SpaceX

SpaceX vil teste ny kæmperaket: Kan løfte fem gange så meget som Falcon Heavy

Elon Musk vil teste efterfølgeren til Falcon Heavy allerede i første halvdel af 2019.

BFR er kodenavnet på raketten, og med dens 37 Raptor-motorer skulle den i teorien kunne løfte 150 ton eller cirka fem gange så meget vægt som Falcon Heavy.

Samtidig vil den kunne levere omkring den dobbelte kraft af historiens kraftigste raket, Saturn V, der blandt andet blev brugt til månelandingen.

Målet for kæmperaketten er specifikt rejser til Mars, og så er BFR ligesom virksomhedens andre raketter genbrugelig.

Tesla- og SpaceX-chefen Elon Musk er dog kendt for sine optimistiske tidsplaner, hvor Falcon Heavy eksempelvis havde en planlagt affyringsdato i 2013, men som bekendt altså først blev affyret i år.

Selvom navnet BFR, ifølge en anden SpaceX-chef, officielt står for Big Falcon Rocket, så siger Elon Musk selv, at navnet BFR er inspireret af våbnet BFG i spillet Doom, der altså står for Big Fucking Gun.

Gå til bund
Gravatar

#1 Ufomekaniker 13. mar. 2018 19:14

Alt hvad den mand rører bliver til guld
Gravatar

#2 arne_v 13. mar. 2018 19:34

#1

Han har store visioner og en sjælden evne til at gøre hans visioner til virkelighed.

Men med hensyn til guld kører Tesla med underskud og det antages (privat selskab som ikke offentliggør regnskab) at SpaceX kører med et meget lille overskud.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#3 ToFFo 14. mar. 2018 07:59

#2 - Men det bliver stadig guld, i den forstand, at alt hvad han laver, bliver til fantastiske produkter med awesome egenskaber :D
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login