mboost-dp1

Hiper

TDC køber bredbåndsudbyderen Hiper

- , indsendt af Selas

TDC har købt den kun tre år gamle bredbåndsudbyder Hiper.

TDC har købt Hiper og deres 50.000 kunder. Disse kunder vil umiddelbart ikke opleve nogen forskel efter overtagelsen.

Det skriver Finans.

Hiper ejer ikke selv bredbåndskabler, men har alligevel kunne tilbyde op til 1.000 Mbit billigt ved at leje sig ind på TDC’s fibernet og kabel-tv-nettet i København.

At kunne sælge bredbånd på andres kabler er også noget TDC skal blive bedre til, fortæller koncerndirektøren, Jaap Postma, for TDC’s indholdsforretning med navnet Opco.

Chefen for Hiper, Stig Myken, var også manden bag Fullrate, som TDC opkøbte i 2009. Myken fortæller, at han og de andre Hiper-ejere selv gik til TDC for at blive opkøbt, da det var den bedste mulighed for at skaffe kapital til fortsat vækst.

Tilbage i 2017 købte TDC også lavprisselskabet Plenti for 74 millioner kroner og lagde det sammen med Telmore.





Gå til bund
Gravatar #1 - ToFFo
18. okt. 2018 11:48
Det er det tætteste man kommer på en lovlig get-rich-quick løsning.

1: Skab ISP og lej TDC's net
2: Stjæl kunder fra TDC
3: Sælg kunder tilbage til TDC
4: Profit
5: Gentag
Gravatar #2 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
18. okt. 2018 11:53
#1

Især når man tænker på at han har gjort det to gange (Fullrate og nu Hiper)

Må dog sige, at jeg har aldrig kunnet li' Fullrate (og kan jeg stadig ikke), men jeg var utroligt interesseret i Hiper. Hvis de da kunne levere her hvor jeg bor
Gravatar #3 - Ni
18. okt. 2018 12:13
#2 Min oplevelse med hiper, da de var nye, var at de lovede alt for meget, fejl i regninger og utrolig dårlig kundeservice. Fullrate var markant bedre og var pionere med tv over bredbånd i danmark

Men det er dæleme dumt af TDC de bliver ved med at blive trukket rundt i manegen på den måde, de burde kunne konkurrer med dem, når det er deres net. TDC må kunne fin tune deres udgifter til at matche prisen på et niveau, hvor folk ikke gider skifte.
Gravatar #4 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
18. okt. 2018 12:47
#3

Det jeg var mest interesseret i mht Hiper, var netop at de kunne levere 10x hastighed til samme pris (eller, det kunne de så ikke alligevel)

At kalde Fullrate pioner på IPTV er vist en and? Mig bekendt var det faktisk TDC der startede med det (TDC TV) - jeg havde det for 11 år siden. Fik IPTV igennem TDC omkring august 2007 - Fullrate fandtes mig bekendt ikke engang i 2007?

https://www.computerworld.dk/art/8287/tdc-lancerer...

Faktisk, apropos TDC TV (det som skiftede navn et par gange) - det var i mine øjne det bedste/mest stabile IPTV produkt jeg har prøvet.

Efter et par år blev IPTV vældigt populært hos TDC (derefter YouSee). Jeg er selv skiftet til Waoo (da jeg flyttede og fik fiber) og nu Stofa.

TDC's gamle boks der kørte noget Windows CE-ish var klippe stabil, især kontra Waoo's første Linux bokse. TDC kunne optage 2 kanaler og se en tredie, og ved TDC kunne man have "satelit bokse" i andre rum, som kunne tilgå den harddisk der var i hovedboksen, så man altså kunne se optaget TV over netværket i andre rum. Det kan man stadig ikke hos Stofa/SE

tl;dr

Fullrate var overhovedet ikke pioner på IPTV markedet, de fik det foræret af TDC
Gravatar #5 - arne_v
18. okt. 2018 13:35
#1

Jeg mener at det er:

1) start selskab indenfor TDC's område (internet eller mobil) og sælg til under kost pris aka billiger end TDC
2) kunderne skifter fra TDC til dig
3) TDC panikker og køber dit firma for XX/XXX millioner
4) TDC sætter prisen op for ikke at fortsætte med underskud
5) Kunderne begynder at lede efter et nyt billigt firma
6) Hop til punkt 1
Gravatar #6 - ToFFo
18. okt. 2018 13:57
#5 - Perfection!
Gravatar #7 - Fizk
18. okt. 2018 16:16
I kan bare slå jer løs - Deres løsning hedder Company Mobile :)
http://companymobile.dk/
Gravatar #8 - Ufomekaniker
18. okt. 2018 16:52
Det er sgu nok TDC der står bag det fra idé til tilbagekøb. Det er jo osse en måde at holde kunderne i butikken på, hvis man ser det helt oppe fra. Kunderne har aldrig forladt butikken. Det hele er TDC.
Gravatar #9 - Jim Night
19. okt. 2018 12:19
Så kommer der vist ikke Gigabit hastighed til mig alligevel. Hiper har, lige så længe jeg har været kunde hos dem, lovet mig at der 'snart' kommer Gigabit hastighed. De ventede bare lige på noget hos Yousee...
Gravatar #10 - Vanvittig
19. okt. 2018 23:33
Det er jo jer selv I griner af. Både Myken og TDC tjener deres penge. Det er kun jer, der taber. Løsningen var ikke at privatisere TDC og tvinge dem til at lade andre leje sig ind. Løsningen havde været, hvis man havde gjort deres skatteyderudrullede kobbernet til public domain.
Gravatar #11 - CBM
20. okt. 2018 05:52
Vanvittig (10) skrev:
Det er jo jer selv I griner af. Både Myken og TDC tjener deres penge. Det er kun jer, der taber. Løsningen var ikke at privatisere TDC og tvinge dem til at lade andre leje sig ind. Løsningen havde været, hvis man havde gjort deres skatteyderudrullede kobbernet til public domain.

Enig

Privatisering af TDC har kun føjet spot til skade men kun fordi de ejer kobbernettet og tilsyneladende stadig beskyttes som om de fortsat var statsejede

Gravatar #12 - Vanvittig
20. okt. 2018 09:39
#11

Det værste er næsten, at man gentog det med Dongs fiber. Dengang var Dong statsejet og staten sprøjtede skattekroner ind til udrulning af fiber i hele hovedstadsområdet. Straks efter at skatteyderne havde løftet investeringerne under flotte politiske paroler som "bedre internet til folket" blev fibernettet solgt til amerikanskejede TDC til en pris der var markant lavere end investeringen.

Vi har betalt for etableringen af alle de net vi har, hvorefter kapitalfonde har røvet dem fra os. Nu kan vi betale igen. Og igen. Og igen. Enhver kapitalfonds drøm. Dygtige slaver.

Det helt nye er, at man er begyndt at privatisere stikledninger. Så hvis der sker en kabelfejl, skal du selv betale for at få den udbedret. Eller undvære dit net, strøm eller vand. De har intet ansvar, du skal bare blive ved med at betale uanset hvad der sker. Kommunerne gider heller ikke snerydde vejene mere, dem får du også "foræret" nu uden råderet med fuld vedligeholdelsespligt. Værsgo, betal.

Gravatar #13 - CBM
20. okt. 2018 18:42
#12: Danmark som vi kender det
Gravatar #14 - arne_v
20. okt. 2018 18:57
Vanvittig (10) skrev:

Løsningen var ikke at privatisere TDC og tvinge dem til at lade andre leje sig ind. Løsningen havde været, hvis man havde gjort deres skatteyderudrullede kobbernet til public domain.


Jeg har svært ved at se hvorfor staten skulle lade private firmaer bruge kobbernettet gratis.

Men hvis vi nu antager at du med public domain bare mener offentlig ejet, så er det en ret åbenlys ide at lade staten eje infrastrukturen aka kobbernettet og lade alle firmaer betale for at bruge det på lige vilkår.

Men staten havde jo næppe fået lige så mange penge ved privatiseringen med den strategi.

Og så er det sprøgsmålet om hvor godt det vill have været for internet brugerne.
Man valgte den model for jernbanerne - staten ejer infrastrukturen mens selvskaber (inklusive det statslige selskab DSB) står for trafikken på dem. Og jeg tror at man skal lede længe for at finde nogen som mener at det danske skinnenet er en success.

Gravatar #15 - arne_v
20. okt. 2018 19:14
Vanvittig (12) skrev:

Det værste er næsten, at man gentog det med Dongs fiber. Dengang var Dong statsejet og staten sprøjtede skattekroner ind til udrulning af fiber i hele hovedstadsområdet. Straks efter at skatteyderne havde løftet investeringerne under flotte politiske paroler som "bedre internet til folket" blev fibernettet solgt til amerikanskejede TDC til en pris der var markant lavere end investeringen.


DONG investerede stort i fiber.

Og konstaterede derefter ligesom så mange andre at det var svært at tjene nok penge.

Så de satte det til salg.

Der var flere der kiggede på det. Men det endte med at det blev TDC som købte.

https://www.berlingske.dk/virksomheder/tdc-koeber-...


DONG Energy har i over et halvt år forsøgt at sælge sit fibernet, fordi det har vist sig meget vanskeligere end forventet at hente kunder hjem.
...
DONG Energy nedskrev værdien af nettet med 152 millioner kroner i sit seneste årsregnskab. Flere teleselskaber har efter Business.dks oplysninger haft kik på DONGs net, men TDC løb med selskabet.


Det er aldeles forkasteligt at et offentligt selskab laver den slags fejlinvesteringer med efterfølgende tab for skatteyderne.

Men der er vist ikke grundlag for at mene at TDC har fået foræret noget. Enhver anden kunne have budt mere hvis de ville.







Gravatar #16 - arne_v
20. okt. 2018 19:17
#12

Det er iøvrigt en forsimpling at kalde TDC for amerikansk på det tidspunkt.

TDC var på et tidspunket ejet af Ameritech/SBC (som er amerikansk).

Men på tidspunkt for køb af DONG fibernet var de ejet af en international gruppe af kapitalfonde. Blackstone og KKR er amerikanske men Permira og Apax er faltisk engelske.
Gravatar #17 - Vanvittig
21. okt. 2018 11:22
#Arne

Staten investerede stort i deres (Dongs) fibernet, ja.
Jeg synes det er sjovt, at fiber pludselig bliver profitabelt, når det bliver overtaget af en kapitalfond til slikpris. Det samme skete senere for selve Dong under nok Danmarks historiens mest kritiserede salg.

Selvfølgelig var det meningen, at de ikke skulle tjene penge før efter frasalget. Det er jo strategien bag hele røveriet.

TDC var og er amerikanskejet (her taler jeg om aktiemajoritet). At du køber en patriotisk aktie gør det ikke mindre amerikanskstyret, men lad os endelig fortsætte med at fluekneppe det.

Og amerikanske Goldman Sachs voldtog danske skatteydere fuldstændig åbenlyst med Dong med regeringens smilende velsignelse.

Det samme vil ske for DSB før eller siden. Hvis du tror at Danmarks jernbaner pludselig får japansk disciplin, blot fordi en kapitalfond overtager jernbanenettet fra staten, ja - så tror jeg at du bliver meget, meget skuffet. Men det vil selvfølgelig være de løgne, vi kommer til at høre.

Hvorfor skal det være enten staten eller kapitalfonde der ejer kobbernettet? Det er sjovt, at du insisterer på, at der kun findes de to muligheder. Igen udtrykker du fint, hvilket offer du er for deres orden og falske bevidsthed. Jeg sagde public domain. Hvem ejer Wikipedia? Det fungerer da fint.
Gravatar #18 - Claus Jørgensen
21. okt. 2018 12:19
Gravatar #19 - arne_v
22. okt. 2018 00:17
Vanvittig (17) skrev:

TDC var og er amerikanskejet (her taler jeg om aktiemajoritet). At du køber en patriotisk aktie gør det ikke mindre amerikanskstyret, men lad os endelig fortsætte med at fluekneppe det.


Det passer simpelt hen ikke.

De regionale teleselskaber blev fusioneret i 1990.

Staten solgte i 1997 42% og 1998 de resterende 58% af selskabet til Ameritech et amerikansk selskab.

I 1999 blev Ameritech opkøbt af SBC et andet amerikansk selskab (som idag er AT&T).

I 2004 solgte SBC aktierne på børsen til primært danske investorer bl.a. ATP.

I 2006 købte Nordic Telephone Company som er et dansk holding selskab ejet af 5 kapital fonde (Apax engelsk, Blackstone Cayman Islands / amerikansk, KKR amerikansk, Permira engelsk, Providence Equity amerikansk) 88% af aktierne. ATP beholdt deres aktier.

I 2010 solgte NTC 28% af aktierne igen og de fortsatte med at sælge ud i de kommende år.

I 2018 købte en gruppe bestående af Macquire (australsk) og nogle danske investorer (PFA, PKA og ATP) firmaet.

TDC var amerikansk ejet 1998-2004.

Og havde en stor amerikansk indflydelse 1997-1998 og 2006-2010 (formentligt lidt længere end 2010, men der synes ikke at være noget på nettet omkring hvor hurtigt NTC solgte fra efter at de havde solgt de 28% på en gang).



Gravatar #20 - arne_v
22. okt. 2018 00:45
Vanvittig (17) skrev:

Staten investerede stort i deres (Dongs) fibernet, ja.
Jeg synes det er sjovt, at fiber pludselig bliver profitabelt, når det bliver overtaget af en kapitalfond til slikpris.

...

Selvfølgelig var det meningen, at de ikke skulle tjene penge før efter frasalget. Det er jo strategien bag hele røveriet.


Beskrivelsen er ikke særligt dækkende for virkeligheden.

Der var ikke tale om at DONG solgte fibernet som en undersjudsforretning og kort tid efter var fibernet pludseligt profitabelt.

De danske investeringer i fiber var helt generelt en dårlig forretning i mange år.

DONG startede med fibernet i 2004 og solgte det til TDC i 2009.

https://www.berlingske.dk/virksomheder/tdc-koeber-...


DONG Energy har i over et halvt år forsøgt at sælge sit fibernet, fordi det har vist sig meget vanskeligere end forventet at hente kunder hjem.
...
DONG Energy nedskrev værdien af nettet med 152 millioner kroner i sit seneste årsregnskab.


lyder ikke som en god forretning.

Og det varede da en del år inden TDC overhovedet begyndte at markedsføre fibernet. Se f.eks.:
https://www.version2.dk/artikel/tdc-danskerne-er-l...

Og det var ikke kun DONG som havde problemer med økonomien i fibernet.

MidtVest Bredbånd startede også i 2004 og gik konkurs i 2009.

COMX startede i 2002 og havde store økonomiske problemer. De blev også købt af TDC (i 2013).

Og mange af de andre selskaber har også haft økonomiske problemer.

Der var simpelthen ikke et fornuftigt økonomisk grundlag for de investeringer.

Det er blevet anslået at fiberudrulningen kostede 57000 per husstand.

https://www.dr.dk/nyheder/penge/elselskaber-betale...

Det vil aldrig kunne tjenes ind.

Og de danske skatteydere og el-kunder bør være rasende over at uduelige ledere i den offentlige energi-sektor har spildt så mange penge.

Men jeg kan ikke se hvorfor man skulle klandre TDC for at have købt en del af resterne til en pris som afspejler den reelle værdi aka hvad der kan tjenes ind igen.


Gravatar #21 - Vanvittig
22. okt. 2018 17:16
Jeg gider ikke diskutere om en kapitalfond er britisk, amerikansk eller australsk.

#20

Hvis du tror på en trådløs fremtid, så er du meget naiv.
Du kan ikke finde en storby, ikke engang København der er en lille pisby, hvor der ikke allerede nu er omfattende problemer med støj. Fiber er fremtiden, uanset at regionale danske pionerer har tabt penge. Det er sjældent teknologiens skyld, men snarere dårlig ledelse og dårlig forretning. Både ubevidst og i flere tilfælde mere bevidst.

5G er som Wi-Fi og alt andet trådløst som at tisse i bukserne. Det er så dejlig varmt... i starten. Det er sløseri og dovenskab.

Dovenskab er faktisk en af de syv dødssynder. Så også i bibelsk forstand, er dit trådløse begær helt forkasteligt. Angrer du?
Gravatar #22 - arne_v
22. okt. 2018 17:52
Vanvittig (21) skrev:

Jeg gider ikke diskutere om en kapitalfond er britisk, amerikansk eller australsk.


Det er jo din ret.

Men påstanden:

Vanvittig (17) skrev:

TDC var og er amerikanskejet (her taler jeg om aktiemajoritet).


er usand. Eller på jævnt dansk: løgn.

Og:

Vanvittig (12) skrev:

blev fibernettet solgt til amerikanskejede TDC


er et eller andet sted mellem ikke-komplet og misvisende beskrivelse af ejerforholdet.

Men jeg ved godt at der er nogle mennsker som opfatter det som helt acceptabel opførsel at komme med usande påstande når det understøtter deres overbevisning om et eller andet.
Gravatar #23 - arne_v
22. okt. 2018 18:03
Vanvittig (21) skrev:

#20

Hvis du tror på en trådløs fremtid, så er du meget naiv.


Vanvittig (21) skrev:

Så også i bibelsk forstand, er dit trådløse begær helt forkasteligt. Angrer du?


Og hvis du tror at jorden er flad så er du meget naiv. Angrer du?

Ah - du har ikke sagt at jorden var flad.

Gæt hvad ...

Gravatar #24 - arne_v
22. okt. 2018 18:06
Vanvittig (21) skrev:

Fiber er fremtiden, uanset at regionale danske pionerer har tabt penge. Det er sjældent teknologiens skyld, men snarere dårlig ledelse og dårlig forretning.


Der er ikke noget galt med fiber som teknologi.

Men 57000 per huststand er et forretningsmæssigt problem.

Et problem som vel har 3 løsninger:

A) Lade nogle andre såsom skatteydere/elforbrugere betale. Hvilket var det som skete i en periode i sidste halvdel af 00'erne.
B) Få internet brugere til at acceptere lang højere priser. Det sker næppe.
C) Få prisen per husstand ned. Via:
* højere andel af kunder
* teknologiske fremskridt for trækning
* kun at udrulle i forbindelse med andet arbejde
* andre tiltag




Gravatar #25 - arne_v
22. okt. 2018 18:14
#24

Med hensyn til pris på udrulning så er det interessant at sammenligne med Verizon som har leveret fiber (Verizon FIOS) til 5 millioner amerikanske husstande.

De har ikke fået tilskud fra skatteyderne eller el-forbrugerne.

Men de har hængt fiberkablerne op i eksisterende telefonmaster.

Det ser ræselsfuldt ud.

Men overvej prisforskellen på at grave fiber ned i jorden som i Danmark og så hænge fiber op i eksisterende telefonmaster som Verizon FIOS.

Den må være enorm.

Ja - jeg ved godt at Danmark ikke har telefonmaster længere. Så det er kun for at illustrere ideen om lavere pris for udrulning.
Gravatar #26 - CBM
23. okt. 2018 02:48
@arne: jeg har selv oplevet hvordan både 2.4 GHz wifi og selv 5 GHz wifi ikke kunne fungere internt i en bil på motorvejen på en tur til devils Island

Pga alle de andre biler også havde wifi hotspots kørende og der derfor var for mange forstyrrelser

Jeg måtte skifte til mobilnet via Bluetooth på en tablet for at det virkede

Jeg kan nemt forestille mig at en lejlighed centralt i København er udsat for så mange forstyrrelser at det er umuligt at have et hjemme wifi net kørende

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login