mboost-dp1

Flickr - beggs

Kina slår igen: Bland jer ikke i kinesisk lov

- Via Physorg - , redigeret af Pernicious

Efter kritik af sportsjournalisters adgang til internettet ved OL i Kina og efterfølgende aktioner og udtalelser imod Kina, slår Kina nu tilbage med udtalelser om, at USA og andre lande ikke skal blande sig i Kinas interne affærer, og at andre lande skal holde op med at føre politik ind over OL.

Liu Jianchau, talsmand for den kinesiske regering, udtaler:

Liu Jianchau skrev:
China asks the US to abide by the basic norms of international relations, stop interfering in the internal affairs of China by means of making use of so-called religious and human rights

Beijings olympiske organiseringstalsmand, Sun Weide, kommenterer også situationen.
Sun Weide skrev:
A small number of Internet sites are blocked, mainly because they violate Chinese law,[…] We hope that foreign media will respect Chinese law in this matter.

Det er journalister ved OL, der har fundet ud af, at sider som Amnesty International, Den Tibetanske Regering (som er i eksil), Reporters Without Borders og flere kinesiske systemkritiserende grupper har fået deres hjemmesider blokeret.

Gå til bund
Gravatar #1 - Axl
1. aug. 2008 14:05
Hmmm.... "Socalled human rigths...." hvor var det jeg hørte noget lignende det sidst?
Gravatar #2 - Emil
1. aug. 2008 14:22
Ikke at jeg støtter censuren, men man kan jo så passende spørge, hvad er det helt præcist sportsjournalister skal bruge de sider til?
Gravatar #3 - MEGAMASTER4000
1. aug. 2008 14:28
Håber for guds skyld ikke www.brazzers.com er i deres blacklist :/ så overlever journalisterne aldrig...
Gravatar #4 - klol
1. aug. 2008 14:28
#2
Det spørgsmål tænkte jeg også på.

Noget andet er.. Jeg ved ikke helt præcis hvordan deres censur er indført men hvis den er indført på samme måde som en række teleselskaber gjorde for nogle år siden hvor de blokerede bl.a sider som allofmp3, så er det jo mega nemt at omgås ved blot at skifte DNS server.
Gravatar #5 - DanceCommander
1. aug. 2008 14:28
Så længe 4chan er unblocked er jeg glad :D
Gravatar #6 - gentox
1. aug. 2008 14:31
Fair nok, det er deres land og deres kultur.
Vi ville nok heller ikke synes det var morsomt, at blive punket for vores måde at gøre tingene på.

Det er vigtigt at huske at vi er gæsterne i deres land, ikke omvendt.
Gravatar #7 - 001110
1. aug. 2008 14:32
#1

det var nøjagtigt min første tanke...

pointen er ikke at de har blokeret nogle internet sider, men det er arrogancen og ligegyldigheden overfor noget der anses for almengyldigt o altså gældende for alle mennesker, og som de for øvrigt også selv skrev under på i tidernes morgen.
Gravatar #8 - MEGAMASTER4000
1. aug. 2008 14:33
Kan godt lide de disser "Human rights" fuldstændigt, for så bagefter at bede folk om at respektere den kinesiske lovgivning.
Gravatar #9 - Remmerboy
1. aug. 2008 14:41
ifølge en dif mand, så kunne man ikke tilgå bbc's internationale side http://www.computerworld.dk/art/47208?a=rss&i=... . det er da en side som journalister nok kunne finde på at tilgå.
kina har indgået en aftale at de ville opfylde nogle ting (bl.a de såkaldte human-rights), og så bagefter gider de ikke engang gøre noget.
både kina og ioc(eller bare bestyrelsen af ioc) burde boycottes
Gravatar #10 - RMJdk
1. aug. 2008 14:44
haha kan godt lide at de tosser sammenligner relgion og menneske rettigheder, viser bare hvor fucked de er i Kina :/
Gravatar #11 - Axl
1. aug. 2008 14:49
#7 >

Vi har da sågar et parti i vores eget folketing, der har været fortaler for at ignorere menneskerettighederne, eller i hvert fald ment, at de ikke er gældene eller gyldige for alle/nogen mennesker. Så det var egenligt ligesåmeget for at at stille et spejl op.
En stor del af vores egen befolkning stemmer på DF, så jeg har ikke det store til overs for kritikken af kina. Vores nærmeste allierede udøver også tortur, det ser man sjældent medierne gå i selvsving over så lang tid.

#10 >

Gør man ikke også det i USA? Religiøse kredse herhjemme?
Jeg mener da ovenikøbet at have hørt Anders Fogh snakke om demokrati og menneskerettigheder i forbindelse med religion.
Gravatar #12 - ipwn
1. aug. 2008 14:50
"so-called religious and human rights"

Godt så. Da i nu har bekræftet at i ikke anerkender menneskerettighederne, så behøver jeg aldrig spekulere mere på om i ikke er så slemme endda :)

#11, det er gudskelov heller ikke alle der er enige med dem der stemmer på DF :)
Gravatar #13 - Axl
1. aug. 2008 14:53
#12 >

Nej, heldigvis :P
Tilgengæld ser man ikke nogen særlig aktiv modstand mod vores USA-alliance, der også blæser højt og flot på menneskerettighedern... ...i hvert fald i praksis (Abu Gharib, Guantanamo basen...) ;)
Gravatar #14 - gentox
1. aug. 2008 14:56
#12 Fordi nogen har fundet på nogle regler, for hvordan man skal have lov til at leve, så er det ikke nødvendigvis sandt overalt.

Jeg synes det er forkasteligt, som vi bedrevidende europæere forsøger at overføre vores værdinormer, på resten af verden.

Man behøver ikke at være enig, for at respektere andres kultur og levemåde.
Gravatar #15 - Leonhard
1. aug. 2008 15:05
Skal de overholde loven i det land de er I? Ej, det kan vil ikke have, Kina må ændre deres lov, sådan så journalisterne kan opføre sig som de gør herhjemme!!!
Eller, måske ikke.

Jeg støtter fuldt ud Kina i deres forsøg på at bland politik uden om OL. Hvis vi ville have politik indblandet burde vi have lavet et boykot, ikke bare tage derned og brokke os over alting. Det er forhelvede et sportsevent, og ikke et politisk korstogt.
Med hensyn til derse lovs udformning, så har de alverdens ret til ikke at følge vores model, man kan sagtens diskutere hvilken der er bedst, og fejl og mangler ved begge, men man kan ikke drage derned med bagtanken at det nærmest er et naturfaktum at vores system er bedre end deres, og at de med det samme blot burde adoptere vores model. Det er simpelthen en idiotisk instilling.

#13
menneskerettighedern er rettigheder som visse lande har valgt at acceptere at de vil tilskrive deres borgere. Kina er ikke et af de lande der har valgt at tilskrive sig de samme rettigheder som vi har, og derfor er det helt naturligt at de ser os som idioter, når vi drager dertil med GUDS menneskerettigherder, eller de Naturlige menneskerettigheder. Hvad gøre vores menneskesyn så meget mere "rigtigt" end deres, at det bare skal overtrumfe hele deres nation fordi vi kommer forbi en søndag eftermiddag?

Skifter du også religion når du får gæster med en anden religion end din, fordi det er den "Rigtige" religion, eller forventer du at dine gæster skifter religion til din, fordi det er "den rigtige?".
Gravatar #16 - carbonic
1. aug. 2008 15:08
Så vidt jeg ved lovede Kina at der ikke ville være nogen restriktioner på for udenlandske OL-journalister. Så det har absolut intet, i min verden, at gøre med at tvinge vores værdier på andre eller at blande sport og politik sammen.
Det er simpelt, de sagde de ville gøre sådan og sådan for at få retten til at holde OL. Og så skal de selvfølgelig også gøre dette. Hvis deres lov ikke passer sammen med hvad de har lovet så er det deres egen skyld, ikke omvendt.
Gravatar #17 - milandt
1. aug. 2008 15:10
Jeg fatter ikke at nogen gider spilde tid på det. Spring dog dette års OL over. Sig "Fuck jer Kina, I kan holde jeres eget OL".
Gravatar #18 - noramskull
1. aug. 2008 15:13
De er da godt nok dumme hvis de tror at det hjælper dem at bandlyse religion, jo mere man forsøger at bekæmpe den slags, jo flere tilhængere vinder de.

Se bare tiden under sovjet.
Gravatar #19 - noise
1. aug. 2008 15:16
LOL

Amnesty International, ja så er de sgu også fucked i hovedet der over.
Gravatar #20 - noise
1. aug. 2008 15:19
Desuden synes jeg det er yderst kritisabelt at Kina har fået lov til at være værtsnation. De vil åbenbart ikke efterleve de krav som der er blevet sat for at være værtsnation og der er ingen fra den olympiske komité som gør noget ved det.
Gravatar #21 - klol
1. aug. 2008 15:30
Kina's regering er nogle hyklere hvis de siger det ene og gør noget andet, men det er der da også så mange andre nationer som gør. Der mangler generelt bare perspektiv i tingende. Nu er Kina rigtigt kommet op i medierne og uanset hvad de siger og gør vil de bare forblive "de onde". Jeg undskylder ikke Kina men vi taler i bund og grund om et luksusproblem. En flok mennesker kan ikke bruge nogle bestemte sider på nettet som de sikkert aldrig ville have haft besøgt alligevel. Og alt imens de sidder i deres selvfede medlidenhed over en censur som sikkert er nemmere at bryde end faktisk at tænde sin computer, så findes der mennesker i venden som er så fattige at de sikkert aldrig har hørt om internettet eller OL for den sags skyld. Men det er selvfølgelig ikke det som sælger i medierne. Der er ingen der gider høre om fattigdom, men at man ikke kan bruge et par sider på nettet i Kina..!? uuha så' der alarm..
Verden mangler perspektiv og det gør specielt dem som gør et stort nummer ud af det her. USA burde lukke røven... de har så travlt med menneskerettighederne (for det lyder jo godt i medierne) alt imens de smider syge mennesker på gaden forde de ikke kan betale hospitals regningen, torturere krigsfanger i fængslerne og vender ryggen til mennesker mere fattig end man kan forestille sig, imens præsidenten står og siger "God bles Amerika". Og der findes tons vis af eksempler som dette. Der er så mange hyklere det er til at brække sig over.
Gravatar #22 - Mikle
1. aug. 2008 15:38
#21, nu handler det jo ikke om perspektiv men om overholde det der går sig gældene i aftalen. Om det så doping, styrelse eller cencur er komplet ligemeget. Synes det er kritisabelt at de kan bryde en klar aftale uden det har konsekvenser.
Gravatar #23 - klol
1. aug. 2008 15:42
#22
Det har du ret i, og det er jeg også godt klar over.
Gravatar #24 - Simm
1. aug. 2008 16:17
14 skrev:
Jeg synes det er forkasteligt, som vi bedrevidende europæere forsøger at overføre vores værdinormer, på resten af verden.


Så du synes at kinesernes måde at håndtere demokrati/ytringsfrihed på, er helt okay? Gad vide om efterkommerne af dem der blev massakreret på "Den Himmelske Freds"-plads også synes det..
(http://da.wikipedia.org/wiki/Demonstrationerne_p%C3%A5_Den_Himmelske_Freds_Plads_(1989) )

Der er gået nogle år siden da, men i mine øjne er der ikke sket en daddel.

Jeg skal ikke se så meget som et sekunds OL i år, hvis jeg kan blive fri...
Gravatar #25 - gentox
1. aug. 2008 16:24
#24
Jeg skal ikke se så meget som et sekunds OL i år, hvis jeg kan blive fri...

Det er så også den rigtige måde at gøre det på.
Brokke sig er ikke.

Kina er et selvstændig nation, hvor vi intet har at sige.
For den sags skyld gælder det alle nationer.
Gravatar #26 - CCOS
1. aug. 2008 16:27
#25 vend lige til bage til historiebøgerne og læs igen....

FN bla... Nurgenberg, Hvis nu alle havde været ligeglad med en hvis Hitler.... ja ja vi havde været gode til tysk.
Problemmet er der er for mange med skæve øjene de har våben ( også A våben) og vi får alt vores lort lavet billigt hos dem der for brokker man sig kun... Hip hip for kapitalismens dejlige runde røv.


CCOS
Gravatar #27 - krikuku
1. aug. 2008 16:29
Det er ud over min fantasi at der er mennesker der ikke havde forudset dette. Det er kina - HVAD FANDEN HAVDE DE REGNET MED?
Gravatar #28 - fidomuh
1. aug. 2008 16:38
#15

Helt helt enig :)

#Topic

Sigh, det er meget fint at folk er imod censur, etc, etc, etc.
Men det er OL vi snakker om, ikke en politisk kampagne.

OL i Kina foregaar under kinesisk lov.
Hvis journalisterne vil have adgang til et andet net end det kinesiske, saa kan de bruge VPN eller lignende.

Jeg tager heller ikke til danmark og klager over at jeg ikke maa se boerneporno, selvom det er lovligt i mit hjemland.
( Bemaerk, eksempel. Intet behov for at flame med hovedet i roeven. )

Naar man er i Kina er det deres lov der gaelder. Praecis som USA ikke kan komme loebende og presse software-patenter ned i halsen paa os.

Hvis i synes det er for daarligt at Kina holder fast paa sin lov, saa accepterer i skam ogsaa at Boerneporno er fuldt lovligt, software-patenter, etc, etc, etc.
- Eller det er kun jeres syn paa verden der er det rigtige? ... ? :)

Hvor var det lige man hoerte det foer? :P
*HOST*korstog*HOST*jihad*HOST*holocaust*HOST*

:D
Gravatar #29 - MEGAMASTER4000
1. aug. 2008 16:48
#11

Så er det godt jeg ikke er inkl. i gruppen "den største del af befolkningen" :)
Gravatar #30 - RMJdk
1. aug. 2008 16:50
#28 Vores syn er da ihvertfald bedre end deres, med børnearbejde og undertrykkelse og extrem censur.

Og de har stadig acceptere der INGEN INGEN INGEN censur ville være for de folk der kom ude fra hvis de ville holde OL, men det vil nogle af jer ikke rigtig forstå.

edit: for slet ikke at tale om deres ligegyldighed med miljøet og alle omkring dem, der er ikke for sjov hver gang du ser en mutant baby eller dyr så er det i 95% af tilfældene dernede frem, sat at de har LUFT barer hvor folk er nød til at gå ind for at få et skud ren luft, nej vi skal lade dem rådne op og boykotte dem. utroligt hvis de ikke træker OL ud. Så kan de sgu passe sig selv.
Gravatar #31 - Adagio
1. aug. 2008 17:19
15 skrev:
Skal de overholde loven i det land de er I? Ej, det kan vil ikke have, Kina må ændre deres lov, sådan så journalisterne kan opføre sig som de gør herhjemme!!!
Eller, måske ikke.


Lyder mere som om problemet handler om at Kina havde lovet at de ville overholde nogle aftaler (heriblandt frit internet) for at få lov til at holde OL, men nu da det er for sent at flytte OL til et andet land siger Kina bare "fuck you" og smider aftalerne i skraldespanden
Hvis man laver en aftale skal man også holde ved den aftale (at aftalen strider imod deres love er DERES problem, så skulle de bare havde ladet være med at skrive under på aftalen)
Gravatar #32 - gentox
1. aug. 2008 17:41
Synes jeg ser nogle enkelte hyklere, der ikke har noget imod at handle med kinesiske butikker og varer, men fordømmer landet og dets politik.

Virker dobbeltmoralsk.
Gravatar #33 - SmackedFly
1. aug. 2008 18:12
#4

Du kan meget passende slaa "project golden shield" op paa wikipedia (jeg kan ikke, da jeg er i Kina).

Blokeringen er ikke DNS, det er en firewall blokering, og kinas firewall er ioevrigt langt hen af vejen keyword baseret, siden loader indtil den rammer et keyword og saa termineres forbindelsen.

Jeg skal gerne tjekke sites der er blokeret i Kina, hvis nogen vil have dem tjekket, det er ikke fordi alt er blokeret, cnn.com er fuldt tilgaengeligt og mange andre er ogsaa.
Gravatar #34 - 001110
1. aug. 2008 18:28
14 skrev:
#12
Jeg synes det er forkasteligt, som vi bedrevidende europæere forsøger at overføre vores værdinormer, på resten af verden.

Man behøver ikke at være enig, for at respektere andres kultur og levemåde.Du glemmer det faktum at kina har fopligtiget sig til at leve op til bestemte regelsæt, det har intet med kultur eller bedrevidendehed at gøre,et er et spørgsmål om at leve op til de aftaler man skriver under på .
Gravatar #35 - gentox
1. aug. 2008 18:30
#34
Jamen når du kommer med et sådan postulat, ville det måske hjælpe, hvis du også kom med et link til hvad du snakker om?
Gravatar #36 - 001110
1. aug. 2008 18:31
Genevekonventionen er underskrevet af kina. derudover en aftale med ioc jeg ikke har på skrift, men ti sekunder med google vil give dig geneve konventionens ordlyd,
Gravatar #37 - gentox
1. aug. 2008 18:42
#36
Den sidste udgave af Genevekonventionen relaterer kun til civile retigheder under krig, og de andre har intet med civile at gøre.

Den er i sin fulde længde her.

Så kan ikke se hvordan den skulle kunne relaterer til noget som helst under fred.

Og lader heller ikke til de helt har anerkendt den.
http://icrc.org/ihl.nsf/NORM/7378C8CD1AA61813C1256...

Men kan regne ud du kun har hørt om den, og ikke undersøgt det.
Gravatar #38 - Egnarts
1. aug. 2008 20:16
Hvorfor i alverden er det her en nyhed??
Udover lige Liu Jianchau's udtales er det jo almen kendt at sites som bbc.co.uk ect. ect. ect. er blokket i Kina.

Prøv nu lige at brug nogle kilder der ikke har haft deres hoved i jorden de sidste 30 år.
Gravatar #39 - warlock
1. aug. 2008 22:18
længe leve presse friheden. og det skrevne ord.
Gravatar #40 - fidomuh
1. aug. 2008 22:47
#30

Vores syn er da ihvertfald bedre end deres, med børnearbejde og undertrykkelse og extrem censur.


Nej.
Ser du, at du siger det er bedre, goer det ikke til et faktum.

Bedre for hvem?
Oekonomien? Folket? Samfundet? Landet? HVad relaterer du til?

JEg synes ogsaa vores system er bedre ( ellers ville jeg sjovt nok ikke bo her ), men forlanger du at andre skal leve efter dine normer, saa maa du goere 1 af 2 ting:
1: Acceptere andres normer og leve efter dem.
2: Vaere en gigantisk hykler

Og de har stadig acceptere der INGEN INGEN INGEN censur ville være for de folk der kom ude fra hvis de ville holde OL


Der er ikke censur.
Det kan godt vaere du ikke vil forstaa hvordan loven haenger sammen, men naar en hjemmeside er _ULOVLIG_ ( LIGESOM BOERNEPORNO ) saa er det ikke anset som censur at blokere den.
_LIGESOM VI GOER HER I DANMARK_.

men det vil nogle af jer ikke rigtig forstå.


Joda, du har stadig ikke forstaaet hvad en lov er.
Skulle OL vaere haevet over loven?
Skulle journalister vaere haevet over loven?

edit: for slet ikke at tale om deres ligegyldighed med miljøet og alle omkring dem


HVad har det med OL at goere?

der er ikke for sjov hver gang du ser en mutant baby eller dyr så er det i 95% af tilfældene dernede frem


HVAD HAR DET MED OL AT GOERE?

sat at de har LUFT barer hvor folk er nød til at gå ind for at få et skud ren luft


Det saa jeg ellers intet af i Beijing - men okay, jeg spurgte saa min kaereste som boede dernede i 6 maaneder - hun havde heller ikke set nogen.
Men selvfoelgelig, du ved bedre ...

nej vi skal lade dem rådne op og boykotte dem.


Jeg ville nu foretraekke at forsoege at faa dem oplyst og evt aendre deres syn paa folkets frihed - men saadan er vi jo forskellige.

utroligt hvis de ikke træker OL ud.


Jeg gaar ud fra du ogsaa synes det er rigtigt fedt naar lande presses af WTO / UN / FN / whatever til at acceptere ting de ikke tror paa?
Hvad har OL med politik at goere?

Det er sport. Get over it.

Så kan de sgu passe sig selv.


Det goer de sku saadan set ogsaa.
HVad med at folk accepterer loven i det land de vaelger at befinde sig i?

Som sagt, jeg forventer ikke at jeg maa voldtage din lillesoester, men det er maaske helt okay med dig - saadan er det jo i "Et eller andet lorte land syd for negerne" ........

#30

Det er en nyhed, at man skal foelge loven.
Nobody knows!
Gravatar #41 - RMJdk
1. aug. 2008 23:26
#40 Ja når de har acceptere det inden de fik OL, men det vil du ikke rigtig forstå, selv med alt de fornuftig.

Det er en nyhed at man siger et og gør noget andet.
Nobody Knows!.
Gravatar #42 - fidomuh
1. aug. 2008 23:49
#41

Ja når de har acceptere det inden de fik OL


De har accepteret at journalister og "OL" er haevet over loven?

Link please.

men det vil du ikke rigtig forstå, selv med alt de fornuftig.


Hvis det er saadan, saa linker du bare til noget der siger at de har haevet dem over loven.
Jeg tvivler sku sjovt nok lidt.

Og som jeg skrev tidligere saa kan diverse journalister bare logge paa noget VPN hjemtil, saa er det hele krypteret og den kinesiske brandmur har ingen effekt.

Det er en nyhed at man siger et og gør noget andet.


Indtil du har linket til nogen beviser for at journalister er haevet over loven i Kina, saa goer de praecis som Danmark ville have gjort.
Gravatar #43 - fidomuh
1. aug. 2008 23:54
#42
Tilfoejelse.
Jeg kedede mig lige, saa jeg linkede lige rundt omkring.

Som jeg ser det, saa er de loefter som "Kina" har givet, leveret af OL-komitteen, ikke af nogen der reelt har noget at sige i regeringen.

Naar Kina siger "Open internet access", saa er mit gaet at de mener "open" som i "no ports closed" og ikke "with danish filter applied instead of chinese".

Jeg tror fejlen ligger mere i fortolkningen af "open" og "unrestricted", samt en forventning om at OL skulle vaere haevet over loven.

Jeg ville ikke forvente at OL afholdt i Danmark, skulle have lov til at sende boerneporno fx - uanset hvad OL-folket nu udtaler.
Og naar problemet med censuren er ikke-eksisterende, saa synes jeg det er langt mere problematisk at de har faaet inet linier der ikke virker og ellers er super vildt langsomme naar de virker :)
Gravatar #44 - fidomuh
2. aug. 2008 00:01
Yderligere:

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080730-as-o...
On the other hand, Gosper's comments to the Guardian seem to acknowledge that the IOC has conceded to Chinese authorities. "The regulatory changes we negotiated with Bocog [Beijing Olympic Games], and which required Chinese legislative changes were to do with reporting on the games," Gosper told the paper. "This didn't necessarily extend to free access and reporting on everything that relates to China."


Saa igen, de har lovet fri adgang for pressedaekning af OL, ikke alt muligt andet - og ikke research af Amnesty hjemmesider.

De skal ikke bruge fri internet adgang, for at uploade hjem til.

Saa, som naevnt, det lugter mere af at IOC har meldt ud at "kina" ville mere end de egentligt har aftalt med IOC - og naar IOC saa specifikt melder ud at "frit internet" ikke noedvendigvis betyder at de kan daekke alt om kina ( Underforstaaet: Der er stadig filter ), saa er det vel ikke Kina man skal vaere sur paa, men IOC :)

Men for lige at prikke til ilden igen, det er sport vi snakker om - ikke politik.
At bruge OL til at tvinge Kina til at aendre sin lov er imo mere forkert end at Kina har censur.
Gravatar #45 - SmackedFly
2. aug. 2008 05:30
#40

Ligegyldigt om en side er ulovlig eller ej, så er det altid censur at blokere den. Ligesom det er censur at fjerne vold på film, og der er massevis af andre eksempler.

Hvorvidt det er forkert er noget andet, men det ER censur, efter enhver gældende defination, ikke mindst den sproglige.
Gravatar #46 - flywheel
2. aug. 2008 06:28
#30 "for slet ikke at tale om deres ligegyldighed med miljøet og alle omkring dem".

Øeh du kommer selv fra det anden mest forurenende land i Europa - så det at du moraliserer overfor Kina, der i løbet af en enkelt generation har formået at opbygge en ganske stærk industri - er hyklerisk.
Rent faktisk så er man i Kina begyndt at tage hånd om problemet - mens man her i vesten stadig ikke rør en finger. F.eks her i DK hvor klimaforskning lige har fået med sparekniven, ligesom miljøinspektionerne - ikke høre ikke se egne problemer, men nok kritisere andre og bruge det som argument for at opføre nye kulkraftværker.

Så er der emnet internetcensur - hvad om vi selv i vesten selv pillede vores filtre ned (der primært er opstillet for at beskytte erhvervslivets økonomiske interesser) før vi begynder at hyle op om at Kina følger sin egen vej, hvor massemedierne benyttes opdragende overfor befolkningen (Dette er ej heller så langt fra vores egen verden).
Gravatar #47 - FlowerChild
2. aug. 2008 07:19
Bare en lille tanke:
Vi har kun hørt hvad den kinesiske regering syntes folk skal have af rettigheder, det hedder menneskerettigheder og ikke regeringsrettigheder. Det kinesiske system opfordrer jo ikke ligefrem til konstruktiv dialog om hvilke rettigheder folk skal have.

Jeg tror, at hvis man spurgte en person om han/hun ville have rettighederne i menneskerettighedserklæringen ville langt de fleste sige ja til de fleste af dem, men der er sikkert nogen der ville sige at nogle grupper ikke skulle have dem (se DF, flygtninge).

Prøv lige at læse dem, tror I seriøst at der er nogen der IKKE vil have retten til:
Ikke at blive holdt som slaver?
Ikke blive tortureret?
at sove, have fri, en løn man kan leve af?

Sig mig hvor mange kinesere der ikke vil have disse rettigheder? HOV det kan man ikke for de har ikke YTRINGSFRIHEDEN til at svare!!!
Gravatar #48 - Mulpacha
2. aug. 2008 08:16
Nu synes jeg lige folk skal kikke i egen baghave før de siger noget der går hen og bliver hyklerisk.

Vi i Danmark blokere glad og frejdigt for hjemmesider på nettet uden skyggen af en retssag og uden at en dommer så meget som lugter til det.

At det er børneporno der er undskyldningen gør det ikke automatisk rigtigt at censurere og blokere en hjemmeside uden at denne faktisk er blevet kendt ulovlig af en domstol.

Skal vi også til at sætte folk i fængsel for mord uden rettergang bare fordi vi syntes at mord er en meget slem forbrydelse?

Og så kan jeg oplyse at jeg i de 1½ år jeg var i Kina ikke havde problemer med at gå på AllOfMP3.com, men da jeg kom hjem til DK? Jeps, blokeret og censureret af den danske stat, uden skyggen af en retssag.

Danskere, døm jer selv før i dømmer andre.
Gravatar #49 - fidomuh
2. aug. 2008 10:03
#47

Vi har kun hørt hvad den kinesiske regering syntes folk skal have af rettigheder, det hedder menneskerettigheder og ikke regeringsrettigheder.


Nej, det hedder "Vesten-rettigheder".

Det er opfundet af folket i Vesten og er ikke paa magisk vis noget der gaelder alle i hele verden.

At vi kalder det "menneskerettigheder" er, imo, bare hovmodent da det udelukkende er _VORES_ definition paa hvad vi mener folk har ret til.

Og Kina har da tit haft en dialog med vesten om deres censur, baade konstruktivt og alt muligt. De er ikke interesserede i at aendre det.

:)
Gravatar #50 - Taxwars
2. aug. 2008 13:25
#2
Det er jo ikke journalisterne der skal bruge dem til dit fjols, det er befolknigen som de er censurerer for.

#4
I Kina kalder de det for "Det Gyldne Skjold", det skønnes at der der arbejder 30000 mennesker fast på at holde øje med internet trafikken og blokere ting der kan være skadelige for Kina. Og så er der jo altid en kritisk masse, når man får nok mennesker til at være eninge om noget begynder boldten langsom at rulle, både Google (google.cn) og Yahoo er gået med til at deres søge maskiner er censureret, fordi som de siger - ellers kan man jo ikke lave forretning i Kina. Deres eksterne sites (google.com) er blokeret. Hvis man søger på upassende ord som fx 'Falun Gong' eller demokrati kommer der en fejl besked.
Internet udbydere er forpligtet til at holde øje, de internet cafeer der er skal registere alle som går på nettet der. Og så holder man jo øje med hinanden; fx for nogle år tilbage var der kinesisk journalist som blev dømt til fængsel fordi han "opfordrer til undergavelse af statens magt" - beviset var et email draft (dvs, ikke sent, gemt som draft) i Yahoo mail. Yahoo gav dem adgang til deres server.
Og det går stadig muntert til derovre, i sidste uge have TVAvisen en historie om en man som havde ansøgt om at måtte lave en demonstration (for Tibet var det vist), det fik han 4 år i fængsel for - for at *ansøge*.

#8
Jeg ville have moddet dig 'uforståelig' men den option findes ikke *g*

#14
"Jeg synes det er forkasteligt, som vi bedrevidende europæere forsøger at overføre vores værdinormer, på resten af verden.

Man behøver ikke at være enig, for at respektere andres kultur og levemåde."

Jeg syntes ud er forkastelig at du mener man skal være tolerant overfor tortur, censur og undertrykkelse.

#15
"Jeg støtter fuldt ud Kina i deres forsøg på at bland politik uden om OL. "

Det burde være omvendt. OL er noget ligegyldigt pjat hvor en masser personer som ikke har et rigtig job leger og forsøger at score kassen. Den slags pis burde man blande uden om det vigtiere at folk bliver slået ihjel, torteret og undertrygt.
At man ikke gør det er jo fordi flertallet af alle mennesker siger "Hvad rager det os, vi er ligeglade med dem, lad dem dø" - lige som idioter som dig.


#28
"Sigh, det er meget fint at folk er imod censur, etc, etc, etc.
Men det er OL vi snakker om, ikke en politisk kampagne."

Ja, ligegyldigt lej for overfladiske mennesker som er ligeglade med andre og kun der for at tjene penge. Så skal vi ikke holde op med at snakke om de grådige fjolser.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login