mboost-dp1

ESA
- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Nyheder
Jeg har godt nok ikke regnet på numrene, men mon ikke det ville være mere effektivt at have en satellit der kunne fyre en håndfuld atombomber afsted?
Med den størrelse af atombomber man kan producere i dag, så skulle man forestille sig at selv et ret stor himmellegeme ville blive slået ud af kurs af sådan et dusin stykker.
Problematikken med det ville så være om landende på jorden kunne stole på en satellit med atombomber ikke blev misbrugt ;)
Med den størrelse af atombomber man kan producere i dag, så skulle man forestille sig at selv et ret stor himmellegeme ville blive slået ud af kurs af sådan et dusin stykker.
Problematikken med det ville så være om landende på jorden kunne stole på en satellit med atombomber ikke blev misbrugt ;)
er der ikke også noget med, at antallet af mennesker, der sidder og holder øje med, om der er et eller andet, der er ved at ramme jorden, er så lavt, at det er umuligt at få øje på en asteroide i tide (hurr durr nice rhymes)? Så giver det jo ingen mening at have et forsvarssystem, hvis man ikke ved, hvornår man skal forsvare sig.
Cruiser (1) skrev:Problematikken med det ville så være om landende på jorden kunne stole på en satellit med atombomber ikke blev misbrugt ;)
Enig. Mistilliden ville være for stor. Ta' den nuværende problematik med missilskjoldet og gang det med en faktor 50..
Læg dertil det problematiske i, hvis en fremmed magt, eller terroristerne fra Anonymous, fik held til at kompromittere systemet.
#1 Som det sågar nævnes i resuméet her på newz, så er det ikke særdeles snedigt at sprænge et himmellegeme i luften for herefter at ende ud med et hav af objekter, som man ikke aner hvor bevæger sig hen. I stedet kan man f.eks. ændre retningen betydeligt bare ved at male den ene side hvid - hvis objektet er stort nok og langt nok ude ville bare det reflekterede sollys være nok til at skubbe objektet ud af kurs. Meget mere effektivt, meget lettere og langt mindre farligt.
#3 De behøver vel ikke befinde sig i kredsløb om jorden.
#3 De behøver vel ikke befinde sig i kredsløb om jorden.
4dd0 skrev:Læg dertil det problematiske i, hvis en fremmed magt, eller terroristerne fra Anonymous, fik held til at kompromittere systemet.
Jamen lad os da bare kalde alle der modarbejder en del af det eksisterende system for terrorister, det gør det også meget nemmere ik... haha... idiot mand..
Neil deGrasse Tyson mener også, at det er en elendig idé at nuke asteroider. I denne video snakker han lidt om en mulig løsning, hvor man kører en rumskib tæt på asteroiden. Rumskibet og asteroidens tiltrækningskraft, vil gøre at de vil nærme sig hinanden, så ved at flytte rumskibet, vil man essentielt trække asteroiden ud af kurs.
#2: Zombie Steve Jobs skrev:er der ikke også noget med, at antallet af mennesker, der sidder og holder øje med, om der er et eller andet, der er ved at ramme jorden, er så lavt, at det er umuligt at få øje på en asteroide i tide
Jo vi har kun et meget lille overblik.
#4: Cruiser skrev:Syntes de sagde for nyligt at de havde spottet end asteroide der muligvis ville ramme os omkring 2030? Der må åbenbart være nogen der holder øje derude på een eller anden måde ;)
Jo der er mange specielt amatøre der sidder og kigger, men det vi ikke tænker over er at f.eks SG344 du henviser til ikke fløjet direkte mod jorden. Den har en bane hvor den tager et par ture rundt i vores sol system inden man har regnet at dens bane kommer tæt på jorden.
Det vil sige den eneste grund til vi har så god tid i dette tilfælde er at dens bane ikke de første par ture kommer for tæt på jorden.
Hvis en stor meteor havde en bane der ville krydse jorden på første tur ville vi ikke have tid, på nuværende tidspunkt til at kunne gøre noget.
Men bare rolig SG344 rammer os næppe og selv hvis den gjorde er det "kun" med en kraft på 1.5Mt TNT.
Så nok til at smadre en storby, men ikke mere og det er intet i forhold til en stor meteor.
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.