mboost-dp1

Flickr - openDemocracy

Microsoft: Amerikanske myndigheder kan tilgå dine cloud-data

- Via ZDNet - , redigeret af Pernicious

I forbindelse med lanceringen af Office 365 i London blev Microsofts britiske chef Gordon Frazer spurgt, om data lagret i Microsofts europæisk baserede datacentre kunne garanteres fri for udlevering i forhold til den amerikanske Patriot Act-lovgivning.

Til dette svarede Frazer, at idet Microsoft er en amerikansk virksomhed, er de underlagt amerikansk lovgivning. Det betyder, at data i særlige tilfælde kan blive overdraget til myndighederne.

Ud over at Patriot Act giver de amerikanske myndigheder mulighed for at få udleveret data fra amerikanske virksomheder, så kan den også pålægge virksomhederene ikke at indformere om udleveringen til deres kunder.

Det er første gang en amerikansk virksomhed indrømmer, at Patriot Act kan have disse konsekvenser. Det kan give problemer for disse virksomheder, idet europæiske persondatalove typisk kræver sikkerhed for, at data ikke kan tilgås af tredjepart.





Gå til bund
Gravatar #1 - Mort
1. jul. 2011 05:53
Det vil sige at ingen amerikanske virksomheder kan udbyde cloud hosting til EU lande. Det må da give et godt potentielt market for europæiske cloud hosting udbydere.
Gravatar #2 - el_barto
1. jul. 2011 06:20
...og her slutter så "sky-feberen". Tak for det, now back to real life :)
Gravatar #3 - f-style
1. jul. 2011 06:32
el_barto (2) skrev:
...og her slutter så "sky-feberen". Tak for det, now back to real life :)


Det sker næppe, der kommer nok flere europæiske hostere ellers oprettes der jo bare servere rundt omkring i europa som skal følge europæiske love og regler. Måske bremser det udbredelsen af office 365 men næppe den udvikling som er igang indenfor "skyen". Huske på at skyen også gælder internt i virksomhederne, hvilket jeg tror bliver mere og mere udbredt så datacentre står for beregningerne og programmerne og den lokale pc-bruger får adgang via en klient, f.eks. webbrowseren.
Gravatar #4 - Louis
1. jul. 2011 06:49
Godt, at man har valgt selv at opbevare sine data derhjemme på egen server.
Gravatar #5 - Chucara
1. jul. 2011 07:20
Men det er jo Cloud? Det er smart! Personligt synes jeg Cloud er en god efterløser til SOA, der var ligeså diffus.

Som så mange andre foretrækker jeg ikke at overlade mine data i hænderne på hverken Pentagon, Microsoft, Facebook eller Google.
Gravatar #6 - TormDK
1. jul. 2011 07:42
#1 Microsoft har allerede et Datacenter placeret fysisk i Europa, hvor EMEA data primært ligger, men som amerikansk virksomhed er de underlagt amerikansk lov - og derfor er de jo nød til at være ærlige omkring at sådan er amerikansk lovgivning.
Gravatar #7 - Kelrond
1. jul. 2011 08:00
#3 men det ændrer jo ikke på at alle de store spillere er amerikanske virksomheder, som så i følge gældende europæisk lovgivning, ikke vil kunne udbyde disse tjenester til europæiske virksomheder...
Gravatar #8 - lorric
1. jul. 2011 08:19
Før vi afskriver de amerikanske virksomheder helt, så husk at påbuddet om at data i Europa ikke gælder for alle data. De fleste virksomheder vil stadig kunne bruge MS / Amazon / Google, etc som cloud host, plus alle de små private. Kun det offentlige apparat vil blive nødt til at finde andre veje.
Gravatar #9 - Hulobe
1. jul. 2011 08:34
Det gælder jo nok iøvrigt ikke kun cloud-services.
Jeg mener da ikke der er grund til at antage at gmail, hotmail, yahoo etc. ikke har samme problem. Eller for den sags skyld diverse backup-services.

#8 Tjaeh både ja og nej. USA er før taget i industrispionage, så det er ikke sikkert at din virksomhed har lyst til at give USA's regering fri adgang til dine data.
Hvor forsigtig du er med dine data som privatperson er selvfølgelig helt op til dig selv.
Gravatar #10 - jASTDK
1. jul. 2011 10:06
Dette blev allerede diskuteret til op til flere konferencer hvor mange var bekymrede for implikationerne ved at lægge forretningskritisk data i skyen. USA, som det er blevet nævnt, er notoriske for industrispionage, og besidder ikke etik når det kommer til business. Man fristes til at sige at det er "business-as-usual" at USA snager i folks skuffer og skabe i ly af "The war against Terror/Civil Liberties".

USAs dekadence er deres akilleshæl. Og pt. står de og dolker dem selv i hælen ;)
Gravatar #11 - kblood
1. jul. 2011 10:28
Ja, USA har tidligere brugt Echelon til at få sikret sig nogen rigtig gode forretningsaftaler. Det skulle der så være blevet mindre efter EU og andre er kommet med på at kunne bruge Echelon.

Men hvis folk forventer at de data som de mange Amerikanske virksomheder har liggende om deres kunder er hemmelige for USAs regering og efterretnings tjenester, så er man nok liiige godtroende nok. Jeg var da lidt overrasket da jeg for nylig så en google service, som gør at man alt hvad man har lavet på google igennem de sidste mange måneder. Søgninger på Google, kort søgninger og den slags, med præcist tidspunkt og en kalender at se igennem. Men man kan så vælge at slå fra at gemme den data. Om Google så selv beholder lignende data kan man så håbe på.

Men med alle de virksomheder som bruger cloud, så skal de overvejer at stoppe med det, hvis de har nogen store aftaler som ikke lykkes fordi nogen større Amerikanske virksomheder pludselig kommer dem i forkøbet.
Gravatar #12 - Taxwars
1. jul. 2011 13:02
Så det viser sig jo at Telestyrelsen har ret når de advarer om hvor data placeres.

Almindelige bruger kan stadig beskytte deres data ved at enekrypteret dem (lige indtil politikerne kræver du skal opgiev dit password hvis de spørge - som man har gjort i England)
Gravatar #13 - luuuuu
1. jul. 2011 13:43
Sjovt, jeg troede Microsoft var et irsk firma - ikke amerikansk. Det gælder måske kun når skattefar kommer på besøg?
Gravatar #14 - Hulobe
1. jul. 2011 18:11
#12 Efter min mening er der dog ektrem forskel på at skulle udlevere nøglerne/give adgang på forlangene og at der så konsekvent er en snabel fra NSA/CIA/... ned i hjernen på min computer
Gravatar #15 - rmariboe
1. jul. 2011 19:25
f-style (3) skrev:
[...] bliver mere og mere udbredt så datacentre står for beregningerne og programmerne og den lokale pc-bruger får adgang via en klient, f.eks. webbrowseren.

Ah ja, good ol' eighties. Det er sgu på tide, at "mainframe" bliver et hverdagsord igen :)
Du har ret; som så meget andet, oplever ITverdenen en repetitiv udviklingscyclus, hvorfor vi bl.a. svinger imellem centralisering af regnekraft (i form af fx main frames og terminaler) og decentralisering af samme (i form af servere og work stations).

Chucara (5) skrev:
[...] SOA, der var ligeså diffus.

Spirit of Amiga?
Gravatar #16 - burgurne
1. jul. 2011 22:44
Hmmm .. jeg har fiber, måske jeg skulle oprette et "europæisk" "sky"firma?

Spøg til side .. hvis de store selskaber der nu er på scenen alle er fra USA, så må der jo være potentiale til, at et europrærist firma starter noget op. Det må da være noget for Claus Riskjær!!
Gravatar #17 - Whoever
2. jul. 2011 06:45
Det skræmmende her er:
denne idiot

Reelt betyder det her at en EU-baseret virksomhed ikke bør benytte en amerikansk cloud service (uanset hvor data fysisk er lagret), hvis man opbevarer personhenførbare data (inkl. f.eks. lokation...må håbe Endomondo selv hoster deres system). Grunden til dette er, at du aldrig kan sige du overholder EUs regler for personhenførbare data (og SLET ikke de danske).

Den udtalelse fra Frazer kommer til at koste MS, Amazon etc. rigtig mange penge.
Gravatar #18 - Whoever
2. jul. 2011 06:52
Det skræmmende her er:
denne idiot

Reelt betyder det her at en EU-baseret virksomhed ikke bør benytte en amerikansk cloud service (uanset hvor data fysisk er lagret), hvis man opbevarer personhenførbare data (inkl. f.eks. lokation...må håbe Endomondo selv hoster deres system). Grunden til dette er, at du aldrig kan sige du overholder EUs regler for personhenførbare data (og SLET ikke de danske).

Den udtalelse fra Frazer kommer til at koste MS, Amazon etc. rigtig mange penge.
Gravatar #19 - helskov
3. jul. 2011 13:07
Så for de virksomheder der vælger at benytte 365 så er det et rent tag selvbord for den amerikanske regering, som så kan sælge teknologi til egen virksomheder. Mig bekendt er de taget med fingrene i kagedåsen før.
Gravatar #20 - el_barto
4. jul. 2011 08:23
"I USA kan FBI bruge et såkaldt National Security Letter til at udstede en ”gag-order”, som betyder at virksomheden ikke må informere sine kunder om, at deres data er blevet udleveret."

Så mangler vi bare et par korrupte forbundsfolk og en varm gryde, så er der konspirationsteorier til alle :D
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login