mboost-dp1

unknown

Windows hypervisor interoperabilitet med Xen

- Via XenSource - , redigeret af Net_Srak

Microsoft og XenSources har annonceret interoperabilitet mellem Xen Linux og Microsoft Windows hypervisor, hvilket betyder at Xen-enabled Linux, vil kunne afvikles på Windows Server virtualisering.

Aftalen bygger på et allerede eksisterende samarbejdet mellem XenSources og Microsoft. Samarbejdet har tidligere resulteret i en licencering af Microsoft Virtual Hard Disk format. For kunder med Premier-level support, vil Microsoft hjælpe med at løse potentielle problemer for Microsofts software på XenEnterprise.

OBS: Kilden linker til en pdf-fil.





Gå til bund
Gravatar #1 - temba
19. jul. 2006 09:36
Det kan være at M$ skulle starte med at løse deres nuværende Vista problemer inden de tilbyder Premier-level kunder såkaldt support.
Gravatar #2 - wetfox
19. jul. 2006 09:55
Hah, jeg ka' sgu ik' engang forstå overskriften...
Gravatar #3 - Hack4Crack
19. jul. 2006 10:18
inhabilitet, eller hvad står der?

Var der ikke også noget fra Xen i den nye Suse linux 10?
Gravatar #4 - walling
19. jul. 2006 11:26
Hypervisor betyder at man kører flere operativsystemer simultant på den samme maskine. Det kan godt være billigere, hvis man skal have mange hosts, at købe en stor kraftig maskine og køre alle hosts på denne.

At de to konkurrenter laver et samarbejde kan jeg godt se som en fordel. Der er jo også WMWare, som de sikkert begge gerne vil have markedsandele fra.

Jeg tror ikke der ligger så meget i den her nyhed ud over at du fra nu af vil kunne virtualisere Windows Server i Linux med Xen og omvendt uden større problemer.
Gravatar #5 - kasperd
19. jul. 2006 11:57
Idéen med Xen er så vidt jeg har forstået at lave en virtualisering, som er simplere end et VMware system. For at gøre det simplere har man for det første skåret ned på antallet af lag i systemet og for det andet emulerer man ikke den komplette Intel arkitektur, men har skåret detaljer væk, som ikke umiddelbart kan virtualiseres.

Intel arkitekturen har aldrig nogensinde været designet til at kunne foretage virtualisering. I begrænset omfang har det været muligt for nyere CPUer at virtualisere ældre CPUer, men de har aldrig kunnet virtualisere sig selv uden urimeligt meget ekstraarbejde med at slippe omkring problemer i arkitekturen. På det seneste har der været løfter om, at nu er rigtig virtualisering lige på trapperne. De løfter vil jeg vente med at tage stilling til, indtil vi har set om det også kommer til at virke i praksis.

Tilbage til forskellen mellem VMware og Xen. Når man bruger VMware kører VMware ovenpå et OS, desuden laver VMware alle mulige tricks med dynamisk omskrivning af kode for at fjerne de instruktioner, som ville give problemer for virtualiseringen. Xen derimod kører direkte på den rå hardware, og i stedet for at emulere en komplet CPU emuleres kun et subset af instruktionssættet. Det betyder, at den OS kerne, man agter at køre ovenpå Xen skal omskrives lidt for at komme til at virke på Xen.

Fordelen ved at lave en simplere virtualisering er åbenlyst, at der ligger et mindre stykke arbejde i at implementere det. Men samtidigit betyder det også, at der er mindre risiko for sikkerhedshuller, og performance kan blive bedre.

Det er dog kun kernen, der skal omskrives. Man kan altså køre en modificeret Linux på Xen, men alle Linux programmer kan køre herpå uden at se forskel på det virtualiserede miljø og Linux kørende direkte på den rå hardware.

På den måde kan man altså køre et antal Linux systemer ovenpå Xen. Den første Linux man starter op er lidt special, den har rettigheder til at gå ned og konfigurere Xen, herunder starte og stoppe de andre virtuelle maskiner.

Af grunde jeg ikke helt har forstået skal der bruges forskellige kerner til den første Linux man starter op og de resterende. Man kunne i stedet have lavet det sådan, at samme kerne kunne bruges til alle de virtuelle maskiner, og den blot ved opstart undersøger om Xen stiller et konfigurerensinterface til rådighed på samme måde som den undersøger hvilke hardware komponenter, der er til rådighed.

Man kan også køre andre OS på Xen. Jeg har dog ikke overblik over hvilke. Der er så vidt jeg har forstået nogen, som har fået Windows til at køre på Xen. Men da det kræver en modificeret Windows kerne, kan man ikke umiddelbart stille dem til rådighed på legal vis.

Det som nyheden drejer sig om er (udfra hvad jeg har kunnet læse på MS egen hjemmeside) at en Linux, der er modificeret til at køre på Xen nu også vil kunne bruges på MS virtualiserings software.

Jeg ville bare umiddelbart tro, at der var flere, som var interesseret i det modsatte, nemlig at køre Windows på Xen.
Gravatar #6 - shadowsurfer
19. jul. 2006 13:05
#2
Wikipedia er din ven:

hypervisor
interoperability
xen
MS Windows

Kortfortalt er en hypervisor en et lag mellem "det bare metal" og de(t) operativsystem(er) som køre der på. Laget giver mulighed for at køre flere operativsystemer på samme maskine. Men modsat den model som VMWare benytter, virtualisere man ikke alle enheder i en computer, så lidt som muligt bliver virtualiseret og hypervisoren styre så adgangen til resuerserne på computeren.

Interoperabilitet betyder at forskellige systemer kan "snakke" sammen.
Gravatar #7 - sKIDROw
19. jul. 2006 15:28
Microsoft og XenSources har annonceret interoperabilitet mellem Xen Linux og Microsoft Windows hypervisor, hvilket betyder at Xen-enabled Linux, vil kunne afvikles på Windows Server virtualisering.


Lyder nu godtnok for mig, som en envejs interoperabilitet?.. ;)
Gravatar #8 - shadowsurfer
19. jul. 2006 16:31
#7 Windows kan allerede køre på Xen hvis hardwaren undersøtter virtualusering (Intels Vanderpool og AMDs Pacifica)
Gravatar #9 - sKIDROw
19. jul. 2006 18:34
#8

Ja hvis man har denne feature, virker begge vel. Det var ikke min pointe... ;)
Gravatar #10 - Fafler
19. jul. 2006 18:38
Er jeg den eneste der bliver fuldstændig paranoid, hver gang jeg hører ord som xen og hypervisor? Helt seriøst, de er onde og de vil bestemme hvad jeg må bruge min computer til.
Gravatar #11 - kasperd
19. jul. 2006 20:19
[url=#10]#10[/url] Fafler
Er jeg den eneste der bliver fuldstændig paranoid, hver gang jeg hører ord som xen og hypervisor?
Xen er din ven.

Helt seriøst, de er onde og de vil bestemme hvad jeg må bruge min computer til.
De? Xen er en hypervisor, og den kan hjælpe dig med at bestemme hvad et OS må bruge din computer til.
Gravatar #12 - Redeeman
20. jul. 2006 11:22
#5:
"De løfter vil jeg vente med at tage stilling til, indtil vi har set om det også kommer til at virke i praksis."
XEN virker, det er ikke noget med løfter.

"Af grunde jeg ikke helt har forstået skal der bruges forskellige kerner til den første Linux man starter op og de resterende. ... ... ..."
det er fordi XEN er bygget op så du har dom0, som er den VM der styrer xen, som har elevated privileges, og så har du domU, som er hvor dine normale VMs kører. dom0 gør så en masse ting.

"Man kan også køre andre OS på Xen. Jeg har dog ikke overblik over hvilke. Der er så vidt jeg har forstået nogen, som har fået Windows til at køre på Xen. Men da det kræver en modificeret Windows kerne, kan man ikke umiddelbart stille dem til rådighed på legal vis."
free/netbsd og linux er modificeret til at virke 100% i koroporation med XEN hypervisor, og uden det, kan du ikke køre et OS i XEN.. DOG, hvis du har intel vt-e eller amd pacifica kan du køre umodificeret operativsystemer, som blandt andet m$ winblows.
Gravatar #13 - kasperd
20. jul. 2006 20:00
[url=#12]#12[/url] Redeeman
XEN virker, det er ikke noget med løfter.
Min kommentar gik ikke på Xen men på virtualiseringen. Hvis det vitterligt er lykkedes at lave en 100% virtualisering burde det snart kunne lade sig gøre at køre en håndfuld forskellige virtuelle maskiner under hinanden og de vil i princippet kunne stakkes i så mange lag som der er RAM til. Kan man køre Windows Vista på Xen på VMWare på Linux på Xen på MVPC på Windows XP på Xen?

det er fordi XEN er bygget op så du har dom0, som er den VM der styrer xen, som har elevated privileges, og så har du domU, som er hvor dine normale VMs kører.
Det er jeg ganske udmærket klar over. Jeg kan bare ikke se hvorfor kernerne skulle være forskellige. Man burde kunne tage dom0 kernen og bruge alle steder. Hvis Xen ikke giver den adgang til at styre Xen, ja så booter den bare alligevel uden den lille del af funktionaliteten. Jeg kan ikke se hvorfor det skulle være forskelligt fra at compilere en kerne med en lydkortsdriver og så bruge den på en computer uden lydkort; Den vil virke alligevel, men man får naturligvis ingen lyd. Egentlig ville jeg gå så vidt som til at sige, at dom0 funktionaliteten for den sags skyld kunne være et kernemodul man indlæste på runtime.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login