mboost-dp1

SKAT

Arbejdsgivere kan tvinge multimedieskat til medarbejdere

- Via Politiken - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Jonasee

Den stærkt omdiskuterede multimedieskat er blevet et hedt emne mange steder, ikke mindst hos fagforeningen HK, der oplever, at nogle virksomheder tvinger skatten ned over hovedet på deres medarbejdere.

I en konkret sag, hvor medarbejderne har fået en bærbar stillet til rådighed, men som de ikke tager med hjem, for netop at undgå skatten, er de blevet den pålagt alligevel.

Årsagen er, at det er arbejdsgiverens opgave at kontrollere, at SKAT ikke snydes for skatten, og så er det nemmere for virksomheden at indberette medarbejderne og slippe for en masse arbejde.

Hos HK fortæller man til politiken.dk, at de har henvendt sig til Skatterådet for at få foretræde ved rådets næste møde i februar, hvor de vil have, at arbejdsgivere skal foretage kontrollen, og ikke blot indberette alle medarbejdere.





Gå til bund
Gravatar #1 - ghostface
13. jan. 2010 14:54
Det er fanme også nemt af staten bare at skyde sorteper over på arbejdsgiveren.

Et er det fra medarbejdernes side fremstår som om det er virksomheden der beskatter dem, når man fra statens side så også kræver at virksomheden bruger penge på at kontrollere medarbejderne følger skattelovgivningen så er det da helt hul i hovedet.

Det kan da ikke være virksomhedens problem at kontrollere deres ansatte følger gældende skatteregler. Det må være op til folks selvangivelse og evt. ålegilde.

Vi har her i virksomheden fået en klar udmelding fra topledelsen om at alle funktionærer betaler MMskat og at virksomheden ikke vil kompensere for skattestigninger. Hvis man kompenserer for MMskat, hvad så når der kommer en reel stigning?
Gravatar #2 - Magten
13. jan. 2010 15:02
I det hele taget så er MMskatten et stort flop.. Der er intet i den lov der virker som det burde, og det går udover de forkerte..

Men hvad kan man forvente.. Det er jo bare politikere..
Gravatar #3 - mathiass
13. jan. 2010 15:11
#2: Man kan jo spørge hvem de 'rigtige' er at beskatte med sådan en lov? Er det dem tager computeren med hjem og bruger den til at arbejde ekstra en aften?

Jeg ved godt at du ikke taler for den. Jeg mener bare at det er hele idéen med loven der er tåbelig, ikke at den bare rammer de forkerte.
Gravatar #4 - Zombie Steve Jobs
13. jan. 2010 15:14
Idéen er stupid. Ikke mere at sige til det.
Det er sgu da ikke for sjov, at man sidder derhjemme og arbejder efter fyraften.
Hvis alle undlod at gøre det, for at undgå en idiotisk skat, så ville samfundet gå i stå i løbet af tre uger.
Gravatar #5 - qutazs
13. jan. 2010 15:14
#4 har ret!
Gravatar #6 - Magten
13. jan. 2010 15:15
#3
IMO er de 'rigtige' at beskatte, dem som har mobiltelefon/computer/internet stillet til rådighed til privat brug og ikke til arbejdsbrug.
Det kan dog stadig ramme de forkerte, da nogen måske har forhandlet sig til det igennem sin løn, og dermed betalerne prisen for det der..


#5
Nej. Jeg _SKAL_ have min arbejdstelefon og bærbar med mig hjem. Men jeg må ikke bruge det privat.

Sådan gælder det for rigtig mange..
Gravatar #7 - ghostface
13. jan. 2010 15:17
#6 der har vi tilgengæld fået ændret aftalen med virksomheden. Jeg må nu godt bruge min bærbar privat og jeg har fået noget der reelt svarer til fri telefoni.
Gravatar #8 - Dr.Moses
13. jan. 2010 15:23
Man burde beskatte Terracides perfide kommentarer!

Dr.Moses - Go figure...
Gravatar #9 - binderup
13. jan. 2010 15:35
Den dag håndværkere bliver beskattet for at tage arbejdstøj eller værktøj med hjem så kan vi snakke om det er fair. Det her er en hjerneblødning fra en flok virkelighedsfjerne politikere. Men DF var alligevel hurtige til at sørge for at hjemmehjælpere var undtaget - man må så håbe at de supportere der skal supportere deres IT systemer også vil gøre det uden for normal arbejdstid....
Gravatar #10 - kg
13. jan. 2010 15:49
#9 håndværkere beskattes ikke for at tage værktøj med hjem... de smides i fængsel
Gravatar #11 - Athinira
13. jan. 2010 15:54
#1 skrev:
Vi har her i virksomheden fået en klar udmelding fra topledelsen om at alle funktionærer betaler MMskat og at virksomheden ikke vil kompensere for skattestigninger. Hvis man kompenserer for MMskat, hvad så når der kommer en reel stigning?


Jeg tror du overser en del af problemet. Problemet er ikke kun MMskatten i sig selv, men at det kan være svært for medarbejderne af fravælge den.

Læs nyheden en gang til: En medarbejder ønsker ikke en bærbar computer stillet til rådighed hjemme af firmaet fordi at han ikke ønsker at betale MMskat, hvorefter virksomheden tvinger bærbaren (og derved skatten) nedover dennes hovede.


Det burde være en medarbejders ret and kunne fravælge denne service (og derved skatten) for arbejdsgiveren, ligesom det f.eks. er muligt at fravælge Licensbetaling ved at undlade at have computer, internet, TV og radio tilgængelig. Det er fuldstændigt urimeligt at arbejdsgiveren kan tvinge den slags ned over medarbejderen. Jeg har min egen bærbare computer, og medmindre det er 100% strength nødvendigt for ens arbejde at benytte arbejdsgiverens computerudstyr eller telefoner hjemme (hvilket jeg har svært ved at forestille mig de fleste steder), så burde man som medarbejder have ret til at sige fra.


Edit: Når jeg siger "100% strength nødvendigt" mener jeg at det faktisk er et fysisk krav at man bruger arbejdsgiverens udstyr til sit arbejde. Mange arbejdspladser hvor det, som f.eks. i #6's tilfælde, er pålagt medarbejderen at have udstyret hjemme men at man ikke må bruge det privat, er det ikke et fysisk krav, men derimod et personalekrav baseret på arbejdspladsens politik. I så fald vil jeg mene at arbejdspladsens politik bør til genovervejelse. Der er selvfølgelig sikkerhedsovervejelserne omkring virus osv. hvilket oftest er årsagen til at medarbejderne ikke må bruge arbejdscomputere privat, men i det tilfælde bør det være virksomhedens ansvar at udarbejde et system der sikrer data så forsvarligt som muligt.
Gravatar #12 - TheAvatar
13. jan. 2010 15:59
Hvad så hvis man benytter sin egen computer, telefon og internet derhjemme til arbejdet? Bør man så ikke få MMskatten udbetalt? Så er den jo lige vendt om?
Gravatar #13 - fidomuh
13. jan. 2010 16:04
Errr, der er vist nogen der overdriver lidt her.

Indberetter din arbejdsgiver at du har faaet 1000101010101019519193103841038401401284104812kr i loen paa et aar, saa skal det bevises.

Hvis du saa goer indsigelse mod at din arbejdsgiver indberetter din baerbare som underlagt skatten, saa skal arbejdsgiveren altsaa bevise at du tager den med hjem - eller omvendt, du skal blot anvise ( altsaa sige ) at du ikke goer.

Arbejdsgiveren kan IKKE tvinge skatten nedover folk.
PRaecis ligesom at de ikke kan tvinge dig til at betale 0% eller 200000% i skat.

-.-
Gravatar #14 - SR71
13. jan. 2010 16:29
Det der sikkert vil ske nu, er at MMskatten bliver afprøvet i arbejdsretten. Det bliver mere end spændende at se om den holder vand. Jeg tvivler.

Det der næsten er mere interessant end noget andet, er hvordan regeringen forklarer logikken omkring MM-skatten (?)
Det er selvfølgelig et forsøg på at lave en usynlig generel skattestigning for personer i arbejde (da de fleste i dag er udstyret med en form for elektronik), men hvilken ideologi ligger bag? Straf teknologisk fremskidt, eller?

Jeg synes det er en middelalderlig og pinlig måde at føre national politik på. Det er den diamentralt modsatte vej vi skal som nation.
Gravatar #15 - fidomuh
13. jan. 2010 16:33
#11

En medarbejder ønsker ikke en bærbar computer stillet til rådighed hjemme af firmaet fordi at han ikke ønsker at betale MMskat, hvorefter virksomheden tvinger bærbaren (og derved skatten) nedover dennes hovede.


Du skal kun betale MMskat hvis du rent faktisk tager den med hjem.
Det er medarbejderen da heldigvis 100% herre over selv.

Saa rent effektivt kan det ikke paatvinges.

Det burde være en medarbejders ret and kunne fravælge denne service (og derved skatten) for arbejdsgiveren, ligesom det f.eks. er muligt at fravælge Licensbetaling ved at undlade at have computer, internet, TV og radio tilgængelig.


Det er i langt hoejere grad muligt at fravaelge MMskat, end det er at fravaelge licensbetaling.

Jeg har min egen bærbare computer, og medmindre det er 100% strength nødvendigt for ens arbejde at benytte arbejdsgiverens computerudstyr eller telefoner hjemme (hvilket jeg har svært ved at forestille mig de fleste steder), så burde man som medarbejder have ret til at sige fra.


Det er vel 100% noedvendigt hvis du vil ind paa systemer der administreres af en person med bare den mindste sans for sikkerhed?
Dvs. alle systemer herude hvor jeg arbejder, fx. VPN, etc.

Når jeg siger "100% strength nødvendigt" mener jeg at det faktisk er et fysisk krav at man bruger arbejdsgiverens udstyr til sit arbejde.


Det er det i utroligt mange tilfaelde, alt andet er udtryk for en utroligt daarlig sikkerhedsmodel :P

Mange arbejdspladser hvor det, som f.eks. i #6's tilfælde, er pålagt medarbejderen at have udstyret hjemme men at man ikke må bruge det privat, er det ikke et fysisk krav, men derimod et personalekrav baseret på arbejdspladsens politik.


Que?
Arbejdsgiveren kan ikke kraeve at du har noget som helst af deres udstyr hjemme, medmindre det direkte indgaar i din kontrakt som en del af dit arbejde.
I det tilfaelde er du jo selv herre over om du tager jobbet eller ej.

I tilfaelde som dem jeg tror du taenker paa, vil du som medarbejder selv vaere herre over, om du tager maskinen med hjem - kraever arbejdsgiveren at du goer det, skyldes det typisk en helt naturlig del af den kontrakt du har accepteret ved ansaettelse.

I så fald vil jeg mene at arbejdspladsens politik bør til genovervejelse.


I hvilke situationer ville du tillade privat udstyr paa firmaets netvaerk?

Der er selvfølgelig sikkerhedsovervejelserne omkring virus osv. hvilket oftest er årsagen til at medarbejderne ikke må bruge arbejdscomputere privat, men i det tilfælde bør det være virksomhedens ansvar at udarbejde et system der sikrer data så forsvarligt som muligt.


Excuse-the-fuck-out-of-me?
Jeg skal ( jeg er it-chef btw ) soerge for backups, saa jeg kan tillade private maskiner at oedelaegge mit netvaerk?

Det giver *INGEN* mening.
INGEN

Det giver dog rimeligt god mening, at man stiller udstyr til raadighed, som jo ogsaa er kraevet ved lov btw, til folk der forventes at skulle bruge udstyr derhjemme.

Indgaar det i dit arbejde er det, undskyld jeg siger det, tough shit.

Hvis du indgaar i en kontrakt der siger du skal arbejde hjemmefra, saa har du altsaa selv valgt det - udover det saa er det jo 100% valgfrit om du vil arbejde hjemmefra og dermed ogsaa valgfrit om du vil have udstyret med hjem.

Dem der bliver *FUCKED* af det her, er folk der ikke har en kontrakt der siger de skal arbejde hjemme, men bare goer det alligevel.
Det er typisk ogsaa dem der overvejende bruger computeren privat i hjemmet ;)

Magten har, undskyld jeg siger, indgaaet en aftale baseret paa nogle staaende vilkaar, han bliver saa skidt i ansigtet af sin arbejdsgiver, som nu er uvillig til at genforhandle kontrakten.

Det er det stoerste problem i det her cirkus - at arbejdsgiveren bare kan sige "HA-HA" og grine mens du staar og har valget mellem at sige op, eller betale 13-1400 mere i skat om aaret.

#14

Fjerner de MMskat, saa ryger PC-ordningen, det er 100% sikkert.

Men MMskat bruges til at strafskatte folk der bruger firmaet til at koebe alt deres private udstyr. Det er idiotisk at forsoege at bremse saadan her, men det er jo politikere, der er ikke meget at geore godt med ;)
Gravatar #16 - Sikots
13. jan. 2010 16:33
For det første, handler det om en beskatning på 3000kr ÅRLIGT.
Det vil for de flestes vedkommende cirka handle om at de bliver trukket 1300-1400kr i deres udbetalte løn.

Det handler om at man betaler 116,67 kr om måneden ekstra i skat. Men hvis man så til gengæld har betalt mobiltelefon/ADSL eller lignende så er det RET billigt!
Eller at man må have lov til at benytte sin laptop privat også - så får man ny laptop til 15k hvert andet eller tredje år, for 116,67kr.
Derudover kan man jo både have stationær computer derhjemme, laptop, mobil, fastnet og ADSL betalt - for 116,67kr om måneden.

Vil I ikke godt hidse jer en smule ned, over den skat?

Førhen når man har haft fri ADSL/Fastnet/Mobiltelefon har man skulle smide 3000kr om året (samme beløb!) i skat for ydelsen.
Det handler om nærmest nul og nada man skal betale. Lad være med at få hovedpine over det, så stor en økonomisk post er det heller ikke!

Forskellen fra 2009 til 2010 er at jeg ikke ved om man kan trække sine udgifter til lignende regninger fra i skatten. Men førhen har man kunne trække husstandens samlede mobilregninger/ADSL/fastnet fra hvis der eksempelvis er blevet betalt for fri mobiltelefoni. Ergo har prisen så kunne falde hel vanvittigt.

Jeg betaler selv min mobiltelefon i øjeblikket, men jeg har en regning på 200kr om måneden. Hvis chefen vil give mig fri mobil/adsl/fastnet/whatever og jeg så skal bøde 116,67kr for det om måneden, så har han indirekte givet mig en lønstigning på 83,33kr/måneden...

Edit: Regnefejl - et par gange :]
Gravatar #17 - binderup
13. jan. 2010 16:35
Det bliver også spændende om en arbejdsgiver nu kan fyre en medarbejder hvis han/hun bruger en bærbar hjemme privat - for hvis en arbejdsgiver "tvangs" tilmelder en medarbejder, så er det vel med begrundelsen at man forventer at medarbejderen benytter det udleverede IT udstyr til private formål.
Gravatar #18 - drbravo
13. jan. 2010 16:44
Ifølge skat's fortolkning af loven gælder følgende:

Arbejdspladsen politik er for så vidt ligegyldig.

Hvis man aftaler med arbejdspladsen at man *KAN* tage udstyr med hjem, skal man beskattes.

At udstyret ikke må bruges privat er fuldstændig ligegyldigt for skattefar.

Kilde: http://www.skat.dk/getFile.aspx?Id=62011
Har du aftalt med din arbejdsgiver, at et multimedie kan tages med hjem, betyder
rådighedsbegrebet, at du har et multimedie til rådighed for privat brug, uanset om du rent faktisk
tager det med hjem, og du skal da multimediebeskattes
Gravatar #19 - fidomuh
13. jan. 2010 16:47
#18

Det er jo saa bare stik modsat af hvad regeringen har udtalt, samt hvad diverse jurister har udtalt omkring det.
Netop at det foerst er naar du reelt tager den baerbare med over doertaersklen derhjemme, du skal beskattes.

Men hvad, det er Venstre, hvad skulle man forvente -.-
Gravatar #20 - Sikots
13. jan. 2010 16:47
drbravo (18) skrev:
Hvis man aftaler med arbejdspladsen at man *KAN* tage udstyr med hjem, skal man beskattes.

Jura er desværre som oftest insektpenetrering...

En aftale er gensidig og derfor kan man på intet tidspunkt være tvunget til at tage udstyr med hjem.
Gravatar #21 - Wassini
13. jan. 2010 16:59
ghostface (1) skrev:
Det må være op til folks selvangivelse og evt. ålegilde.


Mener du ikke torskegilde? ;-)



fidomuh (19) skrev:
Netop at det foerst er naar du reelt tager den baerbare med over doertaersklen derhjemme, du skal beskattes.


Det er også rigtigt, men HVIS din arbejdsgiver har stillet en bærbar tilrådighed for dig på arbejde, og du IKKE tager den med hjem, SKAL firmaet (hver måned?) indberette at du ikke benytter den hjemme.
Hvis de stiller en mobiltelefon til rådighed, SKAL firmaet gennemgå hvert enkelt opkald, hver måned, for at se om den benyttes privat - og derefter indberette at det gør den ikke.

Ellers vil du blive beskattet! Derfor vælger de fleste firmaer bare at indberette at de har stillet udstyr til rådighed for dig - og bruger ikke ressourcer på at kontrollerer dig. Selv om du underskriver en tro-og-love erklæring er den kun gyldig, hvis firmaet også aktivt kontrollere dig og indberetter dette til told skat.
Gravatar #22 - Sikots
13. jan. 2010 17:02
Wassini (21) skrev:
told.

Mener du ikke skat? ;-)
Gravatar #23 - Kous
13. jan. 2010 17:07
Jeg kan ikke slippe for at betale MMskat med det arbejde jeg har.

Jeg er bredbåndstekniker og kører direkte fra hjemmet. Jeg har en bærbar pc som "værktøj", en mobiltelefon (virker også som vagttelefon), internet hjemme (jeg skal lave online time/ugesedler hjemme).
Hvis jeg vælger jeg at opsige mit internet og betale selv og smider mobiltelefon og pc af i firmaet. Så skal jeg møde hver morgen i firmaet.
Det må jeg ikke fordi jeg har firmabil med hjem. Skats regler omkring at have firmabiler med hjem, siger at man maksimalt må møde 25 gange om året i firmaet. Ellers er firmabilen ikke afgiftsfri for firmaet.

Så hvis jeg skal undgå at betale MMskat. Så er jeg nød til at købe en bil nr. 2 til vores husstand. Så spørgsmålet er:. Kan det betale sig for mig? Nej det tror jeg ikke. Ud over det økonomiske, så er der også alt bøvlet.

Jeg er tvunget til at betale MMskat...
Gravatar #24 - binderup
13. jan. 2010 17:08
Af en regering der priser sig af skattestoppet, så er det påfaldende hvor mange stattestigninger der er kommet forbi vores husstand.

Multimedieskat
Tvungen madpakke ordning
Grundskat (modsat ejendomsskatten som er omfattet af skattestoppet)

Skattestop min bare R**

#16 jeg tror at mange IT nørder ikke er dem der bliver hårdest ramt af multimedieskatten - jeg har selv betalt fiberforbindelse, to bærbare og mobil så jeg overlever nok at mit fryns er ca 150,- mindre værd. Problemet ligger i at vi sætter den digitale modenhed i Danmark nogle år tilbage, for der er en rigtig stor del af befolkningen som ikke har lyst til at blive beskattet for at have en bærbar i hjemmet, som de måske ikke anvender - har de muligheden for at slippe for skatten så er der stor risiko for at de gør det.

Og går vi et skridt videre - det offentlige i Danmark kan spare rigtig mange penge hvis danskerne i stigende grad er bedre rustet digitalt, for jeg tror at det vil overraske de fleste hvad det koster hver gang en borger henvender sig personligt i en borgerservice frem for at de ordner det via en computer. Typisk koster hver fremmødt borger et sted mellem 150-500,- pr besøg ved en borgerservice (løn til den ansatte plus diverse omkostninger til licenser, lokale osv.) - hvor det er måske 10-20 kr hvis personen sidder hjemme foran computeren, og i de større kommuner er det en pæn slat penge man kan spare.

Ting som multimedieskatten er med til at få den gruppe, der står på vippen af at være klar til digitalisering, til at måske holde sig tilbage, og dermed være med til at påføre kommunerne flere udgifter. Så de 150 kr i skat kan på sigt være en dyr skat for staten.
Gravatar #25 - 1000tusind
13. jan. 2010 17:27
Hvad sker der hvis man selv sletter lortet fra sin selvangivelse??
Gravatar #26 - Niversen
13. jan. 2010 17:38
#25 hvis du ikke frivilligt betaler på forhånd, skal du betale bagefter når der gøres op.
Gravatar #27 - briped
13. jan. 2010 18:17
#16
Det handler ikke om at man "bare betaler 116,67 DKK" om måneden i skat. Det handler om princippet i af jeg fandme da ikke gider at betale for at være fleksibel og arbejde i min fritid.

Noget helt andet er, en bærbar udleveret af virksomheden kan altså ikke nødvendigvis "bruges" privat. Eks. kan vi på vores løsning ikke installere egen programmel uden administrator-konto. Eneste private der kan bruges på den er at man kan surfe på internettet fra den og åbne Office dokumenter.

Men den skal man jo selvfølgelig også beskattes af, hvis man vælger at få en bærbar til at kunne blive fleksibel.

#21
De skal ikke kontrollere hver eneste regning og hvert eneste opkald. De skal foretage stikprøver noget i stil med 2 gange om året på en eller anden procentdel af deres abonnementer.
Gravatar #28 - jwl
13. jan. 2010 18:19
Jeg er også mere eller mindre blevet tvunget ind i det. Og jeg mener ikke min arbejdsgiver har skylden, men derimod regeringen som kræver meget omfattende og latterlige kontrolprocedurer hvis der er medarbejdere der ikke betaler multimedieskat. De skulle mindst ansætte en person på deltid til bare at holde styr på det, med daglig logbog over hvem der gør hvad med deres computer osv. Klart de ikke vil pålægges sådan en ekstra omkostning.

Men regeringen har jo regnet det smart ud. Kan godt være der er modstand til multimedieskatten, men når man reglerne sådan at folk i praksis kommer til at betale den uanset hvad, er indtægten til staten jo sikret, og man kan på papiret kalde den for "frivillig", selvom den ikke er det. Og det er jo også sket for dele af det offentlige, hvor alle bare tvinges til skatten, uanset hvad de gør med deres mobiltelefoner eller bærbare efter arbejde.
Gravatar #29 - aben
13. jan. 2010 19:20
det mest latterlige er det kontrolbureaukrati der kræves for at overvåge det her pis - en undersøgelse på Københavns Universitet viste at omkostningerne i mandetimer ved at tjekke op på det var = 6.5mio mod indtægter på 1.5mio.

FLOT NOK regering.

jeg ved simpelthen ikke hvad formålet var med det her .. men sådan er det jo med den nuværende regering. De skulle forestille at være "dem der har økonomisk" sans, men det har de ikke ligefrem vist.
Gravatar #30 - knobtremor
13. jan. 2010 19:32
Hej Brugere.

Min virksomhed har også taget denne beslutning.
Som min kollega gjorde opmærksom på:

virksomheden har nemt bekendtgjort til staten, at den ikke kan føre kontrol med hvad de ansat bruger udstyret til, så du kan bare bruge det som du vil, de har jo netop sagt de ikke kan kontrollere dig... så hvad stopper dig? ring til afganistan til fætter i krig på firmaet regning, bonger de dig, kan du jo påstå du er under kontrol, og behøver ikke at betale skatten.

færdig.
Gravatar #31 - XorpiZ
13. jan. 2010 19:35
#30

Jeg ved ikke med dig, men jeg synes ikke skattesnyd er fedt.
Gravatar #32 - PinHigh
13. jan. 2010 20:07
Kous (23) skrev:

.....
Hvis jeg vælger jeg at opsige mit internet og betale selv og smider mobiltelefon og pc af i firmaet. Så skal jeg møde hver morgen i firmaet.
.....


Du kan jo starte med at overveje hvor du kan få en tilsvarende Internet forbindelse til 116,67 kr om måneden.
Når du så har fundet ud af at det ikke kan lade sig gøre, kan du sætte dig til at være OK tilfreds med multimedie skatten alligevel.

(og ja, jeg bliver selv ramt som du)
Gravatar #33 - fidel
13. jan. 2010 20:33
Firmaet skal kontrollere medarbejderne, men hvem kontrollerer firmaerne? Hvis der ingen kontrol er den vej, så tror jeg mange vil snyde.
Gravatar #34 - XorpiZ
13. jan. 2010 20:50
#33

Det bliver vel bare en del af de normale kontroller, Skat allerede foretager.
Gravatar #35 - Slettet Bruger [21176275]
13. jan. 2010 21:10
Nå for den, troede det var alment kendt at de kan de.
Har flere kolleger der nævner at deres kone/mand whatever's arbejdsplads har valgt at skrive samtlige medarbejdere op til den her skat, for at slippe for den arbejde der er i at skulle tjekke deres regninger osv. hvis de underskriver en tro og love erklæring.

Nogensteder hører jeg så også at arbejdsgiveren har valgt at sætte lønnen op sådan så det ikke går ud over medarbejderen.. det er fanme go stil.
Gravatar #36 - Naed
13. jan. 2010 22:59
PinHigh (32) skrev:
Kous (23) skrev:

.....
Hvis jeg vælger jeg at opsige mit internet og betale selv og smider mobiltelefon og pc af i firmaet. Så skal jeg møde hver morgen i firmaet.
.....


Du kan jo starte med at overveje hvor du kan få en tilsvarende Internet forbindelse til 116,67 kr om måneden.
Når du så har fundet ud af at det ikke kan lade sig gøre, kan du sætte dig til at være OK tilfreds med multimedie skatten alligevel.

(og ja, jeg bliver selv ramt som du)


Igen, som før nævnt, det er princippet i det, om det er 5 kroner i skat eller 5000 kroner, det kan koges ned til at dette:

Hvorfor skal det, at jeg som person gerne vil hjælpe den virksomhed jeg arbejder for, beskattes?
Gravatar #37 - fidomuh
13. jan. 2010 23:02
#21

Det er også rigtigt, men HVIS din arbejdsgiver har stillet en bærbar tilrådighed for dig på arbejde, og du IKKE tager den med hjem, SKAL firmaet (hver måned?) indberette at du ikke benytter den hjemme.


Hvis de ikke goer dette, saa bliver du opkraevet af SKAT, hvor du goer indsigelse.
Det bliver nok til en stoerre disput med din arbejdsplads, men hvorom alting er, saa kan din arbejdsgiver *ALDRIG* bestemme hvad du skal betale i skat.

Hvis de stiller en mobiltelefon til rådighed, SKAL firmaet gennemgå hvert enkelt opkald, hver måned, for at se om den benyttes privat - og derefter indberette at det gør den ikke.


Som jeg forstod det, kunne jeg selv vaelge om jeg ville goere det hver 3. maaned eller paa aarsbasis.
Maanedsbasis er ikke muligt bare saadan lige.

Ellers vil du blive beskattet!


Det er helt og holdent mig selv der bestemmer hvad der skal staa paa selvangivelsen.

Derfor vælger de fleste firmaer bare at indberette at de har stillet udstyr til rådighed for dig - og bruger ikke ressourcer på at kontrollerer dig.


Korrekt, forskellen er vel, at du skal betale dette privat, og firmaet derfor ikke kan bestemme at du skal betale det.
Kan firmaet det, er det en vaesentlig aendring i de forhold du er ansat under, hvilket goer en kontrakt opsigelig med 0 sekunders varsel - og det oensker firmaet naeppe.

Selv om du underskriver en tro-og-love erklæring er den kun gyldig, hvis firmaet også aktivt kontrollere dig og indberetter dette til told skat.


I sidste ende, er det dit eget valg.
Vaelger du at indberette til SKAT at du ikke benytter maskinen privat, saa skal der altsaa en retsindkaldelse til fra SKAT, for at modbevise det.

Du skal blot sige at du ikke har haft maskinen med hjem eller brugt den i privat oejemed.

Da det er staten der laegger sag an, vil det ikke andrage sig art af civilretsligtsagsanlaeg, hvorfor det er strafferetten der gaelder - og her skal der foreligge beviser. :)

#32

Du kan jo starte med at overveje hvor du kan få en tilsvarende Internet forbindelse til 116,67 kr om måneden.


Hej. Hvor faar man gratis internet?

Når du så har fundet ud af at det ikke kan lade sig gøre, kan du sætte dig til at være OK tilfreds med multimedie skatten alligevel.


Du mener vel internet til normalpris + 116,67kr om maaneden?

Eller tror du det er magisk gratis for firmaet? :)

#35

Nå for den, troede det var alment kendt at de kan de.
Har flere kolleger der nævner at deres kone/mand whatever's arbejdsplads har valgt at skrive samtlige medarbejdere op til den her skat, for at slippe for den arbejde der er i at skulle tjekke deres regninger osv. hvis de underskriver en tro og love erklæring.


Jeg synes helt reelt at du skal opfordre disse personer til at tage sagen op med arbejdsgiveren.
Helt reelt, saa har arbejdsgiveren besluttet at du som privat person skal betale penge.

Det er ikke muligt - det er ALTID dig der bestemmer hvad du skal betale for.
I dette tilfaelde kan du faktisk benytte multimedieskatten som et paaskud til at forlade denne del af dit arbejde, hvis du oensker det. Det betyder saa, selvfoelgelig, at dit arbejde kan opsiges af virksomheden, med de normale gaeldende regler for opsigelse.

Alt hvad du siger her, er at virksomheden har skrevet dine "bekendte" op til at betale 100% i skat, og man kan ikke goere noget ... ;)
Gravatar #38 - Kous
14. jan. 2010 06:21
PinHigh (32) skrev:
Kous (23) skrev:

.....
Hvis jeg vælger jeg at opsige mit internet og betale selv og smider mobiltelefon og pc af i firmaet. Så skal jeg møde hver morgen i firmaet.
.....


Du kan jo starte med at overveje hvor du kan få en tilsvarende Internet forbindelse til 116,67 kr om måneden.
Når du så har fundet ud af at det ikke kan lade sig gøre, kan du sætte dig til at være OK tilfreds med multimedie skatten alligevel.

(og ja, jeg bliver selv ramt som du)

Det er helt rigtigt. Men i bund og grund så mister jeg netop dette beløb om måneden, da der står i min ansættelseskontrakt at jeg får betalt internet på min egen adresse.
Gider ikke at sidde og tude over beløbet. Det er mere princippet i det. Det er jo kun et fåtal der slipper for det.
Gravatar #39 - Magten
14. jan. 2010 06:41
fidomuh (15) skrev:
Du skal kun betale MMskat hvis du rent faktisk tager den med hjem.
Det er medarbejderen da heldigvis 100% herre over selv.
Jada.. Ellers kan man jo bare finde et nyt arbejde..

Hurra for politikere :)

Sikots (16) skrev:
For det første, handler det om en beskatning på 3000kr ÅRLIGT.
Det vil for de flestes vedkommende cirka handle om at de bliver trukket 1300-1400kr i deres udbetalte løn.
...................
Det er princippet i det. Jeg er ligeglad om det så var 1 kr om måneden. Jeg betaler for at have værktøj til at udføre mit arbejde. Det bliver ikke mere latterligt end det.
Gravatar #40 - Harries
14. jan. 2010 07:58
Det er utroligt at vores regering kan finde på sådan noget.
Man lægger altså skat på et stykke værktøj ?
Hvad bliver det næste ?

Utroligt meget lovsjusk de sidste 5 år, og regel og cirkulæretyranni der bare breder sig, og HVAD lovede Fogh ? hvor er alt det der blev lovet ? pist væk i idioti!

OG tro nu ikke at jeg hellere vil have Thorning, det bliver det sku ikke meget bedre af :D
Gravatar #41 - Harries
14. jan. 2010 08:02
Mere af samme skuffe...

*1 Hvad blev der af, "Danmark skal være førende IT nation" ?

Hvad nu med den lægestuderende som hospitalet hvor han arbejder sin turnus (de er ÆGTE ansatta), giver ham en laptop, så skal ha betale skat for at tage sin uddannelse ?

Og så læs *1 igen og igen og igen...

AARRRRGGHHHH!!!
Gravatar #42 - Eniac
14. jan. 2010 08:42
Jeg betaler gerne. Jeg er så heldig at det er en overskudsforretning for mig :-)

Men derfor synes jeg stadig skatten er hul i hovedet.
Gravatar #43 - PinHigh
14. jan. 2010 13:06
fidomuh (37) skrev:
Hej. Hvor faar man gratis internet?


Pssst..... Hos naboens ubeskyttede trådløse netværk. ;-)

fidomuh (37) skrev:
Du mener vel internet til normalpris + 116,67kr om maaneden?

Eller tror du det er magisk gratis for firmaet? :)


Hvad det koster firmaet har jo ingen indflydelse for den ansattes økonomi.
De 116,67kr er tilnærmelsesvist det mutimedieskatten koster den ansatte, når han har en Internet forbindelse stillet til rådighed.
Derfor må han skulle finde en privat forbindelse, der er billigere end 116,67 før det kan svare sig at skippe den firmatildelte forbindelse.
Gravatar #44 - PinHigh
14. jan. 2010 13:08
Naed (36) skrev:
Igen, som før nævnt, det er princippet i det, om det er 5 kroner i skat eller 5000 kroner, det kan koges ned til at dette:

Hvorfor skal det, at jeg som person gerne vil hjælpe den virksomhed jeg arbejder for, beskattes?


Øhhh, af samme årsag til at du betaler skat af din løn????
Gravatar #45 - fidomuh
14. jan. 2010 13:26
#43

Pssst..... Hos naboens ubeskyttede trådløse netværk. ;-)


That's what i thought ;)

Hvad det koster firmaet har jo ingen indflydelse for den ansattes økonomi.


Naeh, men du betaler altsaa skat for noget der allerede er beskattet.

De 116,67kr er tilnærmelsesvist det mutimedieskatten koster den ansatte, når han har en Internet forbindelse stillet til rådighed.


- som kun maa bruges til virksomhedsbrug, ja ;)

Derfor må han skulle finde en privat forbindelse, der er billigere end 116,67 før det kan svare sig at skippe den firmatildelte forbindelse.


Og det er der faktisk flere der har, her i firmaet.
( Bare lige til info )

Da jeg boede i morbaerhaven betalte jeg 50kr om maaneden for telefoni og internet.

Og det er, ioevrigt, ikke for internetlinien alene, men for at tage en laast baerbar med hjem, fx. Eller en telefon. Eller stort set alt andet elektronisk udstyr fra virksomheden ;)
Gravatar #46 - The Professionel
14. jan. 2010 14:14
TILLID TILLID TILLID

Hvor er det her land på vej hen, når vores (folkevalgte) politikkere ikke stoler på befolkningen???

At pålægge private virksomheder (som driver vores samfund), at de skal bruge ressourcer på at administrer noget der på ingen måde er besluttet af dem, er der allerede alt for meget af.

Det interessante ved det er jo, at det ikke er nødvendigt med kontrol på noget der har befolkningens opbakning..! I et ægte demokrati (ja jeg ved godt det ikke er det vi har) er der jo mindst 51% opbakning fra befolkningen til enhver beslutning. Det efterlader altså kun 49% potentielle snydere. Af de 49% kan man forvente en hvis del der følger loven af rene moralske årsager, så vi ender måske med noget lignende 30% snydere.

Lidt math:
DK's arbejdsstyrke er ca. 2,8mil personer.

Vi antager 15% arbejdsløshed = 420.000
Altså 2,4mil der potentielt skal betale multimedieskat.

Så antager vi 50% ansat i stillinger hvor udlevering af IT udstyr ikke forekommer = 1,2mil (dette tal er nok lidt lavt sat)

Altså 1,2mil der potentielt skal betale multimedieskat.

Baseret på tallene fra min indledning får vi altså:
840.000 mennesker der uden kontrol indbetaler.
Antal snydere = 360.000

Gns. indtjening for state pr. person der indbetaler sætter vi til 1400kr (trækprocent = 46,5%)

360.000 snydere * 1400kr årligt = 504mil.

Spørgsmålet er så, om det er forsvarligt for en folkevalgt regering, at pålægge virksomheder byrden at de skal kontrollerer 1,2mil menneskers brug af deres bærbar for, at staten kan tjene 500mil mere???

Det skinner nok lidt igennem, at jeg absolut IKKE mener det er forsvarligt!


Et lille opråb --- Jeres politikkere stoler ikke på jer..!!! Eller også tager de dårlige beslutninger og bliver derfor nød til at bruge magt for at gennemføre dem...! Underordnet hvilket udsagn der er sandt, så er det noget vi som befolkning bør være meget opmærksomme på..!
Gravatar #47 - Slettet Bruger [21176275]
14. jan. 2010 14:20
Det er irellevant om det er billigt for en medarbejder at få internet til 116kr eller hvad det nu var... Forbindelsen må kun bruges i arbejdsøjemed
Gravatar #48 - The Professionel
14. jan. 2010 14:24
Et lille tillæg.

Multimedieskat lovgivningen er fejlformuleret og har derfor ingen egentlig effekt.

Loven siger, at en ansat har lov til, at tage sin firmabetalte bærbar med hjem i ny og næ, uden der skal betales multimedieskat.

Definitionen på perioden der betegnes som "Ny" er når månen er tiltagende.
Definitionen på perioden der betegnes som "Næ" er når månen er aftagende.

"I ny og næ" er altså så godt som ALTID :-)
Gravatar #49 - PinHigh
14. jan. 2010 14:34
fidomuh (45) skrev:
Naeh, men du betaler altsaa skat for noget der allerede er beskattet.


Jeg ville formode at udgiften til forbindelsen indgår som andre udgifter i virksomhedes regnskab. Og derfor blev fradraget før skat. I may be wring though.

fidomuh (45) skrev:
- som kun maa bruges til virksomhedsbrug, ja ;)


Det fremgår ingensteds af #23, så lidt grebet ud af fri fantasi ja. :-p
Men for dem hvar det forholder sig sådan, er det selvfølgelig en anden sag.

fidomuh (45) skrev:
Og det er der faktisk flere der har, her i firmaet.
( Bare lige til info )

Da jeg boede i morbaerhaven betalte jeg 50kr om maaneden for telefoni og internet.


Har da også selv haft en billig forbindelse, men bor man ikke et sted hvor det kan lade sig gøre, så er det jo forsvindende ligegyldig at andre kan.

fidomuh (45) skrev:
Og det er, ioevrigt, ikke for internetlinien alene, men for at tage en laast baerbar med hjem, fx. Eller en telefon. Eller stort set alt andet elektronisk udstyr fra virksomheden ;)


I know..... Men man bør stadig skele til om man bliver bon'et for mere end man får, før man stiller sig op i hylekoret.....

Har endda hørt folk der har haft fri telefon derhjemme og derfor allerede blev beskattet, klynke hvor urimelig multimedie skatten var for dem. :-)
Gravatar #50 - PinHigh
14. jan. 2010 14:37
SlettetBruger (47) skrev:
Det er irellevant om det er billigt for en medarbejder at få internet til 116kr eller hvad det nu var... Forbindelsen må kun bruges i arbejdsøjemed


Hvor står det skrevet?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login