mboost-dp1

NASA - Visible Earth

Teleindustrien svarer igen på kritik fra IT-ordfører

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

Det kom fornyligt frem, at TDC vil have staten til at være med til at betale for at de danskere, som bor i sted, hvor det er urentabelt for teleselskaberne at etablere en tilfredsstillende internetforbindelse. I den forbindelse kom Socialdemokratiets IT-ordfører Trine Bramsen med kritik af TDC’s forslag, da hun mener at forslaget vil betyde en ”dobbeltbeskatning” af forbrugerne. Det skriver CW.

Læs også: TDC vil have det offentlige til at betale for internetforbindelsen i Udkantsdanmark

Formanden for brancheorganisationen Teleindustrien, Jakob Willer, udtaler det er urealistisk at tro, at teleselskaberne kan og vil etablere en acceptabel internetforbindelse på markedsvilkår til de danskere, der bor bestemte steder.

Jakob Willer, Teleindustrien skrev:
Vi er blevet kaldt kyniske, men jeg synes, at man som politiker er kynisk, hvis man tror, at man når de sidste danskere på nuværende markedsvilkår.

Jakob Willer mener ikke, at staten som sådan skal lægge penge i den fond. Fonden skal derimod etableres med penge, som branchen allerede har betalt til staten. Det er for eksempel pengene fra auktionerne over frekvenserne. Han mener at penge fra auktionen i 2016, hvor der skal udlicenseres nye frekvenser, kan bruges på en sådan fond.

Jakob Willer, Teleindustrien skrev:
Det er oplagt at se, hvor langt vi kommer med udbygningen af 4G og så se på, om man kan øremærke de penge til en fremtidig auktion i 2016 til en løsning med at få samlet op og få alle med.





Gå til bund
Gravatar #1 - Valkar
22. jan. 2013 12:58
Jeg havde ikke troet at jeg nogensinde skulle sige det her om TDC, men det lyder faktisk fornuftigt.
Gravatar #2 - jensfralagtude
22. jan. 2013 13:22
Problemet med TDC's løsning er.. hvem ejer nettet bagefter? Er TDC ejere, er løsningen allerede dødsdømt
Gravatar #3 - Hængerøven
22. jan. 2013 13:22
T-To-Da-C skrev:
Det er for eksempel pengene fra auktionerne over frekvenserne. Han mener at penge fra auktionen i 2016, hvor der skal udlicenseres nye frekvenser, kan bruges på en sådan fond.


Kan ikke være mere enige. Hvis ikke det er sådanne tiltag de penge skulle gå til, hvad så? eller mere relevant, hvorfor så!
Gravatar #4 - sg17a
22. jan. 2013 13:36
Infrastruktur er noget som staten burde eje, da det er vigtigere at komme ud til det som har den lidt trælse betegnelse 'udkantsdanmark'

Lige ligesom banedanmark ejer skinnerne og driften af togene er udliciteret.

Lidt ligesom Postdanmark, hvor vi endnu har ens priser på landsplan (og ikke skal betale 50 kr. ekstra for at sende et postkort til/fra Læsø).

Problemet med TDC er at det er blevet 'for privat'. De spiller efter typiske økonomiske principper, hvor de dårligt givne forretninger skæres væk til fordel for dem der kan give investorerne et afkast.

TDC har en forpligtelse. Alternativet er at man nationaliserer kommunikations-infratrukturen og herefter udlicenterer driften. Så kan TDC byde ind på samme vilkår som andre virksomheder.
Gravatar #5 - Lynge
22. jan. 2013 14:00
#4 Absolut enig.
Man kan ikke blande på den måde TDC ønsker det.
Enten må de levere over hele landet uden undtagelse eller også må staten tage alt infrastrukturen fra dem så det kan blive gjort ad den vej.
Gravatar #6 - drbravo
22. jan. 2013 14:05
TDC har en forpligtelse som de overholder, men i denne er der kun forsyningspligt for telefoni og ISDN. Hvis danmark skal indgå aftale om forsyningspligt af internet >X Mbit kan det bare skrives ind i næste aftale, men det bliver helt sikkert ikke gratis!
Gravatar #7 - Hængerøven
22. jan. 2013 14:11
Lynge (5) skrev:
#4 Absolut enig.
Man kan ikke blande på den måde TDC ønsker det.
Enten må de levere over hele landet uden undtagelse eller også må staten tage alt infrastrukturen fra dem så det kan blive gjort ad den vej.


så verden er altså sort og hvid?

Ej, det her er en gråzone, og kan ikke fejes under tæppet så let.
Gravatar #8 - jens426
22. jan. 2013 15:28
ideen med fonden at penge fra frekvenser går til udbygning af infrastruktur nogle steder. Men sådan virker det ikke i dansk politik.

hvis dsb har et overskud på 2 milla kr et år, så kan de ikke bruge penge på at udbygge banenettet, så tager politikerne det og bruger det på f.eks. fredning af mælkebøtter på den danske hede eller hvad de nu kan finde på.

Eller hvis folk holdt op med at arbejde sort eller snyde i skat, så ville skatten falde, nej den ville ikke, resultatet ville bare være, at staten ville have x antal år mere, hvor de ikke behøves at effektivisere og så er der endnu flere folk der bliver fyret på engang, næste gang der mangler penge.

Gravatar #9 - drbravo
22. jan. 2013 16:31
jens426 (8) skrev:
Eller hvis folk holdt op med at arbejde sort eller snyde i skat, så ville skatten falde, nej den ville ikke, resultatet ville bare være, at staten ville have x antal år mere, hvor de ikke behøves at effektivisere og så er der endnu flere folk der bliver fyret på engang, næste gang der mangler penge.


Det først år kunne vi få en ny storebæltsforbindelse.
Året efter elektrificeret hele det danske hovedjernbanenet.
Året efter igen kunne hele danmark dækkes af ordentlig bredbånd
efter et par år kunne vi alle få fiber! :)
Gravatar #10 - HenrikAppel
22. jan. 2013 18:28
Når staten sælger ting fra har det en effekt der slår igen på et andet tidspunkt.
Grundet virksomhederne selvfølgelig skal tjene penge, er det logisk at de ikke vil komme i udekants Danmark, men derimod koncentrerer sig om det tæt befolkede område. Derfor er min holdning at det som har stor betydning for den danske befolkning forbliver statsejet.
Lad nu internet telefoni ligge under statens Rici, og lad så de forskellige virksomheder leje sig ind på dette.
Lige nu er det TDC der ejer kobbernettet, og se hvor sløvt det ser ud der, da de jo skal malke forbrugerne inden de tager det næste skridt. Lige nu er det heldigt vi har Waoo er i gang med at lægge fiber rundt i Danmark, men her skal de jo også have en indkomst for at det kan lade sig gøre, så igen lad nu vores net komme under statens vinger så alle på lige fod kan drive en ordentlig forretning uanset hvor i landet man bor.
Gravatar #11 - ykok
22. jan. 2013 19:30
@10
Ja, infrastrukturen bør være statsejet. Jeg har også WAOO og er glad for det, men synes alligevel det er noget bøvl at de ejer fiberen ind til mig. Hvis der kommer konkurrenter kan det jo pludselig blive en fordel at grave endnu en fiber ned - hvilket virker temmelig fjollet.
Gravatar #12 - Rischel
23. jan. 2013 07:23
At staten skal eje infrastrukturen er fint i teorien.

Sagen er desværre bare den, at staten fx ejer jernbanenettet, som også nævnt af #4, og hvor gamle er det lige at skinnerne er? Alt hvad der er statsejet, mister i sidste ende alle incitamenter for udvikling og innovation da der ingen alternativer er!

Se på sygehuse, jernbaner, offentlig transport, post - ja man kunne næsten blive ved. Ingen af disse sektorer fungerer - medmindre man betaler private virksomheder for driften (arriva, sygehuse, DHL etc.) - sagen er bare den, at de ikke er afhængige af infrastruktur (eksl. veje - som til tider også er kommunale/private).

I den nyligt overståede 800 MHz auktion, var der et indbygget dækningskrav, som TDC valgte at opfylde. Sådanne regler/krav burde der være for virksomheder der "vinder" (læs: køber) disse auktioner. Samtidig burde pengene puljes således at det er muligt at videreudvikle og re-investere pengene i sektoren igen - ligesom man gjorde med UMTS midlerne tilbage i 2001-2003 (kan ikke lige huske hvornår det var).

Som det er under den nuværende regering ryger de mange milliarder fra spektrum auktioner i statskassen, og bliver herefter udbetalt til dovne Robert og Karina som samtidig nyder godt af at have dækning i storbyerne da de jo ikke vil flytte herfra.

Gud bevare Danmark.... pffft....
Gravatar #13 - ykok
23. jan. 2013 08:16
@12
Så vidt jeg ved fungere jernbanenettet væsentligt dårligere i USA og England, hvor det i højere grad er privat ejet. Jeg mener også at have set en opgørelse over udgifter til sundhedssektoren hvor de i USA med de private sundhedsforsikringer i alt brugte ca. 3-4 gange så mange penge pr. borger end vi gør i DK (fordi markedet er uoverskueligt og de private firmaer derfor får presset citronen). Desuden er der også alle de ulykkelige historier fra USA om nogen der er blevet syge hvor de alligevel ikke er dækket fordi forsikringen har nogle klausuler skrevet med småt på side 210.

Du skriver desuden:
Rischel (12) skrev:
...Ingen af disse sektorer fungerer - medmindre man betaler private virksomheder for driften (arriva, sygehuse, DHL etc.) - sagen er bare den, at de ikke er afhængige af infrastruktur (eksl. veje - som til tider også er kommunale/private).


Men netop Arriva er jo afhængig af infrastruktur i form af skinner, hvilket jo netop er varetaget af banedanmark. I denne situation ville det hurtigt kunne blive konkurrenceforvridende og/eller give problemer hvis det var DSB der ejede skinnerne og Arriva skulle leje sig ind. Og hvis Arriva skulle opføre sine egne spor ved siden af de eksisterende for at kunne eje sin egen infrastruktur - ja, det ville for alvor være spild.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login