mboost-dp1

Wikimedia - George Shuklin

USB skal levere 100 W

- Via Thinq - , redigeret af OnkelDunkel

Den nyeste USB 3.0-standard kan i dag levere 4,5 W, hvilket er nok til mange mindre enheder såsom eksterne 2,5″-harddiske og flash-drev. Dette er dog langt fra nok, mener USB 3.0 Promoter Group, hvorfor de lægger op til, at en kommende standard skal kunne levere 100 W.

Den nye standard kommer til at hedde USB Power Delivery og vil være kompatibel med de nuværende USB Battery Charging 1.2-specifikationer. USB Power Delivery vil også være bagudkompatibel med USB 2.0 og USB 3.0.

USB 3.0 Promoter Group forestiller sig blandt andet, at den nye standard kan bruges til opladning af batterier i bærbare computere. For at dette kan lade sig gøre, kan man definere, hvilken enhed der skal modtage strøm, og hvilke der skal levere det.

USB Power Deliver-specifikationerne forventes at være færdige i slutningen af året, hvorfor resten af computerindustrien vil kunne gennemgå dem i starten af 2012.





Gå til bund
Gravatar #1 - Unimox
12. aug. 2011 08:42
Så kan jeg lade min ipad op igennem min MacBook Pro :p
Gravatar #2 - Dreadnought
12. aug. 2011 08:47
#1 Kan du ikke det nu?
Gravatar #3 - Legin
12. aug. 2011 08:50
#1 Så bruger din macbook jo bare strøm fra dens batteri. Desuden vil der udvikles utrolig meget varme, eftersom 100W er en del ekstra varmeudvikling for bærbare enheder.

Det vil udelukkende være en god idé for stationære computere og typisk kun custom built, da deres strømforsyning skal kunne håndtere at give 100W ekstra, hvilket de fleste aldi computere og lign. slet ikke kan. Og ikke for at være flaimbait, men Apple vil sikkert kræve deres helt egen unikke måde at gøre det på - som selvfølgelig er nyskabende, fantastisk, smart og utroligt pga. dets unikke navn.
Gravatar #4 - Clauzii
12. aug. 2011 08:52
Man ville kunne droppe strømforsyninger til printere, scannere, externe diske, USB-hubs osv. med dette.

Kender fler med 2-3 eksterne HDs, hub o. lign. der kræver en af de små djævelske transfomatorer med ledninger der går i stykker for et godt ord.

Godt initiaitiv.
Gravatar #5 - SimonOlesen
12. aug. 2011 08:55
Clauzii (4) skrev:
Man ville kunne droppe strømforsyninger til printere, scannere, externe diske, USB-hubs osv. med dette.

Godt initiaitiv.


men så skal man ha en større PSU i sin maskine - er dog helt enig i at det er et godt initiativ, det er altid rart med valgmuligheder, og der er sikkert et par harddiske ekstra der kan bruges eksternt så :)
Gravatar #6 - SimonOlesen
12. aug. 2011 08:57
Legin (3) skrev:
#1 Så bruger din macbook jo bare strøm fra dens batteri. Desuden vil der udvikles utrolig meget varme, eftersom 100W er en del ekstra varmeudvikling for bærbare enheder.

Det vil udelukkende være en god idé for stationære computere
..snip..


Det er jeg ikke helt enig i, hvis jeg f.eks. er ude at rejse vil det da glæde mig jeg ikke behøver have strømforsyning med til andet end min laptop, men vil kunne oplade IPad, mobil osv den vej igennem :)
Gravatar #7 - CableCat
12. aug. 2011 09:11
Det lyder ikke skide smart, fordi så skal PSU'en i din PC kunne levere meget mere. PSU'er bliver mindre effektive, jo mindre af deres kapacitet man benytter.

Med AMD Fusion og Intel Sandy Bridge går vi i mod at en almindelige kontor/midend gamer PC bruger 35W ved Idel, og man kan nøjes med en 150W PSU. Men hvis PSU skal levere 200W mere, så falder effektiviteten, og idel-forbruget stiger væsentligt.
Gravatar #8 - Cosmikaze
12. aug. 2011 09:16
#6 jeg kan da uden problemer sagtens oplade min telefon med min computer. Forskellen er vel bare hvor hurtigt man kan lade.
Og nu har jeg godt nok ikke en tablet eller sat min særlig meget ind i det med troede da ogsp dette kunne lade sig gøre, men her kan jeg sagtens tage fejl
Gravatar #9 - kasperd
12. aug. 2011 09:50
Hvis man vil øge effekten er man nødt til at øge enten spænding eller strømstyrke (eller begge). Større spænding betyder at der kræves bedre isolering. Større strømstyrke betyder at selve lederne skal være kraftigere.

Bruges for høj spænding uden tilstrækkelig isolering er der risiko for stød. Bruges der for høj strømstyrke i forhold til lederens tykkelse risikerer man at varmeudviklingen antænder hvad der nu måtte være i nærheden af kablet.

Ifølge Wikipedia har USB2 tilladt 2.5W over et USB kabel, jeg ved ikke hvor meget USB1 tillod. Hvis kablerne er designet til 2.5W er det ret usandsynligt at de kan bruges til 100W. Der skal altså nye kabler til. Desuden er man nødt til at lave kablerne inkompatible for at sikre at man ikke kommer til at sende 100W over et 2.5W kabel. Den smarteste måde at håndtere det på er nok ved at tilføje et par nye pins ved siden af det eksisterende kabel således at man stadig vil kunne forbinde de gamle USB kabler imellem de nye enheder, men i det tilfælde ikke vil få stikkene til højere effekt forbundet.

Ifølge http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvi... er spændinger op til 25V klassificeret som svagstrøm, så man kunne muligvis øge spændingen med en faktor 5 uden det ville kræve ændringer til kablerne. Men så mangler man stadig en faktor 8, og hvis man øger strømstyrken fra 0.5A til 4A skal der nok et kraftigere kabel til.
Gravatar #10 - Niversen
12. aug. 2011 10:08
#9
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=25862 skrev:
212.5.1 Spændingsområde I.

I spændingsområde I er den nominelle spænding - både mellem faser og mellem faser og jord - begrænset til højst 50 V vekselspænding eller 120 V jævnspænding.

Engelsk IEC-betegnelse: Voltage band I


en selv kreds må gå op op på 120v dc...

det vil redde kablet, men tvivler på at man vil gå så langt op i spænding

glæder mig til at se hvordan man har tænkt sig at løse dette... men syntes nu det har fungeret fint indtil videre med 2 usb stik til ting som brændere ol.

Gravatar #11 - 12V
12. aug. 2011 10:20
Vil gerne se et 3 meter langt 5V 100W USB kabel, det bliver en ordentlig moppedreng :)
Gravatar #12 - julepalme
12. aug. 2011 10:24
Jeg kan forestille mig at det bliver noget lign PoE som vi allerede gør stor brug af idag til netværk.

PoE kan levere 600mA ved op til 57V eller rettere sagts ~34w

de 34w er ofte nok til at give strøm til et accesspoint, en voip telefon. eller små repeatere.

Men det rette tweak kan jeg sagtens se noget lign. køre over et usb kabel.

personligt har jeg dog ikke lige noget usb tilbehør hvor jeg kan se det nyttige.
Gravatar #13 - kasperd
12. aug. 2011 10:49
Niversen (10) skrev:
højst 50 V vekselspænding eller 120 V jævnspænding.
Jeg undrer mig lidt over den definition, når man nu gentagne gange har hørt påstande om at hvis spændingen er den samme, så er jævnstrøm farligere end vekselstrøm. Er det en skrøne eller har man faktisk i bekendtgørelsen valgt en definition som ikke giver mening?

julepalme (12) skrev:
personligt har jeg dog ikke lige noget usb tilbehør hvor jeg kan se det nyttige.
En monitor var en mulig kandidat. Men hvis vi ser på situationen i dag hvor man har strømforsyning til både computer og monitor, så fungerer det alligevel nogenlunde fornuftigt. Og konstruktionen hvor en monitor kan indeholde en USB hub der kan levere mere strøm til enheder end der kunne trækkes direkte fra computeren er heller ikke noget problem.

Skulle man fjerne strømforsyningen til den ene af de to enheder, så ville det jo næsten give mere mening at fjerne den fra computeren og lade energien bevæge sig den modsatte vej af hvad der typisk har været tilfældet.

Men helt ærligt så synes jeg det mest upraktiske er at man har separate USB og DVI kabler til sådan en skærm. En standard der får begge dele i et kabel synes jeg ville være mere praktisk.

Grafik over USB tror jeg dog ikke på lige nu. (Findes der en eneste implementation af grafik over USB som kan måle sig med de mest effektive grafikkort med DVI udgang?)

Men et kabel der kombinerer USB og DVI i samme kabel kunne sagtens realiseres. På den måde ville man for det første slippe af med det ene af kablerne mellem computer og skærm, derudover ville det simplificerer dual head setups hvor man gerne vil have mulighed for at bruge et tastatur til hver skærm i det der ikke længere er nogen tvivl om hvilket tastatur der hører til hvilken skærm.
Gravatar #14 - fmads
12. aug. 2011 11:13
Jeg tror mange misforstår det her - at standard siger, at man kan levere 100W er bestemt ikke ensbetydende med, at man skal gøre det..

Hvor mange produkter har man i nærheden af sin pc, som sluger 100W? Uden at vide det, vil jeg skyde på, at langt de fleste ikke trækker mere en 20-30W.. At man så sætter grænsen helt op til 100W kan kun blive en fordel, da større ting (som alligevel er stationære) blot kunne sidde tilsluttet en stationær, som gerne skulle kunne levere de ekstra watt..
Gravatar #15 - 12V
12. aug. 2011 11:17
#14 - Jo men hvis muligheden er der skal alle kabler og psu'er jo være dimensioneret efter det. Ellers kommer der situationer hvor man overbelaster komponenter.

Ikke alle har indsigt i sagerne som vi har :)
Gravatar #16 - henmyg
12. aug. 2011 11:33
Men 100W er ikke nok til min elkeddel...
og alle ved at en computer først er "smart" når den kan lave kaffe og slå græs.
Gravatar #17 - CableCat
12. aug. 2011 11:40
Det er muligt at sende 0.9A igennem kablet nu ved 5V, altså 4,5W. Jeg vil gætte på at den nye standart vil køre 48V ligesom PoE. Der vil så blive brugt flere ledninger til at levere strøm, så der ikke kommer for mange ampere igennem én ledning.

Så først starter stikket med at levere 5V, og efter forhandling får den 48V.
Gravatar #18 - Blackwater
12. aug. 2011 11:48
Det skal helt sikkert nok bringe mange USB gadgets til, hvis det er en mulighed at lave som standard.
Måske endda en mini toaster, det ville være lækkert. Eller elkoger. Dog bruger de langt over 100 W, men 100 W ville de vel stadig virke, bare langsom opvarmning. Nok om det, jeg kan kun se nytten til printere og eksterne, evt. til et bedre lydsystem end de få watt i USB i dag kan leverer til headsets, hvor man så kan have et par dårlige usb højtalere.

Det seje ville være, at man kunne lave et usb grafikkort til tynde og diskrete bærbare, som man kan tage med hvis der skal spilles et spil. Om det så behøver sluge strøm fra USB i stedet for egen strøm forsyning er så en anden idé, det er nok mest af alt båndbrede der ville mangle.
Gravatar #19 - Clauzii
12. aug. 2011 13:21
Blackwater (18) skrev:
Det seje ville være, at man kunne lave et usb grafikkort til tynde og diskrete bærbare, som man kan tage med hvis der skal spilles et spil. Om det så behøver sluge strøm fra USB i stedet for egen strøm forsyning er så en anden idé, det er nok mest af alt båndbrede der ville mangle.


Der er lavet forsøg på dette allerede. Engadget har haft en del artikler:

Gigabyte Booktop M1305 ultraportable gains external GeForce GT220 GPU (update: now with video!)

Gigabyte M1405

Flere hér.

--

Forstår ikke hvorfor Intel ikke valgte mere end 10W som forsyning til eksterne apperater med Thunderbolt?

Når det nu er beregnet til bl. a. skærme..

Og selvom de kan kobles i serie, kan der jo sagtens være en mekanisme der siger 'No more power available' til flere tilslutninger, og en besked på skærmen om at tilslutte ekstern strøm til det nyligt tilsluttede apparat. Har man vist nok allerede på USB, men det fungere ikke godt nok og har resulteret i mange afbrændte porte.
Gravatar #20 - kasperd
12. aug. 2011 13:26
12V (15) skrev:
Jo men hvis muligheden er der skal alle kabler og psu'er jo være dimensioneret efter det. Ellers kommer der situationer hvor man overbelaster komponenter.
Kabler skal dimensioneres efter det. Strømforsyninger behøver ikke alle sammen blive dimensioneret efter det, hvis blot de har en måde at kommunikere om hvor meget strøm der må trækkes og forhindre at det overskrides.

CableCat (17) skrev:
Der vil så blive brugt flere ledninger til at levere strøm, så der ikke kommer for mange ampere igennem én ledning.

Så først starter stikket med at levere 5V, og efter forhandling får den 48V.
Da der nok skal tilføjes ekstra ben under alle omstændigheder vil jeg gætte på at de ben der i dag leverer 5V bliver ved med at levere 5V. Et nyt ben kan så levere højere spænding.

Om der så bliver brug for at lave flere separate ledere ved jeg ikke. En enkelt kraftigere ledere kan muligvis klare opgaven. Jeg må tilstå at jeg ikke forstår de fysiske fænomener der gør at flere smalle ledere fungerer bedre end en enkelt kraftig leder.

Blackwater (18) skrev:
evt. til et bedre lydsystem end de få watt i USB i dag kan leverer til headsets, hvor man så kan have et par dårlige usb højtalere.
Det ville da være rart om man kunne komme ud over den begrænsning der forhindrer at bruge et USB headset gennem en hub. Det USB headset jeg har tænder ganske enkelt ikke hvis det forbindes til en USB hub fordi der ikke er effekt nok. Jeg er nødt til at bruge en USB port direkte på computeren til headset, hvilket kan være noget upraktisk da nogle af mine computere kun har to USB porte.

Jeg har også et sæt USB højtalere. Da jeg købte dem valgte jeg at købe et sæt med egen strømforsyning. På det tidspunkt vidste jeg ikke hvorfor mit USB headset ikke kunne bruges gennem en hub. Grunden til jeg valgte højtalere med egen strømforsyning var at jeg tidligere har oplevet computere hvor variationer i CPUens strømforbrug faktisk kunne høres på lydkortets udgang. Ved at have egen strømforsyning i højtalerne forventede jeg at undgå den type støjkilder.
Gravatar #21 - Clauzii
12. aug. 2011 13:46
Legin (3) skrev:
Desuden vil der udvikles utrolig meget varme, eftersom 100W er en del ekstra varmeudvikling for bærbare enheder.



Men det kunne være fint hvis man f. eks. kunne trække 10-20W, så en 2 TB 3½" ekstern kunne bruges uden den forb...... strømforsyning.

Personligt har jeg ikke lyst til at trække 4 km forlængerledning, bare fordi jeg vil have noget lagerplads med. Der er jo ingen der siger man har brug for at have den sat til hele tiden.
Gravatar #22 - Taxwars
12. aug. 2011 14:33
USB 4 kommer til at kræve så meget strøm at computere slukker hvis man sætter et USB stick i!
Gravatar #23 - svenskmand
12. aug. 2011 14:38
Syntes bare det lyder underligt hvis man kan levere 100 W igennem et USB stik sikkert, jeg mener der skal ikke meget til før man får stød, ved dog ikke helt hvordan forholdet er mellem strøm og spænding før man kan få stød? Jeg læste lidt her men de siger det ikke direkte.
Gravatar #24 - Mohr87
12. aug. 2011 15:05
Endelig fik de lavet evighedsmaskinen!!!

Sæt et usbkabel fra laptop til laptop = uendelig strøm! PROBLEM?!


OT: Kan godt se ideen med det her i stationære, så man slipper for alle de forbandede adaptorere.
- Egentligt sjovt man ikke har tænkt over det før..!
Gravatar #25 - spand-online
12. aug. 2011 15:20
#23

Man regner 50V/120 AC/DC som "sikker" spænding :)

Men derfor kan du nu stadig godt få et rap over nallerne ;)
Gravatar #26 - Clauzii
12. aug. 2011 15:34
kasperd (20) skrev:
Grunden til jeg valgte højtalere med egen strømforsyning var at jeg tidligere har oplevet computere hvor variationer i CPUens strømforbrug faktisk kunne høres på lydkortets udgang. Ved at have egen strømforsyning i højtalerne forventede jeg at undgå den type støjkilder.


Det er måske nok mere det faktum, at højttalerne har sin egen strømkilde, og derfor ikke løber tør, hvis computerens PSU gør, og dermed ikke får strømmangel?
Gravatar #27 - kasperd
12. aug. 2011 16:45
Clauzii (26) skrev:
Det er måske nok mere det faktum, at højttalerne har sin egen strømkilde, og derfor ikke løber tør, hvis computerens PSU gør, og dermed ikke får strømmangel?
Nej. Der var intet problem med at levere nok strøm til både CPU og lydkort. Støjen opstod kun når CPUen var idle og derfor haltede og ventede på et interrupt. Under den omstændighed falder CPUens energiforbrug.

Hvis man sørgede for at CPUen ikke blev haltet men at den i stedet for busywaitede indtil der var noget at lave ville den bruge mere strøm hele tiden, men så ville der til gengæld ikke være støj på lydkortet.
Gravatar #28 - RAJensen
12. aug. 2011 18:47
kasperd (13) skrev:
Jeg undrer mig lidt over den definition, når man nu gentagne gange har hørt påstande om at hvis spændingen er den samme, så er jævnstrøm farligere end vekselstrøm. Er det en skrøne eller har man faktisk i bekendtgørelsen valgt en definition som ikke giver mening?


Det er ikke en skrøne. Det er et faktum.
Fordi at hvis du som person rører ved vekselstrøm, så veksler strømmen fra fx- -230 V til + 230 V og dermed passere Fasen nulpunktet (o V), dermed kan musklerne slippe det strømførende.
Ved Jævnstrøm er der intet nulpunkt men en konstant strømretning, der i værste fald kan få musklen til at krampe, så man ikke kan slippe det spændingsførende materiale.

Det med de tykke kabler, der skal man lige tage klappe hesten. Der skal ikke så meget til før at der kan bæres meget store Watt-værdier. der er stor forskel på krav til fast installationskabel og så en tilledning. Fx. min PSU giver 40 A ved 5 Volt i en ledning der er 0,5 Kvadrat men skulle jeg som elektriker ligge et kabel der kan bære 40 A i fastinstallation bliver kvadratet på ca. 6 under særdeles gode varmeafledningsforhold og 10 kvadrat under dårlige varmeafledningsforhold.
Min Lenovo Thinkpad har. fx. 20 V 3,25 A = ca. 65 Watt. ledningen er ikke andet end ca. 4 mm i diameter, så den enkelte leder er ca. 0,6 kvadrat.
Ligeså snart vi har at gøre med elektronik er der altså nogle lidt andre krav der skal opfyldes, ligesom når man bygger tavler / maskiner, så er der tit meget tyndere ledninger internt i produktet end fx. afgangsledninger skal være. Desuden kan man fejlsikre elektronik, således at strømstyrken er begrænset i tilfælde af fejl / kortslutning og dermed bliver den samlede kortslutningsstrøm som kablet / ledningen skal kunne bære, pludselig ikke særlig stor.
Et andet eksempel er tranformatorer til halogenspot. Der bruges 4 / 6 kvadrat i afgangkabel til spotten, men hvis man kigger ind på printpladen og ser på kobberbanen, fra trafo'en og hen til afgangsklemmen, så er den langtfra 4 / 6 kvadrat. Så en del af forklaringen på tykkelsen af kablet er ikke kun Spænding og Strømstyrke men også kablet's brudstyrke og risiko for mekanisk belastning eller andet tilskadekomst.
Gravatar #29 - ipwn
12. aug. 2011 19:08
Fedt! Snart er det eneste strømkabel man behøver jo bare til sin PSU.

Men vigtigst af alt; sikke noget fedt USB legetøj der så kan blive lavet!

Ser ud som om at min 1000 watt strømforsyning snart skal skiftes ud :|

Btw, kan det ikke blive lidt af et problem hvis et USB device bruger for meget strøm? Min strømforsyning er modulær, så hvis en komponent bruger for meget strøm påvirker det ikke resten af systemet. (Undtagen hvis komponenten slukker selvfølgelig)

Håber da ihvertfald at man kan koble et separat kabel, eller et par stykker, til USB controlleren, så hvis USB fucker op, så påvirker det ikke resten af systemet. Siden USB devices er plug and play, vil det derved aldrig kunne crashe computeren når strømforsyning er separat.
Gravatar #30 - B230FT
14. aug. 2011 10:45
#28 - lige et par ting...

#28: "Det er ikke en skrøne. Det er et faktum.
Fordi at hvis du som person rører ved vekselstrøm, så veksler strømmen fra fx- -230 V til + 230 V og dermed passere..."

Det er spændingen, og ikke strømmen som veksler mellem +/- 325 volt, som vi har i stikkontakterne i DK.
At vi siger vi har 230 volt, er bare for at sammenligne spændingsniveauet med en tilsvarende DC spænding.

Så sætter du en elkedel til 230 volt DC, får du den samme effekt ud som en 325 volt AC-spidsværdi, også kaldet 230 volt effektiv værdi.

Så det vigtige her er at MAN BLIVER UDSAT FOR 325 Volt i en dansk stikkontakt - dog kun når spændingens sinuskurve er i top og bund.

Så vi har i DK:
325 Volt spidsværdi i stikkontakterne
230 Volt effektiv værdi i stikkontakterne

Strømmen igennem personen som får stød (mellem fase og nul), vil typisk være i milliAmpereområdet - mit gamle HFI-relæ trækker fx. ved 30mA - men det er kun i tilfælde af fejlstrøm (fra fase til jord).

/B230FT
Gravatar #31 - Jakob Jakobsen
14. aug. 2011 11:36
RAJensen (28) skrev:
Fordi at hvis du som person rører ved vekselstrøm, så veksler strømmen fra fx- -230 V til + 230 V


Nej ved 230V RMS veksler spændingen imellem +325V og -325V relativt til 0.

RAJensen (28) skrev:
min PSU giver 40 A ved 5 Volt i en ledning der er 0,5 Kvadrat


Nej, din PSU kan levere 40A på +5V, ikke per ledning. Prøver du at trække 40A igennem en enkelt 0,5 mm2 leder, overlever den ikke ret længe. Jeg er desuden ret sikker på at der er tale om 0,75mm2, det er i hvert fald det mindste jeg har oplevet på nyere kraftigere PSUer.


RAJensen (28) skrev:
Så en del af forklaringen på tykkelsen af kablet er ikke kun Spænding og Strømstyrke men også kablet's brudstyrke og risiko for mekanisk belastning eller andet tilskadekomst.



Den vigtigste faktor er her længden af lederen, jo kortere leder, jo lavere spændingsfald og mindre energittab i den.
Derfor kan de korte printbaner være en del mindre, end de meget længere forsyningsledere til brugsgenstandene.
Gravatar #32 - Clauzii
14. aug. 2011 12:56
Gravatar #33 - Mohr87
15. aug. 2011 00:29
Nu har jeg ikke helt styr på det med strøm....

da usb3.0 vil kunne levere OP TIL 100W, betyder det så at hvis jeg sætter f.eks. en printer til som kun skal bruge (skal vi sige) 25W, så vil den kun tage det den skal bruge ik? - hvis ja, så kan man jo spare enrome mængder strøm, da alle ens produkter ikke skal transformere fra 230V til f.eks. 19V.

Eller hvad?
Gravatar #34 - Clauzii
15. aug. 2011 09:25
#33:
Korrekt, man trækker kun det der bruges.

Om der så stadig vil være brug for at de enkelte apparater, der er forsynet via USB, skal kunne trække StandBy-strøm, ved jeg ikke rigtigt hvordan man løser, da de færreste vel har lyst til at have ens strømforsyning til at stå tændt hele tiden.
Gravatar #35 - myplacedk
15. aug. 2011 10:18
12V (11) skrev:
Vil gerne se et 3 meter langt 5V 100W USB kabel, det bliver en ordentlig moppedreng :)

Det må give ledere med kvadrat 16, hvis vi accepterer et spændingsfald på 4%, altså kun 4,8 volt når frem.

Dvs. når man skærer lederenover, har snitfladen et areal på 16 mm^2. Det giver en diameter på mindst 4,5 mm. Og dem skal der være to af.

Godt det ikke er sådan de gør. ;-)
Gravatar #36 - Mohr87
15. aug. 2011 12:20
#34:
Hvis det alligevel bare står på standby indtil man igen skal bruge det, når man tænder dyret, så er der vel ingen fidus i at det står på standby i første omgang?!?!
Gravatar #37 - myplacedk
15. aug. 2011 12:45
#36
Nogle apparater har behov for standby-strøm.

Fx. en blæk-printer (eller i hvert fald nogle af dem) holder hele tiden øje med hvor længe der er gået siden de sidst har printet. Blækket i dysehovederne tørrer ind før eller siden. I stedet for at lade det ske, sørger printeren for lige at køre lidt blæk igennem printhovedet. Det bliver bare tværet ud på en lille svamp, så kan det tørre ind der uden at skade noget.

Nogle ting skal kunne tændes via fjernbetjening, over netværk eller en eller anden form for sensor. Uden standby-strøm kan du kun tænde med en mekanisk kontakt, eller fra PC'en.

Men ja, hvis den alligevel ikke skal gøre noget før man tænder den på en mekanisk kontakt eller ved at tænde for strømmen, så er standby-strøm overflødigt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login