mboost-dp1

Samsung

USA klar til at punge ud med stor statsstøtte til den amerikanske chip-industri

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

Den amerikanske chip-industri får sig en kolossal saltvandsindsprøjtning fra den amerikanske regering i forbindelse med sine bestræbelser på at gøre sig mere uafhængig af kinesiske og andre udenlandske forsyningskæder.

Det skriver Computerworld og Reuters.

Der er tale om en statsstøtte til den amerikanske chip-industri i et omfang af sammenlagt 52 milliarder dollars eller det, der svarer til 380 milliarder kroner.

Støtten, som det amerikanske senat stemte for at indføre i denne uge, kommer i form af både direkte støtte samt skattefradrag for 24 milliarder dollars øremærket til investeringer i amerikanske produktionsfaciliteter.

Siden første udkast er der blevet indskrevet et strategisk sigte i forslaget, der skal gøre USA og amerikansk chipproduktion mere uafhængig af tredjelande, heriblandt særligt Kina, hvor amerikansk afhængighed vurderes at udgøre en trussel til nationens sikkerhed.

Den amerikanske støttepakke kommer blot måneder efter, at der i EU blev fremvist planer for etablering og udbygning af den europæiske chip-industri i den såkaldte ’Chips Act’.

Støttepakken forventes at være vedtaget senest i morgen den 29. juli.





Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
29. jul. 2022 06:54
US/EU er nød til at være tæt på selvforsynende med computer chips.
P.t. er vi både afhængig af Kina og Taiwan og Covid har givet os en lille smagsprøve på hvad det vil betyde at miste adgang til disse chips.

Når Kina vil starte deres invasion af Taiwan, vil alt export til vesten stoppe.
Om Kina vinder hurtigt eller ej vil produktionen stoppe.

Så vi er nød til at starte vores egen produktion men vi man skal passe på det ikke bliver en usund industri, der ikke kan klare sig uden massiv offentlig støtte.
Gravatar #2 - larsp
31. jul. 2022 19:55
T_A (1) skrev:
Når Kina vil starte deres invasion af Taiwan, vil alt export til vesten stoppe.

Det er ret ufatteligt at visse "imperier" i dag mener de kan overtage andre lande ved at sende tanks og bomber. Jeg troede at den tankegang var godt og grundigt forældet.

At Kina er ude efter Taiwan har også en bismag af misundelse. Det mest avancerede tech bliver som bekendt lavet i Taiwan, mens Kina prøver at følge med men først og fremmest laver en masse skrammel.

Det ville være MEGET slemt for tech-industrien hvis Taiwans produktionskapacitet gik offline.
Gravatar #3 - arne_v
1. aug. 2022 00:19
#2

Virkeligheden har indhentet idealisterne i vesten.

"Alle ønsker demokrati. Der bliver ikke krig her. Militæret er overflødigt. Landegrænser er overflødige. Krige er noget som foregår i ukendte lande i mellemøsten og afrika. Krig og kamp for demokrati og frihed er fortid."

klinger meget hult idag.

Krig her er en mulighed.

Demokrati og frihed skal forsvares - ellers står diktatorerne klar til at tage over.



Gravatar #4 - larsp
1. aug. 2022 07:40
#3 Hvis man indtager et land mod befolkningens vilje, specielt med scorched earth teknikken, planter man had for mange generationer. Det jeg ikke forstår er hvordan det kan virke som en god idé, når befolkningen i generationer vil være fjentlig stemt og sabotere og lave splid. Det virker bare ikke som et særligt fornuftigt træk.
Gravatar #5 - arne_v
1. aug. 2022 14:38
#4

Du tænker tydeligvis anderledes end Hitler, Stalin etc..

Men det er vel ikke så ringe endda.

:-)

De slemme typer tænker:
- målet er at maksimere ens magt område
- det er ligegyldigt hvordan befolkningen har det
- det bedste/sikreste middel til at få folk til at gøre som man vil er frygt

Hvis Putin besatte Ukraine ville han være ligeglad med om ukrainerne hadede ham, hvis bare de var bange nok for at det hemmelige politi kom og hentede dem.

Hvis Xi besatte Taiwan ville han være ligeglad med om taiwaneserne hadede ham, hvis bare de var bange nok for at det hemmelige politi kom og hentede dem.


Gravatar #6 - arne_v
1. aug. 2022 14:42
#5
Machiavelli citat:


Ideally, a prince should be both loved and feared, but this state of affairs is difficult to attain. Forced to make a choice, it is much better to be feared than loved. This is because men, by nature, are “ungrateful, fickle, dissembling, anxious to flee danger, and covetous of gain.” In times of remote danger, they are willing to take risks for their prince, but if the danger is real, they turn against their prince. It is easy to break a bond of love when the situation arises, but the fear of punishment is always effective, regardless of the situation.

Gravatar #7 - larsp
2. aug. 2022 07:03
#5 #6, lol, diktator tankegang par excellence :) Og tak for det Machiavelli citat, for det er så diementralt modsat min naturlige måde at tænke samfund på, at det er interessant læsning.

I den modsatte grøft er for mig at se den schweitziske model perfekt. Det er en konføderation af kantoner med stor frihed til lokal lovgivning og finanspolitik. Det er en samfundsmæssig decentralisering så godt som det kan gøres og fordrer konkurrence mellem områderne der virker fordi folk har frihed til at flytte mellem dem. Zug er et godt eksempel, den kanton (reelt en bystat) gik fra en halvdårlig økonomi til et økonomisk powerhouse efter de satte virksomhedsskatten ned.

Ja, for at imødegå globale trusler må de forskellige grupperinger og lande så gå sammen i større samarbejder som NATO for at have nok slagkraft. Handelsmæssige og militære unioner over store områder giver fin mening.

Men hvad angår tankegangen i #5 #6 fastholder jeg at det er fuldstændig håbløst gammeldags, ueffektivt, umenneskeligt og i sidste ende spild af tid og ressourcer. 1500 tallet ringer, de vil have deres politik tilbage.
Gravatar #8 - arne_v
2. aug. 2022 15:47
#7

Ja - det er 1500 politik.

Men realiteten er vel at:
- 10% af verdens befolkning (vesten) lever i lande hvor den slags hører fortiden til
- 40% af verdens befolkning (Indien og Latinamerika) lever i lande hvor den slags er tæt på og man *håber* at den slags hører fortiden til
- 50% af verdens befolkning (Rusland, Kina, Mellemøsten, Afrika) lever i lande hvor den slags er nutid uden de stor håb om ændringer
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login