mboost-dp1

Flickr - openDemocracy

Google videregiver også EU-data til USA

- Via The H Open - , redigeret af Net_Srak , indsendt af D_V

Google har til et tysk magasin nu fortalt, at data i deres europæiske datacentre gøres tilgængelige for de amerikanske myndigheder, og at man i flere tilfælde har delt informationer om europæiske brugere med amerikanske efterretningsvæsner.

Ifølge den amerikanske Patriot Act skal firmaer med base i USA gøre al data tilgængeligt for myndighederne, selv hvis det opbevares i udlandet.

Tidligere denne sommer kunne Microsoft komme med en lignende udmelding, da de fortalte, at de udleverede informationer om europæiske Office 365-kunder til myndighederne i USA. Dengang udtrykte flere medlemmer af Europa-Parlamentet bekymring.

Læs også: Microsoft: Amerikanske myndigheder kan tilgå dine cloud-data

Begge tilfælde viser nemlig en usammenhæng mellem den amerikanske Patriot Act og EU’s databeskyttelseslov, der kræver, at brugerne informeres, hvis deres data skal videregives til tredjeparter.





Gå til bund
Gravatar #51 - kblood
10. aug. 2011 04:34
Whatever (47) skrev:
Jeg ser på sagen principielt og ville personligt gerne kunne give den Amerikanske stat en ordentlig røvfuld. Men nu skal vi huske hvem der har verdens største beholdning af atomvåben, og hvis store underpriviligerede befolkningsgruppe lider under et nationalt budget der tilgodeser militæret og tilknyttede virksomheder hent - jamen uforholdsmessigt.
Dem må vi hellere holde os gode venner med.


Det land ud over USA som udlåner den største del af de penge, er Kina. Det er det eneste land vil jeg mene, som står til at kunne overtage tronen hvis at USA stoppede med at være den supermagt de er idag.

Ville du syntes det samme om Kina?
Gravatar #52 - binderup
10. aug. 2011 04:42
#48
#48 skrev:
Jeg tror amerikansk lov er uenig med dig på det punkt.


Så du mener at Amerikansk lov er hævet over EU lov på EU jord?

Nej Google og alle andre ikke EU firmaer har kun én eneste mulighed og det er at følge EU lov i EU eller holde op med at drive virksomhed i EU. Det er så simpelt som det. Jeg ville til dels gå med til udlevering af data fra EU servere hvis der er tale om amerikanske statsborgeres data, men EU borgeres data skal forblive i EU.

Jeg kan heller ikke tage til USA og begå en forbrydelse der og kræve at jeg ikke skal straffes der hvis det viser sig at det i DK ikke bliver takseret som en forbrydelse. Hastighedsgrænsen i USA er mange steder meget lavere end her i DK, men det giver altså ikke mig ret til at køre efter danske regler i USA.
Gravatar #53 - kasperd
10. aug. 2011 04:57
binderup (52) skrev:
Så du mener at Amerikansk lov er hævet over EU lov på EU jord?
Det har jeg aldrig sagt. Men det ville ikke overraske mig om amerikansk lov mente det.

binderup (52) skrev:
Nej Google og alle andre ikke EU firmaer har kun én eneste mulighed og det er at følge EU lov i EU
Kravet om at udlevere data vil sikkert ikke blive sendt til en af Googles afdelinger i EU. Jeg forventer at kravet bliver sendt til Googles hovedkontor i USA. Hvis data bliver afleveret til myndighederne i strid med EU lovgivning, så er det sandsynligvis en person i USA der gør det. Hvem foreslår du at EU retsforfølger for det?

Prøv at se det den anden vej rundt. Ville du synes det var ok at f.eks. Mærsk overtrådte dansk lovgivning fordi der var et land et sted i verden der ønskede det?
Gravatar #54 - binderup
10. aug. 2011 06:09
#53

nej men jeg forventer heller ikke at den danske stat kan kræve af Mærsk at de skal udlevere fortrolige kunde/klientoplysninger der er givet til Mærsks udlandske virksomheder (Google er jo registreret som EU virksomhed i flere EU lande) i fortrolighed, og som i oprindelseslandet ikke overtræder nogen lovgivning eller giver ubegrundet mistanke om det.

Vi har altså efterretningstjenester, politi og domstole i EU...

Google kunne vælge at flytte alle deres serveraktiviteter til US datacentre, og så må NSA, CIA osv. gøre hvad de har lov til inden for US lov. Men her skal Google først og fremmest følge EU lov derefter US lov såfremt den ikke overtræder EU lov.

Desværre er vores eneste mulighed her i EU nok at vi fra EU's side af bliver nødt til at overvåge Googles mere direkte (mere eller mindre på samme måde som Google er under overvågning i USA i de næste mange år pga. lov overtrædelser i forbindelse med Buzz).

Den nemme løsning er dog nok bare at finde på en EU Information Tax, som vil gøre det meget dyrt for dem at overtræde EU lov men overholde US lov :-)
Gravatar #55 - Ganin
10. aug. 2011 06:33
Til alle dem som siger de ikke har noget at skjule, så har det ikke noget med at "skjule" det handler 100% om at det er vulgært den måde USA bruger vores data på.

Husk på at i USA er regering 100% industriel styret, virksomheder der får vores bruger information, ikke folk som holder tavshedspligt, så ved at dele vores information, betyder det flere spam mails om folk der vil sælge eller lokke dig til at købe noget.

Fortrolig information som kredit kort bliver også givet, så de kan trække små beløb på din konto til at dække deres kæmpe gæld.
Gravatar #56 - crispy
10. aug. 2011 07:06
Nå, så ender jeg sgu nok på deres no-fly liste efter jeg har søgt på en del sjove springstoffer... lidt kemiker er man vel altid :p
Gravatar #57 - Whoever
10. aug. 2011 07:42
Hvis jeg må stille et lidt åbent spørgsmål.

Er CSC (amerikansk virksomhed) underlagt samme regelsæt? De drifter trods alt Skat, CPR osv.
Gravatar #58 - binderup
10. aug. 2011 07:45
#57

Det nemme svar er at de er underlagt fuldstændig de samme regler som Google og Microsoft, om de så også overtræder EU lov er noget andet.
Gravatar #59 - Magten
10. aug. 2011 07:49
#57
Det er et interessant spørgsmål som jeg også har stillet nogle kollegaer. Der er ikke noget klart svar, men der er en klar holdning til det som også stemmer overens med folks reaktioner herinde: Hell no!

Jeg kan ikke forestille mig det sker..

Der står lidt om det i Version2's artikel:
http://www.version2.dk/artikel/berlingskes-it-direktoer-hemmelige-kilder-ryger-ikke-gennem-amerikansk-databagdoer-30163 skrev:
Det offentlige bruger også cloudløsninger. I Danmark ligger en del af det offentliges data på servere fra CSC. CSC er et dansk aktieselskab, som er 100 procent ejet af CSC i USA. Men Charlotte Bagger Tranberg mener, at data som eksempelvis er fra Skat, CPR, politiet eller forsvaret, ligger på CSC’s servere uden problemer. Hvis den amerikanske regering havde brug for data fra den danske regering, ville de ikke gå gennem Patriot Act, argumenterer Charlotte Bagger Tranberg:


Edit: IBM vil vel også være i den situation.
Gravatar #60 - assassin2007
10. aug. 2011 08:08
Lorte amerikanere!
Gravatar #61 - kasperd
10. aug. 2011 09:58
binderup (54) skrev:
Google kunne vælge at flytte alle deres serveraktiviteter til US datacentre, og så må NSA, CIA osv. gøre hvad de har lov til inden for US lov.
Google har jo allerede data liggende mere end et sted. Synes du det ville være ok at Google udleverede data hvis der f.eks. lå kopier af de pågældende data i både USA og EU? Eller mener du at alle kopier skal ligge udenfor EU før det er acceptabelt? Eller mener du at blot Google har en server et sted i EU, så betyder det at EU lovgivning bliver gældende for alle data som Google opbevarer selvom de data aldrig har været i nærheden af en server i EU?

Man kunne nok skrue en lovgivning sammen som ville få Google til at vælge at placere nye servere i lande rundt om EU fremfor i EU. Men er det hvad vi ønsker? De oplagte placeringer ville så være Marokko, Tyrkiet, Rusland og Schweiz.

binderup (54) skrev:
Den nemme løsning er dog nok bare at finde på en EU Information Tax, som vil gøre det meget dyrt for dem at overtræde EU lov men overholde US lov
Interessant idé. Men hvem skal overvåge hvor mange data der udleveres? Uden det vil man jo ikke kunne beregne skatten.

Magten (59) skrev:
Der står lidt om det i Version2's artikel
Artiklen argumenterer så vidt jeg kan se ikke for at der er nogen forskel på Google og CSC. Derimod argumenteres der for at det er usandsynligt at USA vil gøre brug af muligheden men at de i stedet for vil kontakte myndighederne i Danmark.
Gravatar #62 - pinkt4l1ty
10. aug. 2011 12:56
kblood (51) skrev:


Det land ud over USA som udlåner den største del af de penge, er Kina. Det er det eneste land vil jeg mene, som står til at kunne overtage tronen hvis at USA stoppede med at være den supermagt de er idag.

Ville du syntes det samme om Kina?


Kina, den kommende supermagt og et af de nuværende mest overvågede samfund i verden?

Som en selv siger, var han en af de betroede medarbejdere hos Google der havde adgang til disse data - det er dog okay, da det kun er en USA der vil misbruge det.
Gravatar #63 - fiskefyren
12. aug. 2011 22:18
åh... det er sgu meget rart at se her er mindre idioter end folk der rent faktisk ved hva f*** de snakker om :) cheers!
Gravatar #64 - kblood
13. aug. 2011 11:21
Whoever (57) skrev:
Hvis jeg må stille et lidt åbent spørgsmål.

Er CSC (amerikansk virksomhed) underlagt samme regelsæt? De drifter trods alt Skat, CPR osv.


For ikke at glemme TDC. Og de har så en aftale med staten om at levere Internet til alle politikere... :)

Så det ville da egentlig være dejligt at vide præcis hvordan denne lovgivning fungere.



kasperd (61) skrev:
Google har jo allerede data liggende mere end et sted. Synes du det ville være ok at Google udleverede data hvis der f.eks. lå kopier af de pågældende data i både USA og EU? Eller mener du at alle kopier skal ligge udenfor EU før det er acceptabelt? Eller mener du at blot Google har en server et sted i EU, så betyder det at EU lovgivning bliver gældende for alle data som Google opbevarer selvom de data aldrig har været i nærheden af en server i EU?


Det kan godt være at det er usandsynligt at USA vil gøre brug af det. Men lad os sige at en af deres efteretnings organisationer ser et land som en trussel, så gennemgår de alt data de kan finde frem på hvilke lande de største virksomheder i det land er i samarbejde med, af de data de kan opfange. Og så er det så at de kan træde ind og prøve at stoppe dem fra at gå i samarbejde med lande som de ser som fjender af USA.

Som det er nu, ville det så ikke kunne argumenteres at en økonomisk trussel imod USA, ville være en trussel imod USA og dets fremtid?

I sidste ende kommer det ud på at der skal være mere faste afgrænsninger omkring dette. Ikke noget med udefinerede grå områder som den ene nation kan fortolke på en måde og en organisation i USA kan fortolke på en anden.

Så jeg vil mene at der burde findes ud af hvornår data må udleveres til offentlige steder i USA. At de tilfældigvis ligger på en server i USA er en ret så dårlig begrundelse.

Tag foreksempel det problem USA havde i løbet af det sidste års tid. Der gik alt deres data fra Pentagon en tur forbi Kina. Giver det dem alle rettigheder til at bruge denne data til hvad de så har lyst til at gøre med den?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login