mboost-dp1

SXC - clix

Softwareopdatering på den rigtige måde

- Via Ksplice - , indsendt af hmn

Den største trussel mod den digitale sikkerhed på en computer er software, der ikke er opdateret og derfor kan indeholde sårbarheder, som kan udnyttes af ondsindede personer.

Det er derfor meget vigtigt løbende at holde programmer og ikke mindst operativsystem opdateret, men genstart kan være et stort problem, især ved f.eks. systemkritiske servere.

Dette problem har firmaet Ksplice løst, og på en netop afholdt Linux- konference i Brasilien har de fortalt mere om teknologien, der oprindeligt er udviklet hos MIT.

Ksplice gør det muligt at konvertere opdateringer, der før har krævet en genstart af computeren, til udgaver hvor dette ikke er nødvendigt. For at demonstrere dette vil de nu frigive en udgave af deres software kaldet Ksplice Uptrack, der kan anvendes med Ubuntu.

Tim Abbott, teknologiansvarlig hos Ksplice skrev:
We’re excited that this technology can make systems vastly more secure and maintainable, and launching this service for Ubuntu is an opportunity to start showing many people what our technology can do.





Gå til bund
Gravatar #1 - Scapegoat
1. jul. 2009 06:00
Mig forstået så er dette ikke rigtigt et problem for Linux, da mange af opdateringerne kan installeres uden at genstarte. Hvis nu vi skulle være så heldige at Microsoft skulle være så heldige at få fat i metoden, ville jeg blive glad :-D Syntes det er irriterende at have en Windoze-spand som kører fint og stabilt, men som SKAL genstartes en ~gang om måneden fordi der lige kommer en opdatering.
Gravatar #2 - milandt
1. jul. 2009 06:19
Jeg troede slet ikke at linux kunne genstartes?
Gravatar #3 - myplacedk
1. jul. 2009 06:26
Underlig ide, da Ubuntu jo så sjældent skal genstartes på grund af en opdatering.

Men hvis man kunne opgradere Firefox uden at genstarte den, og uden at den bliver ustabil, så ... ville det glæde mig en lille smule.
Gravatar #4 - Windcape
1. jul. 2009 06:39
Det burde ikke være et problem at genstarte software / maskiner, så længe der ikke gøres i arbejdstiden.

Jeg snakkede engang med en ven, som fortalte at deres serverere blev genstartet hver nat (fordi det var muligt), og derfor kørte super hurtigt og klippe stabilt. Men det er klart at man bør undgå genstart hvis man kan, men jeg mener ikke at det er noget vi bør forsøge at fjerne totalt.

F.eks. har jeg lige genstartet min box med Server 2008, fordi Service Pack 2 udkom i dag.

Når *nix folkene installere nye kerner synes jeg også de plejer at foretage en "genstart", måske ikke nødvendigvis en genstart af BIOS, men af så af OSet, hvilket jo i min mening, er et fedt.
Gravatar #5 - webwarp
1. jul. 2009 06:51
# skulle heller ikke gerne være et problem i arbejdstiden :)
Øhm og hvordan du mener at det er ét fedt om der man resetter BIOS eller genstarter OS, der tabte du mig godt nok...
Gravatar #6 - myplacedk
1. jul. 2009 07:00
Det tager mig noget der ligner 15-30 minutter at genstarte min arbejds-maskine. Nedlukning, genstart, login, opstart af diverse programmer, åbne alle de vinduer og filer jeg havde gang i.

Og hvis det er uplanlagt kan vi tilføje den tid det koster at "tabe tråden".

Om det er et problem? Ja, hvis man er 15 minutter fra deadline, mangler 10 minutters arbejds, og får den "tvungen genstart om 5 minutter".

Men ellers kommer det vel an på hvad man kalder et problem. Irriterende er det i hvert fald, når man fra Linux ved hvor unødvendigt det kunne have været.

(Ja, så korte deadlines har man nogle gange. Fx. når man får opgaven 20 minutter før deadline.)
Gravatar #7 - joensson
1. jul. 2009 07:01
#4 Jeg er egentlig ligeglad med hvornår opadteringerne installeres, bare genstarten KUN sker når jeg trykker på knappen på min udviklingsmaskine.

Den bank jeg sidder i har et megatungt udviklingsmiljø hvor udviklerne har IBM Websphere Portal Server, IBM Webpshere Application Server og RAD 7.0 og så er vi enkelte der også har RAD 7.5 og en RSA kørende. Man har mindst Portal server og RAD kørende for at kunne lave noget som helst.

Hårde shutdowns af portal server 6.0 kan ødelægge de installerede applikationer - hvilket er megairriterende - og så kan man ud over at det tager meget lang tid bare at starte lortet sidde og rydde op i admin console, og diverse IBM config filer i nogle timer efterfølgende.
I løbet af de sidste 2 måneder har jeg vel brugt i omegnen af 20 timer på at rydde op efter sådanne automatiske genstarter af Windows hvilket suger rimelig meget røv.

Især hvis det er irrelevante opdateringer som bare lægges på maskinerne for at de så er magen til resten i organisationen. Vel at mærke applikationer vi som udviklere egentlig ikke benytter. De er bare en del af "pakken" banken kører med på alle maskiner.

#6 Helt enig med dig :-)
Gravatar #8 - pakster
1. jul. 2009 07:11
Den største trussel mod den digitale sikkerhed på en computer er software, der ikke er opdateret og derfor kan indeholde sårbarheder, som kan udnyttes af ondsindede personer.



Den største trussel er da software der er skrevet så dårligt at det skal patches for at lukke fejl.
Gravatar #9 - Cyrack
1. jul. 2009 07:43
Den største trussel er brugerne.
Gravatar #10 - Lynderup
1. jul. 2009 07:52
Hvis software blev programeret ordenlig fra starten af vil der jo heller ikke være nogen huller at slippe igennem men det er desværre en umulighed i virkeligheden. hvis der er nogen som er kloge nok til at lave noget sikkerhed er der også nogen som er kloge nok til at bryde det
Gravatar #11 - Dungdae
1. jul. 2009 07:53
#1, 2og3
Linux skal hovedsagelig genstartes hver gang kernen opdateres, dette gælder ligemeget hvilket system det foregår under (Fedora, ubuntu osv..). Og et genstart kræver også ved udgivelse af ny version af understøttende linux system fx. ubuntu v8.10 til v9.04
Men ellers ja, så er det yderst sjældent at det kræver genstart:) Dog når det gør, bliver man ikke hver 3. min mindet om det med en boks der dukker op mens man skriver, og tilfældigvis kommer til at ramme enter så man tvinges til genstart... (*host-windows*)
Gravatar #12 - reonekot
1. jul. 2009 08:40
Microsoft har understøttet hotpatching siden Windows server 2003, omend jeg ikke er sikker på hvor mange af deres opdateringer der rent faktisk kommer med understøttelse.
Using Hotpatching Technology to Reduce Servicing Reboots

#7: Jeg går ud fra i kører et AD miljø? Hvorfor er automatisk genstart ikke slået fra via GPO på udvikler maskiner?
Gravatar #13 - Windcape
1. jul. 2009 09:00
joensson (7) skrev:
Hårde shutdowns af portal server 6.0 kan ødelægge de installerede applikationer - hvilket er megairriterende
Det er jo så fordi WebSphere er en omgang lort, og IBM elsker en million konfigurations filer til alting.

Hvis man ikke kan lukke sit udviklingsmiljø ned ude at tabe data, så er der altså noget helt galt, og det er ikke operativ systemets fejl.

myplacedk (6) skrev:
Om det er et problem? Ja, hvis man er 15 minutter fra deadline, mangler 10 minutters arbejds, og får den "tvungen genstart om 5 minutter".
Derfor det er så dejligt at køre Server 2008, den har slet ikke en standard mulighed for tvungen genstart.

Men det er til gengæld standard at bede den om at installere opdatering når man slukker (Det har jeg dog slået fra).
Gravatar #14 - Dustie
1. jul. 2009 10:44
Det er selve kernen der er tale om der kan opdateres uden der kræves genstart. Det kan man ikke normalt.

Man kan ikke lige sådan lave 100 % det samme i Windows, heller ikke server 200x, og MS skriver da også selv på deres hjemmeside at de anbefaler genstart pga. fare for rod med nye og gamle .dll versioner
- også ved hotpatching.

Der er blandt andet noget her:

HotPatching is compatible with security updates that provide isolated fixes for individual functions. HotPatching is not compatible with security updates that update several interdependent functions.
http://support.microsoft.com/kb/897341
Gravatar #15 - myplacedk
1. jul. 2009 10:46
joensson (7) skrev:
Hårde shutdowns af portal server 6.0 kan ødelægge de installerede applikationer

Jeg kører næsten samme setup som dig, men jeg får nu ikke ødelagt noget af en hård nedlukning. Det tager bare tid at få åbnet det hele igen.

At jeg så bruger både RAD 6, RAD 7.5 og Eclipse på én gang for tiden (ud over testserveren, Notes osv.) gør det altså ikke bedre.
Gravatar #16 - joensson
1. jul. 2009 11:09
#12 Vi har også påtalt det, og ved faktisk ikke hvorfor der ikke sker noget. Men nu er jeg begyndt at skrive ned hvor mange timer jeg bruger på det - så kan de få de tal og tage stilling til om det er stort nok til de gider ændre på standardproceduren. Men når det så er sagt så er der også andre ting inde over her - organisationen benytter SNIIK - Siemens Network Infrastructure Installation Kit og det kan også slukke/restarte ens server. Så der er flere ting i spil.

#13 Personligt ville jeg også foretrække at udviklingsmaskinerne kørte nogle meget mindre servere. Jeg ser ingen gevinst ved at alle skal køre den fulde portalserver lokalt. Jeg er dog "kun" ekstern konsulent, så det tager lidt tid om at overbevise de interne om at det faktisk kan lade sig gøre at udvikle ting på mindre servere - hvilket også ville give væsenlige forbedringer i genstartstider/opstartstider. De benytter nemlig ikke nogen af de ibm-specifikke håndtag i portalen, så man kunne formentlig godt slippe af sted med at køre liferay, apache jetspeed 2, jboss eller lignende.

#15 Jeg debugger memoryleaks og ligger tæt på grænsen - hvis portalen nakkes i de tilstande så er der ting i portalserveren der kan knække... og desværre har gjort det i flere tilfælde for os :-/
Derefter kan man så enten ikke fange sin ejb efter genstart - jndi entryen er simpelthen væk og man skal deploye sin applikation igen. Det tager lidt tid, men er ikke så slemt. Eller man kan også være så heldig at WPS applikationen i portalen ikke kan starte og så er man for alvor i knibe og man skal sidde og sammenligne med gamle udgaver af server.xml, security.xml og andre spændende filer som man så kan være heldig/uheldig at få til at virke igen. Jeg er ikke sikker på problemet ligger i selve portalserveren, det er muligvis RAD som har problemet - jeg har kun observeret problemet når man er connected til portalen i debug mode - og siden jeg opgraderede fra 7.0 til 7.5 har jeg faktisk ikke været ude for at den ødelagde WPS applikationen, men jndi entries kan stadig forsvinde også med RAD 7.5. Kræver dog debug mode, det er ikke sket hvis jeg kører normal mode.
Gravatar #17 - myplacedk
1. jul. 2009 11:21
reonekot (12) skrev:
Microsoft har understøttet hotpatching siden Windows server 2003

Umiddelbart synes jeg det lyder underligt at køre et server-OS på en workstation.

reonekot (12) skrev:
#7: Jeg går ud fra i kører et AD miljø? Hvorfor er automatisk genstart ikke slået fra via GPO på udvikler maskiner?

Aner det ikke. Min workstation kører Windows, og vi har nogen som sørger for at det virker. ;-)
Gravatar #18 - Windcape
1. jul. 2009 12:21
myplacedk (17) skrev:
Umiddelbart synes jeg det lyder underligt at køre et server-OS på en workstation.
Ikke når man arbejder med server-relateret IT.

Det er vel lidt ligesom at sige det er underligt at køre Linux overhovedet, da det aldrig har været udviklet imod slutbrugere.

joensson (16) skrev:
#13 Personligt ville jeg også foretrække at udviklingsmaskinerne kørte nogle meget mindre servere. Jeg ser ingen gevinst ved at alle skal køre den fulde portalserver lokalt.
Jeg har iløbet af mit studie whinet i del i forumet over den generelt horrible langsomme måde at udvikle på i JEE og alle relaterede teknologier.

Det lader simpelthen til at folk der arbejder med det er så vandt til at de kan hente kaffe mens deres IDE starter op, at de ikke vil have det ændret ;-)

Godt man aldrig skal arbejde med Java/JEE mere.
Gravatar #19 - themuss
1. jul. 2009 12:33
#15 Holy shit jeg læste det lige som om du kørte RAID7.5... Øv, jeg fik lige hjertebanken :(
Gravatar #20 - myplacedk
1. jul. 2009 12:43
Windcape (18) skrev:
Ikke når man arbejder med server-relateret IT.

"Server-relateret IT"? Den kode jeg skriver skal ultimativt afvikles på en server, men den maskine jeg sidder og arbejder ved er pr. definition en workstation.

Da jeg arbejdede med servere forgik det med et OS til servere, på hardware dedikeret til at være en server. Men den maskine jeg rent fysisk sad ved var en workstation.

Hvis Microsoft har lavet et server-OS som er bedre til desktoppen end deres desktop-OS, så er jeg ikke helt sikker på hvad man skal konkludere ud fra det. ;-)

Din Linux-kommentar er for todset til at jeg gider bevæge mig ud på det sidespor.
Gravatar #21 - Windcape
1. jul. 2009 13:09
myplacedk (20) skrev:
Hvis Microsoft har lavet et server-OS som er bedre til desktoppen end deres desktop-OS, så er jeg ikke helt sikker på hvad man skal konkludere ud fra det. ;-)
Man kunne konkluderer at brugervenlighed, og brugerer-er-dumme-sikkerhed, ikke er særlig brugbar på en workstation.

http://www.win2008workstation.com/wordpress/

myplacedk (20) skrev:
Din Linux-kommentar er for todset til at jeg gider bevæge mig ud på det sidespor.
Ubuntu benytter debian kerne ikke? Samme kerne som der bliver brugt til debian serverer? Bare med en Visual Grænseflade på.

Så hvis du benytter Ubuntu bruger du et server OS, ye?

Det er jo præcist det samme på Windows. Slutbruger versionen er bare super bloatet tilsat sikkerhed og brugervenlighed, hvor server versionen er mere "clean".
Gravatar #22 - myplacedk
1. jul. 2009 14:35
Windcape (21) skrev:
Man kunne konkluderer at brugervenlighed, og brugerer-er-dumme-sikkerhed, ikke er særlig brugbar på en workstation.

Det var en meget pæn måde at sige det på. ;-)

Windcape (21) skrev:
Ubuntu benytter debian kerne ikke?

Som sagt...
Jeg kan også sige det mere direkte: Du aner ikke hvad du snakker om, og det gavner ikke tråden at forklare det her.
(Men helt kort: Jeg kører en desktop Linux, og er den bloated fjerner jeg det jeg ikke skal bruge. Der er en fin liste jeg bare kan krydse af. Det er langt nemmere end at tilpasse en server Linux.)
Gravatar #23 - JensOle
1. jul. 2009 16:11
Jeg tror der går mange år før vi ser dette komme til windows. om ikke aldrig.
Gravatar #24 - axboe
2. jul. 2009 07:04
Er der overhovedet nogen der har læst nyheden? ksplice er til kerne opdateringer, så man kan fikse sikkerhedsproblemer der uden at skulle reboote den nye kerne.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login