mboost-dp1

CSC

Prosa taber vigtig sag mod CSC i Arbejdsretten

- Via Version2 - , redigeret af johnny_newz , indsendt af Magten

I forbindelse med konflikten mellem CSC og Prosa, ville it-firmaet gerne lave en ny overenskomst med en anden fagforening, men det mente Prosa ikke var lovligt, hvorfor sagen blev taget op i Arbejdsretten. Nu er der faldet dom, og det blev til CSC’s fordel.

Ifølge Arbejdsretten står det CSC frit for, om de vil lave en overenskomst med for eksempel HK, og på den måde sætte en stopper for konflikten.

Endnu er beslutningen ikke taget, men Prosa står med dårlige kort på hånden, idet medlemmerne som er ansat hos CSC, med dommen kan risikere at skulle finde ud af om de vil skifte fagforening, eller risikere at blive fyret med syv måneders opsigelse. Det skriver Version2.

Hos Prosa er man ikke overraskende rystet over afgørelsen, som man mener er forkert, dog agter man ikke at droppe den nuværende strejke, der vil fortsætte.





Gå til bund
Gravatar #1 - knekker
24. jun. 2011 07:02
Stakkels ansatte, nu får de "kun" 7 måneders opsigelse...

Godt at dommeren også kunne se hvor langt ude disse møgforkælede ansatte er.
Gravatar #2 - Magten
24. jun. 2011 07:05
Det var jo som forventet ^_^

Lettere OT:
To interessante artikler..

Flashback: Så galt gik det Prosa i kampen mod KMD

KMD-tillidsmand: Prosa strammede skruen for meget
Gravatar #3 - Mnc
24. jun. 2011 07:13
»Kort sagt har Prosa ikke opdaget, at vi andre har fejret nytår 43 gange siden 1968,« mener KMD-tillidsmanden.

I don't even... (I require assistance)

Hva er det manden forsøger at udtrykke - på dansk, be' om.
Gravatar #4 - knekker
24. jun. 2011 07:14
#3

Jeg er nu heller ikke sikker, så ret mig endelig hvis det er, men jeg kunne forestille mig at det var en tid hvor fagforeningen havde alt for meget magt, hvilket resulterede i at flere virksomheder måtte lukke ned da fagforeningen satte krav der ikke var rentetabel for virksomheden.

Problemet ved at køre for hårdt på med krav om høj løn og lav arbejdstid er - som CSC også flittigt argumenterer for - at en virksomhed så kan knække nakken og lukke helt. Det er sket flere gange gennem årene for firmaer, hvor Prosa havde overenskomst, siger Erik Lykke Hansen, men Prosa har alligevel stadig ikke lært, at fagforening og arbejdsgiver har en fælles interesse om at bevare gode arbejdspladser.


Der ramte KMD formanden i artiklen hovedet på sømmet i hele denne konflikt.
Gravatar #5 - iver.mo
24. jun. 2011 07:25
Man kan ikke tabe OVER nogen. Man taber TIL nogen.

Da jeg ville foreslå rettelse kom jeg ind i en "Indsend nyhed" funktion... Det gjorde jeg ikke - anyone?
Gravatar #6 - skeptiker
24. jun. 2011 07:27
fest i gaden!!! Hurra hurra. Ned med fagforeningerne, og især prosa!!
Gravatar #7 - jgh
24. jun. 2011 07:36
skeptiker (6) skrev:
fest i gaden!!! Hurra hurra. Ned med fagforeningerne, og især prosa!!


Nu går jeg udfra du er arbejdsgiver? Ellers var det da den dummeste kommentar nogensinde.

I relation til nyheden så syntes jeg da Prosa har gjort som de skulle, hvilket tillidsmanden fra KMD også skriver. Du kan ikke som virksomhed købe en virksomhed med løfte om at alle job er sikre og endda give dem en "tryghedsaftale" bare for at opsige den når det passer dig. Hvad betyder en aftale, hvis du bare kan opsige den når det passer den ene part..?
Gravatar #9 - skeptiker
24. jun. 2011 07:42
jgh (7) skrev:
Nu går jeg udfra du er arbejdsgiver? Ellers var det da den dummeste kommentar nogensinde.


Nix. Jeg er ikke arbejsgiver. Jeg er bare røvtræt af at fagforeninger kører lønningerne op i totalt urealistiske høje niveauer der fuldstændig ødelægger danmarks konkurrenceevne. I sidste ende falder arbejdernes høje løn lige tilbage i hovedet på dem selv fordi de ikke kan få jobs.
Det er sq toppen af dumhed. Fagforeningerne i danmark har haft alt for meget magt og har det stadig, så det er dejligt at se prosa få et hak i tuden. SÅDAN!

Gravatar #10 - KILLER_BEE
24. jun. 2011 07:42
jgh (7) skrev:
... Du kan ikke som virksomhed købe en virksomhed med løfte om at alle job er sikre og endda give dem en "tryghedsaftale" bare for at opsige den når det passer dig. Hvad betyder en aftale, hvis du bare kan opsige den når det passer den ene part..?


Hvornår må man så "opsige" en hjernedød aftale som er lavet 40 år siden?? .. med din argumentation bare fordi nogen har lavet en aftale laaaaaang tid siden må man ikke lave noget om ... du skal lige forstå konceptet med ordet aftale - det betyder at begge parter er enige. Og CSC ville ikke opsige aftalen som sådan , de ville fjerne/lave om på nogle ting, men Prosa valgte at kæmpe for luksus .. og nu ender de med ingenting .. fryd.
Gravatar #11 - Whoever
24. jun. 2011 07:48
#1 nej, umiddelbart gælder den gamle aftale, hvis man som ansat ikke tiltræder den nye (og efterfølgende fyres). Hvis dette ikke er tilfældet er dommen jo en katastrofe, fordi fremover kan ALLE virksomheder blot lade en overenskomst udløbe, sige nej til alle forhandlingsforslag (under forhandlingerne) og så løbe fra de indgåede aftaler.

Hvad er det folk her og andre steder ikke fatter?
Ja, CSC havde forhandlet sig (dumt gjort) til en særdeles, overordentlig lukrativ overenskomst FOR MEDARBEJDERNE. En aftale der vil koste et 3-cifret millionbeløb hvis de gennemfører de fyringer der slap ud i et notat tidligere i forløbet (mener det var ca. 600 danske stillinger). Hvis den gamle aftale ikke er gældende som nævnt ovenfor så er hele den danske aftale model, og ethvert medlemskab af en fagforening fuldstændig ligegyldigt. Jeg kender ikke til andre dele af samfundet hvor man blot kan løbe fra sine tidligere aftaler.

Det er klogt at kigge forbi CSC og Prosa, for det er nok næppe sidste gang en arbejdsgiver vil kræve en aftale annulleret, når den bliver for urentabel/dyr, hvis ellers min tolkning (MIN) af dommen er korrekt.
Gravatar #12 - jgh
24. jun. 2011 07:50
Jeg syntes det er useriøst at opsige en aftale selvom den er 40 år gammel. Hvis den er så hjernedød så skulle csc jo aldrig have indgået den. Kan virkeligt ikke se hvorfor CSC er helten? De har jo indgået en aftale og nu opsiger de den efter deres eget ønske hvilket jeg syntes er dybt problematisk.

#10 - Lad os lege at du er ansat i en virksomhed som gerne vil flytte dit arbejde til Indien og fyrer dig! Ja - du må gerne selv flytte derned hvis du vil beholde dit job, dog får du kun 10% af din nuværende løn. Det eneste der stopper din chef er at du har en lang opsigelse. Vil du kæmpe for din ret til lang opsigelse?
Gravatar #13 - tokeboy
24. jun. 2011 07:55
#11 Nej! Den gamle aftale er stoppet! De Prosa-ansatte er nu kun dækket af funktionærlovens bestemmelser vedr. opsigelsesfrist.

I er godt klar over der nu er skabt præcedens for at komme ud af ALLE overenskomster og der er i DK ikke er nogen lovbestemt minimumsløn eller max arbejdstid (udover 5 ugers 'tvungen' ferie). Det bli'r da en fest når det rammer andre faggrupper!
Fagforenings-tanken er hermed definitivt død! Længe leve individuelle lønforhandlinger.
Gravatar #14 - KILLER_BEE
24. jun. 2011 07:57
#11 .. Du taler jo mod bedre vidne!
1 - de notat var ikke om fyrringer, men at det ville betyde nedlagte stillinger HVIS der ikke kom flere kontrakter (grundtet den generale finans krise)
2 - en aftale med udløbsdato er nemlig lavet fordi man skal tage det op til revision, og ligesåmeget som CSC ikke vil forlænge den er det ligesåmeget Prosa som ikke vil lave et nyt.

så drop det med at man løber fra aftaler, og som om du er fejlfri selv og aldrig har lavet en dårlig aftale/taget en dårlig beslutning som du vil ændre på?

#12 - " Hvis den er så hjernedød så skulle csc jo aldrig have indgået den." .. du kender udtrykket "it seemed like a good idea at the time"... sådan var vilkår den gang, nu er det anderleds.. kom med i kampen og kig på realiteterne!
Og hvis jeg bliver fyrret så er det fint med mig, om virksomheden flytter det til indien eller bare ikke har råd til mig mere er det fint. Med din indstilling vil du tvinge folk til at overbetale dig for noget som andre kan lave til mindre pris... det er jo ulogisk.
Gravatar #15 - fidomuh
24. jun. 2011 08:13
#12

Jeg syntes det er useriøst at opsige en aftale selvom den er 40 år gammel.


Du boer naeppe snakke om noget som helst it-relateret saa, medmindre du da stadig vil have udvikling i COBOL og FORTRAN ?

Specielt arbejdsmarkedet var helt anderledes for 40 aar siden. Det er direkte sindssygt at proeve at beholde en aftale fra den gang, i dag.
Specielt hvis du kigger paa deres loenninger, saa er det jo indlysende at de ikke kan konkurrere.

Men du oensker maaske at vi flytter alle jobs ud af Danmark?

Hvis den er så hjernedød så skulle csc jo aldrig have indgået den.


Det gjorde de heller ikke?
De koebte en virksomhed som allerede havde aftalen.

Kan virkeligt ikke se hvorfor CSC er helten? De har jo indgået en aftale og nu opsiger de den efter deres eget ønske hvilket jeg syntes er dybt problematisk.


De har forsoegt at genforhandle den i 20 aar snart.
Hvornaar maa man sige stop?

Lad os lege at du er ansat i en virksomhed som gerne vil flytte dit arbejde til Indien og fyrer dig! Ja - du må gerne selv flytte derned hvis du vil beholde dit job, dog får du kun 10% af din nuværende løn.


Saa det er altsaa et fair tilbud, med lige forhold?

Det eneste der stopper din chef er at du har en lang opsigelse. Vil du kæmpe for din ret til lang opsigelse?


Man vil vel kaempe for den opsigelse man har forhandlet sig til?
Kan man magisk faa en aftale forlaenget uden at arbejdsgiveren siger ja? Nej. Det kan man ikke.

Ligesom at jeg heller ikke kan forhandle loen med din mor og saa skal CSC pludselig give mig en million i sekundet.

Get real.
Gravatar #16 - knekker
24. jun. 2011 08:27
#10 - Lad os lege at du er ansat i en virksomhed som gerne vil flytte dit arbejde til Indien og fyrer dig! Ja - du må gerne selv flytte derned hvis du vil beholde dit job, dog får du kun 10% af din nuværende løn. Det eneste der stopper din chef er at du har en lang opsigelse. Vil du kæmpe for din ret til lang opsigelse?


Hold da op sikke et forsøg på at iscene sætte en dårlig scenarie. Hvad du ikke tilsynladende forstår omkring hele problematikken i denne konflikt er at fagforeningen som oprindeligt er til for at beskytte de svage, er ikke i gang med at kæmpe for underbetalt løn, nej de kæmper for at bevaring af de ansattes totalt langt ude opsigelsesfrist og latterligt høje luksus lønninger, som ikke længere er trit med virkeligheden.

Virkeligheden er ikke den samme som for 40 år siden, det må du kan kunne forstå? Så selvfølgelig er det på sin plads at genforhandle den meget meget forældede aftale.
Gravatar #17 - jgh
24. jun. 2011 08:27
KILLER_BEE (14) skrev:
Og hvis jeg bliver fyrret så er det fint med mig, om virksomheden flytter det til indien eller bare ikke har råd til mig mere er det fint.


Fint fint - så er alting jo fint.

fidomuh (15) skrev:
Ligesom at jeg heller ikke kan forhandle loen med din mor og saa skal CSC pludselig give mig en million i sekundet.


Der er ikke så mange som har problemer med den lønnedsættelse som de har forhandlet om. Det største problem er stadig at de ikke vil fyres. Og csc laver ifølge direktionen åbenbart systemer som Indere sagtens kan varetage. Og det eneste der stopper dem er tryghedsaftalen som csc ikke vil forhandle om - den skal bare væk...

fidomuh (15) skrev:
De koebte en virksomhed som allerede havde aftalen.


Så har de jo også sagt ja til den - ellers kunne de jo have ladet være med at købe virksomheden.
Gravatar #18 - jgh
24. jun. 2011 08:30
Hold nu op - jeg siger ikke aftalen er god eller dårligt. Jeg vil kun sætte spørgsmålstegn ved at csc tager en gældende aftale og så dropper de den. Hvem af jer ville finde jer i, hvis jeres rettigheder på jobbet blev taget fra jer fra den ene dag til den anden. Ligegyldigt hvad det kunne være...
Gravatar #19 - webgubby
24. jun. 2011 08:30
Det er en spændende udvikling, når etablerede fagforeninger optræder som skruebrækkere.

Så har 10 år med borgerligt styre, da haft en effekt.
Gravatar #20 - Hubert
24. jun. 2011 08:31
jgh (18) skrev:
Hold nu op - jeg siger ikke aftalen er god eller dårligt. Jeg vil kun sætte spørgsmålstegn ved at csc tager en gældende aftale og så dropper de den. Hvem af jer ville finde jer i, hvis jeres rettigheder på jobbet blev taget fra jer fra den ene dag til den anden. Ligegyldigt hvad det kunne være...


Det er jo for fanden ikke fra den ene dag til den anden. Det er overenskomstforhandlinger der har kørt siden 2009...
Gravatar #21 - knekker
24. jun. 2011 08:33
#18

Hvis jeg ikke er tilfreds med min kontrakt, så teer jeg mig ikke som et lille barn ved at chikanere, blokere og spytte på de andre ansatte som acceptere de nye arbejdsbetingelser, der hver dag kommer og går fra arbejde, nej så gør jeg noget så enkelt som at finde et andet job, hvilket de fleste strejkende ansatte kunne lære lidt af.
Gravatar #22 - Justin
24. jun. 2011 08:34
Det viser bare af ved overenskomst forhandlinger er guld i hånden bedre end gyldne løfter
Gravatar #23 - dsckeld
24. jun. 2011 08:40
Børnehave!

På en eller anden måde føler jeg mig hensat hertil. Den ene part råber på at der ikke kan ske forværringer i tingenes tilstand. Måske baseret på at der jo allerede er en aftale om tilstanden.
Den anden part råber på at verden jo ikke kan stå i stampe og der skal tilpasninger til.
Hvor er det lige jeg har hørt noget tilsvarende sidst?
Nå jo: EFterlønnen er en aftale, og den ene part mener at der skal tilretninger til for at passe til et moderne samfund
Folketingsmedlemmernes aftrædelsesordninger og pensioner er del af en gammel aftale, og sådan en kan man jo ikke lige røre ved, vel?
Her var det endda samme hold der havde skitzofrene meninger om hvad ordet aftale betyder.
Jeg føler lidt at det er det samme Prosa og CSC er ude i her.
Gravatar #24 - jgh
24. jun. 2011 08:41
Hubert (20) skrev:
Det er jo for fanden ikke fra den ene dag til den anden. Det er overenskomstforhandlinger der har kørt siden 2009...


Forhandlingerne i mellem Prosa og CSC har kørt siden 2009. Konsekvensen kom fra den ene dag til den anden.

knekker (21) skrev:
Hvis jeg ikke er tilfreds med min kontrakt, så teer jeg mig ikke som et lille barn ved at chikanere, blokere og spytte på de andre ansatte


Er ret sikker på at de csc ansatte var meget tilfredse med deres kontrakt, så den syntes de ikke der skulle laves om på. Ps - jeg ville ikke tage ting som den eneste har anmeldt er direktøren fra Miracle for gode vare - slet ikke citere dem.
Gravatar #25 - KILLER_BEE
24. jun. 2011 08:42
jgh (18) skrev:
Hold nu op - jeg siger ikke aftalen er god eller dårligt. Jeg vil kun sætte spørgsmålstegn ved at csc tager en gældende aftale og så dropper de den. Hvem af jer ville finde jer i, hvis jeres rettigheder på jobbet blev taget fra jer fra den ene dag til den anden. Ligegyldigt hvad det kunne være...


Det er jo netop det du siger! du siger at man skal se bort fra enhver slags for sund fornuft som tage relevante situation med, og hellere skal beholder aftaler som ikke giver mening.. det giver jo ingen mening.
Vi har i vores virksomhed f.eks. 5 feriefridage extra (udover de 5 uger) - da jeg startede var det kun 2 .. nu er vi oppe på 5 .. så hvis virksomheden siger nu er det 0 fordi vi ikke har råd til dem hva skal jeg så?
a - skal jeg pivve og strække (kan ikke da er ikke i fagforeninger), brokke mig?
b - sige det er fint, jeg kan godt forstå at hellere i tager disse extra goder, men virksomheden overlever
c - jeg finder det uacceptabel og siger op.

Og her er "b" og "c" hvor voksne mennesker som ikke er egoister og "solidariske kun med sigselv" ville opføre sig.
"a" er reserveret til fagforeninger

P.S. Jeg er SÅÅÅÅ træt af brugere som thomaxz som ikke fatter at rating irrelevant er ikke der fordi man er uenig ... så lamt...
Gravatar #26 - Justin
24. jun. 2011 08:44
knekker (21) skrev:
#18

Hvis jeg ikke er tilfreds med min kontrakt, så teer jeg mig ikke som et lille barn ved at chikanere, blokere og spytte på de andre ansatte som acceptere de nye arbejdsbetingelser, der hver dag kommer og går fra arbejde, nej så gør jeg noget så enkelt som at finde et andet job, hvilket de fleste strejkende ansatte kunne lære lidt af.


så du ville altås synts det var helt fint hvis du en dag fik en mail fra chefen om af du fra og med den første kun fik 40% af din tidligerer løn

så ville du bare svare af du siger op og gå ud og finde et andet arbejde

Gravatar #27 - knekker
24. jun. 2011 08:48
jgh skrev:
Er ret sikker på at de csc ansatte var meget tilfredse med deres kontrakt, så den syntes de ikke der skulle laves om på. Ps
hehe jeg tror ikke nogen er i tvivl om at de ansatte var mere end tilfreds med den luksuriøse aftale, men verdenen forandre sig, der kommer mere konkurrence på området, så det kun naturligt at der ikke er de samme gode penge i IT som der var tidligere, derfor er det kun naturligt at lønningerne skal ned til et realistisk niveau, og det kræver selvfølgelig genforhandling af nogle aftaler.

Verden står ikke stille, deal with it.
Gravatar #28 - beldin
24. jun. 2011 08:51
jgh (12) skrev:
#10 - Lad os lege at du er ansat i en virksomhed som gerne vil flytte dit arbejde til Indien og fyrer dig! Ja - du må gerne selv flytte derned hvis du vil beholde dit job, dog får du kun 10% af din nuværende løn. Det eneste der stopper din chef er at du har en lang opsigelse. Vil du kæmpe for din ret til lang opsigelse?

I det tilfaelde er du FUBAR'd alligevel. Din lange opsigelse vil IKKE hjaelpe dig til at holde dit arbejde, men kun lige holde nogen maaneder.

Din loesning er altsaa basalt set at tisse i bukserne for at holde varmen!

Hvis det koster for meget at have arbejdspladser i DK, saa smutter de uanset hvor meget fagforeningerne kaemper imod. Jo mere der strittes imod, jo hurtigere gaar det.

De smutter maaske ikke direkte, men de forsvinder fra landet ved enten at stillinger ikke genbesaettes, stillinger oprettes i andre lande, eller ved at firmaer i DK bukker under pga. at de ikke kan konkurrere med firmaer i andre lande.

Hvis vi er for dyre, saa er den eneste loesning at vi bliver billigere. Alternativet er at miste endnu flere arbejdspladser.
Vi har foregoeglet os at vi har 'ret' til vores hoeje levestandard, men har fuldstaendig 'glemt' at for at vaere velstaaende kraever det at man ogsaa slider for det.

At vi har kunnet opretholde hoeje loenninger og gode forhold for folk som Prosa-CSC'erne har udelukket vaeret fordi de 'fattige' lande ikke har KUNNET overtage arbejdspladserne... DET KAN DE NU!
Der vil saa ske NOEJAGTIG det samme for videnarbejde som der skete for industri-jobbene (og videnarbejde er endnu lettere at flytte). Enten tilpasser vi os, eller ogsaa smutter de.

Fortsaet bare med at tisse i bukserne, men lad vaere med at klage naar du loeber toer for varm tis og det saa bliver endnu koldere...
Gravatar #29 - Magten
24. jun. 2011 08:53
jgh (18) skrev:
Hvem af jer ville finde jer i, hvis jeres rettigheder på jobbet blev taget fra jer fra den ene dag til den anden. Ligegyldigt hvad det kunne være...
Nu er jeg selv under HK overenskomst i CSC, og jeg er ikke et sekund i tvivl om at vi står for skud når vores overenskomst skal forhandles til marts næste år.

Men jeg har sgu ikke tænkt mig at gå amok for at bevare tryghedsaftalen.. Den er til grin på alle leder og kanter..

En fagforening bør imo ikke kæmpe for så luksuriøse aftaler. De er her for at sørge for at vi har acceptable forhold.. Alt andet mener jeg man bør forhandle individuelt. Så vil folk der yder en god indsats og udvikler sig hele tiden også kunne få mere for at gøre et godt arbejde.
Gravatar #30 - jgh
24. jun. 2011 08:55
KILLER_BEE (25) skrev:
Vi har i vores virksomhed f.eks. 5 feriefridage extra (udover de 5 uger) - da jeg startede var det kun 2 .. nu er vi oppe på 5 .. så hvis virksomheden siger nu er det 0 fordi vi ikke har råd til dem hva skal jeg så?


Det lyder fair nok. Men hvad nu hvis chefen siger, du skal gå 10% ned i løn, ingen videreuddannelse, du skal arbejde ½ time mere hver dag, dit opsigelsevarsel forkorter vi til 25% af dit nuværende og så en masse andre småting.

Syntes bare ikke det her skal håndteres så koldt og kynisk af csc ledelsen, men skulle måske have været forhandlet over de sidste 20 år.

Ps vil give dig ret i at man ikke skal bruge irrelevant. Giver jo ingen mening.
Gravatar #31 - jgh
24. jun. 2011 08:59
beldin (28) skrev:
I det tilfaelde er du FUBAR'd alligevel.


Fedt du citere mig, men forstår virkeligt ikke hvad du skriver. Nu konkurrere vi ikke kun på løn, for så har vi tabt. Men også på vores evner og lokation. Har du nogensiden haft et offshore projekt i hænderne? De er ikke vildt nemme at tjene penge på ifølge min erfaring.
Gravatar #32 - fennec
24. jun. 2011 09:01
2 ting...

1.
Det kan ikke være rigtig at et firma bare kan lave en aftale med en anden fagforening, også derved komme udenom alle tidligere aftaler. Det er en undergravning af helt almindelige aftale forhold.

Hvis person A har bedt Fagforening A om at aftale løn på hans vegne. Så kan Firma A ikke lige pludselig bare bestemme at de nu forhandler med Fagforening B.

I sidste ende er aftalen lave mellem personen og firmaet. Personen har bare "hyret" nogen til at gøre det for sig. Både for sin egen skyld (slipper for bøvlet) og firmaet (der slipper for 1000 forskellige aftaler)

2.
Der skal ske en forhandling mellem partnerne. Vi kan vel alle blive enige om at tryghedsaftalen ikke høre til i dagens verden. Og det burde Prosa også kunne indse. Men i stedet for at forhandle, lukker Prosa fuldstændig af.

Det CSC har gjort her er helt klart forkert i mine øjne. De havde en dyr aftale, og da Prosa ikke ville gå med på noget, var deres eneste "rigtige" valg, at fyre alle medarbejdere (selv om det ville være dyrt). Også kunne vi se hvor glade de medarbejdere er når de står uden job (for de hænger ikke på træerne lige nu)...

Hvad der dog skulle være sket var at de var kommet frem til en afvikling af tryghedsaftalen, så den var forsvundet over en årrække.

Prosa: I er nogle forkælede møgunger, der skal lære noget realisme.
CSC: I er nogle back-stabbning snydere, der ikke bare skal løbe fra aftaler.
Gravatar #33 - Mnc
24. jun. 2011 09:04
fennec (32) skrev:
Hvad der dog skulle være sket var at de var kommet frem til en afvikling af tryghedsaftalen, så den var forsvundet over en årrække.
Så vidt jeg har forstået på debatten, så er det netop det som CSC har forsøgt sig med, mange gange, men Prosa har stillet sig på bagbenene konstant og blank afvist det.
Gravatar #34 - KILLER_BEE
24. jun. 2011 09:06
jgh (30) skrev:
Det lyder fair nok. Men hvad nu hvis chefen siger, du skal gå 10% ned i løn, ingen videreuddannelse, du skal arbejde ½ time mere hver dag, dit opsigelsevarsel forkorter vi til 25% af dit nuværende og så en masse andre småting.

Syntes bare ikke det her skal håndteres så koldt og kynisk af csc ledelsen, men skulle måske have været forhandlet over de sidste 20 år.

Ps vil give dig ret i at man ikke skal bruge irrelevant. Giver jo ingen mening.


Jeg vil så overveje om jeg kan leve med det eller ej - dvs. det er stadig "b" eller "c".

Det man skal huske på er at virksomheden er interreseret at give folk gode vilkår for at beholde dem. Det er simpelt du får løn som du fortjener det, eller som virksomheden mener du tjener for dem. Så nå din mening om dit "værd" er anderleds fra virksomhedens, så må du tage "dit gode tøj" og finde andet. Jeg har faktisk gjort det selv, og er ikke sur på nogen, jeg valgte det selv .. så enkelt er det-
Gravatar #35 - beldin
24. jun. 2011 09:11
jgh (31) skrev:
Fedt du citere mig, men forstår virkeligt ikke hvad du skriver. Nu konkurrere vi ikke kun på løn, for så har vi tabt. Men også på vores evner og lokation. Har du nogensiden haft et offshore projekt i hænderne? De er ikke vildt nemme at tjene penge på ifølge min erfaring.

Jeg har arbejdet over hele verden, og iflg. de forudsaetninger du siger her, at vi ikke konkurrerer paa loen men paa evner og lokation, saa HAR vi tabt!

Vi har IKKE bedre evner eller bedre lokation end andre! Det er en 'herrefolksmentalitet' uden bund i virkeligheden. Vi KOMMER til at konkurrere paa ALLE parametre, OGSAA loen (og andre goder).
Hvorfor? Fordi resten af verden indhenter os hurtigere end vi vil indroemme mht. evner.

Proev at rejse ud i verden og se hvad der sker. Offshore er en meget lille faktor i det spil...

For 10 aar siden var de 'fattige' lande kun lige begyndt at levere basal videnarbejde (nyuddannede).
For 5 aar siden begyndte de at kunne levere erfaren videnarbejde.
Nu er de startet med ogsaa at kunne levere erfarne mellemledere.
...og paa alle de felter faar de hele tiden flere folk hurtigere end vi troede muligt!

De bevaeger sig, vi staar stille. Det vil uundgaaeligt medfoere at de indhenter og overhaler os. DERFOR kommer vi til at faa forringede forhold (loen og goder) fordi vi ikke mere kan levere en mer-vaerdi der er svarende til vores hoeje loenninger.

Det er basal business 101...
Gravatar #36 - knekker
24. jun. 2011 09:14
Justin skrev:
så ville du bare svare af du siger op og gå ud og finde et andet arbejde
Tricket her i verden er at have en hjerne din arbejdsgiver ikke kan undvære, hvis han ikke mener at jeg er min fulde løn værd, jamen så smutter jeg da bare et andet sted hen og i mellemtiden går på dag penge indtil jeg finder et bedre job (hvis det da findes), eller i sidste ende starter min egen virksomhed hvor jeg til forveksling har den lange ende af pinden.

Husk på at ingen tvinger dig til at blive i en given virksomhed, vi lever i en fri verden hvor lønninger og aftaler laves ud fra udbud og efterspørgsel.
Gravatar #37 - beldin
24. jun. 2011 09:15
jgh (30) skrev:
Men hvad nu hvis chefen siger, du skal gå 10% ned i løn, ingen videreuddannelse, du skal arbejde ½ time mere hver dag, dit opsigelsevarsel forkorter vi til 25% af dit nuværende og så en masse andre småting.

Saa vil jeg kigge efter et andet job.

Hvis jeg kan finde et med bedre, saa tager jeg det, og alle er glade.
Hvis jeg ikke kan finde et, saa havde chefen jo RET da han fortalte at de forhold jeg havde var for gode for firmaets konkurrenceevne!

Det samme her... Prosa folkene vil jo ikke have nogen problemer med at finde et ligesaa godt kompenseret arbejde... hvis de er saa vaerdifulde som de tror!
Gravatar #38 - tokeboy
24. jun. 2011 09:20
# 32

Ad 1; Det er faktisk lige præcist det som afgørelsen i arbejdsretten nu har givet ALLE arbejdsgivere ret til, hvis de har ført en 'frigørende konflikt', hvilket CSC gjorde ved at lock-out'e medarbejdere.

PS. Lock-out er 'gratis' for arbejdsgiver da der ikke skal betales løn til de lock-out'ede medarbejdere.
Gravatar #39 - Hubert
24. jun. 2011 09:42
jgh (24) skrev:
Forhandlingerne i mellem Prosa og CSC har kørt siden 2009. Konsekvensen kom fra den ene dag til den anden.


Det kan vel ikke overaske at konsekvensen kommer fra den ene dag til den anden?
Gravatar #40 - fennec
24. jun. 2011 09:48
#33
Lige præcis derfor Prosa er nogle forkælede møgunger :)
Enhver med bare lidt virkelighedssans, burde kunne indse at den aftale er uholdbar. Og derfor forhandler man en mere normal aftale på plads.

#38
Netop det der er så frygtelig.
Alle firma kan nu reelt løbe fra alle deres tidlige aftaler. Og de har endag arbejdsretten's ord for at det er i orden. Hvordan arbejdsretten er kommet frem til den afgørelse er mig fuldstændig uforståelig. Det er helt basale aftale forhold de her giver fingeren...

Jeg har faktisk aldrig undersøgt hvad Lock-out egentlig betyder, men gjort det nu. Det er sku et skræmmende våben... Hvad jeg ikke forstår er hvordan firmaet så har rettighed til at hyre konsulenter og vikarer til at udføre det lock-outed arbejde, for så "taber" de jo reelt ingen penge...

Lock-out skal jo netop være et dobbeltsidet sværd. Der skal ikke betales løn, men der er heller ingen indtægt.
Gravatar #41 - Justin
24. jun. 2011 09:56
fennec (40) skrev:
#33
Lock-out skal jo netop være et dobbeltsidet sværd. Der skal ikke betales løn, men der er heller ingen indtægt.


men det vil jo ikke være til CSC, så derfor måtte de jo finde på noget andet
Gravatar #42 - fidomuh
24. jun. 2011 09:57
#16

Der er ikke så mange som har problemer med den lønnedsættelse som de har forhandlet om.


Det har de alle, saadan set ud fra deres maalinger.
Men det er ikke det du taler om.

Du siger at man skal holde ved den aftale man har lavet for 40 aar siden. Forever.

Det giver ikke mening.

Det største problem er stadig at de ikke vil fyres.


Og de kan ikke leve med 7 maaneders opsigelse, eller hvad?
Det skal vaere 2000 millioner aar?
Det giver igen, ingen mening.

Eller jo, jeg vil ogsaa gerne have et job hvor jeg bare kan slacke uden risiko for at blive fyret, men saadan fungerer den virkelige verden bare ikke.

Og csc laver ifølge direktionen åbenbart systemer som Indere sagtens kan varetage.


Hvorfor skulle de saa ikke det?

Og det eneste der stopper dem er tryghedsaftalen som csc ikke vil forhandle om - den skal bare væk...


Det er ioevrigt loegn.
Direkte loegn.

CSC har proevet at forhandle den i mange aar. De har forhandlet den i forbindelse med denne sag ogsaa.

Medarbejderne sagde nej. Prosa sagde nej.
De har bollet sig selv i roeven.
Gravatar #43 - tokeboy
24. jun. 2011 09:58
#40

CSC måtte heller ikke ansætte vikarer - hvilket arbejdsretten gav PROSA ret i. Der skulle ikke betales bod! Og vikarerne fik nye stillingsbetegnelser; 'konsulenter'

CSC måtte heller ikke tvinge medarbejderne til at oplære vikarerne - hvilket arbejdsretten til dels gav PROSA ret i. Der skulle ikke betales bod! Og de oplærte 'konsulenter' fik lov til at fortsætte som hidtil.

Så ja, Lock-out'en kan bruges helt uden omkostninger for arbejdsgiver uden reelt modsvar fra fagforeninger med 'fredsaftaler'
Gravatar #44 - Whoever
24. jun. 2011 10:42
#35, det scenarie har du nok kun delvist ret i:

1) omend det vil tage en halv arbejdsalder, så vil der også i de lande vi allerede nu konkurrerer med blive skruet op for lønniveau og leveomkostninger; med andre ord vi vil nærme os hinanden (LANGSOMT)

2) det er min erfaring at de der kan (dvs. har viden/ekspertise) flytter til et andet land, typisk USA men også lande i EU, da de her kan få 10-20 dobblet deres løn. Det er immervæk svært at holde på gode hoveder, hvis de både får en stor sæk penge OG bliver modtaget forholdsvist pænt (dvs. de kommer nok næppe til Danmark, tak til DF) i det land de nu flyttet til.

Men overordnet har du da ret, vi konkurrerer på alle parametre INKL. (arbejds)kultur og metoder. Min erfaring (som dog er begrænset) er at der er væsentlig længere mellem selvkørende IT-medarbejdere i f.eks. Indien, Bangladesg el. lign end der er herhjemme. Jeg tror de jobs vi vil se forsvinde er driftsjob, hvorimod innovations(bræk)jobs, uanset branche vil vi stadig have plads og råd til, også til de lønninger vi kender idag.

#14 hvad fanden har jeg med noget at gøre? Jeg påstår hverken at jeg er fejlfri ELLER at CSC og Prosa er det. Men jeg tager da ansvar og accepterer konsekvenserne af mine fejl.

At CSC har været mere forhandlingsvillige end Prosa er en påstand jeg ikke helt kan se noget hold i.
Begge parter har konfliktet sig ind i helvede imo. CSC har stillet direkte latterlige krav, f.eks. fjernelse af strejkeretten (hvis man skulle have den med så må driften af de vigtige systemer overgå til staten igen, hvilket de nu alligevel bør, da det umiddelbart kun er og bør være statsansatte og andre offentlige ansatte (sundhedsvæsensansatte, dvs. regionerne) som ikke må strejke). Samtidig har Prosa heller ikke vist større velvilje i starten af forløbet. Siden lockout'en er det dog primært CSC der har stejlet, og ikke Prosa (som fagforening, medlemmerne er så en anden sag).
Gravatar #45 - sysadm
24. jun. 2011 10:45
"Det lyder fair nok. Men hvad nu hvis chefen siger, du skal gå 10% ned i løn, ingen videreuddannelse, du skal arbejde ½ time mere hver dag, dit opsigelsevarsel forkorter vi til 25% af dit nuværende og så en masse andre småting.
Syntes bare ikke det her skal håndteres så koldt og kynisk af csc ledelsen, men skulle måske have været forhandlet over de sidste 20 år.
Ps vil give dig ret i at man ikke skal bruge irrelevant. Giver jo ingen mening."

Har stået i samme situation, vi havde vælget mellem at gå 10% ned i løn / ingen penge til videre udd./ ingen kantine ordning etc., eller finde et andet sted at arbejde.

Trist ja, men der var ingen brok eller lign, vi vidste at gik vi ikke ned i løn så var der ingen arbejdsplads mere pga. krisen, og så er 10% mindre trods alt bedre end at stå uden job, i en tid hvor krisen var på sit højeste.

Lang historie forkortet, virksomheden blev senere opkøbt, jeg er idag et helt andet sted, i et job jeg har det rigtigt godt med.

Synes det er lidt plat alt det med trygheds aftaler på så mange måneder, fælles løn forhandling, og et løn niveau langt over markedet.

Er det virkelig så slemt at have std. 3 måneders opsigelse fra funktionær loven?, er det så fandes slemt at skulle forhandle løn individuelt, jeg har personligt ikke haft nogen problemer med det. Med en løn der ligger på gennemsnittet her i Århus.

Selvfølgeligt vil dem der har bedre vilkår have samme eller mer, men jeg kan seriøst ikke se problemet med hvad funktinær loven giver.
Gravatar #46 - Magten
24. jun. 2011 10:51
Whoever (44) skrev:
Siden lockout'en er det dog primært CSC der har stejlet, og ikke Prosa (som fagforening, medlemmerne er så en anden sag).
PROSA har først lagt sig på knæ efter CSC meldte ud af de ville opsige overenskomsten. Indtil da har de været lige gode om det, og PROSA's "vi accepterer en 10% lønnedgang" vidste de udemærket godt ikke var det CSC ledte efter, så det var gratis sympati point lige ned i lommen.
Gravatar #47 - Justin
24. jun. 2011 11:43
sysadm (45) skrev:
Har stået i samme situation, vi havde vælget mellem at gå 10% ned i løn / ingen penge til videre udd./ ingen kantine ordning etc., eller finde et andet sted at arbejde.

Trist ja, men der var ingen brok eller lign, vi vidste at gik vi ikke ned i løn så var der ingen arbejdsplads mere pga. krisen, og så er 10% mindre trods alt bedre end at stå uden job, i en tid hvor krisen var på sit højeste.


når nu i havde været så venligt af gå ned i løn, fik i så også en tilsvarende lønstigning når det gik firmaet bedre ??
Gravatar #48 - beldin
24. jun. 2011 12:20
Whoever (44) skrev:
1) omend det vil tage en halv arbejdsalder, så vil der også i de lande vi allerede nu konkurrerer med blive skruet op for lønniveau og leveomkostninger; med andre ord vi vil nærme os hinanden (LANGSOMT)

Ja, men VORES problem er at arbejdspladserne flytter sig NU, og ikke naar omkostningerne har naermet sig.
Whoever (44) skrev:
2) det er min erfaring at de der kan (dvs. har viden/ekspertise) flytter til et andet land, typisk USA men også lande i EU, da de her kan få 10-20 dobblet deres løn. Det er immervæk svært at holde på gode hoveder, hvis de både får en stor sæk penge OG bliver modtaget forholdsvist pænt (dvs. de kommer nok næppe til Danmark, tak til DF) i det land de nu flyttet til.

Nogen goer, men mange flere goer ikke. En del flytter ogsaa tilbage igen efter nogen aar. Det er en langt mindre faktor end man tror.
Whoever (44) skrev:
Men overordnet har du da ret, vi konkurrerer på alle parametre INKL. (arbejds)kultur og metoder. Min erfaring (som dog er begrænset) er at der er væsentlig længere mellem selvkørende IT-medarbejdere i f.eks. Indien, Bangladesg el. lign end der er herhjemme.

Der er (stadig) ikke saa relativt mange som her, men pointen er at de forbedrer sig saa hurtigt at det KOMMER der. Udover det, saa er der saa MANGE af dem at selvom der er en mindre procentdel der er 'gode', saa er der totals set mange flere end vi har!
Bare Kina uddanner 1/2 mio nye ingenioerer om AARET, og Indien er ikke saa forfaerdeligt langt bagefter! OG de tal STIGER!

Vi er kun lige ved at STARTE paa den store udflytning... Det bliver langt vaerre, medmindre vi tilpasser os...
Gravatar #49 - terracide
24. jun. 2011 16:54
Og så gav Prosa op:
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2011/06/24/161542.h...

Terra - Så kan de lære det...røde dyr.
Gravatar #50 - beldin
24. jun. 2011 17:28
terracide (49) skrev:
Og så gav Prosa op:
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2011/06/24/161542.h...

Det mest sørgelige er at de var så uvidende om hvad der egentlig foregår på deres område i verden (eller endnu værre, at de ikke ville indse det), at de ikke kunne se at deres krav ikke var realistiske i verden som den er i dag.

Specielt tryghedsaftalen var helt ude i hampen (og jeg mener høj-kvalitets stærk tobak her), og det var den de kæmpede mest for.

Basalt set tror jeg hovedparten af dem dybt nede VED at de ikke er deres løn og goder værd, men ikke vil indrømme det over for dem selv.
Aftaler som tryghedsaftalen har det let med at udvikle sig til en sovepude hvor folk glemmer at efteruddanne sig (noget der er deres eget ansvar) og glemmer at det er dem SELV der skal gøre sig attraktive som arbejdskraft.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login