Opret bruger | Log ind
Newz.dk - iphone.vc

Billede: iphone.vc

Apple ikke alene om 'iPhone' som trademark i Kina

Det er ikke længere kun telefoner fra Apple, som må gøre brug af navnet 'iPhone'. I Kina har selskabet XinTong Tiandi Technology fået rettens godkendelse til at bruge samme navn til dets læderprodukter - herunder etuier til iPhones (altså telefonen).

ud over etuier til beskyttelse af telefoner, bruger Xintong Tiandi også navnet til en række punge og etuier til pas.

Selskabet registrerede iPhone som trademark i Kina i 2007 - samme år som Apple lancerede dets iPhone. Dette var dog fem år efter Apple havde registreret iPhone som navn til computerprodukter i Kina.

Dette skabte basis for Apples klage i 2012. Den sag blev i 2013 afgjort til det kinesiske selskabs fordel. Den seneste afgørelse er appelsagen der fra.

Newz.dk - Verizon

Billede: Verizon

IT-sikkerhedsrapport: Cyber-kriminelle udnytter den menneskelige faktor

De cyber-kriminelle fortsætter med at udnytte den menneskelige natur og gøre brug af de samme velkendte angrebsmetoder som f.eks. phishing. Samtidig øges omfanget af afpresning via ransomware. Det fremgår af den nye udgave af IT-sikkerhedsrapporten fra Verizon ? '2016 Data Breach Investigations Report (DBIR)'.

Rapporten bygger på analyser af over 2.200 bekræftede tilfælde af brud på datasikkerheden samt over 100.000 indrapporterede sikkerhedshændelser. Dataen er leveret af 70 offentlige og private sikkerhedsorganisationer verden over og stammer fra 82 lande.

Rapporten peger på en række tilbagevendende temaer fra tidligere år, og at det fortsat ofte satses på at udnytte den menneskelige faktor. Blandt hovedresultaterne er:

- 89% af alle angreb har et økonomisk motiv eller kan kategoriseres som spionage.

- De fleste angreb udnytter sårbarheder, som ikke er blevet lukket, selv om de relevante sikkerheds-opdateringer har været frit tilgængelige i månedsvis og nogle gange endda i årevis. Faktisk bliver de 10 mest kendte sårbarheder brugt til at udføre 85% af alle bekræftede brud på datasikkerheden.

- 63% af alle brud udnytter svage, stjålne eller standard-passwords.

95% af alle brud og 86% af alle sikkerhedshændelser gør brug af ni angrebsmønstre.

- Antallet af angreb med ransomware er steget med 16% i løbet af 2015.

- Den grundlæggende IT-sikkerhed er stadig ikke på plads i mange organisationer.

Hele rapporten kan hentes via 'gå til kilde'.

Newz.dk - huawei

Billede: huawei

Huawei giver tre års garanti på P9

Huawei tror så meget på dets P9 smartphone, at selskabet nu yder en 'VIP-garanti' på den nye telefon, der kom i butikkerne 2. maj.

Dermed yder Huawei et års garanti mere end den danske købelov tilskriver.

Med til VIP-stemplet hører også tre måneders skærmgaranti og tre måneders ombytningsservice. Ombytningsservicen betyder, at man får en helt ny telefon, hvis der opstår en hardwarefejl.

For at være omfattet af VIP-servicen skal ejere af en Huawei P9 registrere sig i den preinstallerede HiCare app med deres Huawei ID-konto inden for en måned fra købsdatoen. Registrering kræver gyldig kvittering.

Newz.dk - newz.dk

Billede: newz.dk

Dronetegn på vej i Danmark - kræves til alle droner

Kommer regeringens lovforslag hele vejen til vedtagelse, vil alle droner i fremtiden kræve et såkaldt dronetegn hos 'piloten', før man må sende de små propelbårne maskiner i luften. Til forskel fra USA, gælder dette også for de mindste droner, der vejer under 250 gram.

Regeringen kræver, at alle droner registreres, så ejermanden kan findes, forklarer transportminister Hans Christian Schmidt til DR.

Dronetegnet tages ved at gennemgå et spørgeskema på nettet - en slags teoriprøve. Består man, kan bevises printes ud og skal medbringes, når man sender sin drone til vejrs. Samtidigt med man tager dronetegnet, skal man også registrere sin drone eller droner.

Første udgave af lovforslaget lagde op til færre krav til droner under 250 gram. De lempeligere krav blev dog droppet af transportministeren med henvisning til privatlivets fred. Han udtaler til DR:

'Sådan nogle droner kan optage langt mere, end nogen kan forestille sig. Selv en lille drone kan have et lille kamera. Og det er vi bare nødt til at tage alvorligt.'

Droneentusiaster tager dog ikke kærligt imod stramningen og sammenligner registreringen af droner under 250 gram med at ville registrere papirsflyvere.

Da registrering af droner blev indført i USA, betød det 300.000 registreringer i løbet af den første måned.

Newz.dk - instagram

Billede: instagram

Instagram betaler $10.000 til 10-årig for hack

En finsk dreng på 10 år har fundet et sikkerhedshul i Instagram, der gjorde ham i stand til at slette andre brugeres kommentarer.

Til det lokale medie Iltalehti forklarer drengen med fornavnet Jani, at han med hacket ville være i stand til at eliminere alle - inklusiv Justin Bieber.

Som en tak for at gøre opmærksom på sikkerhedshullet, har Jani nu modtaget 10.000 dollars fra Facebook, der ejer Instagram. Han er dermed den yngste, der har haft held med at hacke et Facebookprodukt - i hvert fald officielt.

Jani fandt ud af, at han kunne ændre på koder i Instagrams servere og derved slette brugeres kommentarer. Facebook lukkede dette hul med en opdatering i februar.

Newz.dk - Google Inc.

Billede: Google Inc.

Googles Android keyboard i version 5.0

Default-tastaturet på Androidenheder har fået en opdatering med en række ændringer eller forbedringer.

Der er kommet en række genveje til f.eks. at slette et ord og en ny måde at flytte cursorens placering mellem bogstaver - det sker ved at holde fingeren på 'mellemrum' og derefter flytte cursoren til den ønskede placering.

Der er også en ny 'en-hånds-udgave' af keyboardet, hvor alle taster trækkes enten mod den højre eller venstre side af skærmen, så man kan nå alle bogstaver med én hånd. Dette er nok især brugbart på fablets og andre enheder med stor skærm.

Brugeren får også flere muligheder for justere tastaturet - bl.a. at indstille den samlede højde.

Newz.dk - Nets Holding A/S

Billede: Nets Holding A/S

Nets arbejder på to-faktor-autentifikation til køb på nettet

Butikker vil i fremtiden kunne tilbyde to-faktor-autentifikation ved køb med Dankort på internettet. Nets arbejder på en løsning, der er klar i løbet af 2016. Den ekstakte dato for lanceringen er dog ikke klar.

En lignende løsning findes allerede hos Visa (3D Secure), der også udbyder det til andre af de store kortselskaber.

Brugeren får tilsendt en engangskode via SMS, som derefter skal indtastet i browseren for at gennemføre købet.

To-faktor-autentifikation skal være med til at bekæmpe svindel med Dankort på nettet.

Det bliver op til de enkelte netbutikker at implementere løsningen, og de får en oprettelsesafgift samt en transaktionsafgift. Til gengæld hæfter butikken i følge Nets ikke selv for noget tab, når to-faktor-autentifikation er implementeret.

Nets påpeger desuden, at EU arbejder hen mod at gøre netop to-faktor-autentifikation til et krav ved alle større køb på nettet.

Newz.dk - FCA US LLC

Billede: FCA US LLC

Fiat Chrysler og Google sammen om selvkørende biler

I år kommer der 100 selvkørende biler på gaden i et samarbejde mellem Fiat Chrysler og Google. Det bliver en test af, hvordan den forholdsvis store bil samarbejder med Googles teknologi til styring af bilen. Googles egen selvkørende bil er stor nok til at have to sæder, men så er den heller ikke større.

Google har også selvkørende udgaver af Lexus RX450H og Toyota Prius som testkøretøjer.

Ifølge Google vil Fiat Chrysler designe bilerne sådan, at integrationen med Googles 'selvkørende-system' bliver så let som muligt.

Dette er første partnerskab mellem Google og en bilproducent. I følge Bloomberg har Google tidligere forsøgt at skabe en aftale med General Motors, men det samarbejde blev aldrig til noget på grund af uenighed omkring ejerskab af teknologi og data.

Newz.dk - Microsoft

Billede: Microsoft

Surface Phone skal være den sikreste telefon

Mens Microsoft i år tager fat på udrulningen af mobiludgaven af Windows 10, har selskabet også andre mobile kort i ærmet.

En helt ny 'Surface Phone' skulle angiveligt være på trapperne fra de samme folk, som udviklede Microsofts Surface tablet. Rygterne går på, at enheden kan lanceres til april næste år.

Fokus ved Surface Phone skulle være 'produktivitet' og lægger sig derved op ad førnævnte tablets designproces og måske mere i retning af 'business' end privatperson som slutbruger. Derudover skulle Microsoft ønske at gøre Surface Phone til den mest sikre telefon i verden. Hvilke krypteringsteknologier, loginforanstaltninger og lignende det så betyder, må tiden vise.

Sammenkædningen af business og sikkerhed er noget, BlackBerry i flere år har kæmpet for at gøre til en levedygtig platform. Skulle Surface Phone komme på markedet, kan den canadiske mobilproducent måske se øget konkurrence om selskabets allerede lave markedsandel på mindre end én procent.

Newz.dk - Flickr - remon.rijper

Billede: Flickr - remon.rijper

Højesteret vil give amerikansk politi yderligere beføjelser overfor VPN- og Tor-brugere

Den amerikanske højesteret har godkendt en lovændring, der giver politiet nye beføjelser i forhold til brugere af VPN og Tor-netværket.

Gennemføres lovændringen, får myndighederne lov til at overvåge og hacke computere - det gælder både for enheder ejet af amerikanere og af udlændinge.

Den nye 'rule 41 of the Federal Rules of Criminal Procedure' giver politiet adgang til at hacke, gennemsøge og konfiskere computere, hvis ejerne er mistænkt for at være engageret i 'skjult kommunikation' ('concealed traffic').

Derudover går lovteksten ikke ind i tekniske detaljer omkring, hvad skjult kommunikation i praksis er. Men det ligner umiddelbart, at pilen peger på teknologier, som skjuler, ødelægger eller sletter data omkring brugerens onlineaktiviteter. Det inkluderer VPN og Tor-netværket- blandt andet.

Kritikere af lovteksten peger på, at selv mindre ting som ikke at ville dele sin lokation med browseren eller forkerte lokations-indstillinger i Twitter kan anses som et forsøg på at skjule korrekt data.

Den amerikanske kongres har nu indtil 1. december til at afvise lovændringen, hvis den ikke skal træde i kraft.

Gå til top