mboost-dp1

unknown

Ubuntus succes skader Debian

- Via internetnews.com - , redigeret af hfp

Den nye version af Ubuntu, der netop er blevet frigivet, er som de tidligere versioner baseret på Debian. Dette er der i sig selv ikke noget forkert i, men grundlæggeren af Debian, Ian Murdoch, er bekymret over, at Ubuntu er kommet for langt væk fra kilden.

Problemet for Ian Murdoch er, at med Ubuntus popularitet så bliver der udviklet programmer specifikt til den, der ikke nødvendigvis er kompatible med andre Debian baserede produkter. Derfor mener han, at Ubuntus succes er mere skadeligt for Debian miljøet end gavnlig.





Gå til bund
Gravatar #1 - Ziftex
12. apr. 2005 12:36
Tud... Personligt har jeg nu ikke den store stjerne i debian og deres pakkesystem som rent ud sagt er elendigt. Fatter ikke de ser lige mere efter portage
Gravatar #2 - SmackedFly
12. apr. 2005 12:38
#1

Øhm, fordi portage er overkill til det debian skal bruge det til, ja portage understøtter binære pakker og kan generere dem automatisk udfra compiles, hvilket er lidt porno, men apt er stadig hurtigere og mere gennemtestet.
Gravatar #3 - TullejR
12. apr. 2005 12:43
jeg tror det ender således at ubuntu erstatter debian på desktoppen hovedsageligt, mens debian forbliver til servere, eftersom debian -- hvordan man nu end vender og drejer det -- forbliver mere gennemtestet end ubuntu pga. deres stable, testing og unstable (som ubuntu er baseret på).
Gravatar #4 - Disky
12. apr. 2005 12:45
#1
Debian's pakkesystem er da genialt,

Har aldrig oplevet det ikke har fungeret, i modsætning til RPM under Red Hat.
Gravatar #5 - ethikas
12. apr. 2005 12:45
personligt er jeg ret glad for apt,så da jeg så ubuntu, hvor x.org gnome osv er installeret og konfigureret var det klart et must,så jeg synes det er dumt at de to distros ikke kan deles om pakkerne, og lave en fælles stand rd.
Gravatar #6 - scarlac
12. apr. 2005 12:55
Han udtalelse er lidt for generel til at man kan tage den seriøst Jeg tror det er vigtigt at holde sig til Debian stilen i Ubuntu, men jeg mener ikke at de allerede er kommet for langt væk fra den.

Og så er jeg ovenud enig med #4 - Ubuntu er alt hvad man kan lide fra Debian + de holder pakkesystemet up-to-date. Kan godt lide de laver liveCDer. kys til ubuntufolkene.
Gravatar #7 - crazz
12. apr. 2005 12:57
Kører selv en dualboot med Ubuntu og Windows XP og af alle de Linux distros jeg har prøvet indtil videre synes jeg bedst om denne. Den eneste væsentlige forskel mellem ubuntu og debian er at ubuntu er lidt mere velegnet til desktopbrug og er en af de lidt pænere distros.

Ubuntus største problem lige pt. er at det ikke finder mange audigy lydkort efter installationen. Dette gælder vidst også for Debian men det kan fixes med lidt hjælp fra ubuntoforums eller ubunto channelen på freenode.

Med hensyn til Debians pakkesystem så virker det upåklageligt. Det har aldrig været nemmere at finde, installere og fjerne programmer, patches og updates.

Btw, hvis man vil bruge linux på sin bærbar så er debian/ubuntu også det rette valg. Alt hardware funker fra start!
Gravatar #8 - guppy
12. apr. 2005 13:09
#7 "Btw, hvis man vil bruge linux på sin bærbar så er debian/ubuntu også det rette valg. Alt hardware funker fra start!"

æh.. klart nok... komme jo lige an på hvilken bærbar det er... :/ og så har debian jo ikke sit eget hold driver udviklere, det er de samme som forsyner resten af linux verdenen... så eh...
Gravatar #9 - Gruesome
12. apr. 2005 13:17
Selvom Ian Murdoch nok har lidt mere indsigt i hele Ubuntu / Debian tingen end jeg har, så vil jeg mene han måske er lidt for urolig. Mark Shuttleworth har flere gange udtalt at de vil sørge for at alle patches og andre nye ting der kommer til Ubuntu vil ryge tilbage i Debian hvis det er passende. Samtidigt kan jeg ikke helt se hvorfor han har et problem med at der bliver udviklet specifikke ting til Ubuntu. Det er vel stadig en selvstændig distro, og ikke bare en genpakning af Debian.

Dog tror jeg det han mener (og som ikke rigtigt kommer frem i nyhedsteksten) er at der mangler direkte pakke-kombatibilitet imellem de to distroer, og det vil blive et mareridt at få de to til at fungerer ordentligt sammen. Hvis tingene går skidt ender det med vi sidder med de samme problemer som vi har haft med RPM.

Ian er selv kommet med et forslag til hvordan man kan fikse det her problem nu, inden det bliver for sent. http://ianmurdock.com/archives/000244.html

Ved ikke nok om det til at kunne vurdere om det er en god løsning. Kunne forestille mig det ville holde Ubuntu udviklingen lidt tilbage?
Gravatar #10 - Fafler
12. apr. 2005 13:23
Uden at det skal toklkes som en troll, så synes jeg ubuntu = debian for dummies.

"If anything, Ubuntu's popularity is a net negative for Debian," Murdoch told internetnews.com. "It's diverged so far from Sarge that packages built for Ubuntu often don't work on Sarge. And given the momentum behind Ubuntu, more and more packages are being built like this. The result is a potential compatibility nightmare."

Jeg forstår altså ikke hvad han mener. Det kan sgu da ikke være slemmere end at der bare skal laves .deb pakker til debian. Helt ærligt...

#1 og resten der kommenterer på debians pakkesystem... IMHO er det verdens bedste. Har dog ikke brugt ports så meget og RPM droppede jeg for en 3-4 år siden. Det er vist noget med at det kan nogenlunde det samme som apt nu.
Gravatar #11 - krestenk
12. apr. 2005 14:17
>Jeg forstår altså ikke hvad han mener. Det kan sgu da ikke være slemmere end at der bare skal laves .deb pakker til debian. Helt ærligt...

Det er netop det han påpeger, som det ser ud i dag bruger rhel, fc1, fc2, fc3, suse og mandriva rpm. Men de er ikke 100% compitable med hinanden. Jeg vil også mene at det vil være irriterende hvis debian og ubuntu ikke kunne bruge de samme pakker.
Gravatar #12 - trylleklovn
12. apr. 2005 15:13
#7
Btw, hvis man vil bruge linux på sin bærbar så er debian/ubuntu også det rette valg. Alt hardware funker fra start!

Det er nok et af de punkter hvorpå jeg kan udtale mig om ubuntu, og mit forhold til ubuntu på dette punkt er bestemt ikke positiv.
Jeg er ovenud glad for debian, og det er da også fint at debians brugere bliver spredt lidt ud over dem der ikke "gider" bruge tid på at sætte deres system op, men ligefrem at mene at ubuntu er så fantastisk at den finder _alt_ hardware og så sågar på en laptop det er ikke i takt med sandheden.

Laptop hardware er så meget mere forskelligt end stationær hardware at det nærmest er umuligt at lave et styresystem der tilmed skal have driveroplysninger om alt også størstedelen af det hvortil driverne er closed source og kun som binære filer til windows. Den eneste distribution der næsten konfigurerede alle drivere for mig på det billige lort af en aldi bærbar jeg har var suse, det eneste problem her var et indbygget wlan kort der ikke helt var nogen der havde fået til at fungere på andre måder en at bruge ndiswrapper.

Dog ingen tvivl om at ubuntu (og de fleste andre dists som sådan) er fantastiske til almindelig stationær brug, men på laptop siden halter de fleste bagud.
Det vil sige i forhold til automatisk konfiguration af hardware og diverse hotplug funktioner, for hvis man bare kan det der så bruger ikke sådan noget "slam", så sætter man skam det hele op selv.
Gravatar #13 - sKIDROw
12. apr. 2005 15:32
#1


Portage er den optimale løsning til installation fra source. At det stadig virker med binære pakker, er fint nok. Debians pakkesystem* virker fint til dets formål. Jeg elsker selv Gentoo og portage, men i det rette kontekst.

* Ellers rettere OVERBYGNINGEN til deres pakkesystem. APT er en frontend til DPKG, som kun minimalt er bedre end RPM... ;) APT er også lavet til RPM, hvilket gør lige så store mirakler der... :)
Gravatar #14 - JoBr
12. apr. 2005 16:52
folk der udtaler sig positivt omkring apt-get. har ikke sat sig odentligt ind i portages muligheder... Portage er efter min mening, den absolut mest avancerede, og for profesionelle brugere, den bedst løsning.

back to subjekt.

Synes at Ubuntu fortjener den andel af markedet, de har et godt koncept. Og så virker de nytænkende og mindre konservative en debian.

Debian er stadig et rigtig godt system, men synes men kan sammenligne debian folkene med blackbox folkene, og Ubuntu virker mere som fluxbox.
Gravatar #15 - sKIDROw
12. apr. 2005 17:01
#14

Portage er blot ikke beregnet med binære pakker for øje, så jeg ved ikke hvorfor i bringer det på banen.
Gravatar #16 - Gruesome
12. apr. 2005 17:01
#14

Bare fordi Portage er godt, gør det vel ikke APT dårligere? Undskyld jeg siger det, men det er fandme en tåbelig måde at konkludere ting på. APT har sine fordele over Portage og Portage har sine fordele over APT.
Gravatar #17 - blueprint
12. apr. 2005 17:18
Kunne man forestille sig, at problemet måske lå begravet i det filosofiske aspekt der omgiver sig det pågældende styresystem og princippet bag dét at låne og - muligvis hvis tanken behager én - give tilbage til det der er grundlaget for ens branche/produkt?

Blot en tanke.
Gravatar #18 - Lobo The Man
13. apr. 2005 05:41
Kan kun sige at min Linux Laptop en PII 400 Mhz, med 192 MB RAM, kører fortrinligt med Ubuntu, har prøvet Mandrake 10, og Suse 9.2, Mandrake kunne ikke hitte ud af mix Xircom Netkort, og Suse havde problemer med lydkortet, og fik maskinen til at gå kold i tide og utide.
Ubuntu fandt alt hardwaren, og kører som en drøm.
Hvis dem der laver Debian er nervøse, må de jo bare kigge Ubuntu folkene lidt over skulderen og se hvad de laver rigtigt. :-)
Gravatar #19 - kasperbn
13. apr. 2005 11:25
Umiddelbart lyder det da lidt mærkeligt at udviklere skulle udvikle software der KUN kan køre på Ubuntu og ikke Debian. Ubuntu er vel i bund og grund en modificering af Debian og derfor skal man næsten gøre sig umage for at lave noget software der ikke kan køre på debian.

Eller er ubuntu virkelig så markant anderledes opbygget?
Gravatar #20 - eruantalon
13. apr. 2005 12:59
#19 Det hænger sammen med, hvilket også står i teksten, at Ubuntu bruger nogle features der ikke er i Debian ENDNU og derfor er nogle Ubuntu pakker ikke kompatible med Debian.

Hvis nu bare debian fik sig snøvlet sammen til at udgive en ny stable så ville vi være ude over det her problem.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login