mboost-dp1

unknown

Stort nederlag til softwarepatent-modstandere

- Via c't - , redigeret af The-Lone-Gunman

Tilhængere af softwarepatenter har vundet, hvad der kaldes en stor sejr, da et udvalg i Europa-Parlamentet nedstemte en række forslag der skulle gøre det svære at få et softwarepatent.

Det er vand på især store virksomheders mølle, som f.eks. Motorola, Nokia, Philips, Microsoft, Intel og Sun. De danner sammen med flere andre virksomheder organisationen Eicta, der er for softwarepatenter.

Beslutningen er dog ikke endelig, da den først skal godkendes af resten af Europa-Parlamentet og derefter af de enkelte lande i EU. Det forventes dog at man følger udvalgets beslutning.





Gå til bund
Gravatar #1 - skau
22. jun. 2005 02:11
...sort dag for Open Source!
Gravatar #2 - Nvidiot
22. jun. 2005 02:24
Får kvalme af at tænke på den dag hvor det vil blive betragtet som en piratkopi/patentbrud at have Mplayer el. lignende installeret på sin computer.

Det er jo bare endnu en fornuftig grund til at melde sig ud af den pengesugende og korrupte europæiske union.
Gravatar #3 - SKREWZ
22. jun. 2005 02:34
#2 -- En ond drøm, som man forventer, at ødelægger ens liv.
Gravatar #4 - sKIDROw
22. jun. 2005 07:45
Ikke lige med til at give mig medlidenhed med dem i EU, ovenpå deres krise for tiden!!!... :P
Hvis de skaffer os patenter på software, kommer det fandme til at koste de SVIN dyrt ved næste valg for mit vedkommende!.
Ingen burde kunne slippe godt afsted med, at slagte softwarebranchen på den måde.
Gravatar #5 - lundeman
22. jun. 2005 08:05
Det kan jo på INGEN måde undre nogen at det juridiske udvalg i EU fejer alle forslagsændringer af bordet, og dermed godkender forslaget om software patenter. Det er jo DEM og deres advokat-kollegaer der kommer til at tjene TYKT på denne lov.

Det eneste man kan håbe på hvis denne lov træder i kraft, er at der også i EU vil opstå en sammenslutning af advokater der vil betvivle alle "tynde" patenter. Personligt tvivler jeg nemlig på at ting som fx. "opfinderhøjde" vil blive undersøgt til bunds for hver patentansøgning... det kan simpelthen ikke lade sig gøre da ALLE de store firmaer jo allerede nu har mange ansøgninger liggende klar til at sende afsted.

SORT dag for softwareudvikling i europa..

/lundeman
Gravatar #6 - Softy
22. jun. 2005 08:12
Hvorfor afgøres sådan en strid ikke på demokratisk vis? - en afstemning (vel at mærke IKKE af korrupte politikere, men af folket).
Gravatar #7 - vaske claude
22. jun. 2005 08:13
Det bliver hårde tider at være bruger/udvikler af fri software fremover!

Enig med #2; Her er en god grund til at melde sig ud af EU, eller i det mindste tilføre endnu et dansk forbehold til EU. Den slags alt styrende union ønsker jeg ikke at være medlem af længere!!
Gravatar #8 - RuFFNeCK
22. jun. 2005 08:15
kort sagt.. EU SUCKS..
Gravatar #9 - DarkBorg
22. jun. 2005 08:16
Velkommen til den fagre nye verden.

Jeg nærer efterhånden meget lidt håb for at Forenede europæiske stater bliver et behageligt sted at leve for menigmand.
Gravatar #10 - uzi4u
22. jun. 2005 08:19
#6:
Der er blevet stemt om softwarepatenter før, hvor alle lande havde en stemme. Danmark stemte _for_ softwarepatenter :( Ikke fordi vi generelt er pro patenter, men simpelthen fordi vores politikere er ligeså langt tilbage IT-kompetancemæssigt, som en mellemstor stamme fra Argentinas regnskove.

Bendt Bendtsen havde ikke sat sig ind i hvad softwarepatenter betød, og da det heller ikke bekymrede ham, at IT fagforeninger som PROSA og Linux-foreninger som SSLUG råbte og skreg om at det var vanvid, så sendte han blot en sekretær afsted for at stemme: "Hvad vi stemmer? Tjah, jeg ved ikke hvad det betyder, men jeg vi stemmer bare ja for at være på den sikre side".
Gravatar #11 - Softy
22. jun. 2005 08:28
#10:
Jeg har (såvidt jeg ved) ikke sat noget kryds nogle steder om softwarepatenter.
Gravatar #12 - tbresson
22. jun. 2005 08:30
#7 : Ja, det bliver nemtlig et stort problem. Udviklerne kan stort set ikke udvikle noget uden at risikere, at én eller anden gut har patent på én eller anden ting som man bruger i dag helt frit og gratis. Se bare på GUI'en til ITunes - inden længe vil det være umuligt at udvikle en brugervenlig brugergrænseflade som folk kan relatere til fordi firmaer som Microsoft vil tage patent på netop disse ting. Vi har jo bevis på, at det kan lade sig gøre.

Dernæst vil fremtidige programmer ikke længere understøtte eksisterende formater, det værende exportér dine data til XML, Excel/CSV, PDF og så videre fordi så skal programmøren betale for at have denne feature i sit gratis program og dermed er det billigere at simpelthen udelade denne funkionalitet.

Vi ser en fremgang i OpenSource verdenen som aldrig før, bl.a. er der masser af nyheder ang. overgangen til OpenSource i flere kommuner - gu' ved om nogen vil investere i noget software som er gratis, men som ikke kan snakke sammen med andre standarder uden man skal betale penge for det ?

Jeg gir #1 ret ... en sort dag.
Gravatar #13 - jobba
22. jun. 2005 08:31
Jeg syntes er i orden med software patenter. Der skal jo også være en gulerod for den virksomhed som opfinder nyt software, således at det kan betale sig at udvikle nyt.
På den måde skabes der udvikling!
Gravatar #14 - uzi4u
22. jun. 2005 08:39
#11: Jo du har, indirekte. Bendt Bendtsen er folkevalgt, og det er derfor ham der træffer den slags beslutninger (eller mangel på samme) for Danmark.
Gravatar #15 - lundeman
22. jun. 2005 08:41
#13 hvad fejler copyright?

Hvis du syntes det er iorden med software patenter, er det så også iorden med musik-patenter? For mig er musik ikke anderledes end software. Musik skrives på et sprog jeg ikke forstår (noder) og giver først mening når dette sprog omsættes (via et instrument).

Dermed kan jeg jo argumentere for at der bør indføres musikpatenter, ellers er der jo ikke en gulerod for at udvikle nyt musik, og store kunstnere vil stoppe med at udvikle musik, da de jo ikke kan beskytte deres musik ordentligt, og derfor kopieres af andre musikere der vil snylte på de gode musikeres geniale idéer.

Jeg håber virkeligt at du med denne analogi kan se hvor TÅBELIG din udtalelse er!

/lundeman
Gravatar #16 - Softy
22. jun. 2005 08:42
#13:
Det holder jo ikke!

Jeg tager mig lige en kassekredit på 50.000,- med sikkerhed i min bil (eller noget) for at skabe en ny virksomhed, for derefter at bruge en formue på at registrere patentet (mere eller mindre end 50.000,-?). Herefter er der et eller andet firma (f.eks. Microsoft) som lægger sig lidt for tæt op ad mit nye patent.... men har jeg en halv million eller noget til at sagsøge høvederne? - Nej, det har jeg ikke. Så jeg må tage til takke at firmaet bruger min ide, som jeg allerede har betalt i dyre domme for at få patenteret, men jeg har som ny virksomhed ikke midlerne til at opretholde patentet.

Åbn øjnene og indse det åbenlyse: Det er kun de store veletablerede virksomheder som nyder godt af softwarepatenter. Det er de samme firmaer der har penge nok til dyre lobbyister til at påvirke politikerne. Det er derfor jeg siger at det skal være en folkeafstemning.

Softwarepatenter skaber ikke flere nye tiltag og vækst. De tiltag der bliver taget foregår i de store firmaers tænketanke, hvilket åbenlyst kun vil hæmme væksten, da vi alle ved at 2 hoveder er bedre end 1... og på denne måde kapper man lige mange af de hoveder, som ikke nødvendigvis er datalog og cand.merc... og det er mange gange de hoveder, som har den praktiske "uddannelse", der er mest kreative og innovative.

Som en eller anden bruger herinde har sagt til Bent Bendtsen: "Når jeg opretter mit nye firma ses vi i Kina".
Gravatar #17 - vaske claude
22. jun. 2005 08:43
#13 Problemet er så bare at når man udvikler noget nyt, vil det være næsten umuligt at få lov til at bruge det hvis det bare tilnærmelsesvis ligner noget, der er brugt før!
Mange nye ting i dag skabes ved at bruge eksisterende opfindelser på en ny måde. Det vil fremover, hvis det bliver endelit vedtaget, være (næsten) umuligt. Ud over det; hvis et OpenSource projekt udvikler noget nyt får de problemer med det samme et større firma tager patent på det! Patenter er, så vidt jeg ved, ganske dyre.

Syntes også det er lidt komisk at man i den ene "EU-lejr" er imod MS' monopol på OS markedet og pålægger dem at udgive en version af Windows uden MediaPlayer for at sikre fri konkurrence, og i den anden "lejr" gør man det nemmere for dem at tage patent og derved udnytte deres markedsposition. Det har ikke helt sammenhæng.
Gravatar #18 - dynamism
22. jun. 2005 08:46
#6:

Det du skriver minder lidt om de EU-afstemninger, som vi har haft i Danmark. Selv om det STORE flertal i Folketinget (Som vi jo selv har valgt) anbefalede et JA, så sagde menige dansker "Tja, jeg ved ikke helt hvad det drejer sig om, så jeg stemmer nej for at være sikker"

Hvis man er uenig med den politiker man selv har valgt, må man jo bare stemme anderledes næste gang. Det hjælper ikke at vælge ham og så bitche når han gør noget man ikke er enig i.
Gravatar #19 - uzi4u
22. jun. 2005 08:47
#13: Det har de i forvejen. Når en virksomhed sælger software eller produkter med eget opfundet software i, så er det jo ikke fordi de giver sourcekoden med - det holder firmaer jo normalt meget tæt til kroppen. Det behøver der ikke patenter til for.

Patenter er til for at beskytte "idéen". Eksempel: En progress-bar som viser hvor mange procent af en given opgave der er udført. Det koncept er der patent på, og når softwarepatenter træder i kraft i Europa, kommer det til at koste virksomheder dyrt at benytte sig af progressbars.

Den slags skaber IKKE udvikling, tværtimod hæmmes det voldsomt, som det også ses i USA hvor softwarepatenter har ødelagt softwareudvikling. Hver gang der skal udvikles software i USA, skal det undersøges om man krænker patenter, og da der er patent på stort set alt, flytter man tit softwareudviklingen ud af USA hvor patenterne ikke rækker.
Gravatar #20 - Softy
22. jun. 2005 08:52
#14:
1) Jeg stemte ikke Bent Bendtsen ind.

2) Han er politiker.

2b) Han er én mand og derfor nemmere at påvirke.

2c) Han baserer sin "viden" på et par enkelte rådgivere, som typisk er lobbyister i lommen på de store virksomheder.

3) Bent Bendtsen burde være fyret dengang han retn faktisk gik imod en direkte ordre om at få softwarepatenter op til debat. Han var for inaktiv og lod det bare passere.

I rest my case.
Gravatar #21 - dynamism
22. jun. 2005 08:53
#19:

Ingen udvikling i USA? Som f.eks. al den udvikling som Microsoft ikke laver eller?

#20:
Og det har du så næste valg til at arrangere :)
Gravatar #22 - oleo
22. jun. 2005 08:55
Der kommer nok mange software virksomheder(servere) i de lande, der ikke er underlagt denne hæmsko.
Gravatar #23 - Yasw
22. jun. 2005 08:59
#13 - Bortset fra at mange af de patenter der bliver taget slet ikke er taget af dem der har opfundet det. Microsoft har fx taget patent på virtuelle skriveborde, selvom det er en feature X window systemer til Unix har haft længe.
Derudover kan du overveje hvor meget udvikling der kan ske, når man hver gang man skal udvikle noget nyt, skal betale patentafgifter til 10 forskellige selskaber, fordi ens nye ide gør brug af en masse andre små fjollede ting.

Nu kan jeg ikke helt huske om det var en del af forslaget til ændringer, men er det ikke noget med at softwarepatenter ikke kommer til at gælde for private? Ergo bliver open-source vel ikke som sådan ramt, da det vil gå som "privat". Eller hvad?
Gravatar #24 - vaske claude
22. jun. 2005 09:00
#21

Ingen udvikling i USA? Som f.eks. al den udvikling som Microsoft ikke laver eller?


Nu er MS nok så "heldig" at de er en af de store, og nok selv sidder på en stor del af software patenterne. Iøvrigt tror jeg nu nok at de tjekker tingene inden de går i gang, men hvis der bare er det mindste tvivl om det er det samme tror jeg nu nok MS er villige til at tage slagsmålet i retten.
Det er som bekendt nemmere at få tilgivelse (læs:rettens ord) end tilladelse!
Gravatar #25 - Lobais
22. jun. 2005 09:04
#7
Her er en god grund til at melde sig ud af EU, eller i det mindste tilføre endnu et dansk forbehold til EU. Den slags alt styrende union ønsker jeg ikke at være medlem af længere!

Wow, og Danmark havde ikke selv vedtaget software patenter, hvis det ikke var for EU? Iøvrigt havde det ikke gjort nogen forskel, hvis det kun var Danmark, der ikke havde dem. Mplayer f.eks., der ligger i Ungarn, ville stadig være ulovligt.
Vi har meget bedre mulighed for at undgå software patenter i Europa som medlem af unionen. Husk det!
Gravatar #26 - Softy
22. jun. 2005 09:04
#19:

Patenter er til for at beskytte "idéen". Eksempel: En progress-bar som viser hvor mange procent af en given opgave der er udført. Det koncept er der patent på, og når softwarepatenter træder i kraft i Europa, kommer det til at koste virksomheder dyrt at benytte sig af progressbars.


Forestil dig at du skal lave en konkurrent til... hmmmm.... Word.... eller et andet stykke software.
For hvert enkelt lille funktion du laver skal du kigge millioner af patenter igennem for at sikre dig at du ikke bryder et patent. Det er resourcekrævende og noget du nødvendigvis bliver nødt til at betale en advokat for at gøre, hvis du vil have en chance for at bruge tid på udvikling af virksomheden.
Oh... sorry.... nåååh nej... jeg har jo ikke en formue at spendere på denne advokat, da jeg jo lige har startet min virksomhed.


Jeg sidder i et firma og programmere en applikation med... huha... skud i tågen.... 20.000 funktioner/metoder.... det er MANGE patenter der skal granskes for at sikre sig at et firma ikke kommer og tager fortjenesten.

Dertil skal man lige lægge de "parasitter" som nødvendigvis hamstrer patenter (uden grund) med formålet at sagsøge folk... og det sker!

Med andre ord og ramaskrig: Åbn ikke denne Pandora's æske!
Gravatar #27 - Softy
22. jun. 2005 09:06
#21:
Som det er blevet påpeget tidligere, så er Microsoft en af de store og få der nyder godt af patenter. Så det argument kan ikke bruges.
Gravatar #28 - Wenix
22. jun. 2005 09:30
Kan vi ikke lave forening baseret på bidrag, som prøver at tegne så mange patenter som muligt indefor områder vi regner med vil ramme nogle af de firmaer som går ind for patenter?

Der kan eventuelt køres nogle sager, hvor overskudet kan gå til at være endnu mere irreterende.

Jeg kan godt forestille mig nogle ting som vil være helt indlysende teknologi som f.eks. Nokia vil bruge før eller senere, som bare skal patenteres uden nogen plan om selv at skulle bruge det.

Patenterne skal være brede, og nærmest ting som er en selvfølge - de behøver bestemt ikke være innovative.

Hvis nogen starter en forening, så giver jeg gerne et bidrag.
Gravatar #29 - oleo
22. jun. 2005 09:37
Hos MS har de en ordning, der går ud på at hvis en ansat får en ide, han tror der kan patenteres, så udfylder han en standard fomular, der sendes til deres advokater. Hvis advokaterne finder ud af at det kan patenteres, så tager MS patent på det, og den ansatte får en sum penge.

Er dette til at fremme udviklingen eller er det bare råt opkøb af virtuelle rettighedder ?

Jeg brækker mig over dette patent cirkus !
Gravatar #30 - Softy
22. jun. 2005 09:42
#29:
"En sum penge" - Alt er relativt. 10.000,- til at købe en ny PC, mens Microsoft så tjener millionen ;)
Gravatar #31 - unarmed1000
22. jun. 2005 09:56
En sjov ting er at selv de store klager over at det er for dyrt at forsvare sig mod patenter.

http://news.com.com/A+fix+for+a+broken+patent+syst...
Gravatar #32 - prof2
22. jun. 2005 10:15
Kan vi ikke få lavet en streamer til bilruden eller en t-shirt, hvor der står noget med "Bendt Bendsen ud af folketinget. Ud med softwarepatenter" .. ? Jeg køber gerne.
Gravatar #33 - oleo
22. jun. 2005 10:25
Jeg tror, mange patenter MS har er ikke til for, at de selv kan udnytte dem til udvikling og derved tjene penge. Patenterne er taget fordi, det giver MS en bedere mulighed for at knuse enhver uønsket konkurant.
Med utallige patenter, en hær af advokater og "gode" politiske venner er fremtiden meget lys for Microsoft.
Hvem ved, måske en dag har de ikke en gang brug for software udviklere mere.

I mine øjene er Bill Gates langt værre en den værste James Bond skurk.
Gravatar #34 - sKIDROw
22. jun. 2005 10:49
@ Dynamism

Din kære arbejdsplads er sammen med IBM, et af de firmaer som har lagt flest af de fæller ud for sagesløse udviklere.

Hvis jeg for en stund ser bort, fra det umoralske i den aktivitet, så er det netop med til at de stortset aldrig bliver angrebet af patentejere. Så laver man nemlig krydslicenseringsaftaler, istedet for at betale hinanden. Denne fordel har IBM f.eks fremhævet, som meget mere betydningsfuld for dem, end evnen til at afpresse andre udviklere.

Så Microsoft og IBM kan derfor trygt udvikle ting i fred, mens alle små udviklere med is i maven må prøve at navigere sikkert igennem alle de fælder der er lagt ud.

Min holdning er at ALLE, skal kunne udvikle software, uden at frygte søgsmål.
Gravatar #35 - bobslaede
22. jun. 2005 10:57
Det er jo sindsygt. På den ene side er de efter Microsoft pga. deres monopol, på den anden side gør de det let for et stort multinational pengegrisk kapitalistisk firma at udvide deres monopol igennem patenter på de mest latterlige ting.

NEJ til EU og deres lorte korrupte politikere der er lommen på stormagter og firmaer med penge på pungen.
Gravatar #36 - tbresson
22. jun. 2005 11:20
Vi er efterhånden på vej ind i ny verden hvor den dømmende, den lovgivende og den udøvende magt alle har til fælles, at de bliver påvirket af penge, løfter m.m. fra større veletablerede firmaer med masser af penge, patenter osv. bag sig.

Jeg synes personligt det er skræmmende, at man kan påvirke samfund over hele kloden til, at indrette sig så større firmaer kan skaffe sig flere penge, uanset konsekvenserne.
Gravatar #37 - bobslaede
22. jun. 2005 11:21
Det der skal til er en "folkeafstemning", jeg ved godt at vi har stemt politikere i folketinget, for at afgøre disse ting for os - men er de virkelig kvalificeret til det? Der skal være et ordentligt udvalg til at guide de dumme politikere igennem det hele, forklare dem hvordan verden hænger sammen. Ikke ligesom det "udvalg" der sidder nu, men repræsentanter fra MS, ikke fordi de ikke også skal have lov til at være der, men det er bare ikke nok. Folk fra alle spektre af branchen. Ikke kun til at guide dem mht komune systemer, også deres generalle politik på IT området... Men det sker nok ikke foreløbig, så længe vores nuværende regering sidder der, med deres skyklapper på, og er igang med at ødelægge hele systemet, og fremtiden for DK - igennem EU. Det bliver svært for den næste regering at rette op på alle de fejl der er begået.
Gravatar #38 - prof2
22. jun. 2005 11:40
Behind the scene with Bendt Bendtsen:
http://www.frip.dk/demonxl/kfbebelove.JPG
Gravatar #39 - ChrashOverride
22. jun. 2005 12:20
Vi kan sikkert alle blive enige om at software patent i EU vil være en katastrofal begivenhed som vil give mange dansker både private så som virksomheder kvaler og sikkert lige så mange vil gå konkurse pga dette.

Men hvad er ligeså interssant er at de ca 200 ting som skulle omdiskuteres i EU pga de var modstridende til de gældende regler i EU Landende er blevet streget af listen og at selve valget for eller imode software patent bliver holdt om ca 2 uger.

Det vil sige at 2'nd og 3'ed diskutions rundet omkring disse emner er blevet passeret og slet ikke afhold og at det nu er kommet til at der skal afstemmes om det, så jeg råder alle og en hver som har en lille finger indenfor medierne at få en skramme kampanie igang omkring dette så vi kan få stoppet denne politiske fadese og få givet politikerne en næse som siger

"Haløj Hr politiker i skal ikke bare rive noget ned over hovedet på os pga i tager til Brucell og leger høj i hatten."
og dette gælder bla Bendt Bendtsen som efter min mening skulle have været fyret da den tiltro man kan stille til ham ligger et meget meget lille sted eller snare er en komplet mangel vare da han gik til Brucell med et NEJ mandat men på mystisk vis lavede dette til et JA.

Nu er marridetet kommet så langt at de begynder og stemme om dette og siden det er en regle som kommer til at berører så mange som det gør ville dette faktisk skulle være en personlig afstemning for alle EU landendes borger men jeg venter stadig at se denne afstemning som jeg ikke tror vi får, og dette må ikke ske.

Så alle med en lille finger et eller andet sted få det i medierne, jeg har selv både skrevet til BT og EB for at prøve at starte en negativ kampanie omkring dette, og det er fordi det ikke længere dreger sig om kun software patent men det også drejer sig om at de valgte personer som vi sender til Brucell ikke er troværdige længere, og faktisk kan fyres i følge gundlovens
Kapitel III § 15.
Ingen minister kan forblive i sit embede, efter at folketinget har udtalt sin mistillid til ham. Udtaler folketinget sin mistillid til statsministeren, skal denne begære ministeriets afsked, medmindre nyvalg udskrives. Et ministerium, som har fået et mistillidsvotum, eller som har begæret sin afsked, fungerer, indtil et nyt ministerium er udnævnt. Fungerende ministre kan i deres embede kun foretage sig, hvad der er fornødent til embedsforretningernes uforstyrrede førelse.

Og der må i stærk grad siges at være stillet mistillid til Bendt Bendtsen sinden at han Gik ned til Brucell med et NEJ men det blev til et JA fra dansk side.
Gravatar #40 - bobslaede
22. jun. 2005 12:28
#39 Haleluja
Gravatar #41 - drbravo
22. jun. 2005 12:54
#6

Fordi vi ikke skal spilde tid og penge på den slags småting som majoriteten af den danske befolkning ikke har en bjælde forstand på.
Gravatar #42 - sKIDROw
22. jun. 2005 12:54
Her er hvad Deutche Bank udtaler om det emne:

http://www.dbresearch.com/PROD/DBR_INTERNET_EN-PRO...

A growing number of R&D-intensive businesses realises that licencing out their IP (intellectual property) can constitute a substantial share or their revenues, which in turn encourages innovation efforts. Bearing this in mind, one could be tempted to consider ever stricter IP protection regimes to provide ever more stimuli for innovation.
This conclusion is wrong, however. A prime example is patents on software, which might at first sight be seen as a logical expansion of the classic technology patent. But creating software differs markedly from creating machinery and the like: MIT researchers Bessen and Maskin argue that innovation in software is both strongly sequential (one invention building on a previous one) and complementary (thriving on parallel approaches to the same problem), far more so than in other technology fields. In fact, they found empirical evidence that software patenting substitutes R&D activity, rather than encouraging it, and conclude: "For industries like software or computer, there is actually good reason to believe that imitation becomes a spur to innovation, while strong patents become an impediment" 2. In accordance with other academics, they strongly favour copyright over patent protection for software. Copyrighting provides both adequate leeway for sequential innovation and enough protection for marketable software products.
Gravatar #43 - dynamism
22. jun. 2005 13:03
#39:

Der er RET stor forskel på, om du og dine venner har mistillid til en minister, og om Folketinget har det. At der er mistillid til en minister for di du mener han har gjort noget forkert giver dig på INGEN måde ret til at kræve ham fyret.

Så bare fordi BB tog til "Brucell" og gjorde noget som NOGEN mener var forkert, så betyder det altså ikke at han kan fyres.
Gravatar #44 - ChrashOverride
22. jun. 2005 14:13
#43
Intersant diskution du starter her....

Men et lille spørgsmål hvis vi kunne tage den hypotetiske tanke gang at jeg var hr stats minister A.F.Rasmussen og du var B.B
Og jeg der efter gav dig en direkte order:
"Hr. B.B nu tager du til Brucell og stemmer nej til den der software patent "

hvor efter at du som B.B tager til Brucell og Stemmer Ja.

Ville jeg så kunne have tillid til at næste gang at jeg sender dig til Brucell at du gør som jeg beder dig om?
eller at du måske gør som du selv løster.?

Det værste som næste uden tvivl burde have kostet ham stillingen inden han kunn nå at åbne munden for at sige flere ord er at han har påstået at han misforstod denne afstemning, som jeg nok ville kalde højst kritisable på alle punkter.
For et er at han sidder som minister, men hvis han sidder der og ved sinde fuld fem påstår at han ikke ved hvad han laver burde han næste pakke sine gode klæder og forlade posten omgående.
Gravatar #45 - drbravo
22. jun. 2005 16:07
#44

1) Blev han mon beordret til bruxelles for at stemme ja eller nej af den gode hr. Fogh?

2) Det er svjv ikke statsministerens opgave at "uddele" mistillidsvotummer, men derimod folketingets.
Gravatar #46 - ChrashOverride
22. jun. 2005 16:12
# 45
Ja men der var også mange i folketinget som gav udtryk for mistillid overfor BB. Dette var sikkert også årsagen til at BB gav den latterlige forklaring af at han havde misforstået hvad det hele drejede sig om, for at Hr. Fogh ikke blev nødsaget til at sige at "Jeg syndes vi skal stoppe legen her og at du skal finde en anden stilling..."

for siden at BB er en del af Hr Foghs parti er det vel parti formanden som har den kedelige opgave at bede visse uønskede medlemmer om at pakke deres ting og sage og søge andre græs gange.
Gravatar #47 - PRaabjerg
22. jun. 2005 16:17
Suk suk suk suk...
Jeg havde overvejet at tage chancen, gå selvstændig og starte en form for software-firma på et tidspunkt når jeg er færdig med uddannelsen. Men det er virkelig ikke noget jeg har lyst til hvis vi skal have softwarepatenter. Som om der ikke var nok risici som nystarter i forvejen.
Gravatar #48 - m_abs
22. jun. 2005 16:37
#47
Jeg har det på samme måde, jeg vil vildt gerne være selvstændig, men jeg gider ikke besværet og risikoen ved softwarepatenter, da jeg heller vil fokusere på udvikling og gode produkter end at dele min løn med advokater, hvilket jeg også har skrevet i mine mails til de danske MEP'er.
Men MEP'er som Gitte Seeberg svarer at softwarepatenterne er til for at beskytte de små og mellemstore virksomheders invisteringer (Det ville være sjovt, hvis det ikke var så sørgeligt at hun tror det.) i hendes standardsvar (har fået 3 af dem), jeg ved helt klart hvilket parti jeg aldrig stemmer på.

Denne sag har bevist overfor mig at EU ikke er godt for os, men desværre er vores regering og oppositionen heller ikke det. Så hvad skal man gøre?
Gravatar #49 - dcgeek
22. jun. 2005 16:38
Jeg fatter ærlig talt ikke hvorfor vi ikke starter en revolution mod det her.

Jeg fatter det bare ikke...

Den eneste måde man kan fortælle at der er nogen man er utilfreds med er ikke med demonstrationer, men med revolutioner.
Gravatar #50 - mat
22. jun. 2005 16:52
#48
Sjovt, jeg skrev også til Gitte Seeberg, som respons på hendes hånlige nyhedsbrev, efter Bendt Bendtens jokkede i spinaten, (hvor hun dermed slet skjult gav udtryk for at folketingets mandat åbentbart ikke skal tages seriøst hvis man kommer fra de konservative).

Jeg fik også hvad der umiskendeligt lignede et standardsvar. Det var en svag omformulering af Ks officielle holdning (og iøvrigt sendt fra en sekretærs mail). Men det er da i det mindste opløftende at se at Konservativ Ungdom tager afstand til softwarepatenter. Hvis bare de kunne råbe tåberne på borgen op?

#46 Bendt Bendtsen og Anders Fogh er ikke fra samme parti. Iøvrigt er det ikke særlig sandsynligt at Anders Fogh ville smide et mistillidsvotum på Bendtsen. Anders Fogh fatter formentlig heller ikke en bjælde af problematikken?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login