mboost-dp1

unknown

Forstå pipelining og superskalaritet

- Via Ars Technica -

Ars Technica har skrevet en artikel, der giver et dybere indblik i pipelining og superscalaritet. Det er ikke så tit, man får defineret hvad pipelining egentlig er, når snakken går på CPU-teknologi, men der er egentligt tale om et temmelig simpelt koncept.





Gå til bund
Gravatar #1 - jaspers_cool
19. dec. 2002 10:00
hmm måske bruger han lidt for lang tid på de der SUV'er
Ellers skrevet utrolig simpelt.
Gravatar #2 - wizax
19. dec. 2002 11:11
Denne artikel viser ganske glimragende hvorfor P4 clockfrekvenser ikke er så "effektive" som AMD's.

Når P4'eren har væsentligt flere steps i deres Pipeline, skal der flere clicks til før den enkelte instruktion kommer gennem pipelinen.

Og når den så, pga forskellige ting og sager skal purge (Udrense) hele pipen, varer det væsentligt længere regnet i Clockcycles, at få gang i outputtet igen.

Hermed ikke sagt, at AMD er bedre eller dårligere end P4, de gør i princippet den samme ting, i ca. samme tempo, dog på forskellige måder, der gør dem velegnede til forskellige ting. AMD'en f.eks. er med sin arkitektur bedre til at udføre afvekslende instruktioner med mange grene (uforudsigelige), hvor P4 helt klart er overlegen når det gælder talknuseri, hvor næste instruktion er forudsigelig, og der sjældent purges.
Gravatar #3 - Peter Perlsø
19. dec. 2002 15:24
Åh gud, arse technica igen... De er gode til at forklare tingene SÅ langsommeligt og over så mange sider, at de tjener masser af klik (bannere = penge!).

Jeg kan forklarer det hele meget hurtigere:

Superskalaritet - at der er flere små enheder i CPU'en, som kan arbejde side om side. (flere enheder = hurtigere CPU)

Pipelining - at hver af disse enheder yderligere er delt op i mindre afsnit (stages), som hele tiden holdes i gang. Jo flere afsnit, des flere ting kan enheden være i gang med på samme tid.

Det var da ikke så svært?
Gravatar #4 - sphinx
19. dec. 2002 17:41
#3

Du burde undervise på DTU.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login