Metro-Goldwyn-Mayer

Regeringen vil haste-gennemføre AI-overvågning af børnefamilier

En idé fra Gladsaxe Kommune om overvågning af børnefamilier med AI og et pointsystem ville normalt skulle testes igennem og evalueres, før det udrulles i andre kommuner, men regeringen ønsker idéen indført uden forsøg.

Det skal altså være tilladt i alle kommuner at opspore udsatte børn ved at sammenkøre data fra forskellige myndigheder og lade en kunstig intelligens danne digitale profiler over forældre.

Det var ellers meningen, at man med forsøg og evaluering skulle blive klogere på de forskellige idéer fra de såkaldte frikommuner rundt omkring i landet.

Efter den kommende databeskyttelseslov kræver det kun én ministers tilladelse for, at en myndighed kan sammenkøre data fra andre myndigheder.

Derfor kan Børne- og Socialminister Mai Mercado alene gøre overvågningen af børnefamilier til virkelighed.

Mercado kalder det dog ikke overvågning og siger, at man ikke har noget ønske om at overvåge alle landets børnefamilier – man henter ikke nye oplysninger, men deler dem, man allerede har.

På grund af kritik af idéen og af den kommende datalov vil Mercado også invitere Folketingets medlemmer til drøftelse, før hun udsteder en bekendtgørelse.

Hanne-Marie Motzfeldt, der er lektor i persondataret og forvaltningsret ved Aarhus Universitet, kritiserer forslaget og siger, at Mercado kun er én af mange ministre, der i databeskyttelseslovens levetid vil blive fristet til at anvende kunstig intelligens til at profilere borgerne ud fra milliarder af offentlig data.

Gå til bund
Gravatar

#1 brostenen 8. mar. 2018 20:49

Så længe systemet resulterer i at man så yder hjælp, og ikke straffer. Dem det bliver værst for, er socialrådgiverne, da de i forvejen er strukket for meget. Jeg mener at tallet er 250 sager på samme tid, hvor det er værst med arbejdsbyrde, at hver socialrådgiver ved børn og unge arbejder har på deres skrivebord.

Tilbage til artiklen.... Så test det da for helvede igennem først.
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011
Gravatar

#2 TwistedSage 9. mar. 2018 11:44

Kræver GDPR ikke at man indhenter borgernes samtykke? Er rimelig sikker på det er strafbart at benytte eksisterende data til andet formål uden at indhente samtykke igen
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login