Danske BankAlt gik galt, da Danske Bank blev ramt af it-nedbrud

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

I onsdags blev Danske Bank ramt af et it-nedbrud, der lukkede for netbank, hjemmeside og MobilePay.

Nærmest alt, der kunne gå galt, gik galt, fortæller Danske Banks it-chef Bo Svejstrup til Computerworld.

Det begyndte med en strømafbrydelse i det ene af bankens datacentre. Her svigtede både batteri-backup og dieselgeneratorer. Samtidigt svigtede også failover-processen til selskabets sekundære datacenter.

Det er endnu uvist, hvorfor failover-processen ikke virkede, men Bo Svejstrup afviser kategorisk, at der kan være tale om hackerangreb eller sabotage.

Jaguar Land RoverJaguar Land Rover går med på den elektriske bølge

Via The Verge -

Fra 2020 vil Jaguar Land Rover kun introducere hybrid- eller el-biler.

Selskabet, der ejes af indiske Tata Motors, har allerede annonceret en Jaguar I-Pace elbil, som skal tage kampen op med Teslas Model X og en E-type Zero, der er ren 60’er nostalgi tilsat en elmotor på 220kW. Denne skulle kunne klare 270 kilometer på en ladning ved hjælp af et 40kWh batteri, der kan lades fuldt op på 6-7 timer.

I sidste uge var det søsterselskabet Aston Martin, der meldte, at man går over til elbiler fra 2025. Og Volvo har tidligere meldt, at deres biler fra 2019 ikke skal klare sig på benzin alene.

SamsungSamsung introducerer bug-bounty-program

Via The Verge -

Med en dusør på op til 200.000 dollars forsøger Samsung nu at få it-kyndige til at teste selskabets produkter og melde tilbage med eventuelle fejl.

Det nye ‘Mobile Security Rewards Program’ dækker 38 mobile Samsung-modeller, der stadig modtager månedlige og kvartals-sikkerhedsopdateringer.

Derudover er der også dusør, hvis man finder sårbarheder i Bixby, Samsung Pay, Samsung Account, Samsung Pass og andre services.

Dusørerne begynder ved 200 dollars og stopper som nævnt ved 200.000 dollars. Pengene afhænger af sårbarhedens størrelse, og indberetterens evne til at levere dokumentation.

LogitechLogitech lancerer ny trackball-mus

For første gang i næsten ti år kommer Logitech nu med en ny trackball – den nye MX Ergo trackball.

Trackball-typen af mus skulle være traditionelle mus ergonomisk overlegne ved at give mindre belastning af hånd- og arm-led.

Man kan købe den trådløse MX Ergo senere på måneden til en pris på 99 dollars.

Batteriet skulle kunne holde i fire måneder, og ét minuts opladning skulle svare til én dags brug.

FacebookRussisk ‘troll farm’ brugte 100.000 dollars på Facebook-annoncer under amerikansk valgkamp

‘Fake news’ var et meget brugt begreb under den amerikanske valgkamp i 2016, og Facebooks rolle som platform for udbredelse af de falske nyheder blev også kraftigt debatteret.

Nu fortæller Facebooks Chief security officer, Alex Stamos, at selskabet har set nærmere på annonce-indkøbene. Her har man fundet køb for omkring 100.000 dollars eller cirka 625.000 kroner i perioden juni 2015 til maj 2017 fra en samling på 470 falske facebookprofiler og sider. Siderne virkede til at være sammenhængende og styret fra Rusland.

Ifølge Washington Post har Facebook fortalt efterforskere fra den amerikanske kongres, at reklamepladserne blev solgt til en ‘russisk troll-farm’, der er kendt for at levere pro-Kreml-propaganda.

Deere & CompanyJohn Deere køber AI-selskab for at optimere sprøjtning

Via engadget -

Traktorproducenten John Deere har købt selskabet Blue River Technology, der arbejder med kunstig intelligens og maskinlæring. Det skal gøre John Deere i stand til at levere maskiner, er kun sprøjter de dele af en mark, der har brug for det, mens resten slipper for ukrudtsmiddel.

Aftalen til 305 millioner dollars afsluttes senere på måneden.

John Deere har udtalt, at kunstig intelligens er en vigtig evne at besidde for selskabet i fremtiden. Landbruget ser ud til i stigende grad atblive automatiseret, og den udvikling ønsker selskabet er kunne følge med i.

No ThumbnailUdsættelse i milliard-sag mellem EU og Intel

Via engadget -

I 2009 blev Intel idømt en bøde på 1.06 milliarder euro eller cirka 8 milliarder kroner for at have misbrugt sin markedsposition til at tvinge computerproducenter til at fravælge produkter fra konkurrenten AMD.

Dommen blev appelleret, og nu har EU domstolen bestemt, at sagen skal genåbnes.

Dommen går på, at Intel blandt andet skulle have givet klækkelige rabatter til de computerproducenter, der helt fravalgte AMD i alle produkter. Server-hardware skulle også være solgt til langt under kostprisen til strategisk vigtige kunder.

Begrundelsen for en genåbning af sagen er, at de tekniske undersøgelser af indvirkningen på konkurrenters mulighed for at konkurrere med Intel ikke har været gennemført i tilstrækkelig grad.

Københavns UniversitetKøbenhavn Universitet skal bygge verdens første almene kvantecomputer

Microsoft investerer mere end 100 millioner kroner i et nyt projekt på Københavns Universitet – noget der kaldes verdens første almene kvantecomputer.

Universitetet får over en årrække et trecifret millionbeløb fra Microsoft. Selskabet stiller også en række medarbejdere til rådighed i et samarbejde med universitetets forskere. Microsoft vil desuden løbende sende penge til universitetet til finansiering af arbejdet.

Projektet ‘Station Q Copenhagen’ finder sted på Niels Bohr Instituttets Center for Quantum Devices, som har arbejdet på udvikling af kvantecomputere i flere år.

Station Q Copenhagen skal arbejde på at udvikle en ‘almen, modulær kvantecomputer, der kan transformere den globale økonomi og løse verdens store problemer’.

Med skridtet fra transistorer og deres bits til kvantecomputere og qubits, går man fra enheder, der enten kan indeholde ‘1’ eller ‘0’ til enheder, som kan være både ‘1’ og ‘0’ på samme tid.

No Thumbnail65 procent af personer i it-branchen bruger VPN

Via 9to5mac -

I USA bruger 65 procent af ansatte i it-branchen VPN (Virtual Private Network) i deres arbejde eller på privat-computere, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra Wombat Security.

41 procent af de adspurgte bruger VPN på deres private computer, mens 31 pocent bruger VPN på mobile enheder.

Ud over at amerikanske internetudbydere må sælge anonymiseret data omkring brugeraktivitet til tredjepart, skulle der være overvejelser omkring en yderligere liberalisering af markedet. Dette frygtes at give mulighed for, at internetudbydere kan opdele internettet i en hurtig og en langsom afdeling. Her kan selskaber så betale for at komme på den hurtige, skriver 9to5mac.

bruger du selv VPN?

LenovoLenovo indgår forlig omkring præinstalleret Superfish-adware

Via ZDNet -

I 2014 begyndte Lenovo at sælge en række af selskabets bærbare computere sammen med et tredjeparts-adware-program ved navn ‘Superfish’.

Den software viste sig at være usikker.

Nu har Lenovo så indgået et forlig med den amerikanske myndighed for området, Federal Trade Commission, omkring Superfish.

Fremover skal brugere af Lenovo-computere give samtykke, før eventuelle adware-programmer træder i kraft. Der skal også gives adgang til sikkerhedsgennemsyn af selskabets software de næste 20 år.

Lenovo skal desuden betale 3,5 millioner dollars i bøde.

Superfish blev installeret i bærbare computere i tidsrummet september 2014 til januar 2015, og programmet fik root-adgang til maskinerne. Den adgang kunne hackere dog også misbruge.