mboost-dp1

Solar Millenium

Sahara skal forsyne Europa med energi

- Via Comon - , redigeret af Avenger- , indsendt af Skak2000

Står det til en række store europæiske virksomheder, primært tyske, herunder firmaer som Siemens, Deutsche Bank E.on og RWE, så skal 15 % af Europas el-forsyning komme fra solkraftværker i Sahara om 40 år.

Firmaerne arbejder sammen om projektet Desertec, hvor man vil bruge termiske solkraftværker til at producere elektriciteten med, da disse er langt mere effektive end solkraftværker baseret på solceller.

Eftersom strømmen skal transporteres op til 3.000 km, vil man bruge de såkaldte High-Voltage Direct Current-kabler, der kun taber godt 3 % af energien per 1.000 km.

Solkraftværker i Sahara kan risikere at blive påvirket af de ustabile regimer, der findes i området, men de deltagende firmaer sammenligner situationen med, hvad man ser i Rusland og Mellemøsten, hvorfra Europa i dag modtager en stor del af sin energi, men som heller ikke holder sig tilbage med at bruge deres kontrol over energien politisk.





Gå til bund
Gravatar #1 - Chewy
20. jun. 2009 12:40
Hmmm.... Ville man ikke kunne lave lidt samme projekt på nordpolen/Grønland og så samtidig absorbere en del af den varme der påvirker dem?
Gravatar #2 - Skobbolop
20. jun. 2009 12:43
"men de deltagende firmaer sammenligner situationen med, hvad man ser i Rusland og Mellemøsten, hvorfra Europa i dag modtager en stor del af sin energi, men som heller ikke holder sig tilbage med at bruge deres kontrol over energien politisk."

Men er det ikke netop det vi prøver at undgå ved at fokusere på vedvarende energi?... hva hjælper det, rent politisk, at flytte energiproduktionen fra et ustabilt område til et andet...
Gravatar #3 - p1x3l
20. jun. 2009 12:49
#1 mm kunne man egenlig godt bordset fra der bliver udviklet mere varme når solen rammer et solpanel en når det rammer sne så ville nok havde modsattte effect

udpover det sysnes jeg næsten det latterligt
hva er effectivitieten på de celler vi ka lave nu når vi når halvejs ska hele lortet skiftes

hvorfor ik udvikle atom kraft nu andre lande aligevel begynder uden vi ka gøre meget ved og så hjælpe dem med at lave det sikkert også ??? .... nå nej sku da lige meget om det går galt for nordkorea rager ik os ... ROFL... tvivler på nuke sken holder sig til nordkorea foordi vi ik vil ha
Gravatar #4 - thskyt
20. jun. 2009 12:52
Chewy (1) skrev:
Hmmm.... Ville man ikke kunne lave lidt samme projekt på nordpolen/Grønland og så samtidig absorbere en del af den varme der påvirker dem?


Teoretisk set burde man kunne goere det paa Groenland. Det setup der er vist i billedet baserer paa en stribe spejle der varmer en olie i et roer op, der saa - praecist som i en heatpipe - vil blive transporteret til en af enderne, hvor varmen vil blive afgivet til en generator. Det vil typisk vaere en stirling-generator, som vil drage nytte af de kolde omgivelser, da den netop fungerer ved at omdanne temperatur-forskelle til bevaegelse.

Spoergsmaalet vil blot vaere om sollyset deroppe indeholder tilstraekkeligt infraroed straaling til at varme olien op, og om omgivelserne ikke er saa kolde at de koeler roeret ned foer varmen er blevet afgivet til generatoren.

Det ville absolut ikke vaere nogen daarlig ide, men det ville foerst skulle afproeves paa mindre skala.
Gravatar #5 - Thalion
20. jun. 2009 12:54
#4

og halvdelen af året får man intet energi fordi der en ingen eller meget lidt sollys?

tænk dig nu lige lidt om....
Gravatar #6 - p1x3l
20. jun. 2009 12:55
#4+5 plus det vil give mere varme til norpolen da panelerne er mørke .. sne = vidt... mørk = varme..... ville svare til at gå igang med at blotlægge klipperne
Gravatar #7 - thskyt
20. jun. 2009 12:59
#5

Det er saa ogsaa et problem - men resten af aaret ville det fungere.

#6

Hvis du bruger spejle og varmeroer, som vist i fotoet, saa ville du ikke have paneler som saadan. Du ville have buede spejle der fokuserer sollyset paa et roer. Under spejlene ville du have en behagelig, koelig skygge.
Gravatar #8 - p1x3l
20. jun. 2009 13:12
#7 mmm muligvis kræver næsten et forsøg men jeg vil væde med det giver mere varme end vis der bare var sne og vind tagrer den varme og river rundt et sted på kloden vi helst ik skulle ha mere varme... vil sige sahare er langt bedre idet der også er sol året rundt
Gravatar #9 - thskyt
20. jun. 2009 13:17
#8

Det vil jeg give dig ret i. Sahara eller en anden oerken vil vaere bedst, primaert fordi der er sol hele aaret.
Det ville dog vaere interessant at saette en forsoegsstation op deroppe og se hvad resultatet ville vaere. Nogen der vil laane mig et par millioner til det?
Gravatar #10 - Bean
20. jun. 2009 13:19
#9 Ud og led efter Stein Baggers begravede skat! :D
Gravatar #11 - Djernis34
20. jun. 2009 13:21
#5
-For slet ikke at tale om alt det is og sne der på daglig basis skulle skrabes af spejlene...
Gravatar #12 - Mort
20. jun. 2009 13:21
Forskellen på om Rusland leverer gas eller om et europæisk anlæg i Sahara leverer strøm er vel at hvis nogen i Rusland smadrer et gasforsyningsanlæg, så betaler russerne for at få de repareret igen men hvis nogen nogen i Afrika smadrer et anlæg så skal europæerne punge ud for at få de repareret igen.

Russerne har en interesse i at blive ved med at tjene på gassen og dermed opretholde gasforsyningen, hvorimod de ustabile regimer i Afrika ikke nødvendigvis har samme interesse i at vedligeholde strømforsynigen til Europa.
Gravatar #13 - sivsko
20. jun. 2009 13:23
Grunden til at sahara er godt er fordi at solens styrke er højere, end på nordpolen.
Gravatar #14 - thskyt
20. jun. 2009 13:26
sivsko (13) skrev:
Grunden til at sahara er godt er fordi at solens styrke er højere, end på nordpolen.


Det er vel pga. sollysets vinkel i forhold jorden, ikke sandt? Den infraroede del af lyset vil ikke blive svaekket naer saa kraftigt som laengere nord paa. Eller sidder jeg og roder rundt i det?
Gravatar #15 - p1x3l
20. jun. 2009 13:28
#14 lyder meget fornuftigt :) #13 og fordi det et anlæg der lavet til en ørken.... virker sq nok ik helt optimalt i en fryser :D
Gravatar #16 - p1x3l
20. jun. 2009 14:03
sad lige læste op på atomkraft

hvorfor ska vi være så stedige ang atomkraft, så vi lader nord korea gøre det selv.... vi vil gerne ha en gentagelse af tjernobyl ?

vi har ligesom udviklet og hen af vejen efter.... de starter fra bunden ka let gå galt

er en ting der bør kigges meget grundigt på før bruger for mange resoucer på det her etc :)

har ik regnet overdrevet meget på det men ... et "stort" atomkraftværk producere 3 cubic meters (25-30 tons) affald

reprocessing af affaldet ka dele det op i "longterm highly radioactive" og 90% low radioactive short lived waste

så er der 10% af 30 tons om året per kraftværk ..... tænker på om det ik vil være muligt at skyde af H til evt mod solen

er affaldet der største problem

og inden nogen siger vi bare ska holde os til kul:
wikipedia/Nuclear_Power skrev:

In countries with nuclear power, radioactive wastes comprise less than 1% of total industrial toxic wastes, which remain hazardous indefinitely unless they decompose or are treated so that they are less toxic or, ideally, completely non-toxic.

Overall, nuclear power produces far less waste material than fossil-fuel based power plants. Coal-burning plants are particularly noted for producing large amounts of toxic and mildly radioactive ash due to concentrating naturally occurring metals and radioactive material from the coal.

Contrary to popular belief, coal power actually results in more radioactive waste being released into the environment than nuclear power. The population effective dose equivalent from radiation from coal plants is 100 times as much as nuclear plants.
Gravatar #17 - thskyt
20. jun. 2009 14:09
#16

Atomkraftvaerker ville vaere interessante, specielt fordi forskere (jeg kan ikke huske hvor) er begyndt at udvikle hybrid-modeller der kan braende sterstedelen af affaldet fra et fissionskraftvaerk af i et fusionskraftvaerk.
Gravatar #18 - Hůňděštějlě2
20. jun. 2009 14:20
#0 skrev:
Solkraftværker i Sahara kan risikere at blive påvirket af de ustabile regimer, der findes i området, men de deltagende firmaer sammenligner situationen med, hvad man ser i Rusland og Mellemøsten, hvorfra Europa i dag modtager en stor del af sin energi


Lige netop derfor er det hamrende idiotisk at opsætte dem der. At vi i forvejen er påvirkede af deres luner er ikke nogen god undskyldning for at vi skal påvirkes yderligere - tværtimod.

Vi skal se at blive uafhængige af energiforsyning udefra, især når det kommer til de arabiske og nordafrikanske lande. Så vil jeg faktisk hellere have atomkraft, selvom jeg er grundlæggende modstander af dette.
Gravatar #19 - Thomas Nielsen
20. jun. 2009 14:26
Flytter sandet sig ikke også hele tiden i Sahara? Hvad vil de gøre for at forhindre at det bliver begravet i sand?
Gravatar #20 - marty
20. jun. 2009 14:51
Der er adskillige problemer i jeres grønlandsforslag:

1. Som nævnt af andre, kommer der langt mindre sollys til grønland - dagene er kortere og vinklen til solen gør, at sollyset indeholder mindre energi.

2. Vandet skal varmes op og ikke bare lidt. Vand der er på damp form er noget lettere at sende gennem en dampturbine end vand, der måske kun når 40-50C :-) I princippet kunne man sikkert godt få noget elektricitet ud af lavtemperaturvand (dog ikke i en turbine), men virkningsgraden vil være meget lav. Har ikke regnet på det, men faktum er, at det er lettere at lave elektricitet på højtemperatur vand end lavtemperatur.

3. Man ville aldrig kaste sig ud i forsøg før man havde modelleret systemet - det er vanvittig snak bare at bruge millioner på forsøg, når en ingeniør kan lave et overslag på en uges tid.

Og til hele atomkraftsnakken, så er det jo interessant nok - også for Danmark. Men:

1. Danmarks elsystem er slet ikke skabt til så en centraliseret produktion af elektricitet. Vi ville komme til at bruge store summer på ny infrastruktur.

2. Vi har ikke meget atomkraftekspertise i danmark. Reaktorerne på Risø er lukkede og man ikke meget forskning i det herhjemme. Vores industri vil ikke få et stort udbytte af atomkraftværksbyggeri, så man ville lægge forfærdelig mange penge i udenlandske firmaer. Hvorfor skulle Danmark bruge store summer på en teknologi uden at vores indutri kan få benefit ud af det, når vi kan bruge den i en anden, hvor vi er førende i knowhow og vores industri ville få masser ud af? (vindmøller)
Gravatar #21 - thskyt
20. jun. 2009 14:55
#20 Paa grund af vandproblemet ville jeg netop bruge olie og stirling-generatorer, da de "kun" kraever en vis forskel i temperatur og ikke er afhaengige af at vaesken rent faktisk skal presses gennem dem.
Gravatar #22 - marty
20. jun. 2009 15:00
#21

Ah... fikst. Men der er vel stadig en vis problematik i de korte soltimer og det svage lys. Hvorfor bygge det på Grønland, når man kunne bygge det på Bornholm?
Gravatar #23 - jonasbh
20. jun. 2009 15:06
Skobbolop (2) skrev:
"men de deltagende firmaer sammenligner situationen med, hvad man ser i Rusland og Mellemøsten, hvorfra Europa i dag modtager en stor del af sin energi, men som heller ikke holder sig tilbage med at bruge deres kontrol over energien politisk."

Men er det ikke netop det vi prøver at undgå ved at fokusere på vedvarende energi?... hva hjælper det, rent politisk, at flytte energiproduktionen fra et ustabilt område til et andet...


Til Skobbolop, Mort og # 18: Det er faktisk slet ikke så dumt. For det første kan man fordele risikoen. Hvis forsyningerne mangler fra Rusland, bruger vi bare Sahara og omvendt. Det gør det sværere for de ustabile regioner at true Europa. Pt. er vi afhængige af Rusland, men det kommer snart en gasledning fra mellemøsten og så måske et solkræftværk i Sahara. Det er regioner, som har brug for pengene, og da vi kan flytte vores forsyning til andre ledninger, vil de næppe true os.
Samtidig er EU-initiativet faktisk en samarbejdsaftale med landene nord for Sahara. De lande vil tjerner penge på disse anlæg - mange penge. De vil derfor også tabe penge på at true os i Europa.

Ja, og selvforsynende med vedvarende energi bliver vi næppe foreløbig. Vi mangler sol. Vind- og bølgeenergi giver ikke nok

Gravatar #24 - thskyt
20. jun. 2009 15:06
#22

Jeg troede vi var sluppet af med Bornholm til svenskerne?

Spoeg til side. Bornholm burde ogsaa gaa. Det ville kraeve nogle hektar land at bygge et ordentligt kraftvaerk - eller en masse tagplads.
Herovre i Skotland ville det ikke vaere noget problem. Der er er masser af sol (naar det ikke regner ...) og bygherrerne tror stadig at flade tage er skidesmarte. Selv naar de bliver utaette i regnvejr.
Derudover har vi masser af fri natur.
Gravatar #25 - p1x3l
20. jun. 2009 15:10
#21 ka man ik kalde det forsøg er lave model af det først ?... da jeg nævnte forsøg i #8 mente jeg regne på + evt byg i skala for at få noget aktuel data :)
Gravatar #26 - thskyt
20. jun. 2009 15:12
#25

Jo da. Jeg ville vaere meget interesseret i at se hvordan det ville fungere i arktiske omraader. At det fungerer i subtropiske omraader ved vi allerede fra Isrraelske eksperimenter.

Hmmm ... gid jeg havde et metalvaerksted saa jeg 'lige' kunne bygge en model.
Gravatar #27 - Skak2000
20. jun. 2009 15:40
Kunne lige forstille mig overskrifterne i aviserne:
Sandstorm i Sahara lægger Europa mørke.
Gravatar #28 - rasmusv
20. jun. 2009 15:40
#18

Det er jo klart man ikke er ræd for det når man samtidigt foretager en af verdens klammeste studehandler (aka barcelonaprocessen eller hvilket pseudonym eurokraterne gemmer aftalen for folk under i dag): insigelsesret i non euro meditarianske lande. At de så bare lige har glemt ulemperne ved den er schuss schuss.
Gravatar #29 - cazotaro
20. jun. 2009 16:39
#5

Bortset fra diverse problemer ift. mængde af 'energi' i sollyset og andet. Så kunne man jo anlægge anlægget over polarcirklen således at man har et halvt år med konstant lys. Hvis bare man kunne gemme energien til 'vinteren' :P

Dog er der en ret lang 'morgen' og 'aften', hvor energiniveauet er endnu lavere. Og dertil skal lægges at dagene i Sahara er meget lange - 18+ timer? Så solenergimessigt kan man nok ikke lægge et sådan system bedre end nær ækvator. På et åbent sted, hvor den olie der opvarmes, som #20 kommer ind på, har en høj 'start' temperatur :)
Gravatar #30 - vandfarve
20. jun. 2009 17:14
#29 Dagenes længde kommer selvfølgelig an på, hvilken bølgegrad de vil placere anlægget på. Dagene er dog langt fra 18+ timer, da de mere er omkring 10-14 timer som følge af årstidernes skiften.
Gravatar #31 - Ebbesen
20. jun. 2009 17:30
#30

Bølgegrad? Du mener vel længde/breddegrad? :P

Well, mht. nattimerne, så kunne de jo i teorien gøre ligesom på Island, hvor de høster den energi der har ophobet sig i jorden gennem dagen. Der er ikke meget energi at komme efter, men nu har vi vel ikke det store behov for strøm om natten.
Gravatar #32 - Hůňděštějlě2
20. jun. 2009 19:03
rasmusv (28) skrev:
#18

Det er jo klart man ikke er ræd for det når man samtidigt foretager en af verdens klammeste studehandler (aka barcelonaprocessen eller hvilket pseudonym eurokraterne gemmer aftalen for folk under i dag): insigelsesret i non euro meditarianske lande. At de så bare lige har glemt ulemperne ved den er schuss schuss.


Du har helt og fuldkommen ret, euromed er den absolut største fare som den vestlige verden står overfor. Det allerværste er at næsten ingen nogensinde har hørt om det. Jeg er faktisk overrasket over at læse din kommentar, i betragtning af hvor mange ressourcer de har brugt på at holde det uden for offentlighedens søgelys. Den eneste danske politiker som har kommenteret lidt på det, er Morten Messerschmidt og ham fik de hurtigt lukket munden på.

Hvis man vil vide mere om den proces som fra januar 2010 tillader diverse muslimske lande mere fri adgang til Europa, er der heldigvis en bekymret sjæl som for nylig oprettede http://euro-med.dk/.
Gravatar #33 - E-bola
20. jun. 2009 19:24
Til #28 og #32: Kunne de små racistiske skræmte kommentarer ikke holdes til politiske fora eller dansk front eller hvor mini nazister nu hænger ud?

Det er da trættende og ligegyldigt at høre jeres skræmte holdning til muslimer på et nyheds forum for nørder.

Det er bare min mening.
Gravatar #34 - Hůňděštějlě2
20. jun. 2009 19:31
E-bola (33) skrev:
Til #28 og #32: Kunne de små racistiske skræmte kommentarer ikke holdes til politiske fora eller dansk front eller hvor mini nazister nu hænger ud?

Det er da trættende og ligegyldigt at høre jeres skræmte holdning til muslimer på et nyheds forum for nørder.

Det er bare min mening.


1. Hvor ynkeligt at kalde folk du er uenig i, for nazister. Det vidner (ikke overraskende) om total mangel på sobre argumenter.

2. Det handler om hvor man skal placere solkraftværkerne, derfor er det relevant at diskutere kulturelle og politiske strukturer i disse områder. Det bliver sågar nævnt i nyheden.
Gravatar #35 - vandfarve
20. jun. 2009 19:33
#31 Selvfølgelig! Jeg sad og snakkede, mens jeg skrev det indlæg, så det er nok derfor, at det ikke gav mening. Der menes selvfølgelig højdegrad.
Gravatar #36 - vandfarve
20. jun. 2009 19:43
#34 Hundestejle

Du henviser til hjemmesider, der indeholder passager som:

http://euro-med.dk/?page_id=15 skrev:
Jeg ser i dag med den uintegrerbare muslimske masseindvandring en gentagelse af den historiske fejltagelse i Sydslesvig - nu blot på europæisk plan

Da det så gik op for mig, at vi er udsatte for en nøje planlagt - og lige så omhyggeligt hemmeligholdt - stræben hos vore europæiske politikere hen imod en Euromediterransk Union/Eurabien - i første omgang omfattende EU og 9 muslimske lande fra Nordafrika samt Mellemøsten, foruden Israel - henvendte jeg mig til vore politikere og medier.

Men mødte total tavshed overalt. EU har i lovforslag til behandling i Parlamentet d. 24.10.2007 erklæret at tjene Den Nye Verdensorden, illuminismen, som præs. Bush sen. 5 gange annoncerede under 1. Irakkrig, og som ønsker nationalstaten erstattet med en multikulturel, diktatorisk en-verdensstat. Nu kalder man det globalisering.


Desuden fremstiller denne Anders Bruun Laursen den amerikanske præsident som muslim, mens han hylder Israel til skyerne. Kan du måske selv regne ud, hvorfor folk stiller spørgsmålstegn ved dit link? Kan det være, at denne Bruun Laursen er bare lidt forvirret, paranoid eller måske bare har brug for et kram?

Og inden du kommer for godt i gang, så vil jeg bestemt anbefale dig at læse The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy, der sætter hele denne debat om bl.a. Israels problemer og den amerikanske tilgang til landet i perspektiv.
Gravatar #37 - cpedesign
20. jun. 2009 19:51
#36

hvis jeg syntes noget er for dumt at høre på, så glemmer jeg det og kommer videre. Du diskutere jo heller ikke din privat økonomi med en bums eller bistansklient :-)

Der er jo ikke noget i politik der er riktigt eller forkert. Det hele handler om vilke briller du ser med. Og så har ekstreme holdninger jo altid virket afskrækkende på folk, man forbinder gerne ekstreme holdninger med noget dårligt (eks. nazismen)
Gravatar #38 - vandfarve
20. jun. 2009 19:58
#37 Øhm, politik er subjektivt, men man kan stadig vurdere relativt objektivt, når noget er langt ude. At begynde at snakke om illuminismen, Den Nye Verdensorden eller henvisning til Barack Obama som muslim så ved man godt, at nogle har brug for at ligge ned eller besøge en flot gummicelle med pæne, unge mennesker, der vil passe på dig.
Gravatar #39 - 1000tusind
20. jun. 2009 20:10
mht. solceller på polerne: Det kan godt være at der er mørkt om vinteren, men tilgengæld er der jo 24 timers sol om sommeren. Ved Ækvator er det nok nærmere 12 timer uanset årstid.
Gravatar #40 - cpedesign
20. jun. 2009 20:13
Sikke meget du har på hjertet. Mon ikke du skulle besøge en flot gummicelle med pæne, unge mennesker, hehe

Sorry kunne ikke lade være

bare slap af, jeg mente bare at der ikke var nogen grund til at hidse sig op.
hvis der er nogen, hvis holdninger er milevis fra dine. Og du ikke kan forlig dig med dem, eller føre en sober diskussion, hvorfor lader du dem så bringe dit pis i kog?

Jeg gider for eksempel ikke at lade mig hive ned af folk som i min verden er tabere.
Gravatar #41 - vandfarve
20. jun. 2009 20:18
#39 Er der nogle, der har tal på, hvor meget EU's strømforbrug ændrer sig over årstiderne. Selvfølgelig må der være forskelle, men store dele af strømforbruget stammer fra industrien, som ikke ændrer forbrug over årstiderne modsat private mennesler.

#40 Hvem henviser du til nu? Hvis du henviser til mig, så tror jeg, at du må have misforstået noget, for har du overhovedet læst, hvad jeg skriver?
Gravatar #42 - cpedesign
20. jun. 2009 20:27
41# Jeg har læst hvad du skrev.

Det gav ikke meget mening :-)
Gravatar #43 - rasmusv
20. jun. 2009 20:32
#33 Hvor læser du noget som helst racistisk såvel som nazistisk i indlæg #28? Det gør du ingensteds. Jeg forventer du berigtiger dine usande påstande asap.

Derudover er det relevant for nyheden at diskutere hvorfor nogle europæere mener (ja det står sådan set i oplægget) vi skal basere vores energikilder i andre nationer som a: er tabernationer og b: er diktaturstater c: ustabile lande. Barcelonaprocessen ligger lige til højrebenet (medmindre man da går ind for militær interventionisme ala USA) - men du fatter vel ikke engang hvad den omhandler (nej muslimer er ikke indholdet) og du har vel overhovedet ikke så meget som skimtet wikipedia artiklen for at blive klogere.
Gravatar #44 - vandfarve
20. jun. 2009 20:41
cpedesign (42) skrev:
41# Jeg har læst hvad du skrev.

Det gav ikke meget mening :-)


Jeg hidser mig på ingen måde op, jeg taler ikke ned til folk (Eller, Hundestejle ka' ta' det :D), og jeg prøver bestemt ikke at hive nogle ned på mit niveau. Hvis man overhovedet skal sige noget om mig, så prøver jeg snarere at hive nogle op.

Desuden, så har du lige kaldt mig en taber, hvis jeg ikke tager meget fejl på baggrund af en post, der sætter spørgsmålstegn ved en person, der mener, at illuismen eksisterer. Enten skal jeg tolke det som, at du selv er overbevidst om, at Den Nye Verdensorden eksisterer, eller at du har misforstået et eller anden hen ad vejen.

Hele din post #37 giver ingen mening, fordi jeg på ingen måde har samlignet nogle eller noget med nazismen - eller endda argumenterer for ekstreme holdninger.

Så derfor stiller jeg mig helt uforstående overfor dine indlæg, for du svarer på helt andre ting i en helt anden kontekst end det, som jeg skriver. Hånden på hjertet: Hvad snakker du om?!
Gravatar #45 - kimmerrild
20. jun. 2009 20:49
Det kunne være lækkert at høre hvad KWh prisen ville være ved et sådan anlæg.
Ideen er god nok, men der er jo bare lige det der med at der nu er Afrika.
Det kan godt være at man får lov af den siddende regering til at opføre et sådan anlæg, men havd så med den næste, eller den næste krigsherre, som ikke er så glad for Europa??
Jeg kunne forestille mig at det ville være somewhat rimeligt nemt at lokalisere hvor kablerne går, og bruge dem som terror. Hvis nettet leverer max effekt "ca 15% af det brugte strøm i Europa på et givent tidspunkt", og man smadrede kablerne samtidig, så ville man sikkert kunne trække hele nettet ned og mørklægge hele EU.
Det skete for et par år siden ovre i Californien, hvor nettet blev overbelastet og et kraftværk satte ud, det gav for megen belastning på de andre, og de blev trukket med ned. Det tog da adskillige dage for det hele var oppe og køre optimalt igen.

#16 Jeg mener ikke at der er et restprodukt fra et fission anlæg, da det kører på beriget brint?? eller tager jeg fejl? Er det ikke derfor at man er igang med at bygge et sådan anlæg nede i Frankrig?

Desuden mener jeg at vi skulle prøve at bruge lidt større resourser på at uddanne Ole Opfinder, så vi kunne lave bedre vindmøller, biogas anlæg, kraftværker som udnytter termisk energi. spaltning af vand.
Der er uanede mængder af energi omkring os, vi kan bare ikke finde ud af at indfange og opbevare den ordentligt.

Men det afhænger af KWh prisen i den sidste ende, hvis det nu viser sig at et sådan anlæg har indtjent sig efter 15 år. niice, så er det nok noget vi skal hoppe på, men jeg er stadig lidt tilageholden... Afrika, naaa
Gravatar #46 - zunintoku
20. jun. 2009 21:24
kimmerrild (45) skrev:

Jeg kunne forestille mig at det ville være somewhat rimeligt nemt at lokalisere hvor kablerne går, og bruge dem som terror.


Skulle nu mene det er lige så nemt / nemmere at lokalisere et atomkraftværk, hvilket ikke kun ville forudsage strømsvigt.

kimmerrild (45) skrev:

Desuden mener jeg at vi skulle prøve at bruge lidt større resourser på at uddanne Ole Opfinder, så vi kunne lave bedre vindmøller, biogas anlæg, kraftværker som udnytter termisk energi. spaltning af vand.
Der er uanede mængder af energi omkring os, vi kan bare ikke finde ud af at indfange og opbevare den ordentligt.

Men det afhænger af KWh prisen i den sidste ende, hvis det nu viser sig at et sådan anlæg har indtjent sig efter 15 år. niice, så er det nok noget vi skal hoppe på, men jeg er stadig lidt tilageholden... Afrika, naaa


Jeg er helt enig ^_^
Gravatar #47 - LaMaH
20. jun. 2009 21:25
Mht. solskin og Mørke, så så jeg noget på Discovery hvor de brugte flydende salt (ja det lyder tosset)

Som kunne holde den høje temperatur til at fordampe vand hele natten (~8-12 timer), så de kunne holde produktionen af strøm gående 24/7

Det er vidst noget med at de allerede nu har et system kørende med præcis det i USA.

Samt der er også andre måder at gøre det på, f.eks. et Sol Tårn.

Men google det lidt, det er meget spændende :)

::

Afaik, så hvis de fyldte en af ørknerne i USA op - kunne de forsyne hele USA, samt dele af Europa med "gratis" strøm.
For samme pris som det ville koste at købe olie i 2år.

edit://
Links :P
http://news.cnet.com/8301-11128_3-9838555-54.html

http://seattletimes.nwsource.com/html/businesstech...
Gravatar #48 - jonasbh
21. jun. 2009 06:02
kimmerrild (45) skrev:
Jeg kunne forestille mig at det ville være somewhat rimeligt nemt at lokalisere hvor kablerne går, og bruge dem som terror. Hvis nettet leverer max effekt "ca 15% af det brugte strøm i Europa på et givent tidspunkt", og man smadrede kablerne samtidig, så ville man sikkert kunne trække hele nettet ned og mørklægge hele EU.

Desuden mener jeg at vi skulle prøve at bruge lidt større resourser på at uddanne Ole Opfinder, så vi kunne lave bedre vindmøller, biogas anlæg, kraftværker som udnytter termisk energi. spaltning af vand.
Der er uanede mængder af energi omkring os, vi kan bare ikke finde ud af at indfange og opbevare den ordentligt.


Wow, du ser nemt dommedagsprofetier. Man kunne også forestille sig en anden udvikling. Der er jo tale om samarbejdsprojekter, som giver penge til landene nord for Sahara. Måske kunne det forbedre vilkårene i de lande, så uddannelsesniveauet gik op, arbejdsløsheden gik ned og alle var glade for samarbejdet. Landene nord for Sahara får både billig strøm og gode indtægter for at drive anlægne og stille jord til rådighed.

Svenske Ericsson er begynde at opstille soldrevne mobilmaster i fjerne egne af Afrika. De havde problemer med tyveri, men indgik aftaler med de lokale, som fik penge for hjælpe med opsætningen og driftservice - og vupti så forsvandt tyverierne næsten fuldstædig - i følge flere indslag i Harddisken på P1
Gravatar #49 - marty
21. jun. 2009 09:16
#25 og #26:

At modellere et system betyder ikke nødvendigvis "bygge det mindre skala". Min pointe var, at man ville lave beregningerne på hele systemet først, og dermed "modellere" det hele i ligninger.

Allerede der ville man finde ud af, at man nok skulle bygge et sted, med mere energi i solens stråler imho. Og flere mennesker til at bruge energien.



Gravatar #50 - ZatoriFrank
21. jun. 2009 09:19
Hej :-)

Jeg vil mene det er usmart at bygge store solpanel parker...
Hvorfor ? jo tjek lige dette geni.
---------
William Yuan, a 12 year-old from Beaverton, Oregon, has made an innovation in the 3D solar cells production that could provide 500 times more light absorption than commercially-available solar cells and nine times more than cutting-edge 3D solar cells. It may sound weird, but, at his age, he studied nanotechnology.

“Solar it seems underused, and there are only a few problems with it”, said William, encouraged by his science teacher from Meadow Park Middle School. “Regular solar cells are only 2D and only allow light interaction once,” he also said.

The 3D cell he invented can absorb both visible and UV light, a fact that scientists struggle to accomplish by complicated technologies. At first, he couldn’t believe his calculations: “This solar cell can’t be generating this much electricity, it can’t be absorbing this much extra light,” he recalled thinking.

While college students have come up with unusual solar cars and the state of Oregon recently unveiled solar panels to power highway lights, Yuan is thinking global: “It’ll have a really positive impact on society and the environment,” he said.

His next step is to get a manufacturer and market it.

Source: The Green Optimistic
-----------
Så hvorfor samle det et sted når vi kan have et ultra lille panel lige hvor vi har brug for det.

Det kan kun have noget med PENGE at gøre intet andet.
Frankly Speaking :-)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login