mboost-dp1

Shutterstock

EU-Kommissionen vil investere 320 milliarder kroner i chipproduktion

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

EU-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen præsenterer en milliard-plan, som skal sikre Europas fremtidige forsyning af chips, oplyser Computerworld.

Med den omfattende ‘Chips Act’-plan lægger Vestager og EU-Kommissionen op til, at der skal investeres 320 milliarder kroner i chipproduktion som både en strategisk og teknologisk satsning.

Adgang til processorer, chips og andre halvleder-baserede komponenter er nemlig afgørende for alt fra infrastruktur til it-services og teknologisk udvikling, skriver Computerworld.

“Vi har to ambitioner: At forhindre nye mangelsituationer. Og for det andet at udvikle nye innovative chips,” lyder det fra EU’s danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Lykkedes planen, vil det ifølge EU-Kommissionen betyde, at EU vil opnå en global markedsandel på 20 procent inden 2030, mens den nuværende kapacitet firedobles.

Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
11. feb. 2022 10:17
Super Margrethe godt der endelig sker noget.
De sidste 10 år har det jo været tydelig for enhver at når Kina vil optrappe konflikten med Taiwan, så er alle lande (der ikke bukker for Kina) jo sat tilbage til middelalderen.
Gravatar #2 - Ni
11. feb. 2022 10:34
Fedt... Det er rart, at EU ikke bliver ved med at tro på det gode i alle regimer
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login