mboost-dp1

Pixabay

Venezuela lancerer egen kryptovaluta

- Via CNN - , indsendt af arne_v

I december lovede Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, en egen national kryptovaluta. Nu bliver løftet til virkelighed med kryptovalutaen Petro med planer om en anden kryptovaluta inden længe med navnet Petro Gold.

Petro er skabt for at tiltrække udenlandske penge, da Venezuela er presset af sanktioner fra USA, og den nationale valuta bolivars er i historisk lav kurs og kæmper imod inflation.

Petro kan i første gang ikke købes med bolivars i landet, hvor kongressen er ledt af oppositionen og kalder kryptovalutaen for en ulovlig gældsudstedelse fra en desperat regering.

Den nye kryptovaluta er angiveligt bundet op på landets oliereserve, som er den største i verden, så hver digital ‘token’ vil svare til én venezuelansk olietønde.

Der er blevet ‘pre-minet’ 100 millioner Petro, der opererer på NEM-blockchainen, hvor 44 millioner af dem er sat til salg.

Dagen efter Petro blev udgivet, annoncerede præsident Maduro, at en anden kryptovaluta, Petro Gold, snart vil lanceres – bundet op på guldreserverne i landet.

Det gør Maduro på den baggrund, at Petros forsalg angiveligt har indbragt 735 millioner dollars, men det er dog ikke dokumenteret.





Gå til bund
Gravatar #1 - MikkelHviid
26. feb. 2018 07:23
https://d158ejkbvy3pxw.cloudfront.net/wp-poriconte...

hvis nogle ville læse white paper
Gravatar #2 - cnr
26. feb. 2018 07:45
Og held og lykke med at få pengene ud igen, Venezuela er ikke just berømte for at overholde fordringer fra udlandet...
Gravatar #3 - T_A
26. feb. 2018 09:08
Forstår godt at lande ønsker at træde væk fra et marked hvor guld og Olie priserne er styret af US $ og ikke ønsker at US skal have en bid af kagen.

Her er kryptovaluta en fin nok mulighed og fedt at den er fastbundet til en "ægte" værdi, men dette afhænger jo så med on Venezuela virkelig vil udbetale når ejerne ønsker det.
Gravatar #4 - cnr
26. feb. 2018 12:14
#3

Ønsker ikke at USA får et bid af kagen, kan du uddybe det?
Gravatar #5 - arne_v
26. feb. 2018 13:42
#3

????

Guld og oliepriser er styret af udbud og efterspørgsel efter dem.

Priserne opgives ofte i dollar men kan lige så godt opgives i en anden valuta, så længe kursen på den pågældende valuta er rimelig stabil.

En kontrakt om salg af dem vil også ofte blive aftalt i dollar. Men den kan aftales i en anden valuta som f.eks. Euro. Og så længe at den valuta man rent faktisk har handles på de internationale valuta markeder, så konverterer man jo bare til dollar (eller Euro) på betalingsdagen.

USA modtager ikke betaling fordi det eventuelt sker i dollar. Og EU modtager heller ikke betaling hvis det sker i Euro.
Gravatar #6 - T_A
26. feb. 2018 13:57
arne_v (5) skrev:
#3

????



Du har helt ret der er åbnet en del op de sidste år, så alt ikke købes og sælges i $.

Men når det gør, hvilket er hovedparten af specielt Olie, så betyder det en gratis væsentlig styrkelse af deres valuta.
Så i bund og grund er det en massiv økonomisk og strategisk gevinst for USA når resten af verden booster deres valuta ved primært at benytte den i handel.
Gravatar #7 - arne_v
26. feb. 2018 18:19
#6

Er "en gratis væsentlig styrkelse af deres valuta" det samme som "en bid af kagen".

Normalt vil man ved "en bid af kagen" antage at det er en del af det handlede beløb.
Gravatar #8 - arne_v
26. feb. 2018 18:35
#6

Derudover er den effekt du bskriver ret lille.

Valuta kurser bestemmes som af meget andet af udbud og efterspørgsel.

At prisen angives i dollars har ingen betydning overhovedet.

At en handel betales i dollar har lidt betydning, men mindre end man skulle tro.

De store valutaer idag handles frit og meget hurtigt elektronisk.

Lad os sige at Hansen i Danmark køber for 1 million dollars olie af Schmidt i Tyskland. 13:24:10 køber Hansens bank 1 million dollar for danske kroner, 13:24:11 overføres 1 million dollar fra Hansens bank til Schmidts bank, 13:24:12 sælger Schmidts bank 1 million dollars for Euro. Og den samme million kan gentage øvelsen 13:24:13, 13:24:14 og 13:24:15. Efterspørgslen fra selve transaktionsbehovet er ikke så stort. Og hvis det var det som faktisk skete så ville man også skifte fra dollars til danske kroner eller Euro, når hverken køber eller sælger er interesseret i dollars.

Virkeligheden er naturligvis en anden. Mange sælgere vælger at beholde deres penge i dollars. Og det skaber en stor efterspørgsel efter dollars hvilket styrker dollaren.

Og gør at man fortsætter med at afregne i dollars.

Men det er altså køberens lyst til at beholde dollars som gør det - ikke det at der afregnes i dollars. Hvis man afregnede i svenske kroner og køber skyndte sig at veksle dem til dollars ville det have (næsten) samme effekt.

Dollars vil fortsætte med at være en global valuta lige så længe som firmaer og personer har lyst til at holde dollars.


Gravatar #9 - arne_v
26. feb. 2018 18:44
#6

Det er iøvrigt ikke sikkert at det er USA som har størst fordel af det fænomen.

En frit flydende valuta som ingen har lyst til have vil falde i kurs indtil landet ikke længere har underskud på betalingsbelancen og efterspørgsel og udbud dermed kommer naturligt i balance.

Det vil gøre amerikanske varer billigere i udlandet (Europa og Asien) og udenlanske varer (primært Asien) dyrere i USA.

Slemt for Kina.

USA ville være blevet hårdt ramt dengang USA var afhængig af olie import. En svag dollar ville øge olieprisen og ramme amerikansk industri hårdt. Men idag eksporterer USA olie.



Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login