2009 08:53
Meget muligt manden har et vigtigt budskab. Men han er samtidig så ulækker og slesk at jeg nægter at støtte ham i det. Simpelthen fordi jeg afskyer ham som menneske.. Fy for satan han er klam. (og i kan bare flamebaite, jeg mister ikke noget ved det).

Jeg synes faktisk sammenligningen med hitler er ganske god. Manden har få gode holdninger. og 1000 der er direkte tåbelige og fremmedfjendske. Derfor jeg nægter at lytte til manden, da han skræmmer mig.

#6 Det var så netop IKKE det han sagde. Han sagde HAN ville have influenza vaccine fordi han var nede i EU og at han derfor mente der var større risiko! Det er rigtigt at han senere trak i land og sagde at det han egentlig mente var at ALLE skulle have det. Men sådan er det åbenbart at være DF-politiker, man kan sige hvad det passer en, og når man så bliver hængt op på det kan man ændre det.
Gravatar #18 - dk-hat
14. aug. 2009 09:04
14: nice at bakke den med "playng the hitler card" op med wiki...s... men kan der så aldrig mere komme en hitler/stalin type....? altså folk/grupper der via en meget nationalistisk holdning, og nedgørelse/had mod bestemte flertal.. vinder tilhænger...

Morten er ikke hitler type... han kan bare godt lide tyske sange, og så hilser han med udstarkt arm...

Ont: Morten er en af de få politikere der rent faktisk, fortjenner sin løn...
Gravatar #19 - supremewulff
14. aug. 2009 09:05
#3

Hvis det var for at aflede opmærksomheden fra influenza-sagen eller det med rutchebanen, tror du så ikke han ville have valgt et emne som folk rent faktisk interesserede sig for? det her kommer næppe i godaften danmark eller Se & Hør...

Desuden må man, uagtet hvad ens politiske overbevisninger er, respektere ham for hans intellekt og politiske talent.. Også selvom jeg aldrig kunne drømme om at stemme på ham..

Ontopic: Fedt at lige en dygtig politiker som MM tager emnet op.. Så sker der måske noget..
Gravatar #20 - kbd
14. aug. 2009 09:05
#14: Jeg kan se dit link på nogen måde kan modargumentere #8's udtalelse.

#8 nævner jo blot at Hitler havde "billiante" idéer, og at vedkommende stadig ikke ville lytte til ham af den årsag.
#8 nævner ikke at MM og Hitler har samme idéer og som følge deraf ikke vil lytte til MM.

Enten misforstår jeg artiklen, eller også er det en ommer til dig ;)

OT: Jeg får ind for MM's mission i denne sammenhæng selvom jeg dog aldrig har gidet se på hvad han ellers står for rent konkret..

Gravatar #21 - johanmw
14. aug. 2009 09:09
potensio (16) skrev:
Det var dog en absurd sammenligning. Enten ved du ikke hvad Hitler & Stalin stod for, eller også ved du ikke hvad Messerschmidt står for. Kan du nævne noget som helst, MM har til fælles med Hitler/Stalin, eller baserer du din sammenligning på fordom og dæmonisering? Please, nævn én ting, det skulle da være nemt?


Hitler var dybt nationalprotektionistisk, ligesom Morten Messerschmidt vægter nationalstaten højere end, om ikke alt så næsten alt andet.
Gravatar #22 - supremewulff
14. aug. 2009 09:11
Er der forresten nogen der ved om der rent faktisk er en forbindelse mellem ham og så ham der lavede Messeschmidt flyene?

#Edit

Ah.. så lige at de staves messerschmitt
Gravatar #23 - -N-
14. aug. 2009 09:25
#2 De bruger jo også staten til at rage til sig på god elitær maner.

Det er ok han tager fat på det og virkelig noget der giver omtale blandt nørder, men om det giver stemmer kan vel diskuteres.

Som sådan er jeg egentligt lidt ligeglad, jeg tvivler på at formatet en nogen betydning. Firmaer og folk bruger MSO alligevel og de som ikke gøre kan anskaffe sig en gratis viewer på deres hjemmeside. For mig at se er der ikke noget argument for at skifte til f.eks. OO, det vil kræve at de 15 år medarbejderne har brugt på at lære MSO er spilte, så det ville rent strategisk være dumt og ressourcemæssigt endnu dummere (totalt set, ikke bare pris vs pris, men knowhow osv. osv.).

Der er selvfølgelig en minoritet der sidder og nægter at køre noget med MS logo på, men kan det virkelig betale sig rent samfundsmæssigt at poste penge i en sag? - Jeg synes ihvertfald det er spild mine skattekroner.
Gravatar #24 - Monkee
14. aug. 2009 09:52
-N- (23) skrev:
Der er selvfølgelig en minoritet der sidder og nægter at køre noget med MS logo på, men kan det virkelig betale sig rent samfundsmæssigt at poste penge i en sag? - Jeg synes ihvertfald det er spild mine skattekroner.

Nu er open source i det offentlige heller ikke lige det jeg ligger søvnløs om natten over. Men der er over 800.000 offentligt ansatte i Danmark. Lad os sige at 1/3 af dem har en PC med office (måske lidt højt sat) og en office pakke koster 1000 kr. Så er det 250 millioner som staten kan spare (og det hvér gang man vil opgradere) - det er vel også en slags penge.

Gravatar #25 - -N-
14. aug. 2009 10:13
#24 Så vidt jeg ved er der store rabataftaler, når man køber større mængder. Nu køber det offentlige ikke samtlige på engang, men det kan ske på kommunaltplan, så der snakker vi tusinder af lincer i en del kommuner.

En anden ting er, at de offentlige ikke nødvendigvis er med på beated, hvad angår den nyeste version. De institutioner jeg har været i køre stadig 2003, dvs at investeringen lad os sige max 250mio. skal afskrives over en årrække.

En af de mere centrale pointer i mit foregående indlæg, synes jeg selv, er værdien af knowhow og det at medarbejderne har vænnet sig til at bruge office igennem måske 15år. Den viden skal genopbygge med OO og den er dyr. Der vil være utroligt mange spiltimer både i support, ting folk selv sidder og leder efter osv.

Så skal man lægge en OO strategi skla den have finansielplan der strækker sig over et årti og måske mere, for at folk har den kendskab. Spørgsmålet er om det kan betale sig som tingene ser ud nu.

Men rent juridisk er det et interessant emne, men om det i praksis er pengene værd at få afgjort kunne jeg tvivle på. Men sådan er det jo med principsager. Vi brugter jo også mange millioner på bilka sagen i Horsens, selvom alle kendte udfaldet fra starten. Jeg synes måske bare at vi kunne starte med retfærdig andre steder, hvor folk føler den i hverdagen, i stedet for den her slags sager.
Gravatar #26 - donoe
14. aug. 2009 10:24
ONT:
Tja, medmindre der er noget han har overset, må jeg nok give ham ret i denne sag - det lyder som et spinkelt grundlag, der nærmest virker til at være støvet op fordi man bare skulle finde et kritikpunkt. #24s regnestykke er et bud, og det er da absolut en slags penge uanset hvor meget rabat man ville få. Tænk på større EU lande og hvad de kunne spare i den sammenhæng.

OFFT:
En nyhed omhandlende M.M. og så skal en del kommentatorer absolut hive hele molevitten ned på ekstrabladsniveau: Fjendsk og sammenspist, uden der egentlig er velbegrundede argumenter bag. Det vil mange sikkert også sige om dette negative indlæg.

Lidt parallelt: Hvorfor mon jeg og mange andre ikke gider møde danskere på rejser i udlandet? Vi gider ikke høre på hinandens dumheder og fadæser og andres holdning. Lidt på samme måde har jeg det med at læse nogle af indlæggene herinde (fordi der ligger stædighed og rygter til grund, og ikke politisk dagsorden).

Personligt forbinder jeg den generelle dansker som overglade men egoistiske mennesker, der er fordomsfulde (her er jeg selv tror jeg), mangler tolerance og vilje til at kunne forstå/erfare andres traditioner og kulturer og hvis bibel er enten Se og Hor, ekstrabladet eller B.T. samt en masse gratismedier generelt. :-)

Noget af det blev på en måde lidt bekræftet i år, da jeg hørte en dansker i udlandet rulle sig ud ved fælles morgenmadsbuffet:

"Øv, er der ingen rugbrød?"

Nej, her har de aldrig hørt om rugbrød, ligesom du nok på din ferie heller ikke kunne købe et franskbrød med birkes, basser ved bageren eller en hotdog med ristede løg.

Morale: kunne man ikke lige tænke det hele igennem een gang ekstra - og så få velbegrundede argumenter på bordet ... pleeeease :-)
Gravatar #27 - krainert
14. aug. 2009 10:29
Hey, DF gør noget konstruktivt? Så kan jeg næsten tilgive dem for... alt det... lort... de har... vent, never mind. Fuck you.
Gravatar #28 - moulder666
14. aug. 2009 10:52
#21

Hitler var dybt nationalprotektionistisk, ligesom Morten Messerschmidt vægter nationalstaten højere end, om ikke alt så næsten alt andet.


Ja, og han er også hvid...og af hankøn!

Helt ærligt...kom nu videre...at sammenligne de to er bare latterligt!
Gravatar #29 - arrogant
14. aug. 2009 10:53
Modsat alle de andre som driller ham, så gik jeg faktisk i folkeskole med ham, så jeg har derfor en ret at gøre det :P
Gravatar #30 - Monkee
14. aug. 2009 10:57
#25 Ja, mit regnestykke er selvfølgeligt i høj grad et skud i tågen. Men jeg tror du overvurdere værdien af know-how i forhold til office. Jeg vil tro at langt, langt de fleste der har office på deres arbejds PC (uanset om det er i det private eller det offentligt), bruger det til at lave simple tekstdokumenter, som mødereferater, noter, etc. Og det er altså ikke så forskelligt i OpenOffice i forhold til Word.

Og hvis der er tilfælde, hvor der er medarbejdere som bruger MS office produkter til noget som er besværligt eller dyrt at lære i OO (eller kun kan lade sig gøre i office), kan de jo bare blive ved med at bruge MS Office - men det kan de kun hvis filformaterne er kompatible.

Jeg syntes selv at, ja, det er dyrt at køre de dér monopol sager og bruge tid og penge på at bekymre sig om tekniske standarter. Men vores markedsøkonomiske samfund fungerer bedst hvis vi har fri konkurrence - og derfor er det værd at bruge tid på.

off-topic:

Jeg er ikke enig med manden i ret meget, men Messerschmidt er en skræmmende dygtig politiker.

Gravatar #31 - -N-
14. aug. 2009 10:59
#28 DF er utroligt facistisk og elitært parti, så de ligger faktisk meget tæt sammen... Folk ser det bare ikke...

Det er så pga. Pia efterhånden kommet en holdning om at folk internt i partier ikke må være uenige og alle skal lytte til "die fürhre" (eller hvordan det staves, you get the point).

De udvalgte må godt være uenige med pia, men kun de udvalgte, sådan er det efterhånden også i de fleste andre partier. Desvære...

Glæder mig til at vi får et parti der bringer politikken tilbage til danmark og alt det her præfabrikate fra spindoktorene. Vi har jo ikke længere politiske debatter, de alle sammen sidder med et manuskript.

Desuden er hetz på den man ok, helt ærligt, hvor mange andre politikere end DF's kan slippe af sted med nepotisme i den dur det lige er sket?

#30 De fleste politiker i dag er ikke specielt dygtige, de har spindoktorer til det hele. Forskellen på ham og mange andre er, at han rent faktisk har gjort sin uddannelse færdig og dermed har et forspring i forhold til mange af de andre.

/Ontopic
Derudover skulle han vist slet ikke være nogen tosset jurist, så vidt jeg ved fik han ret høje karaktere, så han er nok kompetent til at håndtere en politisering af sagen i EU.

#25 Ja... Knowhow er en meget svær størrelse, men den har stadig en betragtlig værdi. Det er svært at sætte dorit på 60 til at lære et nyt officesystem.
Gravatar #32 - Jack---
14. aug. 2009 11:16
#31
DF er utroligt facistisk og elitært parti, så de ligger faktisk meget tæt sammen... Folk ser det bare ikke...

Det er så pga. Pia efterhånden kommet en holdning om at folk internt i partier ikke må være uenige og alle skal lytte til "die fürhre" (eller hvordan det staves, you get the point).

De udvalgte må godt være uenige med pia, men kun de udvalgte, sådan er det efterhånden også i de fleste andre partier. Desvære...

Glæder mig til at vi får et parti der bringer politikken tilbage til danmark og alt det her præfabrikate fra spindoktorene. Vi har jo ikke længere politiske debatter, de alle sammen sidder med et manuskript.

Desuden er hetz på den man ok, helt ærligt, hvor mange andre politikere end DF's kan slippe af sted med nepotisme i den dur det lige er sket?

Når jeg sidder og læser en omgang lort som det du skriver, så kan jeg ikk lade være med at tænke på, hvor ved du dog det fra? Tvivler stærkt på du har være medlem af DF eller ligende politiske grupper osv.

DF er jo i bund og grund ikke anderledes en andre partier, så forstår ikk hvor folk som dig (sikker piv rød) altid skal nedgøre DF?
Gravatar #33 - Monkee
14. aug. 2009 11:23
#31

Omkring knowhow, så ja - Dorrit på 60 kan måske ikke lige lære OO. Men min pointe er at hvis filformatet tillader at MS produkter og Open Source kan snakke sammen, så har de kommunale institutioner i det mindste valget, og ledelsen kan prioritere hvad de vil bruge tiden og pengene på.

Ud over det , så mener jeg stadig at du overvurdere værdien af knowhow i office produkter - men der ryger vi nok over i en "agree to disagree" som Ron Burgundy ville sige :-) (hvis du har set Anchorman).

off-topic

Messerschmidt er den eneste DF politiker jeg har hørt, der har formuleret et realistisk bud på hvad Danmarks rolle i EU kunne være (modsat "tossen" Mogens Camre). Han er jo som sådan ikke imod Unionen, men han vil styrke nationalstaternes indflydelse i EU

#32
DF meget topstyret, og har heller aldrig været bleg for at ekskludere medlemmer som gik imod toppens agenda. Ikke at andre partier ikke har gjort det samme, men DF er særligt slemme til det.

Hvis DF ikke er anderledes end andre partier, hvorfor så stemme på dem? Jeg forstår ikke hvorfor folk der skal forsvare DF altid bliver nødt til at gribe til "du er sikkert kommunist", argumentet :-)

Gravatar #34 - -N-
14. aug. 2009 12:16
#32 At df er et småfacistisk parti med en del småfacisitiske værider er vel ingen hemmlighed? At det er utroligt topstyret burde heller ikke være det. Over sommeren har Pia K. desuden kritiseret Lars Løkke for ikke at topstyre venstre ordenligt.

Desuden er DF det eneste parti, hvor partilederen ikke er valgt og ikke kan vælges. Pia K. sidder i toppen og udpeger. At du ikke ved mere om DF end du gør behøver du ikke svine mig til for.

DF er det mest udemoraktiske parti i danmark og den interne struker er faktisk utroligt meget lig parlementet i Theran/Iran. Forskellen er så, at i Danmark kan man stemme på andre partier og det er kun den interne partistruktur, men hun sidder med samme magt som Ayrthola (eller hvordan det staves), hvor kun medlemmer godkendt af hende kan komme i toppe af partiet.

Vi kan derfor ikke se et "kup" som der har været i andre parti.

DF VAR!!! meget anderledes end de andre partier, men de andre partier har kopieret en del af DF's "enten er du med lederen, eller også er du imod lederen" lederstilen.

Ja, jeg var ikke den eneste der blev overrasket da hun sagde, at hun var for ytringfrihed. Hun er personligt flere gange i pressen udtryk utilfredshed med ytrigsfriheden når den gik hende imod, ikke mindst i forhold til AFK filmen, den gamle PET chef, DRs bestyrrelse osv. Hun er ligesom irans styre for ytringfrihed så længe vi sviner alle de andre, men ikke dem.

/Ontopic
#33

Men der findes jo en gratis viewer til officedokumenter, så gamle dokumenter kan sagtens udskrives og det samme kan nye, så ledelsen har som sådan det frivalg. Det er jo i princippet ligegyldigt om det er pdfviewer der åbner et dokument eller officevieweren. Man kan så ikke rette i dem :-/
Gravatar #35 - lorric
14. aug. 2009 12:32
Joke: Det er menneskeligt at heile.
Gravatar #36 - johanmw
14. aug. 2009 12:33
moulder666 (28) skrev:
#21

Ja, og han er også hvid...og af hankøn!

Helt ærligt...kom nu videre...at sammenligne de to er bare latterligt!


Jeg er dybt uenig.
Jeg siger ikke de to er ens, overhovedet ikke. DF er absolut ikke lige så forskruede som Hitler. MEN, der er sammenligningspunkter, bl.a. den nationalprotektionistiske stil. Det er noget jeg finder foruroligende, gør du ikke, er jeg sådan set ligeglad.

Det handler ikke om hvorvidt man kan sammenligne de to, men om at DF er og bliver et umenneskeligt parti, uanset hvor meget de går ind for open source.
Gravatar #37 - YouPhreak
14. aug. 2009 12:49
Er i lidt hjernedøde herinde? Jeg sammenligner jo ikke massershit med hitler, men derimod siger jeg at massershit ikke tilgives herfra, ligesåvel som hitler ikke tilgives herfra pga nogle gode tiltag han måske havde taget. Ingen er helt onde, men man kan komme tæt på :)

I min verden er der ikke plads til folk som massershit, og hitler ville jeg sgu nok heller ikke kende til skal du se. Hov siger jeg nu de er ens igen? ;) Babylonian monkeys...
Gravatar #38 - p1x3l
14. aug. 2009 12:52
synes sq det fair vis de mener der behov for den vacine ska der sku da være til alle .. fuck det andet

#ot
enu en ms konkurence sag .... ingen kommentare

#37 nej du samligner ham bare med hitler vilket også er forkert ...
Gravatar #39 - Monkee
14. aug. 2009 13:03
Det er godt nok en lidt tåbelig diskussion det hér, men jeg keder mig, så...

YouPhreak (37) skrev:
I min verden er der ikke plads til folk som massershit, og hitler ville jeg sgu nok heller ikke kende til skal du se. Hov siger jeg nu de er ens igen? ;) Babylonian monkeys...
Så i din verden er der ikke plads til at parti som 13% af landets befolkning stemmer på. Må jeg spørge om hvem der så er plads til, nu hvor du har afskaffet demokratiet? Dig selv, som konge (eller führer, om man vil, hehe).
Gravatar #40 - Monkee
14. aug. 2009 13:12
-N- (34) skrev:
Men der findes jo en gratis viewer til officedokumenter, så gamle dokumenter kan sagtens udskrives og det samme kan nye, så ledelsen har som sådan det frivalg. Det er jo i princippet ligegyldigt om det er pdfviewer der åbner et dokument eller officevieweren. Man kan så ikke rette i dem :-/
Jojo, men det er jo ikke helt det samme. Min pointe er vel bare at det godt kan betale sig for EU at køre de dér monopolsager mod MS (eller andre der forsøger at sætte fri konkurrence ud af spil), da vores samfund bl.a bygger på frie markedkræfter. Jeg mener at åbne standarter er vigtige i denne sammenhæng.

Og uanset "værdien af knowhow" er det store beløb der er tale om, som det offentlige bruger på f.eks. office software.
Gravatar #41 - YouPhreak
14. aug. 2009 13:37
#39 så ved jeg at der er 13% jeg ikke gider kendes ved ;) og støder da tit på folk fra de 13%, de forsvinder ret så hurtigt igen.

Du siger altså at ved at afskaffe DF så afskaffer man demokratiet? Du er det perfekte offer for deres strategi :)
Gravatar #42 - Monkee
14. aug. 2009 13:53
#41 ja, jeg mener at et samfund der forbyder politiske partier er udemokratisk. især når partiet repræsenterer hver 8. stemmeberettigede.
Gravatar #43 - kr00z0r
14. aug. 2009 14:49
Endnu en gang tager den geniale unge mand (ja, det mener jeg faktisk) en relevant sag op. Ikke noget at sige til, han blev EU-valgets største stemmesluger. Jeg stemmer nok også på ham næste gang, med mindre Piratpartiet stiller op. Han er faktisk også en af den eneste EU-parlamentarikere, man rent faktisk hører noget til en gang imellem. Ellers er der jo normalt larmende tavst fra den front i de 5 år der går mellem valgene.
Gravatar #44 - mat
14. aug. 2009 14:59
#39

Den eneste grund til at der er 13% der stemmer på DF i Danmark er at Danmark består af 13% skræmte får.

DF er ikke andet en populisme, scare tactics og et generelt dårligt uddannelsesniveau, der ikke giver 13% af befolkningen evnen til at reflektere.
Kort sagt DF's vælgere er enten dumme, bange eller uvidende, eller alle 3 dele.

Morten er sikkert bange.
Gravatar #45 - marts
14. aug. 2009 15:25
Hvorfor er det at hver gang en DF'er udtaler noget, så ender det altid med en diskussion af selve partiet, og ikke af den relevante sag... også selvom sagen rent faktisk er interessant i sig selv... belastende.

Men lidt mere On-topic:
Jeg synes virkelig der er en larmende mangel på politikere der ved bare en lille smule om it. I forhold til hvor meget det fylder i folks hverdag, og hvor meget betydning det har for andre aspekter af samfundet, så finder jeg det decideret skræmmende! Håber at det bliver bedre i takt med at der kommer flere yngre politikkere til.
Gravatar #46 - Monkee
14. aug. 2009 15:29
meget off-topic

mat (44) skrev:
Den eneste grund til at der er 13% der stemmer på DF i Danmark er at Danmark består af 13% skræmte får.
Hehe, det kan selvfølgeligt godt være. Men det som jeg ikke forstår ved dit og #41s indlæg, er hvorfor de "skæmte får/idioterne/whatever..." ikke også skal repræsenteres i vores demokrati? Mener I at man skal ha' en vis uddannelse, intelligens eller være særligt "modig" for at man må stemme?

Jeg syntes selv at netop dét at vores samfund kan få "alle med" er det der holder. Også et parti som DF der går ind for det modsatte. Men det kan være jeg er naiv :-)

#45 undskyld :-) Helt enig i on-topic delen.
Gravatar #47 - nwinther
14. aug. 2009 19:52
Det var vist godt, at Hitler ikke interesserede sig for matematik. Hvad hvis Hitler havde skrevet 2+2=4? Hvad skulle vi så gøre? Hele vores matematik skulle ændres til nogle Brahe'ske forklaringsmodeller - alene fordi Hitler ikke kan sige noget der er rigtigt.

Messerschmidt er åbenbart det samme som Hitler, så når han udtaler sig om noget, så mener alle det modsatte.

What an age we live in.
Gravatar #48 - jeppester
14. aug. 2009 20:26
Hvorfor er det lige at oo versus ms office bliver bragt ind i den her diskussion?..

Hele pointen med at bruge åbne formater er jo at de forskellige programmer kan bruge samme format, ergo der SKAL ikke installeres oo på nogen offentlige computere hvis odf bliver standard. Sandsynligvis blot et plugin, som via group policies og en lille msi kan ordnes lynstærkt på de fleste systemer.

Så skal de ansatte lære at gemme i odf, men det krøver vel ikke mere en lille guide på en offentlig hjemmeside.
Gravatar #49 - amadoR
15. aug. 2009 20:51
Når jeg ser ham dybt i øjnene på det billede. Så fornemmer jeg en kynisk, underlig, ond intelligens.
Gravatar #50 - Remmerboy
16. aug. 2009 07:11
smuttede pia ikke ud af fremskridtspartiet fordi de ikke var nok nationalistiske ;)

bare at nogle politikkere tog sagen op om konkurrencestyrelsens inkompetence til at vælge et format, så er det fint. også selvom det er fra df
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login