mboost-dp1

unknown

Virksomheder ikke klar til unge ansattes it-krav

- Via Version2 - , redigeret af ZOPTIKEREN

Ifølge en europæisk undersøgelse udført af Forrester Consulting for Xerox er kun 61 procent af de danske virksomheder forberedt på de krav og behov for adgang til f.eks. messenger-programmer og privat e-mail, som unge født efter 1980 har.

Ifølge undersøgelsen har den ældre generation ikke forståelse for de unges behov for ikke at adskille arbejde og fritid.





Gå til bund
Gravatar #1 - MarkZor
24. jan. 2007 12:38
Hørt!
Kan de så komme igang!
Gravatar #2 - Thorun
24. jan. 2007 12:46
Wtf? Betyder det, at "unge efter 1980" skal have fri adgang til at sidde og chatte på msn i arbejdstiden?

Når man arbejder vil jeg som direktør kræve, at mine ansatte arbejder 100% når de er på arbejde. Så må de benytte sms, msn og alt hvad de nu ellers har lyst til i pauserne. That's it - ellers må de gå ned i løn for tabt arbejdsfortjeneste.

Edit:

I mange virksomheder er det således ikke tilladt at bruge messenger-programmer eller at maile privat i arbejdstiden, men ifølge adm. direktør for Xerox i Danmark, Morten Felding, er det ikke noget, den kommende generation vil acceptere.

»Deres fritid og arbejde hænger sammen på en måde, så de ikke kan arbejde, hvis ikke de har lov til det,«


Sikke dog en gang bræk at skrive. Jeg er selv fra 1978 og jeg har ikke noget behov der er så livsnødvendigt, at det ikke kan vente til pausen eller til når jeg får fri.

Og at de unge ikke vil acceptere det? Hvad er nu det for noget? Hvem er det, der stiller kravene for en ansættelse af folk? Er det ansætteren, eller den ny-ansatte?
Selvfølgelig hvis den ny-ansatte er headhuntet og før har bevist, at han er alle sine penge værd, vil det nok i stor grad være vedkommende der kan stille nogle krav til virksomheden.
Ellers mener jeg sku, at børnene skal vågne op og finde ud af, at erhvervslivet ikke indretter sig efter dem, fordi de er blevet opdraget som enebørn og derfor ikke altid får deres vilje bare fordi de skaber sig og vræler.
Gravatar #3 - maxt.dk
24. jan. 2007 12:49
Nu er det sådan, at flere og flere mennesker arbejder hjemme i deres fritid... Fritid og arbejdstid er blevet mikset så meget at der er svært at sætte graænsen... Derfor accepter de fleste virksomheder, at folk bruger MSN, tjekker deres privat mails mm imens de er på arbejdet...

Det er sku fair!
Gravatar #4 - lerbech
24. jan. 2007 12:51
#2 skal de så også lade være med at arbejde efter 16:00, selvom der er en deadline, eller skal de lade være med at skive en god ide ned hvis den kommer til dem kl 22 om aftnen, vi vil hellere ha glade medarbejdere der arbejder når de har lyst, bare de får lavet de ting der skal laves inden dog den givende periode.
Gravatar #5 - moulder666
24. jan. 2007 12:51
#2 - Fyy - du skriver jo i arbejdstiden - mindre løn til dig! ;-)


/topic

Hvorfor djævlen skulle jeg have adgang til messenger og hotmail på arbejdet? Det fatter jeg ikke helt...
Gravatar #6 - RMJdk
24. jan. 2007 12:52
#2 Så du sidder selv lige nu og skriver i din arbejdstid eller hvad?

Det er sjov at direktører som dig er så snot dumme. Ved at give medarbejderne gode, bedre pauser osv. yder de faktisk mere. Selvfølgelig er der altid nogen som ikke ville kunne styrer det. Men i enden ville man få mere produktion ud af medarbejderne ved at tillade ting som msn, sms osv.

Man får aldrig 100% arbejde ud af sin ansatte ved at være en gammel idiot der vil styre alt. Frihed er vejen frem. Godt man er ved at indse det.
Gravatar #7 - Thorun
24. jan. 2007 12:53
moulder666, RMJdk
Er pt. arbejdsledig og arbejdssøgende.
Gravatar #8 - frande
24. jan. 2007 12:54
#2
Det er jo også afhængig af hvordan det er.

Her hvor jeg arbejder er der frihed under ansvar. Det betyder, at jeg selv kan planlægge min arbejdstid. Det giver også et bedre miljø at arbejde i, da du kan arbejde om aftenen eller natten hvis du hellere vil det.

Men du ser meget sort og hvidt på det. Hvad nu hvis de "unge efter 1980" arbejder 120 %, når de ikke skriver på messenger, og 80 % når de så samtidig lige har en samtale kørende over messenger? Det giver jo en adspredelse i ens arbejde, der gør, at man måske er mere fokuseret og motiveret i sidste ende.

Din holdning - er for mig at se - meget gammeldags. Specielt i IT-branchen.
Gravatar #9 - Regus
24. jan. 2007 12:56
#2
Jeg bruger da altid IM og den slags i arbejdstiden - jeg fungerer afgjort best hvis jeg får lov til at blande fritid og arbejdstid fuldstændigt - har givet nogle sjove diskutioner med chefen, heldigvis arbejder jeg for ti så jeg vinder som regel diskutionerne :-)

(er født i 79)
Gravatar #10 - Thorun
24. jan. 2007 12:57
# 3,4,5,6,8.

Alt er relativt og det handler om at få den bedst mulige arbejdsplads. Jeg sætter blot tingene på spidsen. Men som #8 skriver - det er frihed under ansvar.
Gravatar #11 - peter_m
24. jan. 2007 12:57
#2 Som direktør har du vel et mål for, hvad dine ansatte skal opnå af mål. Når de disse mål inden for den specificered tid, er alt vel godt eller?

Hvis du mener, der er et it-sikkerhedsproblem med MSN eller Gmail - kan du vel stikke dem en flat-rate 3-telefon og lade dem benytte den til det skidt.

Hvis problemet er, at de ikke når deres mål, er det jo ikke MSN eller lignende, der er problemet. Det er deres indstilling og så er det ud af vagten med dem. Hvis man får frihed til at nå sine mål, er det eget ansvar at nå dem.

Hvis de når deres mål, og stadig har tid til "fis og kanel", er målene vel for "slappe". Har de ingen mål at nå, er det vel ledelsens opgave at formulere disse, og derigennem motivere den ansatte til at nå dem.

Generelt er det jo hverken de unge eller deres applikationer, der er problemet, det er indstillingen og viljen hos arbejdsgiverne til at løse problemet.
Gravatar #12 - TheThufir
24. jan. 2007 12:58
For lige at opsumere #8

Det giver jo en adspredelse i ens arbejde, der gør, at man måske er mere fokuseret og motiveret i sidste ende.


Ja for ikke at sige glade medarbejdere :) Der kan da ikke være noget bedre som boss/direktør whatever at både tjene penge OG at folk kan lide en :P
Gravatar #13 - DimSushi
24. jan. 2007 13:02
Lad nu vær med at gøre alt sort og hvidt. Det er absolut ikke altid bedst at lade ansatte få adgang til MSN og privat mail ligesom det ikke altid er bedst at nægte muligheden. Det er over bliver situationsafhængigt. En del vil med fordel kunne benytte det, mens andre vil udnytte det groft. Hvis der bibringer flere fordele end ulemper og tabt arbejdstid, er det selvfølgelig noget man bør overveje. Husk nu at verden ikke altid kan gøres op i absolutter. :-)
Gravatar #14 - El_Coyote
24. jan. 2007 13:04
tja man må hellerikke gå på messenger hvor jeg arbejder, men det er mere pga sikkerhedstruslen via orme osv end af folk bruger tid på det.

jeg kører så remote desktop hjem når jeg en sjælden gang har brug for det. ellers køre vi office communicator i koncernen, der er afskåret fra omverdnen og det syns jeg er fair nok.
Gravatar #15 - Thorun
24. jan. 2007 13:05
For at trække lidt i land igen, så må jeg indrømme, at jeg lidt havde overset de arbejdspladser hvor aftalen er, at man kan arbejde hjemmefra og i selv-valgte tidsrum. Det gør jo arbejdsdagen 100% fri for medarbejderen. Og som #8 skriver (igen) så handler det om at nå sine mål. Og hvis målene let er nået (på trods af at man også kan sidde og maile, chatte og snakke i 'fon), kan man stille større mål og derved også give lønforhøjelse.

Jeg blev blot lige ramt af tunnelsyn hvor jeg så for mig, at samtlige unge ikke kan finde ud af "frihed under ansvar". Har desværre oplevet nogle stykker af den "indstilling" men har heldigvis også oplevet det modsatte :-)

Edit:
Der er jo også en verden til forskel på produktionsvirksomheder og IT-virksomheder. Hvis man står i en produktion og skal have et produkt færtigt til tiden må fleksibiliteten vente til at produktet er færdigt og sendt afsted. Hvorimod en IT-virksomhed er meget mere diffus at karakterisere.
Gravatar #16 - mcp_dk
24. jan. 2007 13:07
#2

Som ledigheden er lige nu er det den ny-ansatte som stiller krav og "direktøren" som må møde disse krav.
Med den indstilling at man skal arbejde 100% når man er på arbejde får man jo også en medarbejder der har lukket ned og tager overfrakken på og er ude af døren 1 minut efter fyraften.

Ved at lade folk have lidt fritid i arbejdstiden opnår man oftest at de bruger noget af fritiden på arbejde.
Gravatar #17 - kongen
24. jan. 2007 13:11
som der bliver sagt det hjælper ikke at den bliver sadt på spidsen i nogen af retningerne, for jeg kan da se rundt i min klasse her, at var der blokeret for fx msn, så ville en del mere af tiden foregå med øjnene på tavlen, eller ihf i gang med noget andet, men på den anden side er det jo en fantastisk let måde at dele arbejdsopgaver.

Det største problem er nemlig de folk der ikke selv kan styre det, jeg indrømmer blankt (bare ikke i en jobansøgning ;) ) at jeg selv ofte har administreret tiden forkert, og hvis jeg var sådan på et arbejde så vil jeg da aldrig kunne bebrejde min chef for at fyre mig.

selv kunne jeg se det som en mulighed at der blev overvåget hvor aktiv den givne computer er på msn, og hvis det er mere end en hvis grænse så er det ud.
-----------------------------------------------------------
jeg tror heller ikke at de fleste vælger at blive lidt længere på arbejde bare fordi de må lave noget privat i arbejdstiden, det bliver jo bare hverdag at de må det og så er de stadig ude af døren i løbet af 1,2 sek.

det er ihf. min holdning ;)
Gravatar #18 - casual
24. jan. 2007 13:20
Jeg er med #3 og #16.

Hvis jeg skal sidde på arbejde fra 08:00 til 03:00 om natten for at redde en haster, blive kaldt på arbejde en søndag, blive ringet op om aftenen eller blive bare en time længere end jeg bliver betalt for (engang imellem), så skal jeg da også have lov til at flette noget privat ind i arbejdstiden i form af fx msn eller mail. Det er frihed under ansvar - og hvis min løn forbliver den samme selvom jeg bliver længere, så skal min chef ihvertfald ikke bede mig om at droppe msn, eller lige hurtigt lavet noget privat medmindre jeg får lov til at gå efter mine betalte timer er gået. Der er ikke noget der hedder 08:00 - 16:00 længere, ihvertfald ikke i reklamebranchen. Heldigvis er min chef 100% indenfor fleksible arbejdstider. Desuden bruger vi også MSN til internt brug.

Der er ingen grund til at være så firkantet - og jeg vil gerne skrive under på, at det ihvertfald ikke hjælper på mit engagement hvis jeg skulle finde mig i sådan en dobbeltmoralsk opførsel. Jeg bliver personligt langt mere positiv overfor at give mit arbejde en skalle, hvis jeg lige kan få lidt afveksling (og ikke bare afveksling imellem opgaverne).

Edit: Jeg er fra 84, så deraf min holdning (åbenbart :])
Gravatar #19 - peter_m
24. jan. 2007 13:25
#15 Det var heller ikke for at spille hellig - Jeg har filtre på både protokol- og kategoriniveau. Disse anvendes dog primært til at blokere for trusler, hvor jeg ikke har mulighed for at gøre andet inden for de rammer, jeg har at agere i.

Alle udfordringer har en vej over, omkring eller forbi - men alle er dyrere end at gå igennem.
Gravatar #20 - henne
24. jan. 2007 13:46
Sjovt som folk piver over diverse private ting i arbejdstiden, for de fleste er vel på bruttoløn anyway?
Industrisamfundets mål i hvor mange flæskestege man kan udbene på en time, virker ikke rigtigt til IT hvor man kan lave alting på 30 sekunder, hvis man ellers lige vidste præcist hvordan ting skulle laves/kodes.
Derfor er det også ekstremt træls at rende i latterlige projektledere som altid vil vide om en ting tager 1,5 eller 1,6 dage at lave. For når man ved hvor lang tid en ting tager at lave, så har man lavet den.
Der er selvfølgelig altid nogle som ikke kan styre det, og derfor har man også i produktioner altid forbudt sms/mobil/msn osv. At der så er folk som kan styre en maskine og trykke på to knapper mens de chatter ved siden af, uden at det går ud over produktiviteten, kan vel kun være et problem for de misundelige som ikke kan styre sig.

Og mht. til at styre sig: hvis folk var rationelle og tænkte sig om i ret mange situationer, så ville "Danske Spil (tm)" gå fallit.
Gravatar #21 - tech_talk
24. jan. 2007 14:34
Uddannelsessteder skal også tage sig lidt sammen. På f.eks. Aalborg tekniske skole, brugte de Photoshop 5.0. Der efterhånden en verden til forskel til version CS eller CS2.
Gravatar #22 - Target
24. jan. 2007 15:12
Nu hører jeg til flokken af "IT-Folk" da jeg til daglig er web-udvikler.

Og jeg er altid på MSN, har min Outlook til at tjekke min private mail osv. Og er da heller ikke bleg for at kigge på private hjemmeside eller lave private opkald i arbejdstiden.

Men angående lige præcis MSN, så sker det at, hvis jeg er i tvivl om noget, så kan jeg lige fange en kammerat eller kollega og spørge til råds via MSN. Dette er en kæmpe fordel, specielt når man arbejder hjemme.

Ligeledes er mine chefer også på MSN, så hvis der er noget jeg vil høre dem om, eller de vil i kontakt med mig, så er MSN vejen frem.

Som andre også skriver, så giver denne frihed også anledning til, at man ofte sidder en halv eller en hel time længere på arbejdet, uden mer-betaling.
Gravatar #23 - Nix
24. jan. 2007 15:13
Ifølge den højt respekterede psykolog Frederick Herzberg, så er løn ikke en motiverende faktor når man vælger arbejdsplads. Det er derimod ting som frihed under ansvar. Hvis en medarbejder får lov til selv at korigere hans arbejdsdag, og selv har indflydelse på arbejdet og målet, trives denne langt bedre end hvis man skulle følge stramme regler og konstant overvågning. Hvis en medarbejder trives på sin arbejdsplads, vil han være mere motiveret til at udføre sit arbejde, som i den sidste ende fører til større produktivitet.

Nogen arbejdspladser (især kreative) er bedre til dette end andre. Hos Jubii, f.eks., må medarbejderen gerne bokse lidt på deres sandsæk, eller tage sig et spil Playstation, så længe de udfører dagens opgaver.

Det er selvfølgelig sværere at gøre i en produktionsvirksomhed, men så kan man til gengæld oprette selvstyrende grupper, og på den måde give frihed under ansvar og involvere medarbejderne.
Gravatar #24 - Human
24. jan. 2007 15:49
På mit arbejde er MSN også banlyst. Ting som privat mail og sms'er er helt i orden.

Udover det har vi også en boksebold vi kan slå på og et spil bordfodbold. Og til helligdage (ja vi har åbent på helligdage) hvor der intet er at lave alligevel har vi en xbox.

Hvis alt privat var ulovligt mens jeg var på arbjede ville jeg ikke være der.
Gravatar #25 - übermench
24. jan. 2007 15:56
Helt enig.
Jeg synes også jeg har haft svært med at spille Counter Strike og downloade porno de steder jeg har været ansat.
Gravatar #26 - Snabeldyhr
24. jan. 2007 16:20
Personligt så har jeg ikke selv så mange personer på min msn kontaktliste, og msn bliver brugt til ca. 75% arbejds relateret chat til f.eks. tidligere kollegaer, når jeg liiige har et spørgsmål.

Sjovt nok, så var det chefen på mit tidligere arbejde der sagde "kom nu, installer nu msn - så kan vi chatte og sende små beskeder til hinanden.", for det var jeg faktisk ikke selv interesseret i. Han er iøvrigt revisor, så han er een der ved hvordan tid=penge.

På mit nuværende job er det det samme - ca. 75% arbejdsrelateret msn, med min nuværende chef, samt med noget af det andet administrative personale i huset.

Så det KAN altså bruges fornuftigt - hvis man bruger det med omtanke.
Gravatar #27 - themuss
24. jan. 2007 17:30
Måske er det de unge der ikke er gearet til virksomhedernes krav om arbejde i arbejdstiden... ???

Ifølge den højt respekterede psykolog Frederick Herzberg, så er løn ikke en motiverende faktor når man vælger arbejdsplads.
Ja med den trækprocent, der er i Danmark giver det jo sig selv... 7 ugers ferie og topskat på 63%..Sindsygt
Gravatar #28 - casual
24. jan. 2007 18:29
#27
Sådan kan man jo vælge at vende det.

Men hvis virksomhederne vil have ansat "unge" medarbejdere, så må de jo også følge udviklingen inden for hvad der er "arbejdstid" og "privatliv".

Der er mange arbejdspladser der sætter pris på, at deres ansatte er villige til at have nogle "interesse-timer" og bliver og hjælpe med hasteopgaver, uden ekstra betaling. Hvis det er noget firmaet ønsker, må de jo finde sig i at privatliv finder lidt plads i arbejdslivet - ligeså vel som arbejdslivet jo så tager sit indtag i privatlivet.
Gravatar #29 - joensson
24. jan. 2007 19:03
Jeg er datalog og har et efterhånden ret stort netværk af venner, bekendte og tidligere kolleger som kan rådspørges om diverse emner man måske ikke lige er helt ekspert i.
Google kan selvfølgelig bruges til det samme, men der er så meget information om diverse emner at det kan være svært at vælge den bedste/hurtigste løsning.

På min nuværende arbejdsplads er det et krav at vi bruger jabber - firmaet har sin egen server kørende som alle medarbejdere er forbundet til. De fleste bruger også Skype - men det er på frivillig basis.
Jeg/vi er et konsulenthus på omkring 50 mand der sidder fordelt rundt om i landet hos ganske mange forskellige virksomheder. Når jeg støder på et emne jeg ikke lige er helt på toppen af kan jeg altid spørge en af mine kolleger til råds og i løbet af få minutter få et ganske kompetent svar.

Jeg ved at selv i en mega (og ikke mindst gammel) koncern som IBM der er alle også koblet sammen med en messenger de selv har strikket sammen til "intern" brug i koncernen, den integrerer så med en hel masse andre systemer så man relativ nemt kan finde folk som ved noget om et givet emne. Ganske smart lavet og simpelt at bruge. Jeg har selv prøvet at sidde med en IBM Websphere fejl hvor IBM egen danske ekspert kom til kort - men så hev han da bare lige deres messenger dimmer frem og fandt et par eksperter i forskellige verdensdele der efter få minutters fremsenden af stack traces og lidt info om hvordan man kunne genskabe fejlen kunne henvise til diverse workarounds på problemerne vi sad med. Alt sammen inden for en times tid.

Jeg har også prøvet at ringe til deres hotline - det var godt nok en noget anden og ret ringe oplevelse... næsten komisk - eller nærmere tragikomisk. Vi ringede til det oplyste supportnummer vi havde fået udleveret i forbindelse med købet af licenserne i sin tid. Supporteren vi fik fat på gav helt op fordi vi skulle vide nogt om Websphere og det vidste han ikke noget om-men ville finde en anden "ekspert" på området. Nogle timer (ja der gik flere timer) senere ringede der så en fyr og spurgte hvad vi skulle vide om Lotus Notes - øhh - nej vi skal vide noget om Websphere - derefter fik vi svaret at "det er ikke os der laver det produkt" - der blev vi godt nok stille i vores ende - hvor amatøragtige supportere kan man lige ansætte - nå, men siden dengang har det været begrænset hvad jeg har gidet ringe til WebSphere-supportlinjen/Lotus supporterne om?!?

Så jeg har i hvert fald et par glimrende eksempler på hvorfor det er en god ide at tillade messenger i forskellige udgaver. Selv en udgave der er begrænset til kun at lade medarbejderne chatte med hinanden kan give stor værdi.
Gravatar #30 - DeviliX
24. jan. 2007 19:40
Jeg sidder i en it analyst stiling i en ret stor global virksomhed; her bliver folk opfordret til at bruge messenger og skype (vi har en gammel exchange 5 til en intern windows messenger, men langt de fleste bruger msn messenger)

#29
Den IM der bliver brugt på IBM hedder Sametime (nogen bruger notesbuddy). Ganske nem og ligetil, men ikke så fantastisk teenager agtigt som eks msn :D

/EDIT - er fra 77
Gravatar #31 - luuuuu
24. jan. 2007 20:11
vi har været nødt til at afskære adgang til irc/msn og de andre chatprogrammer, samt chatsider af den simple årsag at folk sad og bagtalte hinanden og "ved et uheld" (ups??) kom til at sende de grimme beskeder til de forkerte personer, og det er der folk der har følt sig stødt af og har forladt firmaet på grund af... så det er pist væk.
Gravatar #32 - Thorun
24. jan. 2007 20:25
#31
Et meget simpelt eksemple på folk der absolut ikke er i stand til at administrere Frihed under Ansvar! Sørgeligt og jeg frygter der bliver flere og flere af denne slags.

Forældre: Tag jeres ansvar og lad være med at opdrage jeres børn til at være små konger.
Gravatar #33 - mat
24. jan. 2007 21:13
Hvis man arbejder med udvikling holder man jo ikke op med at tænke over et problem, fordi arbejdsdagen er slut?

Hvis man interesserer sig for sit job, og bruger sin fritid på at blive bedre, skal man så skrive "interesse timer" på arbejdsgiveren regning? (der er nok en del, der kombinerer hobby og arbejde?)

Eller skal arbejdsgiveren acceptere at det går begge veje - fritid tager tid på arbejdet, og arbejdet tager tid i fritiden?
Gravatar #34 - themuss
24. jan. 2007 22:16
men ikke så fantastisk teenager agtigt som eks msn :D
#30 What what what??!! Ingen kys og dansende grise?
Gravatar #35 - Windcape
24. jan. 2007 22:40
Jeg tror dette her et et meget europæisk problem. Europe har stadigvæk den mentalitet at vi arbejde for at leve, hvor at USA har den mentalitet at de lever for at arbejde.

Jeg kender mange firmaer som benytter IM eller IRC til intern kommunikation, også meget store firmaer.

Det er jo et pratisk måde at sende en uformel besked ud til andre medarbejdere, et ikke hastende request eller lign. IRC er godt til at broadcaste informationer til hele virksomheden , istedet for at skulle sende en kæmpe stak emails ud.

Hvis jeg skulle vælge, ville jeg jo gerne have muligheden for at have IRC og MSN kørende i arbejdstiden. For at kunne snakke med kollegaer eller få "hjælp".

Programmører kan ikke vide altig, ligegyldigt hvor meget efaring de har, så det er jo vigtigt at de netop søger den nødvendige information for at løse et problem, og her er sociale kontaker meget vigtigt.

Jeg har lavet utrolig meget support for medarbejdere i IT-virksomheder around-the-world på IRC. Og ja, de spurte i arbejdstiden.

Jeg tror helt klart at de unges (og min egen) mentalitet ligger mere i at arbejde og fritid smelter sammen, så du er på arbejde hele døgnet, men arbejdet så måske ser mere "useriøst" ud på enkelte tidspunkter.

Hvis jeg for jobbet lavet, på den aftalte tid, er det så ikke min arbejdsskriver hamrende ligegyldigt hvad jeg faktisk foretager mig i arbejdestiden? Er det ikke bedre at bruge sociale-kontakter for at løse et problem på en time, istedet for at bruge en hel arbejdsdag?.
Gravatar #36 - peter_m
25. jan. 2007 19:19
#De fleste:
Jeg ser intet problem i brugen af MSN eller lignende i arbejdstiden, ser ingen sikkerhedstrussel; så længe de der bruger systemerne har bare en minimal indsigt i, hvilke "farer" der lurer.

Jeg ville aldrig drømme om, at begrænse de tekniske muligheder for mine IT-kyndige kollegaer; men de andre...uha!

Med ansvaret for et netværk med 200 mennesker, der har en ringe forståelse for og interesse i computere, er det kun de få, der har adgang til den slags "sorte huller". Jeg har ikke den mindste lyst til at finde frem til, at "det var Dorte i receptionen, der kom til at klikke..eller åbne noget skidt".
Jo, vi har en managed antivirus løsning, og jo, jeg har overvågning af kritiske systemer og jo, vi har skabt "awareness" om it-sikkerhed. Men den største trussel er nu engang personen ved computeren. Generelt tillader jeg ikke noget, som ikke kan puttes gennem en scanner af den ene eller anden art. Ja, jeg monitorerer også de enkelte usb-porte, og ja det lyder sindsygt - men i de sidste 5 år har vi aldrig haft et virus udbrud.

systemer:
F-secure Corporate Suite
Websense Enterprise
Clavister Security Gateway
Sybari Antigen (nu MS Antigen)
Commtouch Anti-spam gateway
Dell OpenManage
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login