mboost-dp1

Flickr - piesto

Unge briter deler musik offline

- Via The Guardian - , redigeret af Pernicious , indsendt af Derfor

En undersøgelse foretaget af University of Hertfordshire lavet på vegne af British Music Rights (BMR) viser, at 95 procent af unge briter i alderen 18-24 år har medvirket til en eller anden form for kopiering af musik.

Undersøgelsen viser, at det blandt de unge gennemsnitligt er to- tredjedele der kopierer en cd om måneden fra deres venner eller bekendte. Yderligere kan man se, at 58 procent kopierer musik fra andres computere og lægger det over på deres egne.

Det samlede resultat af undersøgelsen, som er foretaget blandt 1.158 unge, viser, at kopiering foretaget på et lokalt netværk eller blandt venner osv. er mere udbredt end fildeling ved hjælp af internettet.





Gå til bund
Gravatar #1 - runeks
8. apr. 2008 06:34
Det må jo betyde, ifølge IFPIs logik, at folk der deler musik via LAN skal fratages retten til at bruge det. De skal have konfiskeret deres netværkskort og -ledninger.

Og folk der deler CD'er med vennerne skal selvfølgelig have frataget deres ret til at have en CD-brænder.
Gravatar #2 - pote
8. apr. 2008 06:47
1.158 personer er altså ikke nok til at komme frem til sådan en konklusion. Der er heller ikke oplyst, hvor de personer er fra. Der er f.eks. meget stor forskel på, om du spørger personer fra en ingeniørskole, et gymnasie eller pædagogikum.
Gravatar #3 - Tyrian
8. apr. 2008 06:52
#2
Hvis de 1.158 personer er et repræsentativt udsnit af befolkningen mellem 18-24 år (hvilket man må tro, hvis undersøgelsen skal tages seriøst), så kan du faktisk ganske udemærket regne med det resultat de er kommet frem til.
Seer-tal i danmark er bestem ud fra 1000 mennesker eksempelvis..eller det var det i hvert fald for nogle år tilbage.

Det kan da desuden ikke overraske nogen, at så stor en del af befolkningen deler musik. Det er vel de færreste unge mennesker idag, der ikke har (ulovlige?) mp3'er på enten deres computer, mobil eller MP3-afspiller..
Gravatar #4 - moulder666
8. apr. 2008 06:58
#3
Det kan da desuden ikke overraske nogen, at så stor en del af befolkningen deler musik. Det er vel de færreste unge mennesker idag, der ikke har (ulovlige?) mp3'er på enten deres computer, mobil eller MP3-afspiller..


Næh - egentlig ikke - men det kan nok overraske nogen, at der er så stor en del, der kopierer offline. Det kan jo nok betyde, at der må nye boller på suppen, for det betyder jo, at musikbranchen bliver snydt for ENDNU flere penge end de troede! ;-)

Jeg forudser SWAT-teams, der checker at du har kvittering for alle de cder du ejer!
Gravatar #5 - Sikots
8. apr. 2008 07:00
viser at 95 procent af unge briter, i alderen 18-24 år, har medvirket til en eller anden form for kopiering af musik.


Hold da kæft!
Jeg troede så det tal ville være højere...
Gravatar #6 - kg
8. apr. 2008 07:09
5 skrev:
Hold da kæft!
Jeg troede så det tal ville være højere...



ja, jeg troede også at "unge briter" var omkring 30-50 år
Gravatar #7 - hammedhaaret
8. apr. 2008 08:24
det er da vel for pokker sådan musik spredes... tror ikke jeg ville have haft halvdelen af alle mine (købte) cd'er hvis ik jeg havde lånt eller hørt det hos en ven.
Gravatar #8 - jnie
8. apr. 2008 08:27
Har der ikke altid været en hvis form for kopiering?
I "gamle" dage da LP'erne var på mode, lånte man da også sine venners, og kopierede til bånd.

Det lyder bare som om at pladebranchen taber flere penge i dag, fordi der er endnu mere potentielt salg.
Gravatar #9 - myplacedk
8. apr. 2008 08:29
8 skrev:
Det lyder bare som om at pladebranchen taber flere penge i dag, fordi der er endnu mere potentielt salg.

Jeg tror de taber flere penge, fordi de bedre kan måle det.

Det er jo fx. ret nemt at se på tallene fra The Pirate Bay, og gange det med salgsprisen.
Gravatar #10 - zigma.dk
8. apr. 2008 08:36
#9 Det betyder jo ikke nødvendigvis er det er det reelle tab - jeg tvivler på at folk rundt omkring i verden ville købe hvad der svarer til 1500 CD'er, hvis de skulle købe det hele istedet :-)

Hermed ikke sagt at musikbrancen & Co. ikke mister penge, men det kan ikke gøres lige op. Ulovlige downloads efterlader unægteligt en overflod af "uønsket" materiale på listen over downloads - ting som man aldrig ville købe for penge, men som man lige så godt kan downloade, nu hvor det er muligt.
Gravatar #11 - myplacedk
8. apr. 2008 08:40
#10
Nemlig. Plus som der er sagt så mange gange før (også i denne tråd), så kan en ulovlig kopi medføre mersalg.
Gravatar #12 - Izaaq
8. apr. 2008 08:41
#1 Nej, nej, du tager helt fejl! Det gælder jo ikke om at stoppe kopieringen, men bare at score kassen på det.

Antager man, at 20% af trafikken er ulovlig kopiering, så er det jo oplagt at IFPI får gennemtvunget, at der skal sidde en "pakketællerboks" i eens netkort, og så kan der jo komme en IFPI-inkassator forbi engang om året og aflæse og så skal man bøde.

Det er da vejen frem. :-)
Gravatar #13 - Adagio
8. apr. 2008 09:10
9 skrev:

Det er jo fx. ret nemt at se på tallene fra The Pirate Bay, og gange det med salgsprisen.


Det er desværre den måde de bruger når de regner tab, men det er en totalt ubrugelig måde at udregne det på

Eksempel:
Der ligger et nyt album på tpb, der hentes af 100 personer. 20 af disse personer køber albummet kort tid efter. Ifølge hvad de her anti-piratgrupper mener, så er tabet: 100 (personer) * 150 (pris per album) = 15.000. Dog i realiteten så kan tabet så højst være 80 * 150 = 12.000, forudsat at ALLE 100 personer ville have købt albummet hvis de ikke kunne hente det ned. Men hvad hvis der kun var 10 af de her 100 personer der ville have købt albummet, hvis de ikke kunne hente det ned? Så istedet for at sælge 20 albums med 80 der henter ned, kunne de istedet have solgt 10 albums, hvor der ikke er nogen der har hentet sangene ned. Og hvis folk ikke kunne hente sangene ned, så vil de så heller ikke kende til den kunstner
Jeg har flere gange downloaded sange fra kunstnere jeg aldrig havde hørt før, for så at ende med at købe deres albums senere. Dette giver så også den fordel at jeg nu også holder øje med hvornår de vil release nye albums

Men ja, der er altid nogle som henter noget ned, uden at købe det bagefter, selvom de ville have købt det hvis de ikke kunne hente det ned. Det er desværre ikke muligt at udregne hvor meget der er tabt på sådanne personer, men det at sige at hver download er et tabt salg, det er totalt forkert
Gravatar #14 - RMJdk
8. apr. 2008 09:48
Rimelig trist at blive busted nu var, første tager de dit internet, så de venner :D
Gravatar #15 - Y-Ninja
8. apr. 2008 10:05
"Deler musik offline". Det lyder jo som noget helt nyt. Men har man ikke altid delt software offline? Jeg kan da huske tilbage til de glade C64 dage. Der fik man da stadig alt hvad der fandtes. Dog fik man ikke titlerne før de udkom i butikkerne.
Delingen skete med klassekammerater og familiemedlemmer. Med indførelsen af internettet blev det meget nemmere at dele, og det helt store gennembrud blev at man delte med fremmede.

Nu er jeg selv blevet så gammel at jeg ikke interessere mig for "piratkopiering" mere, da jeg har råd til at købe de få titler der tiltaler mig.
Jeg plejer altid at lave en sammenligning mellem "piratkopiering" og grafitti. I gamle dage lavede man grafitti i det skjulte(offline kopiering), men efter internettet svarer det til at stå og lave grafitti på politistationen :D
Gravatar #16 - Hůňděštějlě2
8. apr. 2008 11:29
Altså, jeg er nød til at sig det. Man kan ikke skrive "unge briter" og så vise det engelske flag, selvom det er flot. Kan vi få Union Jack i stedet, eller overskriften ændret til "Unge englændere"?
Gravatar #17 - tazly
8. apr. 2008 15:25
#16
Ja, flaget er forkert. Det må være staff, der ikke kender forskel på England og Storbrittanien.
Gravatar #18 - hviidskid
8. apr. 2008 16:05
Det startede med at man kopierede hele sit musik bibliotek ned på et par CD'er som mp3 filer. Så sendte man det til en bekendt der gentog osv. Det var i 97 og det virker stadigvæk idag.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login