mboost-dp1

unknown

Danmark mangler Genier

-

Danmark lider i øjeblikket under at de højtuddannede flygter til andre lande.

Dansk Arbejdsgiverforening vil have regeringen til at indføre greencard, så højtuddanede fra andre lande får mulighed for at arbejde i Danmark.





Gå til bund
Gravatar #1 - macaw er dum
1. okt. 2001 14:30
fandme nej! så ender det med at vi der er i gang med en længere varende uddannelse til sidst står uden job!
Gravatar #2 - west
1. okt. 2001 14:33
Øhhh, hvis vi danskere ikke engang selv gider at arbejde her....hvem gider så? Så attraktivt er det sq da heller ikke (hvem sagde høje skatter?)
Gravatar #3 - SiGNOUT
1. okt. 2001 14:44
Nu må de idioter til politikere sgu da snart tage sig sammen.
Gravatar #4 - Onde Pik
1. okt. 2001 15:07
Hmm høje skatter? De falder på alle og så længe gennemsnits nønne er høj nok, gør det ikke det store. Nææææ Topskat deriomd, fjern det forbandede lort.
Gravatar #5 - YaiEf
1. okt. 2001 15:56
Enig i at topskatten skal væk - det er en forældet skat der rammer en alt for stor del af befolkningen.

Og i stedet for at indføre greencards (hvorfor man egentligt ikke har haft dem i lang tid er mig en gåde...) - må man jo se på roden af problemet. Hvad er det venstrefløjen ønsker? At vi igennem de næste 50 år uddanner en masse dygtige unge mennesker som straks flygter til udlandet? I stedet importerer vi så en masse erstatninger fra Indien og andre steder - så vi til sidst har opnået en 75% udskiftning af den oprindelige befolkning? Længe leve det uendeligt højt beskattede og multikulturelle samfund ... jæææh.
Gravatar #6 - dex_dexter
1. okt. 2001 16:51
fatter det ikke helt.
de vil "importere folk"
men mig som datafagtekniker kan ikke blive uddannet pga af mangel på virksomheder!

er det kun mig der ikke kan få ligningen til at gå op?

/DeX2K
Gravatar #7 - dex_dexter
1. okt. 2001 16:51
damn!
overstående er s´følig med gratis stavefejl.
Gravatar #8 - doctorm
1. okt. 2001 17:32
til dex: Undskyld men datafagtekniker eller vel næppe hvad man kan kalde en høj uddannelse. Når man normalt taler om høje uddannelser er det vel universitets niveau man taler om.
Gravatar #9 - thefest
1. okt. 2001 17:34
Hvad er det for noget pjat at skrive macow. Hvis du kigger på antallet af forsørgere og antallet af folk der skal forsørges inden for de næste 10 år, så har vi stærkt brug for udenlands arbejdskraft.
Jeg holder på at vi giver alle imigranter fri asyl/arbejdstilladelse i Danmark i x-antal år. Men så fjerner vi også alle de sociale goder, så de ikke bare ender op der hjemme på sofaen med en dansk bistandshjælp. Når de kommer til landet skal de selvfølgelig have lov til at lære dansk og vores samfund bedre at kende på en skole til det. Mens de får en normal SU ligesom alle os andre.
Gravatar #10 - TcaT
1. okt. 2001 17:58
doctorm:

lol
Du skulle vist undersøge din påstand lidt nærmere.

For at blive Cand.IT. et eller andet på kandidat niveau, kræver det en 2-årig uddannelse. Det vil jeg nu ikke kalde en lang uddannelse.

Jeg mener nu også en femårig uddannelse går under 'høj uddannelse'.

Desuden er disse evighedsstuderende folk fra universiteterne nu også mange gange ikke meget bevendt, da de når de engang er færdig ikke har noget erhvervserfaring og hvor meget deres viden er, kan vist også diskuteres.
Gravatar #11 - dex_dexter
1. okt. 2001 18:15
doc>> næ næ, men man skal vel starte et eller andet sted ikke :)
Gravatar #12 - baal
1. okt. 2001 18:22
Nu er det ikke for at vi skal til at pisse territorier af, men selv om der findes en del evighedsstuderende, så vil jeg vove den påstand at eksempelvis mange ingeniører og dataloger når at have en ganske god mængde kontakt med Erhvervslivet inden de er færdige med studiet.

Ofte lidt for god kontakt, der er desværre mange der springer fra midt i studiet til fordel for godt betalte jobs i erhvervslivet.

Ang. pissing territorier, så må en ingeniør da høre under kategorien Højtuddannet?
Gravatar #13 - TcaT
1. okt. 2001 18:47
baal:

Selvfølgelig er en ingeniør eller datalog højtuddannet, min pointe var bare, at fordi det er en universitetsuddannelse er det ikke nødvendigvis 'højt' uddannede personer der kommer ud.
Gravatar #14 - baal
1. okt. 2001 19:00
TcaT: Hehe, det kan du have evigt ret i : ) Men papnakker findes vel indenfor alle fag? Eller har de 'højtuddannede' større tendens til at være teorifanatikere og derved ofte dårligere istand til at løse real-life opgaver?

Jeg er nu selv ingeniør og må erkende at man kan vist kun få for lidt real-life XP, ingen bøger kan desværre forberede en på det...
Gravatar #15 - TcaT
1. okt. 2001 19:35
lol.

Det er nemlig der pointen er: erfaring
Men jer ingeniører kan vel også et triks eller to. :-)
Gravatar #16 - Bish
1. okt. 2001 20:09
Til TCaT: Ideen med cand.it er at dem der tager den allerede er i besiddelse af en bachelor-grad fra et andet universitet. Det betyder at du skal være ualmindeligt dygtig studerende for at stå med en cand.it efter bare 5 år. De fleste bachelor-grader er normeret til 3 år, men få tager dem på normeret tid (tror jeg :).
Gravatar #17 - TcaT
1. okt. 2001 20:59
Bish:

Som du selv skriver tager det tre år at blive bachelor, yderligere tager det to år at blive kandidat (Cand.IT). Dette forudsætter selvfølgelig at man går lige igennem.

Datafagteknikeren tager også 5 år, men forskellen mellem de forskellige uddannelser er at bachelor/kandidat bygger på teori, mens datafagteknikeren bygger på både teori og erhvervspraktik (hovedparten er lagt på praktik).

D.v.s. universitets uddannelsen er ikke længere og jeg vil heller ikke tro den er mere krævende. Ergo kan man ikke kalde en universitetsuddannelse for en 'højere' uddannelse end datafagteknikeren som doctorm skriver.

Jeg vil også mene, at datafagteknikeren har en bedre mulighed for hurtigt at indfinde sig i et job efter endt uddannelse, da man har nogle års mere erhvervserfaring end en bachelor/kandidat.

Ud fra dette synes jeg nu ikke at en universitets uddannelse lyder 'finere' og bedre end en datafagteknikers.
Men det er selvfølgelig kun min mening.
Gravatar #18 - YaiEf
1. okt. 2001 21:45
Antallet af år med teori må vel på en eller anden vis reflektere det niveau man kan nå inden for sit felt. Så datafagteknikeren og den universitetsuddannede har formodentligt lært lige meget på 5 år, men den universitetsuddannede som jo efterfølgende har brug for en masse praktik vil være ende på et "højere" niveau - altså samlet en måske 8 års uddannelse mod de 5 år ... ikke sagt at det er forudsat, men potentialet burde vel være der i højere grad i kraft af den større del teori som vel resulterer i et højere niveau af viden om feltet. Tjaee.
Gravatar #19 - baal
1. okt. 2001 21:48
TcaT o.a.

Jeg tror man skal passe på med at sammenligne teoretiske uddannelsers sværhedsgrad med praktiske uddannelser.

Der har altid og vil altid være mennesker for det ene eller det andet.

Det der kan være svært for en teoretiker kan være nemt for den praktiske og vice versa. Faktum er vel at der er brug for begge, så det er jo fint nok.

Problemet ligger i at der er langt færre antal teoretikere end praktiske. Jeg har hverken tal eller kilder, men mener helt bestem at have læst at manglen idag primært går på Ingeniører og dataloger, mens der ikke er så stor mangel på data-teknikere o. lign.

Det gør hverken ingeniørerne finere eller data-teknikerne ringere, men det giver først nævnte gruppe væsentligt bedre kort på hånden i form af løn og karriere. Det er min erfaring i de 3 år jeg har været erhvervsaktiv.
Gravatar #20 - Disky
1. okt. 2001 22:01
Er det så underligt folk flygter ?

Det synes jeg ikke, med den skat vi betaler er det bestemt forståeligt.

Jeg betaler mere i skat per måned en min egen mor tjener før skat.

Jeg gider ikke engang have flextid udbetalt, for jeg skal aflevere 2/3 af det til skatteministeriet. Det er virkeligt sygt.

Og den latterlige socialistiske ide om at de 'rige' skal bære en extra byrde, er fuldstændig til grin. Jeg er sgu ikke rig, en stor del af Danmarks befolkning er tvunget til at betale top skat, som egentligt var beregnet til de rige. HA HA HA.

Lad alle have et fast fradrag, og derefter skulle man bare betale en fast % sats, ikke noget med fradrag og afgifter for det ene og det andet.
Gravatar #21 - TcaT
1. okt. 2001 22:01
YaiEf:

Lad os sige at efter 5 år, så er datafagteknikeren og den universitetsstuderende på nogenlunde samme plan, men datafagteknikeren vil da også få tre års mere erfaring som Uni.studenten.

Men man kan ikke i en ren teoretisk uddannelse stille de samme senarier, som man vil opleve i erhvervslivet, så jeg vil mene at efter fem år har datafagteknikeren en størrere viden indenfor et bredere område end Uni. studenten. Samt har prøvet en del flere ting som man ikke kan gøre teoretisk.

Højst sandsynligt vil Uni. studenten have en stor viden indenfor få områder, men vil mangle alle disse pudsige ting man kommer ud for på en virksomhed.

Alt hvad man lærer i teori, er jo heller ikke sikkert man kan bruge 100% som det var tiltænkt.

Så jeg vil stadig mene, at datafagteknikeren har en fordel ved sine extra års erhvervserfaring end Uni. studenten, da de højst sandsynligt begge vil ende i erhvervslivet.

baal:

Du har ret i at der er brug for begge typer uddannelse ( gudskelov :-) ), men jeg ved ikke om du har helt ret i om der mangler flere teoretikere end praktiske. Jeg mener at have hørt (er ikke 100% sikker), at der begynder at blive større arbejdsløshed indenfor fx. datamatikeren som jo er en teoretisk uddannelse.

Det jeg mest frygter er, at behovet indenfor IT-kvalificeret folk (teoretikere/praktiske) bliver mindre, da det indenfor de sidste år er blevet meget mere moderne med en teknisk uddannelse, så på et tidspunkt må behovet jo blive mættet.

Desuden undre det mig også, at utrolig mange elever mangler praktikplads, når der åbentbart er behov for flere folk.
Gravatar #22 - Disky
2. okt. 2001 06:58
TcaT:

Selv efter 5 år er der stor forskel på en datafagtekniker og en ingeniør/datalog. fagteknikeren ved hvordan ikke hvorfor, en ingeniør ved hvorfor og hvordan, og en datalog ved hvorfor.

Altså hvordan og hvorfor man laver ting på bestemt måder. Selvfølgelig har en datalog en 'hvorfor' viden på et højere niveau end ingeniøren.

Et eksempel fra min arbejdsplads:

Vi er 3 mand i en lille gruppen, en datamatiker, en ingeniør (mig selv) og en datamatiker der næsten er datalog også.

Datamatikeren er en dygtig programmør, men han ved ikke hvorfor en hashmap er bedre til at søge data i end en linked liste, han ved bare den er hurtigere. Næsten datalogen ved godt hvorfor, men er en nød til at kode. Jeg ligger selv et eller andet sted ind imellem. Og vi har alle x antal års erfaring.

Den store forskel på de små data uddannelser og de store universitets uddannelser er helt klart hvor meget teori man har, men man skal ikke tro at erhverserfaring kan kompensere for dette udelukkende fordi man arbejder, en fagtekniker er tvunget til at bruge en del tid på at studere det teoretiske for at kunne komme op på et niveau der måske minder om det en uni uddannet har.

Men der er helt klart brug for begge typer profiler på arbejdsmarkedet.

Dem med de høje uddannelser analyserer og designer de store systemmer, som datamatikere og lignende så programmerer ud fra sekvensdiagrammer osv.

p.s. gæt hvem der får den højeste løn (og skal betale den højeste skat)
Gravatar #23 - TcaT
2. okt. 2001 08:45
Disky:

Du kan have ret i det du siger, men vi snakker om forskellige ting. I det eksemple du har vist, omhandler det programmørere.

Min pointe i starten var bare, at fordi man har en universitetsuddannelse er man ikke nødvendigvis bedre til sit fag, end en ikke universitetsuddannet.

Men jeg kan da også et eksemple fra mit job. Der render jeg rundt og hjælper ingeniøerne med deres maskiner når de ikke virker, så fordi man er ingeniør er ikke ensbetydende med, at man kan alt med en computer.

Ingeniørerne har en utrolig stor viden, men oftest er det begrænset indenfor få områder, mens teknikerne (bruger supporterne) har en mindre men bredere viden.

Man kan selvfølgelig diskutere dette i evighed, men i bund og grund er den enkelte person der er afgørende. For både en ingeniør eller datafagtekniker kan være bedre end den anden, alt efter hvor meget personen selv holder sig opdateret samt skaber ny viden.
Gravatar #24 - Mort
2. okt. 2001 10:33
Det er da ikke underligt at højt uddannede folk flygter til udlandet, når lønnen (Efter skat) er 2-3 gange højere. Det vil da ikke hjælpe at få fremmedarbejdere til at udfylde tomrummet, det får man ikke mere expert viden af.

Der findes kun <STRONG>en</STRONG> løsning, og den kender vi godt allesammen: Skatten skal ned, LANGT ned ! Sammenligner man vores indkomstskat med for eksempel den i USA, så ligger deres på under 25% mens vores ligger fra 40% og opefter (Kræftigt stigende, ved højere lønninger).

Ud over at vi får en lav løn udbetalt så koster ting som for eksempel bil, lejlighed eller hus også langt mere herhjemme end i udlandet. Bliver man syg herhjemme risikerer man at skulle vente i flere år på at blive behandlet, mens man i USA vil blive behandlet med det samme, forudsat man har købt sig en ordentlig sygeforsikring. Den eneste rigtige fordel ved at bo og arbejde i Danmark må da være den enorme mængde ferie vi har hvert år.
Gravatar #25 - Disky
2. okt. 2001 11:54
TcaT: helt enig, en høj uddannelse garantere ikke man er dygtig, tro mig jeg kender mange der falder i denne gruppe.

Men en høj teoretisk uddannelse, hjælper oftest. Da 'dumme' folk sjældent kan gennemføre sådanne en uddannelse.

Dit eksempel med computer hjælp er lidt søgt synes jeg.

Husk en ingeniør og lignende ikke lærer at installere windows osv, det har vi folk til (jeg kan dog godt selv)

Husk en høj uddannelse er ikke ensbetydende med at man kan alt. Jeg ville f.eks. ikke køre i en bil jeg selv havde skiftet pakning i :)
Gravatar #26 - Onde Pik
2. okt. 2001 14:24
TcaT og Disky:

Jeg er nu selv i den situation at jeg er Datalogi studerende ved Datalogisk Institut under Københavns Universitet. Og jeg bryder mig ikke om at blive sammenlignet med en datafagteknikker. Det er 2 fuldstændig forskellige ting. Selvfølgelig er en Datalog ikke per definition "bedre" end en datafagteknikker. Man kan ikke sammenligne det, ligesom man ikke kan sammenligne en sygeplejeske med en læge, det er præcist det samme. Hvis i ikke selv læser datalogi, har i ingen mulighed for at forestille jer hvad det går ud på. Og hvad er det med at datalogi studerende udelukkende lære teori? Hvor mange datafagteknikkere har efter 1 årsværk selv skrevet en multiprogrameret kerne med indlejrede afbrydelser, en forbindelses orienteret protokol(tcp), en forbindelsesløs protokol(udp), en filtransport protokol(ftp), en netprotokol(ip) et filsystem, en compiler, en strålesporer, et pakkeprogram samt designet en MIPS cpu på 652mhz (dog med en temlig dårlig CPI)?.
Gravatar #27 - Simm
2. okt. 2001 15:45
god damn...at læse til datalog er vist mindre tørt læsemæssigt end jeg troede..too bad jeg ikke har hjerne til den slags :)
Gravatar #28 - TcaT
2. okt. 2001 18:54
Ondepik:

Jeg har ikke sammenlignet datafagteknikeren med datalogen, nærmere datamatikeren.

Jeg ved udemærket godt, at dataloger samt ingeniører har en 'større' uddannelse end datafagteknikeren, men som jeg skrev er det ikke alle universitetsuddannelser, der per definition er mere fyldestgørende.

Men det lyder da til du knokler for sagen :-)


Disky:

Nu mente jeg hjælp til lidt mere end installation af Windows, nærmere betegnet hardware mæssige problemer, fejlfinding samt opgraderinger.
Som du beskrev i dit tidligere indlæg, med eksemplet fra arbejdet, kan man se forskellen på os, da du talte udvikling af software og jeg talte om hardware.

Jeg vil da også håbe de 'dumme' folk bliver sorteret fra! Jeg ville ikke være glad ved, at flyve i et ingeniør designet fly, hvis ingeniøren er en dumpap. :-)
Gravatar #29 - Onde Pik
2. okt. 2001 20:04
Ja det er sgu ikke let at læse Dat, jeg er overbevist om at det er en af de hårdeste uddannelser ved Kbh Uni. Når jeg taler med folk der læser et humaniora bifag(Man SKAL bruge 50% af sin bachelor på et bifag), siger de at arbejds byrden er fordelt 1/10 på Hum, og 9/10 på dat. Og alligevel er får de 10+ på hum og 6-7 på dat.

Vi har prøvet at brokke os, og nu er det blevet sat ned så man kun skal have 20% på et andet studie :)


Men selvom man til tider arbejder 15 timer og dagen 7 dage om ugen(i rapportperioder, ca. 1/2 af semestrene). Så er det stadig fedt, man lærer vildt meget. Har godtnok taget mig et dovnesemester og kun taget 1/3 af hvad jeg burde :) Mangler penge.
Gravatar #30 - oc
3. okt. 2001 00:50
JEG SIGER FUCK UDLANDET jeg siger vær stolt af at være dansker , vi har sq alligevel ikke lyst til at undvære vores sygesikring selvom vejret og skattetrykke er bedre i syden,vi bliver nød til at holde sammen som en stærk IT nation og herved kan vi være en del af noget stort , andre lande kan komme ravende med deres hardware , vi kommer med vores brainware , og det er uden tvivl oxo det vi ska fremhæve os selv på i fremtiden
Gravatar #31 - Disky
3. okt. 2001 12:15
OC

Ja ideen om fritsygehus osv, er fin i teorien, men det virker jo ikke i praksis.

Folk skal vente op til 10 år på et ophold på hospitalet.

Det er ikke så underligt at mange lader sig forsikre så man kan komme på privat hospital.

Problemmet er at offentlige 'firmaer' IKKE skal stå til ansvar overfor aktionærer osv.

Lav sygehus,dsb osv om til private firmaer. Så sker der fornuftige ting og sager.
Gravatar #32 - Skarr
4. okt. 2001 10:46
Sjovt at denne her nyhed stadig er her, efter at det er lykkedes danskere at teleportere atomer.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login