Opret bruger | Log ind

Billede: Google

Youtube og Google vil beskytte 'fair use'

20 nov. 2015 09:55Youtube (og dermed google) vil aktiv til at beskytte brugernes 'fair use' af copyrightet materiale. Igennem et nyt initiativ vil Google finansiere at forsvare videoer der er 'oplagte grunde', ikke kan tages ned pga. en varsling om brud af ophavsrettigheder.

I følge The Verge's artikel, er antallet af ikke-gyldige nedtagninger af videoer over ophavsbrud, mere almindelige end faktisk gyldige. Derfor vil Google samtidig oprette et "copyright" arkiv, hvor det materiale de har specifikt beskyttet mod nedtagning, vises som eksempel og guideline for virksomheder, skulle de være i tvivl om hvad der er 'fair use'

Billede: Microsoft Corporation

Microsoft Windows fylder 30 år

af _tweak

20 nov. 2015 08:22The Verge har bragt en lille artikel/bilede-oversigt af de mange versioner af Windows i forbindelse med Windows? 30 års fødselsdag, der er værd at give en nostalgisk kig på. Rejsen fra Windows 1.x til Windows 10 har været lang ? men specielt hvis man ikke har været med fra starten, kan med fordel slå et smut forbi.

Som bonus kan man få lov til at opleve en video der dokumenterer en fuld opgradering fra MS-dos og Windows 1.x til 7.

Billede: Linux

Nye features i Opera 35 - bl.a. til Linux

af _tweak

19 nov. 2015 20:29Næste opdatering af Opera browseren - version 35 - indeholder flere nye elementer herunder en mute knap, der stopper al lyd i den tap, man vælger at mute.

Bookmarks er blevet lettere at bruge, og de mest brugte settings er samlet i en ny menu.

Derudover kan Linuxbrugere glæde sig over, at browseren kommer som en RPM-fil, hvilket gør installation lettere med f.eks. Fedora og SUSE.

Du kan downloade Opera på Softpedia.

Billede: Apple Inc.

Øget pres på Googles og Apples kryptering

19 nov. 2015 19:24Statsadvokaten for New York City, Cyrus Vance Jr. stiller sig nu op i køen af fortalere for øget åbenhed i Googles og Apples kryptering.

Han mener, det skal være lettere for myndigheder at få adgang til bevismateriale på smartphones - ikke den systematiske masseovervågning set fra NSA.

På den måde vil man ifølge statsadvokaten bevæge sig på en 'mellemvej' mellem den kritiserede masseovervågning og total privatlivsfred.

han giver dog ingen forklaring på, hvordan det rent teknisk skal lade sig gøre at ramme denne mellemvej.

Billede: Motorola

Lydløs styring af wearables på vej

19 nov. 2015 16:56Videnskabsmænd på Georgia Tech er i gang med at udvikle et system til styring af wearables ved hjælp af brugerens tunge og ører.

Teknologien skal, som det ses i dette open source projekt, bruges til at hjælpe handicappede.

en nye styringsform er mindre invasiv end traditionel tungestyring. Ørernes bevægelse måles med udstyr, der ligner hovedtelefoner. Heri måles ørets bevægelser ved hjælp af infrarødt lys.

Billede:

LG lancerer egen digital betaling - LG Pay

af _tweak

19 nov. 2015 16:50LG er på banen med selskabets egen betalingsløsning - LG Pay - der skal konkurrere med f.eks. Apple Pay, Android Pay og Samsung Pay.

Forretningsmodellen er simpel, selskabet bag betalingsløsningen tager et gebyr for hver betaling. Derfor kommer LGs udmelding heller ikke som nogen stor overraskelse.

LG Pay er indtil videre kun tilgængelig i Korea, men LG lover at afsløre mere i de kommende uger.

Billede: Sun

Blackhole Exploit Kit igen i brug

af _tweak

19 nov. 2015 14:44En ny version af Blackhole Exploitkit er måske i brug igen her to år efter dets udvikler blev idømt fængsel.

Blackhole Exploit Kit blev i 2013 brugt til at skaffe hackerne bag cirka 1,5 millioner euro gennem adgang til millioner af computere.

Ifølge Malwarebytes bliver programmet nu brugt igen. Denne gang til at sende malware baseret på sikkerhedshuller i Java og PDF.

Billede: SXC - gusmolina

Afskaffelse af retsforbehold kan betyde fordoblet straf for hackere

19 nov. 2015 12:50Hvis danskerne den 3. december vælger at stemme ja til ophævelse af det danske retsforbehold, kan det ende med fordobling af fængselsstraffen til hackere.

Vi skal stemme om 22 retsakter - hvor af en indebærer en ændring af strafferammen, når det gælder hacking af borgere, myndigheder eller selskabers computere.

Straffen for ransomware går lige nu op til to års fængsel. Med et ja vil den gå op til fem års fængsel.

Andre typer af hacking står til samme ændring i strafferammen, fremgår det af justitsministeriets redegørelse.

Billede: Microsoft Corporation

VS Code som open source

19 nov. 2015 11:38Det er nu muligt at submitte bugs, hjælpe med verificering af VS Code og komme med tilføjelser til dokumentationen.

Visual Studio Code er med seneste opdatering blevet open source.

Billede: Microsoft Corporation

Windowsphone styrtdykker

19 nov. 2015 10:32Salget af Windows Phones er en nedtur for Microsoft, og platformen har store udfordringer i kampen mod iOS og Android.

En ny statistik fra Gartner over salget af smartphones i årets tredje kvartal viser, at 1,7 procent af de solgte telefoner kom med Windows.

I samme kvartal havde Windows Phone en markedsandel på tre procent. Der er med andre ord tale om en markant tilbagegang.