mboost-dp1

Socialdemokraterne

Socialdemokratisk it-ordfører ved ikke noget om it

- Via Computerworld DK -

På Socialdemokraternes sommergruppemøde, der netop er afholdt, blev den hidtidige it-ordfører, Sophie Hæstrup Andersen, byttet ud med den 44-årige Troels Ravn.

Troels Ravn er til dagligt skoleinspektør på Gesten skole i Vejen kommune og erkender til Computerworld, at hans viden omkring it-politiske spørgsmål er nærmest ikke eksisterende. Den nærmeste erfaring med it, stammer fra hans arbejde med det i folkeskolen.

Ud over at være it-ordfører, sidder Ravn også på posten som næstformand i videnskabsudvalget, samt er idrætspolitisk ordfører.





Gå til bund
Gravatar #1 - HardcoreWizard
16. aug. 2007 09:12
Det er altså ved at være et stigende problem at de politikere der skal forholde sig til IT-mæssige lovindgreb intet aner om emnet.
Få dog nogen af dem der har arbejdet i branchen ind i stedet, ellers ender det jo med at vi får hul-i-hovedet lovgivning i stil med det vi blot har set i Tyskland (sikkerhedssoftware gjort illegalt).

Hvis han har ligeså meget erfaring med IT som lærerne på min gamle folkeskole, så vil hans elever kunne lovgive bedre på området en ham selv.
Gravatar #2 - Space Hopper
16. aug. 2007 09:13
Og sådan er en god del af vores samfund opbygget - folk sidder på en post som de fatter hat af.

Dog indrømmer de det normalt ikke...
Gravatar #3 - TullejR
16. aug. 2007 09:13
Skræmmende - gad vide om de forskellige poster fordeles ved simpel lodtrækning?
Gravatar #4 - marzman
16. aug. 2007 09:13
Dejligt at de ansætter en ny og så ved de på forhånd han ikke ved noget om IT!
Gravatar #5 - iluka
16. aug. 2007 09:15
christ... man må ikke håbe at han bliver f.eks. videnskabsminister hvis S kommer i regering efter næste valg!
Gravatar #6 - Cloud02
16. aug. 2007 09:15
Og det kommer bag på nogen af politikere ikke aner noget?
Gravatar #7 - gentox
16. aug. 2007 09:17
Så længe han lytter til sine rådgivere, og de har den viden han ikke har, så synes jeg det er ok.
Det er bare problematisk hvis han skal tage beslutninger, uden rådgivere, om noget han ikke aner noget om.

Og vi nævner i flæng Lene Espersen.
Gravatar #8 - bjarkehingrumme
16. aug. 2007 09:24
Det minder en del om diskussioner på ing.dk hvor der undres over at der ikke sidder ingeniører i folketinget. Den foreløbige konklusion er at politikere er folk der tror de ved en masse uden at vide det. Ikke just prototypen på teknisk interesserede mennesker.

Og da nogen nævner at Lone Dybkjær er ingeniør viser det sig at hun aldrig har arbejdet som ingeniør, og en af hendes gamle studiekammerater fortæller hvordan hun brugte det meste af studiet på at køre sig selv i position i studenterrådene.

Summa summarum: Teknisk interesserede gider ikke det pis med at være politikere.
Gravatar #9 - giraff
16. aug. 2007 09:26
ja jeg vil nu give #6 ret... det er jo meget normalt at en Politikere bare sidder på en post fordi han kan... det er synd, men så må vi jo bare få nogle kvalificerede folk ind i politik :)

kom så... op af stolen...
Gravatar #10 - alca11
16. aug. 2007 09:32
Skandaløst! Ved ikke nok om politik til at kunne udtale mig om hvorvidt, at det er ofte set i politik, men helt ærligt!! Den her er sgu da for langt ude!
Gravatar #11 - Mr.Weasel
16. aug. 2007 09:39
Hvorfor siger sådan en mand overhovedet ja til en post som IT ordfører? Kan det virkelig passe at man er så syg efter magt/indflydelse at kan ikke kan tage sig sammen og sige at man ikke ønsker posten, da man ikke vurdere at kan er kvalificeret.
Gravatar #12 - krestenk
16. aug. 2007 09:41
#11 Find en anden i soc.dem der er bedre egnet og skriv så til soc.dem du ikke forstår Troels har fået pladsen når nu ham/hende den anden er bedre egnet.
Gravatar #13 - sKIDROw
16. aug. 2007 09:44
Jeg ved næsten når alt kommer til alt, ikke helt hvad der er at foretrække.

Vidste han noget om IT, ville ens første bekymring jo være, hvor hans baggrund så kommer fra?.

En kulturordfører med fortid hos IFPI, ville f.eks bekymre mig væsentligt mere, end en ordfører som var blank.

En IT ordfører med fortid i f.eks Microsoft, BSA eller lignende, ville hellere ikke just være betryggende.

Det at han ikke har været nogen steder i branchen, gør ham i det mindste lidt mindre tilbøjelig til at være forindtaget.
Gravatar #14 - TYBO
16. aug. 2007 09:51
Shit det vil være griner og sidde som rådgiver og fortælle ham en masse der er helt hen i skoven og så han går til medierne med det :)
Gravatar #15 - Mr.Weasel
16. aug. 2007 10:07
#13 Jeg kan godt følge dig, på den andenside kunne jeg godt forestille mig at den type person, kunne finde på at henvende sig til f.eks. Microsoft, fordi det lige er et af de få IT firmaer han lige kan genkende.

Ind i mellem virker det lidt som om at det er den løsning politkerne vælger når de skal tage stilling til IT spørgsmål, fremfor selv at kunne tænke, så spørg de Microsoft og KMD og be'r dem fortælle dem hvad de skal mene.

Det ville være langt bedre med f.eks. en datalog, ingeniør eller lignende, en der er uddannet til selv at kunne skaffe sig den nødvendige vide og danne sig en selvstændig mening.
Gravatar #16 - sKIDROw
16. aug. 2007 10:24
#15

Det ville være langt bedre med f.eks. en datalog, ingeniør eller lignende, en der er uddannet til selv at kunne skaffe sig den nødvendige vide og danne sig en selvstændig mening.


Men igen kommer spørgsmålet, hvor har denne person så "aftjent sin værnepligt". Hvor har han haft lærepladser, og hvor har han arbejdet?.

For ja det ville være optimalt, med en med de uddannelser du taler om. Men findes der sådanne flok, som er så uafhængig og fri af biases fra tidligere arbejdssteder?. Jeg tror de vil være MEGET svære at finde.

Risikoen for at ovenstående ordfører, spæder sin ikke eksisterende viden op, med "gode råd" fra KMD og Microsoft er da bestemt også til stede.

Så som jeg skrev, jeg aner ikke hvad jeg ville foretrække.. :(
Gravatar #17 - polle-online
16. aug. 2007 10:29
Jeg vil gerne indrømme at jeg ikke har en stor viden omkring politik, men jeg kan nok til at sige dette er et valg som ikke er helt klogt.

Jeg ved ikke om hvor stor folks viden omkring IT er inden for folketingen og/eller de forskellige partier, men der må da være nogen som har et større kenskab til IT.

Med dette vil jeg sige at jeg selv er enig med #15, men jeg tivler på antallet af folk som har en uddandelse på højde med en datalog eller ingeniør. Ved godt der også står ligende men det er lige det jeg kan refere til.

På grund af mit manglende kenskab til politikernes uddandelser og kenskaber er det svært at vudere hvad det bedste valg er, men som sagt før så kunne jeg tænke mig der er nogen med en bedre IT baggrund end Troels Ravn.
Gravatar #18 - HardcoreWizard
16. aug. 2007 10:30
#16, det problem vil du jo have ligemeget hvilket felt du har en politiker indenfor. Politikere skal nu engang være objektive i deres holdninger, og det er da bedre at have 5 IT-ordførere der _ved_ noget, end 5 der ikke ved noget. Hvis alle partierne har kompetente ordførere er der en større chance for at de kan agere "vagthunde" overfor hinanden.

En anden ting er at de IT-politiske spørgsmål slet slet ikke er nok fremme i det offentlige, på trods af at de er meget relevante i disse terrorpakke-tider.
Gravatar #19 - psjakobsen
16. aug. 2007 10:30
Det lyder som om en del af jer gerne vil have et teknokrati i stedet for et repræsentativt demokrati.

Skal det så også være sådan at sundhedsministeren skal være sygeplejerske eller læge, at undervisningsministeren skal være lærer og så videre?
Gravatar #20 - mowinckel
16. aug. 2007 10:32
Konceptet er vel ikke at en it-ordfører skal være kende IP-stacken til hudløshed? Hvad ved en datalog eller ingenør om it-politik. Problemet kommer når ordføreren mangler basal viden om emnet og/eller har inkompetente rådgivere.

#18
Siden hvornår har det været et krav at politikere skal have objektive holdninger. Og kan en holdning overhovedet være objektiv? Hvis det er objektivt, så er det vel ikke en holdning, men et fact?
Gravatar #21 - mathiass
16. aug. 2007 10:32
#skirdrow: Nu er det jo meningen at politikere skal have en holdning til de ting som de arbejder med. Det er lidt pointen med at have politikere. At du så hellere vil have en politiker der ingen holdninger har end én som er uenig med dig, kan jeg egentlig godt følge, men isoleret set giver det ingen mening...
Gravatar #22 - sKIDROw
16. aug. 2007 10:39
#18

En anden ting er at de IT-politiske spørgsmål slet slet ikke er nok fremme i det offentlige, på trods af at de er meget relevante i disse terrorpakke-tider.


Helt enig. Det område har alt for lidt fokus, hvilket mange af de foreslåede love vidner lidt om.

#20

Siden hvornår har det været et krav at politikere skal have objektive holdninger. Og kan en holdning overhovedet være objektiv? Hvis det er objektivt, så er det vel ikke en holdning, men et fact?


Sjovt du kommer ind på det. En objektiv holdning, er vel jævnt selvmodsigende?. Fakta er objektive. Holdninger er derimod pr definition subjektive.

#21

Nu er det jo meningen at politikere skal have en holdning til de ting som de arbejder med. Det er lidt pointen med at have politikere.


Ja naturligvis.

At du så hellere vil have en politiker der ingen holdninger har end én som er uenig med dig, kan jeg egentlig godt følge, men isoleret set giver det ingen mening...


Det er jeg så ikke enig i. Jeg har det fint med, at folk derinde er uenige med mig. Men det skal være på grund af deres egne holdninger, og ikke på grund af biases fra tidligere eller nuværende associationer.
Gravatar #23 - HardcoreWizard
16. aug. 2007 10:39
#20, sorry, mente ikke det jeg skrev. Mente at han skal være upartisk overfor firmaer, objektiv var det forkerte ord.

Jeg mener heller ikke at IT-ordføreren nødvendigvis skal være datalog eller ingeniør. Jeg mener bare at personen skal have noget bagage med sig, og være interesseret i faget. Hermed et det vigtigt at personen ved noget om f.eks.

* Åbne/lukkede Standarder, og deres betydning for konkurrencen.
* Forskellen på Open Source / Closed Source.
* De tekniske begrænsninger ved overvågning.
* Hvad er kryptering, begrænsninger/betingelser?
* osv.

Det kræver ikke nødvendigvis en datalogisk uddannelse. Den er egentlig heller ikke relevant efter min mening, dataloger behøver ikke nødvendigvis at beskæftige sig med implementering af standarder eller lignende.
Det kan godt være at han kan "læse op på det", men jeg ville da klart foretrække at man valgte en der i forvejen brændte lidt for området, og dermed kunne garantere at han havde en ordentlig bagage med.
Gravatar #24 - fennec
16. aug. 2007 10:42
#14
Som f.eks den gang DF hjemmeside blev hacket:
http://newz.dk/dansk-folkepartis-hjemmeside-under-angreb

Viser også at politikere ikke engang tænker sig om, inden de plabre om alt muligt de intet ved om.
Gravatar #25 - DEEF
16. aug. 2007 10:46
Posterne går til dem, der kan hoste op med den bedste rødvin til sommergruppemøder.
Gravatar #26 - Lares
16. aug. 2007 10:47
Jeg hader verden ...
Gravatar #27 - mathiass
16. aug. 2007 10:49
Det er jeg så ikke enig i. Jeg har det fint med, at folk derinde er uenige med mig. Men det skal være på grund af deres egne holdninger, og ikke på grund af biases fra tidligere eller nuværende associationer.
Holdninger får man vel altid fordi man har snakket med andre som har de holdninger?
Gravatar #28 - giraff
16. aug. 2007 10:54
#27 Det er det man kan kalde lobby arbejde... det er meget farligt med lobbister når der sidder en på posten, som ikke ved bedre :((
Gravatar #29 - BeLLe
16. aug. 2007 10:54
Sådan er demokratiet desværre - Det er ikke de dygtigste folk der får jobbene men de populæreste. Dem der er bedst til at snakke folk efter munden.
Sørgeligt men sandt.
Gravatar #30 - Xpert
16. aug. 2007 11:14
Det er da ikke så mærkeligt, de fleste politikere udtaler sig om alverdens ting de ikke har en skid forstand på. Hvis de "ved" lidt så er det info hentet fra ekstra bladet og andre utroværdige medier

Det burde være ulovligt for politikere at involvere sig i sager som de ikke har kompetance til at afgøre på en fair måde

Hvis du er ekspert på et område gennemskuer du hurtigt løgnene. Men hvad med alt det man ikke lige har ekspertviden omkring, hvor meget af det er misvisende eller direkte forkert?
Hvor mange oplysninger i medier er forkerte når de kludrer så meget rundt i emner? Tit er det ikke mere end 5min google-søgning der skal til før man har de korrekte oplysninger. Det er dårlig journalistik!

Ved godt at vi har ytringsfrihed og alle må skrive hvad de vil under ansvar overfor domstolene, men jeg synes det er problematisk at der ikke er kontrol med de oplysninger der bliver frigivet. Et skridt i den rigtige retning ville være påkrævet kildehenvisning eller beviser, ikke bare "jeg tror nok jeg måske ved jeg har set en der engang kendte som så...."
Gravatar #31 - sixpack
16. aug. 2007 11:27
At politikere ikke har forstand på det område de er ansat i er ikke nogen nyhed. Vores undervisningsminister Bertel Haarder er iblandt disse. Han sidder i sit ministerium 3 lysår væk fra den virkelighed der udfolder sig på undervisningsinstutitionerne og tager beslutninger som er helt hen i hegnet, og som forvolder store problemer - blot for at Danmark ser bedre ud i statistikkerne. Og han HAR endda en fortid i undervisningsmiljøet.

Jeg tror problemet er, at politikerne og deres rådgivere tror de kan læse sig til viden, men når de ikke selv står med fingrene helt nede i deres område mister de begrebet om hvordan det hænger sammen.
Men sådan er vores demokrati jo bygget op...

Af og til virker politikere kun som frontklovne på TV skærmen og det tror jeg også er tilfældet for den nye socialdemokratiske IT-ordfører. Det stod måske bare ikke helt så direkte i jobbeskrivelsen...
Gravatar #32 - byteeater
16. aug. 2007 11:35
For det første er der forskel på at være ordfører og minister mht. de krav der stilles.
Det viser jo bare at Socialdemokraterne ikke prioriterer IT særligt højt. Ville man sætte en skatteordføre på som var grøn på skatteområdet - nej vel.
Det kræver de har en interesse for området, og har de det har de som regel også en nogenlunde basic viden på området.
En politiker kan altså ikke altid beror sig på sine rådgivere - de skal altså have en vis indsigt, omend de ikke altid har det.
Gravatar #33 - -N-
16. aug. 2007 11:52
#ALLE

Der er noget i har fuldstændig misforstået, grunden til at der ikke er nogen politikere der ved noget om IT er fordi, at dem som ved noget om IT ikke gidder gå ind i politik. Det er folk i jeres egne rækker i skal skælde ud på, det er jer/dem som ikke GIDER gå ind i politik for at forandre verden på det område.

Derfor synes jeg det er komplet latterligt at se en flok nørder sidde og whine over noget, de ikke selv gider at gøre noget ved. Man kan jo ikke sige at der skal en datalog eller ligende til, hvis der ikke er nogen med den uddannelse som frivilligt melder sig og det er der tilsyneladende ikke.

Det er jo netop folk som jer (whinerne) der skal stille op til valg, jeg forstå ikke hvorfor i spiller jeres tid på at brokke jer her. Gider i ikke selv, så lad være at klantre det politiske liv for at mangle jer.
Gravatar #34 - byteeater
16. aug. 2007 12:12
#33 Det er den sædvanlige "gå ind i politik hvis du vil ændre noget". Det er vel foks demokratiske ret at udtrykke sine meninger eller "brokke" sig. Iøvrigt kender jeg IT chefer som er politisk aktive.
Problemet er jo at politik er blevet et fag som man enten fødes i (man skal gerne have været ungdomsaktiv og i familie med tidligere politikere) eller også skal man være kendt for at få politisk indflydelse. De fleste partier har faktisk et krav om et vis antal års medlemskab før man overhovedet kan opstille til noget.

Man kunne jo håbe at nogen politikerne hørte på folks meninger og derved ændret deres måde at vælge ordføre på.
Hvis ikke, kan man jo håbe at deres uvidenhed blev udstillet.
Gravatar #35 - HardcoreWizard
16. aug. 2007 12:15
#33, så fordi vi er utilfredse med et valg af en politisk person, så er det eneste korrekte for os at gøre selv at gå ind i politik? Jeg har allerede sagt at jeg ikke synes det ligefrem behøvede være en datalog eller ingeniør, blot en der havde en vis interesse og viden på området.

At kræve at alle kritikerne selv skal stille op for at have ret til at brokke sig er da hyklerisk.
Gravatar #36 - HardcoreWizard
16. aug. 2007 12:18
#33, Desuden er der mange andre måder at få indflydelse på. Som #34 siger, så er det bare at åbne munden. Man kan jo også evt. melde sig ind i et foretagene som f.eks. IT-Politisk Forening (www.itpol.dk). Så længe man er med i debatten kan man påvirke resultatet, uden nødvendigvis at være politiker på fuldtid.
Det andet problem er jo så at IT-politik er voldsomt underrepræsenteret i den offentlige debat.

(savner edit-knap)
Gravatar #37 - zephid
16. aug. 2007 12:22
#3 Nej de trækker det i en tombola ;)
Gravatar #38 - hjorth
16. aug. 2007 12:42
#27

Holdninger får man vel altid fordi man har snakket med andre som har de holdninger?


Hvor kommer holdningerne så fra i første omgang?
Gravatar #39 - springby
16. aug. 2007 13:07
#8 alle kan kalde sig ingeniører lovligt - også selvom man ikke er uddannet - kender da 2 der står opgivet som ingeniørere i telefonbogen = lame imo... men sådan var det, ihvertfald for et par år siden, ved dog ikke om der lavet en lov omkring det siden...
Gravatar #40 - nemesis6
16. aug. 2007 13:09
En socialdemokratisk kvajpande. Who would have guessed?

Anyway, jeg har sgu ikke noget mod at have ham på posten. Hellere have en der ikke gør en skid end folk som dem i Tyskland som vil forbyde programmer så som Aircrack, Ethereal, sådanne programmer. Men hvis han virkelig skal blive der i noget tid, kan vi så ikke få Brixtofte ind som finansminister? :)
Gravatar #41 - -N-
16. aug. 2007 13:12
#34 Helt rigtigt og så alligevel. Men både it og politik er to fag der hurtigt kommer til at fylde hele ens karriere, hvilket jo også er en af grundene til at tingene er som de er.

Men brokkeri om hvor dumme og fatsvave politikere er, er ved at være hverdag på newz. Lidt ligesom alle dem der aldrig har set vista og stadig postulere at det er noget skidt. Hvis man er så pisse klog, så synes jeg helt ærligt at man skal bruge til noget konstruktivt i stedet for at være utilfreds.

Problemet er bare lidt, at dem som ved noget om datalogi sjældent ved noget om det politiske liv, derimod har ministerne en hel hær af fagfolk omkring sig, som medvirker til at der sker en fusionering mellem poltik og f.eks. it. Derfor er det ikke så problematisk som det bliver blæst op til herinde. Det ville derimod være langt mere problematisk at have en minister der ikke vist noget om politik.

Det er helt rigtigt at der bliver taget tåbelige beslutninger, men fag folk tager altså også tåbelige beslutninger, så jeg tror ikke den faglige kompentance ændre beslutningerne i nogen udbredt græd.

#36 Jep interesse organisationer er naturligvis også en måde, som i højgrad påvirker i dag. Men det ændre bare ikke ved den 'dumme' minister eller ordføre

(#35 Helt enig med dig)
Gravatar #42 - mcm
16. aug. 2007 13:46
UPS!

Nu bor jeg selv i Gesten og har børn i Gesten skole.Troels Ravn er IKKE længere skoleinspektør på Gesten skole.Følger man linket så står der sjovt nok heller ikke noget om at han er nuværende skoleinspektør i Gesten.. TADAAA!.. :O)
Gravatar #43 - Soze
16. aug. 2007 13:57
#41 Er delvist enig med dig; En minister kan sagtens besidde sin stilling uden at have nævneværdig kompetence inden for det område ministeriet dækker - men her er der jo tale om en ord-fører og så mener jeg at sagen stiller sig anderledes; de har ikke nødvendigvis en masse embedsmænd de kan trække på, og de vil tit lufte deres holdninger frit fra hoften - og hér er det en god ting at være rigtig godt sat ind i tingene.
Gravatar #44 - Gumleren
16. aug. 2007 14:28
#19
Nu siger de jo bare, at de meget gerne vil ha' en IT-ordfører, som rent faktisk ved noget om IT, ikke en som nødvendigvis er uddannet datalog e.l.

#43
Jeg vil så påstå, at netop en minister bør have en nævneværdig kompetence, da jeg ellers ikke har meget fidus til ham/hende/den. For man kunne jo ligeså godt smide en af de mange fagfolk, du nævner, ind som minister, hvis de alligevel har kompetencen (og selvfølgelig kan finde ud af at være minister, med alt hvad det nu indebærer). Men det er immervæk regeringen, der bestemmer dette - den er jeg i øvrigt ikke så glad for - så folk kunne jo bare stemme på noget andet.
Gravatar #45 - psjakobsen
16. aug. 2007 14:55
#44
Jeg læser nu en del kommentarer som "jeg vil have fagfolk"...

Hvis man kigger på de nuværende ministre, er det nu ikke fordi de har de store kompetencer inden for deres respektive områder. Eksempelvis er Helge Sander journalist af uddannelse.

Marianne Jelved der svingede håndtasken i økonomiministeriet 1993-2001 er uddannet lærer. Jeg tror de færreste vil mene at hun ikke var kompetent (selvom man selvsagt kan være uenig med hende i den førte politik).

Min pointe er egentlig bare, at ret ofte får man en ordfører- og eller ministerstilling og først bagefter danner man sig et overblik.
Gravatar #46 - surfer99
16. aug. 2007 14:56
Altså det er med garanti sagt mere end en gang men ... er det en overraskelse at en POLITIKER ikke aner noget som helst om hvad han foretager sig? .. nej, at han indrømmer det er sku da et stort plus første skridt for at blive klogere er da at indse man ikke ved nok.
Gravatar #47 - MathiasLM
16. aug. 2007 15:41
Lige hvad vi har brug for!

En folkeskolelærer som leder af IT-Danmark!!

F*CK AF!!!!!
Hvis han NOGENSINDE kommer til magten skyder jeg mig selv!
Gravatar #48 - YoBilee
16. aug. 2007 18:12
Lige hvad vi har brug for!

En folkeskolelærer som leder af IT-Danmark!!

F*CK AF!!!!!
Hvis han NOGENSINDE kommer til magten skyder jeg mig selv!


Hørt!
Gravatar #49 - Taxwars
16. aug. 2007 21:47
Så er det nu alle skal skrive til ham for forklare ham hvordan tingene rigtig hænger sammen, inden de dyre lobby grupper køber en anden mening!

Fx om hvordan man laver ordentlig websites som displayer ordentlig (dvs ikke newz)
Gravatar #50 - BirgerW
16. aug. 2007 22:23
Jeg synes det er ganske modigt at manden erkender at han ikke er IT-kyndig.
Men hvad er det egentlig vi forventer af manden? Hvor IT-kyndig er en IT-Chef for en større amerikansk virksomhed med 100.000 ansatte? Jeg forventer at en person som et politisk parti opstiller som potentielt danmarks næste 'IT-Chef' er i stand til at omgive sig med kompetente rågivere og manøvrere det 'politiske hav'. Manden har givetvis meget at lære, men nogen 'nørd' håber jeg ikke han er; så ville linux sikkert få monopol i danmark - og monopol er der vel ingen der kan lide.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login