Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Sun

Oracle opfordrer udviklere til at udfase arbejde med Java-plugins

Via The Register -

Oracle udtaler, at udviklere der udvikler java-applets til browsere, skal til at finde alternativer hurtigt. NPAPI-frameworket, udviklet i det forrige årtusinde af Netscape, er blevet skrottet af de fleste større browsere og kun Mozilla hænger ved.

Firefox 52, der udkommer til marts, bliver den sidste ESR (Extended Support Release) Mozilla udgiver, der understøtter NPAPI-framworket. Det kan derfor forventes at frameworket bliver permanent udfaset i 2018, da Mozilla typisk kun yder support til deres ESR et år af gangen.

Det nye Java Developer Kit 9, der er annonceret til den 27. juli, tager også afstand fra brugen af Java-plugins. Java-udviklere bliver derfor nødt til at finde alternativer hurtigt, hvis de gerne fortsat vil udvikle applets til Firefox.

Mozilla kommer fortsat til at yde support til Adobe Flash, da de mener at internettet vil være mindre underholdende uden det.

AMD

AMD Ryzen og Vega lanceringsdatoer tættere på

Via Forbes -

Administrerende direktør for AMD, Lisa Su, er i denne uge kommet med informationer om lanceringsdato på udgaver af selskabets Ryzen CPU og Vega GPU.

Ryzen-baserede CPU'er skulle være på hylderne i begyndelsen af marts, og lækkede informationer peger på, at der bliver tale om 4-kernede og 8-kernede udgaver.

Lige så vigtigt er udtalelsen fra Lisa Su om, at der ikke bliver mangel på enheder ved lanceringen - noget der tidligere har givet AMD problemer ved lancering af nye produkter, skriver Forbes.

Vega-baserede GPU'er skulle ramme hylderne i andet kvartal.

Microsoft Corporation

Microsoft: Visual Basic skal skilles mere fra C#

Via Version2 - , indsendt af arne_v

Visual Basic skal ikke udbredes til hele Microsofts .Net-platform. Fremtiden for sproget bliver at følge mindre med C# og i stedet fokusere på Windows-platformen. Det skriver Anthony D. Green, der er Visual Basic Language Designer, i et blogindlæg.

Derfor bliver det også C#, som skal være det altomfavnende sprog på .Net-platformen, der de seneste år er gjort til open source og forsøgt udbredt til mere end det traditionelle Windows-miljø.

Rygte: Apple arbejder på MacBook med ARM-processor

Via Bloomberg -

Apple skulle være i gang med at udvikle en fremtidig udgave af MacBook, hvor Intels rolle mindskes ved at bruge en ARM-processor.

Ikke at man dermed dropper brugen af en Intel-CPU i computeren, men når maskinens batteriniveau er lavt, vil den kunne slå over på den langsommere men også mindre strømslugende processor med ARM-arkitektur.

Apple bruger allerede en ARM-processor i seneste udgave af MacBook Pro med touch-bjælke og i selskabets iPhone og iPad.

Dette skulle gerne betyde, at man oplever en computer med længere batteritid.

Sun

Java Developer Kit 9 er 'feature complete'

Via I Programmer - , indsendt af arne_v

Lanceringsdatoen for Java 9 Standard Edition er annonceret til 27. juli, og Java Developer Kit (JDK) 9 er på nuværende tidspunkt 'Feature Complete'. Nyhederne har Oracles Mark Reinhold meldt ud på selskabets udvikler-mailingliste.

Reinhold, der er chef-arkitekt for Java Platform Group hos Oracle, fortæller, at udviklerne nu arbejder på fejlrettelser.

Med lancering i slutningen af juli holder udmeldingen fra september, hvor Oracle meldte ud, at vi tidligst ville se Java 9 i juli 2017.

Den største nyhed i JDK 9 er Jigsaw, som giver udviklere mulighed for at skrive kode bestående af uafhængige moduler. Jigsaw definerer et standard-modulsystem for Java-platformen.

Kaspersky

Cyberkriminelle nytænker DDoS-angrebet

Mængden af DDoS-angreb tog for alvor fart i fjerde kvartal af 2016. Metoderne er blevet mere sofistikerede, botnets trækker nu på flere forskellige enheder og angrebene rammer stadigt større og mere fremtrædende mål. Det viser en kvartalsvis rapport fra Kaspersky Lab om tendenserne inden for DDoS-angreb.

I fjerde kvartal blev en række DDoS-rekorder for 2016 slået. Kaspersky Lab registrerede det længste DDoS-angreb, som stod på i hele 292 timer (svarende til 12,2 dage), og det største antal angreb på én dag d. 5. november, som nåede op på 1.915 angreb.

Samtidig var fjerde kvartal kendetegnet ved helt nye trends. Den mest alment kendte er udførelsen af DDoS-angreb via kæmpe botnets bestående af sårbare IoT-enheder. Murai-botnettet er det mest omtalte og har skabt grundlag for, at de cyberkriminelle har etableret en lang række andre botnets bestående af inficerede IoT-enheder.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Telenor

Mobildækning ikke tænkt ind i Royal Arena

Når Københavns nye multiarena - Royal Arena i Ørestaden - i aften indvies med en Metallica-koncert, skal man ikke forvente at kunne ringe hjem til vennerne, der ikke fik billet.

Royal Arena har nemlig ikke tænkt mobildækning ind som en del af byggeriet. I stedet kræver Royal Arena en så høj masteleje, at både Telenor og Telia har takket nej til at opsætte mobiludstyr i arenaen.

Konsekvensen er, at godt 40 procent af Royal Arenas koncertgæster skal ikke forvente at kunne uploade fotos fra koncerterne eller gennemføre et opkald fra arenaen.

Hos Telia og Telenor er man forundret over Royal Arenas manglende fokus på mobildækning.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

flickr - Brandon Grasley

GitLab mister 300 GB efter fem backup-løsninger fejler

Via The Register - , indsendt af arne_v

En træt systemadministrator kom tirsdag til at slette en mappe på en forkert server hos kodeplatformen GitLab.com - resultat: 305,5 GB produktionsdata mistet.

Fem ud af fem backup-løsninger fejlede, viser selskabets gennemgang af sagen. Enten virkede løsningerne ikke pålideligt, eller så var de ikke sat ordentligt op fra begyndelsen.

Der har desuden ikke været et ordentligt notifikationssystem sat op til at advare, når backup-systemerne fejler. Der blev dog ved et rent tilfælde taget en manuel backup seks timer før fejlen skete, og denne er nu ved at blive genskabt.

Dataen indeholder ikke Git-repositories men i stedet issues, kommentarer og brugere, der nu er tabt.

Oculus VR

Oculus dømt til at betale 500 mio. dollars i retssag

Via Polygon -

Spilselskabet ZeniMax har fået ret i anklagen mod det Facebook-ejede Oculus, der står bag Virtual Reality-headsettet Oculus Rift. Sidstnævnte har ifølge dommen brudt en fortrolighedsaftale, krænket ophavsretten og brugt falske betegnelser.

Tilsammen giver det en bøde på 500 millioner dollars i erstatning til ZeniMax. Bøderne er fordelt på henholdsvis Oculus og selskabets direktører samt en tidligere administrerende direktør.

ZeniMax sagsøgte tilbage i 2014 Oculus med et krav om 4 milliarder dollars i erstatning. Sammen med dette krav var anklagen om, at medstifter af ZeniMax John Carmack, havde videregivet fortrolige oplysninger til Oculus, efter han blev teknologichef hos Oculus. Dén anklage fandt retten ikke hold i.

Oculus vil appellere afgørelsen.

Microsoft Corporation

Microsoft angriber Chromebook-segmentet med Windows 10 Cloud

Via Hot Hardware -

Det seneste Insider Preview build 15019 fra Microsoft peger på to fremtidige versioner af Windows 10. Ved hjælp af redskabet Product Key Configuration Reader er det muligt at finde informationer om en 'Windows 10 Cloud' og 'Windows 10 Cloud N' - N plejer at betyde, at Windows media Player ikke er inkluderet.

Der skulle være tale om en Windows-version, der kun kan køre apps, der er tilgængelige gennem Windows Store og dermed holder sig til 'Unified Windows Platform' (UWP) apps. Denne enklere og billigere udgave af styresystemet er tiltænkt rollen som alternativ til Googles Chromebook, der tager markedsandele fra Microsoft, når det kommer til billige PC'er.

Ifølge Hothardware kan vi forvente at høre mere omkring de to versioner ved den kommende BUILD-konference i maj.