donald trump regering usa bekæmpe politisk bias partiskhed sociale medier facebook twitter / Newz.dk

Wikimedia

Trump planlægger at bekæmpe politisk bias på sociale medier

Et dekret fra Trump ønsker at stoppe politisk censur mod højreorienterede, men kan i virkeligheden føre til mere censur.

Præsident Trumps regering arbejder på et præsidentielt dekret, der skal sætte en stopper for politisk bias mod og censur af højreorienterede på sider som Facebook og Twitter.

Dekretet ville betyde, at den amerikanske telestyrelse, FCC, skulle ændre eksisterende love, så de tager højde for politisk censur.

Den eksisterende lov er Section 230 af den amerikanske Telecommunications Act fra 1996, der er lavet til at beskytte selskaber, så de ikke er ansvarlige for, hvad deres brugere gør.

Så Facebook kan eksempelvis ikke blive sigtet for noget, deres brugere deler, og med den såkaldte ‘good-faith immunity’ beskyttes de også, når de fjerner anstødeligt indhold.

Med den mulige lovændring fra Trumps Regering ville det betyde, at selskaber mister denne immunitet, hvis de fjerner indhold uden at underrette brugeren bag, eller hvis beslutningen om at fjerne indholdet viser sig at være unfair.

Højreorienterede har i årevis hævdet, at de bliver blokeret og får fjernet indhold og dermed bliver censureret på de sociale medier. Facebook og Twitter har typisk svaret, at det ikke er tilfældet, og at brugerne er blevet blokeret, fordi de har overtrådt deres retningslinjer.

Dekretet minder meget om det lovforslag, som den republikanske senator Josh Hawley introducerede i juni, der også ønskede at stoppe politisk censur.

Læs også Amerikansk lovforslag vil gøre tech-giganter ansvarlige for brugeropslag.

Gå til bund
Gravatar

#1 Ni 14. aug. 2019 05:57

... Og bias er, når man siger ham imod :-D

#diktatur.nu #mewant #usa#usa#usa
Gravatar

#2 CBM 14. aug. 2019 06:22

Ni (1) skrev:
... Og bias er, når man siger ham imod :-D

#diktatur.nu #mewant #usa#usa#usa

enten det eller også er det fake news... hvis HAN fanges i en løgn, så er det blot alternative fakta! :o)
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#3 T_A 14. aug. 2019 06:42

Lovforslaget er ikke perfekt.

Men hvis det ikke er ændret, så betyder det i praksis.

1) Hvis du er en lille virksomhed, så må du som sådan selv bestemme om du er upolitisk.

2) Større virksomheder som ønsker at være politiske (højre eller venstre) er ansvarlige for hvad der bliver skrevet. (Lidt som en avis er det)
Dette er selvfølgelig en tæt på umuligt opgave f.eks. for facebook, så de er nød til at gå efter mulighed 3. (Hvilket også er planen med loven)

3) Større virksomheder skal kunne bevise at de er upolitiske ved at kunne dokumentere via statistik og deres søgealgoritmer at de ikke bevidst fremhæver, nedtoner, fravælger reklamer osv. afhængig af om de er enige med det ene eller andet parti.

Jeg er egentlig enig med at det er et nødvendigt forslag, da f.eks. facebook eller google nemt kan sætte fingeren på vægtskålen.
Gravatar

#4 Ni 14. aug. 2019 07:00

#3 Men sagen stammer, så vidt jeg ved, fra, at Trump blev sur på google over de grimme ansigter som kom frem i toppen af google, når man søgte på trump

Jeg ved ikke helt om, jeg er enig, det bliver fremstillet fornuftigt, men nå bevæggrunden er usaglig, så er jeg som udgangspunkt imod.
Gravatar

#5 T_A 14. aug. 2019 08:16

Ni (4) skrev:
#3 Men sagen stammer, så vidt jeg ved, fra, at Trump blev sur på google over de grimme ansigter som kom frem i toppen af google, når man søgte på trump

Jeg ved ikke helt om, jeg er enig, det bliver fremstillet fornuftigt, men nå bevæggrunden er usaglig, så er jeg som udgangspunkt imod.


Trump er Trump og siger alt mulig lort den ene dag det modsatte dagen før.

Forslaget blev fremlagt tilbage i juni af Josh Hawley og har ikke noget med Trump at gøre.
Men det er jo typisk Trump at han lige skal tage fokus.

Forslag:
https://reason.com/wp-content/uploads/2019/06/Endi...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login