mboost-dp1

Google

Tredje store sag på vej fra EU mod Google

- , indsendt af arne_v

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er på vej med den tredje store monopolsag mod Google, der bliver angrebet for selskabets brug af adwords-reklamer.

Denne type reklamer står for langt hovedparten af Googles omsætning, og derfor kan denne sag have meget alvorlige konsekvenser for selskabet.

EU-kommissionen har nu bedt de organisationer, som har indsendt bevismateriale til klagen over Google, om at fjerne al fortrolig information fra materialet eller give tilladelse til, at deres klage deles med Google selv.

Dette plejer at være en forløber for en egentlig monopol-sag i EU-systemet.

Klagerne går på, at Google forhindrer annoncører i at anvende amdre annonceringskanaler end Googles egne. Selskabet mistænkes også for at forhindre annoncører i at kunne flytte data fra kampagner over på andre konkurrerende systemer.

De to andre store sager mod Google omhandler eventuelt misbrug af selskabets position i forhold til Android-styresystemet samt Googles sammenligningstjeneste for e-handlende.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login