mboost-dp1

Mike Willis

Tre japanske firmaer vil presse 24 Tbps gennem en enkelt lysleder

- Via IT World -

De japanske firmaer NTT, Fujitsu og NEC har indgået et samarbejde sponsoreret af den japanske regering, hvor de har oprettet en fælles forskningsafdeling, der skal udvikle teknologi for at opnå hurtigere hastigheder i fiberkommunikation.

Holdet går efter at samle 60 kanaler af hver 400 Gbps i en enkelt fiber, hvilket svarer til 24 Tbps og have det klar til brug i 2014. I laboratorier er der opnået højere hastigheder, men under meget kontrollerede forhold der ikke kan bruges i hverdagen.

Det er ikke kun hastigheden man vil arbejde på at få i vejret, men også at holde energiforbruget på et minimum. Målet er at komme under halvdelen af det energiforbrug man ser ved brug af de nuværende teknologier. Energibesparelserne skal primært opnås ved at minimere mængden af hardware, hvor man bl.a. vil udvikle en kombineret modulator/demodulator.

I 2009 lavede de tre involverede firmaer et lignende samarbejde, hvor målet var 100 Gbps per kanal. Et produkt baseret på det samarbejde kom i handlen i år.





Gå til bund
Gravatar #1 - Valkar
12. dec. 2012 13:45

Lyder fedt. Men som #15 i linket skriver, så leverer TDC stadig kobber.
KOM NU IND I KAMPEN DANMARK !!!

Gravatar #2 - zahrten
12. dec. 2012 14:13
#1
Tvivler nu på deres projekt er rettet mod forbrugere, men nærmere mod at øge datamængden over store områder hvor der allerede er etableret lysleder. Det er fx meget billigere at skifte hardwaren i hver ende af atlanterhavet og få X% hastighedsstigning end at skulle lægge flere kabler ned.

Sidst jeg chekkede kunne man få over 300Mbit gennem kobber, så tror du ikke du kan klare dig lidt endnu :D
Gravatar #3 - Valkar
12. dec. 2012 14:45
#2 Desværre bor jeg et stykke fra centralen, så den lovede 10/1 leverer kun 6/0,28 (sidst jeg målte). De 6 kan jeg til nød nøjes med, men 0,28 i upload? Den svinger mellem 0,2 og 0,5, og det er bare ikke godt nok !

Så jeg er egentligt ligeglad med den teoretiske maximum kapacitet på kobber, når de virkelige forhold ligger på 2% af maximum.

Jeg prøver ikke at flamebaite her, men det er faktisk lidt svært :-)

Men ellers er jeg enig med dig. Det er helt sikkert rettet mod de store transatlantiske kabler og internationale knudepunkter, og først senere mod backbone netværket. Det de udvikler nu kommer ikke den enkelte forbruger direkte til gavn, men hvis bare vi undgår flaskehalse i de store netværk så hjælper det nu alligevel alt sammen.
Gravatar #4 - luuuuu
13. dec. 2012 08:41
#2

Billigt og billigt, når vi snakker udstyr i den størrelsesorden kan det umuligt være billigt.

En 60-kanal DWDM løsning. Jeg vil ikke engang vide hvad sådan en måtte koste at sætte i drift, ikke alene udvikle fra bunden.
Gravatar #5 - Motte
13. dec. 2012 09:00
#4

Nu tror jeg også det er sikkert at regne med at den forbindelse ikke kommer til privat, eller firma brug lige forløbigt. Kunne forstille mig at sådanne en forbindelse ville være forbeholdt universiter, myndighederne, og hvad der nu ellers hører til.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login