mboost-dp1

unknown

Indiske forhandlere protesterer mod Microsoft

- Via Channel Register - , redigeret af Net_Srak

Microsoft har igennem det sidste tid, slået ned på forhandlere der installerede ulovlige kopiversioner af Microsofts software på deres kunders computere.

Nu har de indiske forhandlere så besluttet sig at protestere mod dette, ved at boykotte køb af originalt Microsoft software. Denne protest bliver bakket op af de lokale brancheforeninger i landet, der begrunder det med at Microsofts priser er for høje, og at forhandlerne bare udøver en service over for deres kunder ved at installere ulovligt kopieret Microsoft-software.





Gå til bund
Gravatar #1 - Flim
21. maj 2007 13:46
[offtopic]
Gider I ikke godt rette en så simpel fejl som et 'r' på i protesterer. Der skal jo 'r' på i nutid. Hvem læser korrektur på dette??
[/offtopic]
Gravatar #2 - Subcubes
21. maj 2007 13:52
Suk, nu igen.

Har du nogensinde læst en avis? Ingen kan stave og alle er ligeglade. Hold nu diskutionen til det som emnet handler om.

Og rate mig irrelevant, for det her er sq irrelevant ;)
Gravatar #3 - MiniatureZeus
21. maj 2007 13:52
De burde jo ikke være forhandlere overhovedet! Håber virkelig at alle de sindsyge copyright organisationer får øjnene op for sådan nogle som dem, istedet for de små fisk som os!

#2 Det er da rimelig relevant at nyhedsteksten er grammatisk forkert!
Gravatar #4 - arne_v
21. maj 2007 13:54
Hvis prisen er for høj så installer et andet styre system.

Jeg stjæler heller ikke en Mercedes fordi den er for dyr at købe.

Jeg køber en billigere bil.

De kan installere Linux gratis.
Gravatar #5 - technetium
21. maj 2007 14:04
#4
Helt enig!
Gravatar #6 - Borg[One]
21. maj 2007 14:07
Man skulle tro Indierne ikke var vant til at købe licenser, med sådan en omgang vås.

Når jeg ser cost-prisen for en Windows server, så er det ihvertilfald ikke OS-licensen der vælter noget som helst...
Gravatar #7 - mikr
21. maj 2007 14:13
#1 Det er sgu da pænt meget flueknepperi at gå amok over et manglende r... prøv da at køb en hvilken som helst avis, og jeg garanterer du finder mindst 20 stave fejl i den. Noget mærkeligt noget at pointere.... sådan er vi så forskellige :D
Gravatar #8 - Dijkstra
21. maj 2007 14:17
Lidt funny. Hvem er Microsofts reelle fare? Andre software selskaber som sælgen et bedre system, - næh. (Der er andre, - Apple har f.eks. deres MacOS).

Er det gratis systemer som Linux. Tjaeh nok lidt mere, - men stadig er det vidst ikke et reelt problem. Dog kan det i kombination med nedenstående være det.

Det der er det reelle problem er at folk piratkopier og mener det er deres ret.

Nå ja og så at folk som Negroponte mener at PC (incl. software) skal foræres ud (jeg er i øvrigt enig med ham, - men det er irrellevant i denne sammenhæng). Og da Microsoft ikke vil forære Windows ud (og da Negroponte havde lugtet lunten havde de gjort det) så bliver det ikke relevant.

Resultatet er: Masser af folk lærer at bruge noget andet end Microsoft og endnu flere 'lærer' at det er o.k. at kopiere software ("man stjæler jo ikke noget, - de har stadig deres software. Jeg har 'bare' lavet et kopi").

Som det er nu ser jeg ingen grund til at frygte Microsofts endeligt, - men de presses da.


Min personlige holdning er at Linux er fantastisk og at det er fedt at børnene i ulande får en håndsrækning til at lære at begå sig (og måske 'tage vores jobs' (jeg tror nu nærmere vi skal se det i stil med Marshall hjælpen - det øger deres niveau, - men til gensidig fordel. Både for dem og os!).
Men jeg synes at piratkopiering er en plage som bør bekæmpes (ikke med alle midler, som visse, ikke mindst amerikanere mener, men dog bekæmpes.)
Gravatar #9 - ranrar
21. maj 2007 14:17
ja det er godt ned med priserne!!!
Gravatar #10 - TheThufir
21. maj 2007 14:21
Software burde slet ikke koste noget. Thats just my 5 cents.

Ej. Selvfølgelig er det ikke iorden de bare kopierer Windows i protest. Men til gengæld er jeg enig i at Microsofts priser er for høje. Samtidig mener jeg deres EULA er for skrap. Open Source og frie rettigheder til software burde være vejen frem. Det eneste der sker ved at tage penge for software er at Bill Gates og hans medarbejdere bliver rige(re), og udviklingen i verden holdes tilbage. Hvis nu alt Microsoft software blev udgivet som Opensource så snart alle udgifter for udviklingen af det er blevet indtjent, så havde jeg været tilfreds! Selvfølgelig er der ikke nogen der skal tabe penge på at lave software. Men tilgengæld synes jeg det er ringe at man overhovedet tager penge for noget der ikke er fysisk. Samme holdning har jeg til musik og film.

Nogen ville måske mene at det ville være umuligt at opretholde samme musik/film-kvalitet hvis tingene ikke kostede noget. Men jeg er sikker på man ville kunne finde ud af at tjene pengene alligevel. Enten i form af reklamer (Joost <3) eller måske ved at lave en form for "non-material-skat" hvad ved jeg :P.

Men igen vil jeg sige. Så længe man ikke må kopiere Microsofts produkter, skal Indien selvfølgelig heller ikke gøre det :) Lov er lov.
Gravatar #11 - themuss
21. maj 2007 14:24
Haha, smukt træk af de indiske hardware-forhandlere ;)

Gad vide om monkey-boy er i overload?
Gravatar #12 - f-style
21. maj 2007 14:25
Forhandlere skal overholde loven, mere end en forbruger, da det er deres forretning. Man kan ikke kalde det en service at installere pirat software, det er bedrageri.
Det kan godt være de mener prisen er for høj for en licens. men nu har Microsoft jo gjort sig meget umage at differensiere deres licenser så alm. bruger kan købe en Vista Home edition, hvilket enhver der køber en PC har råd til.
Det kan godt være der er bedre produkter (Vista business/enterprice, ultimate), har man ikke råd må man undvære.
Det er heller ikke alle der har råd til en windows server 2003 datacenter, som koster omtrent 3000$ sidst jeg tjekkede.

Nu er der også en masse gratis alternativer som #4 er inde på. Der er linux (30+ distributioner), bsd, unix, macOS samt nogle andre. Det er ikke nogen undskyldning for at pirat kopiere windows mere. Det var det måske tidligere, da linux var mere "tekst/kode" baseret, hvilket der er gjordt meget ved de seneste år. MacOS har også haft en god udvikling og er et rigtig godt styresystem.
Ikke alt software kan køres på MacOS eller linux, men det er nu ikke kun MS skyld, det er ligeså meget alle andres skyld, for ikke at have støttet nok om alternativer som linux.
Heldigvis findes der for de fleste behov programmer der er ligeså gode som til windows som alternativer som virker fint på linux.
Til hverdagsbrug findes der fx. open office, browsere: firefox, opera, conquer. til video findes der VLC m.m., billeder: gimp. Der findes mange programmer som er virkelig gode alternativer. så ingen grund til at pive.
Det store problem er stadigt spil, selvom der er programmer som wine og cedega til linux. Håber spil producenterne får øjnene op for linux, for det ville virkelig gøre en stor forskel.
Jeg ville skifte det er 100%. men spillene binder mig og jeg vil ikke bruge emulering af spil for det nedsætter performance og der kan være fejl med grafik eller andet.
Når spil bliver 100% kompatible med linux, skal MS virkelig gøre sig meget umage for at holde på kunderne i fremtiden. For her dag der går, bliver linux mere og mere udbredt og software undersøttes i større og større grad.
Gravatar #13 - hr. værk
21. maj 2007 14:29
#4 Det er ikke muligt at trække paraleller mellem hardware og software på den måde... så hold op med det.

Din sammenligning ville være bedre hvis du sagde at du ikke syntes at det var ok at køre rundt i en mercedes hvis man ikke havde betalt for den. Jeg ville sq køre i mercedes hvis jeg hverken skulle stjæle den eller betale for den, men kopiere den. Og nu har jeg det så også ret dårligt med at sammenligne windåze med en mercedes... så hold op med det også!

[alle stavefejl i ovenstående er dedikeret til #1]
Gravatar #14 - bvoid
21. maj 2007 14:44
#10
Hvordan skal software udviklere så betale deres husleje, hvis software skal være gratis? Det er tydeligt du ikke levet af at udvikle software.
Gravatar #15 - Odin
21. maj 2007 14:53
#4

Du pisser da saa langt fra potten saa man skulle tro du ikke havde en hjerne. For det foerste kan man ikke sammenligne biler og software, det lidt ligesom at sammenligne aebler og rendegravere.
Microsoft mister jo ikke penge her, og jeg syntes halvdelen af de reactioner heroppe lugter fandens langt vaek BSA metoden til at beregne tab; ulovlig copy == mistet salg
Gravatar #16 - Windcape
21. maj 2007 15:02
#4 har da ret... hvis man ikke vil betale , må man jo finde et alternativ.

Men ok, jeg vil også hellere bruge de penge jeg sparede på XP på et mørbrad i aften :p som fattig studerende.

Kan slet ikke tage banan lande som indien seriøst.. forbrydere alle sammen.
Gravatar #17 - -N-
21. maj 2007 15:03
#10 Jeg vil til en hvertid gerne betale 700,- for at mit OS ikke er fyldt med reklamer... Eller betale 80,- for at gå i biffen, så der ikke kommer 4 reklame breaks midt i filmen...

Jeg er ikke irriteret over at folk tjerner penge på det de skaber, men jeg er irriteret over, at der ikke er en formuftig balance mellem pris og produktionsomkostninger... Men sådan er det jo i demokratier, flertallet bestmmer og flertallet har sagt færre markedsindgreb både i Danmark og USA...
Gravatar #18 - knj
21. maj 2007 15:04
Gad vide om Microsofts øgede aggresivitet mod folk, som der piratkopierer deres software får flere til at skifte til Linux eller MAC?

Jeg skiftede selv fra delvist piratkopieret software til fuldt lovlig Linux. Og det er nu meget rart at kunne sige, at man kører lovligt software :-) Det er også rart, at man ikke skal hen og cracke tusind apps på sin computer ;-)
Gravatar #19 - illishar
21. maj 2007 15:07
[offtopic]
Damn, der er mange skræmmende personer i det her forum efterhånden.

#12 Det er i orden at give 500,- for spil men ikke 1200,- for styresystemet? Wtf?

#10 Alt skal laves til Open Source efter at det er tjent ind? Wtf?

Er I Indere eller noget? (Flameing mest ment til Inderne)


[Kunne ikke få mig selv til bevidst at lave stavefejl, men hvis der er nogle er de dedikeret til #1]
[/offtopic]
Gravatar #20 - arne_v
21. maj 2007 15:10
#13 og #16

At overtrædelse af ophavsret og tyveri af materielle ting
er to forskellige lovgivninger ændrer ikke på princippet om
at man ikke tager ting uden at betale fordi man synes
at prisen er for høj.
Gravatar #21 - Spiderboy
21. maj 2007 15:11
#14
Du læser ikke hvad han skriver. Han skriver:
(...) Enten i form af reklamer (Joost <3) eller måske ved at lave en form for "non-material-skat" hvad ved jeg :P.
Gravatar #22 - sguft
21. maj 2007 15:19
Det er lidt sjovt at folk har svært ved at opfatte software, musik, film og lign. som noget man skal betale for, fordi der er tale om immaterielle produkter - vi accepterer i dette tilfælde ikke at folks tid er penge værd, men fokuserer istedet på at der ikke indgår penge til materialer og så gør det jo ikke så meget...

Paradoksalt nok kan man lave elektronik og lægge 500% til omkostningerne for de rå komponenter og stortset ingen løfter et øjenbryn - for her er der jo tale om et reelt håndgribeligt fysisk produkt, uanfægtet at det er det samme størstedelen af pengene går til i begge tilfælde.
Gravatar #23 - fidomuh
21. maj 2007 15:23
#20

Enig, tilgengaeld er der stor forskel paa det der mistes ved at noget "tages" ..

Og det er imo det der taeller..
Der mistes _INTET_ ved at jeg kopiere Windows Vista til min iMac...

Derfor har jeg ingen kvaler..

Men maa sige at det er lige groft nok at en forhandler goer det.. Det burde sidestilles med kommerciel piratkopiering ( hvilket det jo reelt ogsaa er )..
Selvom de ikke tager noget for selve Windows, saa tager de jo penge for "servicen" ..

Indere, det er en OM'er! :D

#22

Forskellen er at immaterielle goder opnaar en status quo ret hurtigt og derefter koster det effektivt 0,- kroner.
Hvis du synes det er bedre kan vi da godt vente med at piratkopiere indtil et produkt har tjent sig selv ind.. Det er hvad? 2 dage? :P
Gravatar #24 - sguft
21. maj 2007 15:54
#23: Du mener ikke at et fysisk produkt opnår status qou lige så hurtigt? Et produkt der koster 100 kr. i materielle omkostninger at producere, men sælges for 1000 kr. tjener vel sig selv hjem lige så hurtigt som et produkt der koster 0 kr. i materialle omkostninger og sælges for 900 kr. Det der er afgørende er om der er et marked for produktet og en villighed blandt forbrugerne til at lægge pengene.

Derudover skal man ikke undervurdere udviklingsomkostningerne, medmindrer du kan finde folk der er villig til at arbejde gratis for dig. Det er korrekt at det er muligt at lave et simpelt produkt (og derved opnå lave udviklingsomkostninger) og tjene styrtende med penge, men så er det oftest fordi man har ramt et nyt segment eller skabt et nyt marked. For hvert af de her successfulde produkter der er istand til at tjene sig selv hjem på rekordtid, vil der være mange hvor det ikke lykkedes.
Gravatar #25 - invidia
21. maj 2007 15:56
#23

Så programmører skal "straffes" for at lave god software? Eller i hvert fald på ingen måde få noget ekstra ud af det?

Når Blizzard nu laver en kæmpe-succes med wow, så skal de altså kune have udviklingsomkostningerne dækket?

Det er sådan jeg opfatter din post (og det skræmmer mig ærlig talt) - på hvilken måde skal man så motivere diverse programmører til at gøre deres bedste? det bliver da i deres interesse bare at trække ting i langdrag.

I don't get it..
Gravatar #26 - Spiderboy
21. maj 2007 16:05
Man kan låne bøger helt gratis på biblioteket, men det betyder ikke, at der ikke er nogen, der skriver bøger mere.
Gravatar #27 - arne_v
21. maj 2007 16:08
#26

Bibliotekerne betaler skam også forfatterne.
Gravatar #28 - sguft
21. maj 2007 16:13
#26: Er vel ikke helt sammenligneligt, de sælges jo også som normale produkter og der er en stor købevillighed blandt forbrugerne. Hvis biblioteket var eneste mulighed for indkomst, var der nok langt færrer forfattere der kunne leve af det.

Jo, der ville nok dukke bøger op i ny og næ alligevel, fordi penge selvfølgelig ikke er eneste motivationsfaktor, men skal de skrives i fritiden må fansene nok vente rimelig længe på sidste bog i en trilogi.
Gravatar #29 - f-style
21. maj 2007 16:24
#19
[Det er i orden at give 500,- for spil men ikke 1200,- for styresystemet? Wtf?]


nu har jeg ikke påstået eller sagt at prisen er okay for spil eller styresystem, det er noget du hævder. Jeg sagde der findes alternativer til windows hvis man ikke har råd eller ikke vil købe windows. Det ændrer stadig ikke ved at spil ikke understøttes af linux (uden emulering).

Men for at svare på dit spørgsmål:
Det er okay at betale 1200 for et styresystem som du bruger 24/7 .
Det er ligeså okay at betale 400-500 for et spil.
Gravatar #30 - Zombie Steve Jobs
21. maj 2007 16:43
Haha, surt marked at miste for MS. Haha.
Gravatar #31 - DjMadness
21. maj 2007 16:57
Personligt synes jeg at selve styre systemet skal være gratis eller billigt at få, hvor man derefter kan købe moduler til mere functionalitet.

Jeg er ret sikker på at fru hansen er ligeglad med fancy farver, når hun kan spare 900,- på det, og kun have en start menu, denne computer og selve windows API'en til programmer/spil selføllelig.

Programmer og spil for min skyld må gerne koste lidt,

Det er egentligt sandt hvad de siger, at windows er for dyrt, det er det. Det er et styre system, du er tvunget til at have et styre system hvis du vil benytte programmer.

Der er selføllelig linux, bsd, solaris etc.... Men som i selv siger, i er bange for at miste jeres kostbare spil og programmer.

Linux er ikke et gratis/billig windows, det er et styresystem for sig selv, og er det bedste alternativ du kan få til en PC.
Det er egentlig ikke OpenSource udviklere der skal have skylden for at der ikke er *photoshop, eller ostemands spillet, ikke kører.

(ja jeg siger PC, MacOS kræver deres hardware)
*photoshop, nej jeg vil ikke nævne wine, da wine er en lappeløsning, dog er det en særdeles god lappeløsning.


#29

Det er okay at betale 1200 for et styresystem som du bruger 24/7 .

Ik for at flame men, du bruger selve styresystemet ?
Så vidt mig forstået bruger du programmer, det er programmerne der bruger styresystemet, beder om bestemte ram områder osv.

[Nyheden]
At softwaren er dyrt, og at de mener at de gør en tjeneste for MS er ikke nogen undskyldning for at pirat kopiere.
Det er det samme som at stjæle.

Dog skal Microsoft ikke være sikker på at pirat software er økonomisk tab, de kunne lige så godt vælge et alternativ.

[/nyheden]

Alle stavefejl grammatiske fejl og mangler er til gavn for #1

BTW, ja jeg regner flaimbait vote og ignores. men raseri anfaldet må ud :P
Gravatar #32 - Odin
21. maj 2007 17:02
Damn der mange kapitalister her der skider pa sociale vaerdier, den pris microsoft spoerger i Indien er sygelig hojt i forhold til indkomsterne. Den svarer lidt til at de i DK ville spoerge 12000 kr. for en windows kopi.
Men i syntes sikkert ogsa at det helt i orden at et firma naegter at saelge livsnodvendig aids medicin til et helt land fordi landet har givet (helt lovlig i henhold til WTO regler) tilladelse til at lave copimedicin.
Det skraemende hvor mange af jer der fremelsker den kultur der siger man kan skide pa alle salaenge det under motto'et at tjene penge.
Gravatar #33 - sguft
21. maj 2007 17:18
#32: Vi er blot nogle der går ind for frie markedskræfter. Hvis de indiske forhandlere mener prisen er for høj, må de jo lave et reelt boycut. Forestil dig at forhandlere og branche-organisationer i hele verden legaliserede piratkopiering og begyndte at forære kunderne al software - så var der reelt ikke noget marked tilbage og det ville få meget mere end økonomiske konsekvenser.
Gravatar #34 - El_Coyote
21. maj 2007 17:23
#31
"Personligt synes jeg at selve styre systemet skal være gratis eller billigt at få, hvor man derefter kan købe moduler til mere functionalitet."

altså lidt lissom vista hvor du kan købe en billig udgave og opgradere til større udgaver? :P
Gravatar #35 - DjMadness
21. maj 2007 17:33
#34, desværre, men mener mere ala, du køber det i moduler.
F.ex moduler som:

lettere håndtering af drivere.
Mere fancy gui.
VPN modul samt netværks deling.
Media player/DVD afspiller.
Skrive program (noget ala word ikke notepad/word pad)

Jeg er ikke den bedste til at komme på ide'er, tag dem bare som eksempler

Men faktisk noget ala hvordan unix er bygget op. i sidste ende kunne det måske være til gavn for MS.
Dog skulle de droppe det med license pr maskine til privat personer.
Gravatar #36 - sKIDROw
21. maj 2007 17:40
Hvorfor ikke protestere ordentligt, hvis de endelig skal protestere?. Hvis alle de pågældende forhandlere, begyndte at promovere frit software, ville der ikke gå lang tid før Microsoft ligger på knæ og faldbyder discountpriser. (Det er set før.)

De vinder ingen indrømmelser, på at levere 'CDR editions'... ;)
Gravatar #37 - TheThufir
21. maj 2007 17:44
#19 Nu er det sådan at når man producerer noget, så har man en masse udgifter. De penge betaler jo ikke sigselv. Men når de folk der har lavet produktet har fået så mange penge ind at det dækker deres "underskud" så burde man ikke blive ved med at tage penge for det. Desuden mener jeg også at det er alt for fake at lave et nyt styresystem "bare" fordi det gamle er "forældet". Hvorfor ikke lave ET styresystem hvor man så måske betaler en gang for det. Og så bliver det opdateret løbende med nye features (Ligesom Linux).

Microsofts måde at gøre det på er at udgive et helt nyt system. Jeg er 100% sikker på at de kunne have lavet vista som opdateringer der kom løbende som de lavede dem og så bare kaldte det Windows XP. Men næh nej. Microsoft skal tjene endnu flere penge, så de opfinder den dybe tallerken en gang til og tjener en masse penge igen fordi folk er dumme og uvidende om hvad det er de betaler for :) (Dermed ikke sagt at du er dum og uvidende.. Synes bare det er for lamt at man tjener penge på den måde)

#14 Nej det er korrekt. Det har jeg ikke, tilgengæld kender jeg mange unixudviklere der har tjent rimlig godt bare på donationer fra folk der kan lide deres software :)
Gravatar #38 - DR KOBALL
21. maj 2007 17:46
Det virker som om folk de tænker på at selve windows vista kun koster produktionen af DVD-skiven,
Men hvis bare der har siddet 100 udviklere til ca 45000 DKR om måneden.
Det er inklusiv hardware, compile farm, skrive bord, stol, lys lamper, kantine, lokums papir osv.
så giver det 4,5 million om mmåneden, i ca 24 måneder det er
24 x 4,5 million det 108 milllioner kroner.

Hvis man mener der har været flere udviklere med så er det bar at gange op.
Jeg brugte 100 som et eksempel.
Jeg kunne godt forestille mig at det alene i udvikler timeløn har kostet godt en halv milliard.

å kan man ligge alle mulige udgifter oveni. f.eks. produktion, tranport af dvdmedier, fortjenete til forhandlere.

Ja det er ikke billigt for MS at lave software så der skal nogle penge i kassen.

Jeg synes det er en OK Pris.
Gravatar #39 - kilo77
21. maj 2007 17:56
Jeg kan kun referere til min signature ;)
Gravatar #40 - C#
21. maj 2007 18:01
#38 vista har været 6 år undervejs, så gang det med 3, derefter kan du roligt smide et 0 mere på antal ansatte :)
Gravatar #41 - XtcKilla
21. maj 2007 18:41
#dem der snakker om mac osx som alternativ: det er ikke gratis, det følger bare med bundled når du køber en mac.
http://www.apple.com/dk/macosx/tiger/, prisen er 999 for en enkeltbruger licens...
Gravatar #42 - bvoid
21. maj 2007 19:21
#37
Du siger: "Men når de folk der har lavet produktet har fået så mange penge ind at det dækker deres "underskud" så burde man ikke blive ved med at tage penge for det."

Det er SÅ langt fra nogen tankegang jeg overhovedet kan forestille mig. Hvordan pokker vil du drive et firma uden at opbygge likviditet? Hvordan vil du expanderer? Hvordan vil du betale lønninger og udgifter til dit næste stykke software?

Vil du mene man skal låne penge til et projekt, udvikle det og tjene nok til at betale lånet tilbage. Når lånet så er betalt tilbage, skal man ikke tjene mere på det stykke software, og til næste projekt skal man låne penge igen?

Du burde seriøst læse lidt om hvordan verden fungerer. Der er INGEN i sin vildeste fantasi, om de udvikler hardware eller software, der vil starte et projekt og have som mål at nå even med udgifter.

Hvorfor skal INTEL tjene penge på de CPU'er de laver? Hvorfor ikke bare sælge dem til produktionspris, og i starten tage lidt mere for at dække udviklingsomkostninger.

Wow.. Jeg kan slet ikke følge din tankegang. Det er helt utroligt at du seriøst kan tro at et firma blot vil tjene sit underskud hjem, uden at opbygge likviditet. Wow siger jeg!

Venligst redegør for din tankegang hvis jeg har misforstået dig, hvilket jeg virkelig håber jeg har, for jeg vil da nødigt have dig i spidsen for en virksomhed. Den vil dælme hurtigt få problemer med banken.
Gravatar #43 - Gumleren
21. maj 2007 19:39
#42 Hørt!
Det er utroligt at langt størstedelen af alle Newz brugere, tror de kan få alt foræret bare fordi de lever i en moderne verden. Bare fordi en procentdel af alt software er open source, betyder det ikke, at det er alle, der vil eller kan leve af donationer. Jeg beundrer Microsoft (men bruger selv alternativer, når det er muligt) for at kunne blive ved med at sælge, for det må da betyde, at de har lavet et produkt, der er noget værd!

Og de der indiske forhandlere er da ikke alt for kloge. De bliver bustet i at stjæle et operativsystem (og KØBER det dermed ikke), og så tænker de bare, at det nok hjælper, hvis de lader være med at KØBE noget fremover. Som de jo så heller ikke gjorde før.
Gravatar #44 - rackbox
21. maj 2007 19:40
Argh - mange indlæg! Jeg har skimmet for at sikre i nogen grad ikke at fyre en gentagelse af, men er ikke 100% sikker på at det lykkes :-P

#10
Men tilgengæld synes jeg det er ringe at man overhovedet tager penge for noget der ikke er fysisk. Samme holdning har jeg til musik og film.

Hvis jeg antog at din holdning var baseret på halve overvejelser og manglende viden, så kan jeg egentlig godt sætte mig ind i, hvad du mener. Men hvis du lige bruger 2½ minut på at tænke over, hvordan verdensmarkedet fungerer, så kan det være, at du skifter holdning:

At noget er "fysisk" er ikke ensbetydende med at det indeholder større rimelighed for at koste penge end noget immaterielt. Tænk på eksempelvis råmaterialet "plastik". Det er ikke materialet som sådan, der koster penge. Det er det arbejde, der er lagt i at udvinde råstofferne og omdanne dem til plastik. Alle materialer er i bund og grund noget, som vi alle sammen kan hente i naturen.

En stikkontakt koster penge, fordi nogen har arbejdet for at skabe den. Og et stykke musik koster penge, fordi nogle folk har arbejdet for at skabe det.

Selve materialet koster ingenting. Det er altså arbejdet bag, som værdsættes.

Der er desværre mange i dag, som ikke kan se ovenstående. I min egen branche er folk mere end villige til at betale for et skilt til facaden, men det grafiske arbejde kan de ikke forstå koster penge. Hvorfor? Forskellen er, om jeg står med en stiksav og en foliekniv eller om jeg sidder ved computeren med en tegneplade.
Gravatar #45 - bvoid
21. maj 2007 19:47
#43 + #44
Pyyh, troede verdan var gået af lave.. Dejligt at nogen kan se det helt absurte i nogle af kommentarene her. Man kan ikke drive virksomhed uden at lave overskud og derved på sigt likviditet.

Håber folk der har modsat holdning bliver klogere, hvis de på noget tidspunkt skulle have nogen indflydelse på hvordan et firma skal køres.
Gravatar #46 - rackbox
21. maj 2007 20:25
#45 Det kan så dog lade sig gøre at drive virksomhed udelukkende gennem barter-handler. Det er dog ikke noget, jeg har set nogen gøre nogensinde udelukkende.

Det er sq synd at der er krav om at tjene penge på sin virksomhed. Jeg ville med glæde lave, hvad jeg gør, gratis, hvis jeg ellers alligevel kunne opretholde en nogenlunde livstilstand (hjem, mad, søvn, sex, lidt lakridser og en tur på Bakken)
Gravatar #47 - bvoid
21. maj 2007 20:31
#46
Men så ville du ALDRIG kunne tage på en sommerferie eller købe nyt TV. Da du jo aldrig vil opbygge et overskud, men blot break even. :D Men jeg er enig i, at de ting du nævner er hvad der gør et godt liv ;)
Gravatar #48 - Gumleren
21. maj 2007 20:31
#46 Sex? Du skal vel ikke bruge penge på at få sex? Eller.. du dyrker måske sex med dine kunder? :D

Men, ja, hvis alle bare kunne leve af at lave gratis-ydelser.
Gravatar #49 - Odin
21. maj 2007 20:59
#42

Nej, og hold sa for filen med at sammenligne software med fysiske objecter. Intel har en reel productionspris efter udvikling men imodsat Microsoft sa saenker Intel deres priser naar den paagaeldende model har tjent sin omkostninger hjem.
Microsoft har solgt 40 mio kopier af windows og sa lige for at bruge #37's tal og vi lige regner 600 kr. pr. kopie sa har MS allerede hented 2.4 mia kroner hjem pa Vista. Lad os sa sige at de skal have deres omkostninger hjem 5x (hvilket er ganske rimelig for et product der har en productionspris pa et par dollar naar det foerst engang er lavet). Jeg kan ikke se hvorfor man ikke kan saenke prisen efter dette maal er naet, andet er den samme slags kundemalkning some i kritiserer TDC saa meget for at goere herinde. Og det har slet ikke en skid at goere med at fjerne markeds kraefter, det har noget at goere med etik. Men det skider folk vist paa herinde.
Gravatar #50 - Spiderboy
21. maj 2007 21:16
#27
Nemlig. Kunne man ikke forestille sig en lignende ordning til software?

#28
Ja, det er ikke 100% sammenligneligt, men tæt på. Software kunne godt sælges, ligesom bøger. Nogle folk vil gerne eje en cd+boks+alt muligt andet skrammel man får med, når man køber software, ligesom nogle folk hellere vil eje en bog end at låne den på biblioteket.

Pengene er i høj grad en motivationsfaktor, hvis vi snakker faglitteratur. Og de sælges også, på trods af at de også kan lånes på biblioteket.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login