mboost-dp1

Raytheon Company

Laservåben på skib testet med succes

- Via Raytheon press - , redigeret af Net_Srak

Den amerikanske våbenproducent Raytheon gennemførte i maj, i samarbejde med den amerikanske flåde, en række test med deres nyeste laser-baserede våben til skibe, hvor formålet var at skyde fly ned. Nu viser det sig, at testen var en stor succes.

I en netop offentliggjort pressemeddelelse oplyser firmaet, at en laser, baseret på LaWS (Laser Weapon System) fra flåden, blev kombineret med målsøgningsudstyret fra Raythons Phalanx-våbensystem, der beviste, at det kan bruges til at nedskyde fly.

Laseren er baseret på seks industrielle lasere, der tilsammen skaber en stråle med en effekt på 50 kilowatt. Under testen blev der nedskudt fire ubemandede fly, og produktet er derfor et skridt i retning af at indføre laservåben på skibe.

Taylor W. Lawrence, Raytheon skrev:
The Raytheon-Navy team is moving directed energy solutions toward utility in the battlespace to provide warfighters with speed-of-light protection.

Ud over at kunne anvendes mod fly, vil det også kunne benyttes mod missiler og små både.





Gå til bund
Gravatar #51 - Jakob Jakobsen
21. jul. 2010 07:06
#50

Mon ikke de Somaliske pirater tænker en ekstra gang, når kaptajnen får tændt sin smøg på 5 kilometers afstand :)

Under normale omstændigheder har du nok ret, men der er nok situationer hvor det kan bruges.
Gravatar #52 - HenrikH
21. jul. 2010 07:12
iluka (50) skrev:
Jeg kan absolut ikke se nogen grund til at bruge den mod små skibe som artiklen nævner. I så fald skal skibet være synligt over horisonten, dvs. næppe mere end 10 km væk alt efter højde af de to skibe. Hvorfor ikke bare skyde løs med konventionelle våben på den afstand? At brænde et hul i et skib er slet ikke så farligt som på et fly/misil med mindre der går ild i brændstof eller sådan noget. En eksplosion gør langt mere skade. Og på så kort afstand er det jo ingen sag at ramme med konventionelle våben.

Det er et lille skib, du har begrænset ammunition. Hvis du kan spare kugler til de store, så kan du operere længere uden friske bønner.
Ammunition, brændstof og mad er de mest begrænsende faktorer for et skib på patrulje. Brændstof løses ved en atomreaktor, ammunition ved laser våben. Så kan du have mere mad med, og kan nøjes med at bringe dette ind.

En ting er at ramme brændstoftanken, men nogle fly kan altså godt overleve en del huller.
Små både, skal jo nok have en ret begrænset mængde huller, før de begynder at tage vand ind. Eller hvis det ligefrem er en gummibåd, så er det jo endnu lettere ;-)
Gravatar #53 - Dreadnought
21. jul. 2010 08:14
Jeg kunne godt bruge den laser mod den milliard måger der holder konference udenfor lige nu.
Gravatar #54 - Jakob Jakobsen
21. jul. 2010 08:53
#53
En milliard blinde måger lyder skræmmende.
Gravatar #55 - Chrismo
21. jul. 2010 09:44
HenrikH (52) skrev:
Små både, skal jo nok have en ret begrænset mængde huller, før de begynder at tage vand ind. Eller hvis det ligefrem er en gummibåd, så er det jo endnu lettere ;-)


Gummibåd=nemt, i hvert fald hvis det bare er et enkelt luftkammer, men det tvivler jeg på. Hullerne gør nok størst skade under vandet, men det er ikke sikkert, det er nemt at brænde et hul under vandoverfladen.

Gravatar #56 - Thinq
21. jul. 2010 12:22
Chrismo (55) skrev:
Hullerne gør nok størst skade under vandet, men det er ikke sikkert, det er nemt at brænde et hul under vandoverfladen.

Den afkølende effekt af vandet kan nok relativt nemt overkommes. Problemet vil være at få laseren til at ramme under vandoverfladen. Så snart der bare er lidt afstand vil den meget spidse penetrationsvinkel betyde at langt det meste af strålen vil reflekteres af vandoverfladen.
Gravatar #57 - Jonasee
21. jul. 2010 12:43
#55/56

ved en gummibåd ville jeg nok mere gå efter motoren, så kan man altid bagefter samle dem op.
Gravatar #58 - Norrah
21. jul. 2010 12:54
#57 Det er simpelthen noget sløseri. Hvis vi gør det ordentlig fra starten af, så slipper vi for at skulle betale for at holde dem spærert inde i flere år. Skild dig af med båden, og dem. Så spare vi penge.
Gravatar #59 - cazotaro
22. jul. 2010 15:33
#55 og #56

Der er luft i gummibåden, hvis du laver hul i toppen forsvinder trykket i den og luften fiser ud således at den ikke har samme opdrift. Så hvorfor bruge tid på at sigte under overfladen?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login