Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.


blackberry

BlackBerry stopper egenproduktion af telefoner

, indsendt af arne_v

Canadiske BlackBerry, der er mest kendt for smartphones med fysisk tastatur og fokus på sikkerhed, stopper med selv at producere telefonerne. I stedet vil dette arbejde fremover blive udført af et indonesisk selskab til en begyndelse og senere måske af flere selskaber.

BlackBerry vil i stedet koncentrere sig om den software, telefonerne skal bruge.

Fra at have været førstevalg hos folk med hang til sikkerhed og effektivitet oplevede BlackBerry en kraftig nedgang, da selskabet ikke kom med på den første bølge af smartphones med touch screen. I dag har BlackBerry en lavere markedsandel end Windows Phone.

CEO John Chen har siden sin tilgang i 2013 arbejdet på at skifte fokus for BlackBerry. Man udvikler stadig sit eget OS, men Android er også kommet ind. De klassiske telefoner med fysisk tastatur produceres ikke længere.

Microsoft

Edge får snart øget sikkerhed med hardwareisoleret virtuel maskine

Microsofts browser 'Edge' tager snart et nyt skridt i kampen mod phishing. Det sker ved at at placere browseren i en virtuel maskine, der er isoleret på hardwareniveau.

Phishing-mails til især selskaber, hvor afsender forsøger at liste modtageren til at klikke sig ind på usikre websites, er en af de metoder, hackere bruger på at få adgang til information og hardware.

Det er den type angreb, Microsoft vil have bugt på i deres Edge-browser. Derfor har selskabet udviklet en ny version af browseren, som gør brug af Microsofts virtualiseringssoftware Hyper-V til at skabe en virtuel maskine, når man forsøger at besøge usikre websites.

Samtidigt er der adskillelse fra styresystemet via hardwareunderstøttelse af virtualiseringen i porcessoren og på I/O-niveau, skriver Ars Technica.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Google Inc.

Google udvikler 'lettere' udgaver af deres produkter

I et forsøg på at kapre flere brugere i lande med svage netforbindelser lancerer Google nu specielle udgaver af f.eks. YouTube og Chrome. Det skal gøre programmerne mere brugbare i områder eller lande, hvor lav båndbredde er hverdagen for de fleste internetbrugere.

Første land til at få 'lav-båndbredde-udgaverne' er Indien. Den lettere udgave af YouTube hedder YouTube Go og er beregnet til smartphones. En af de downloadbesparende tiltag er korte previews af videoer, før man begynder den egentlige download, som bruger kan man vælge sin opløsning på både afspilning og lagring af video, og man kan dele videoer via Bluetooth.

Samtidigt introduceres en række værktøjer under navnet 'Google Station', der er beregnet til at gøre det lettere for selskaber at opsætte offentlige Wi-Fi hotspots.

Sidste år gik Google sammen med Indian Railways og RailTel for at udbyde Wi-Fi på 400 banegårde i Indien.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Snap Inc.

Snapchat lancerer solbriller med kamera og skifter navn

Appen Snapchat er måske mest kendt for beskeder, der forsvinder et stykke tid efter modtagelse. Men nu kommer 'Spectacles' - solbriller med indbygget videokamera.

Kameraet har en bredere vinkel end de fleste mobilkameraer - 115 grader - og er placeret øverst til venstre for bærerens venstre øje.

Tanken bag brillen er, at man kan optage video i lige netop den synsvinkel, man ser tingene i - i stedet for gennem en håndholdt smartphone eller kamera. Det er muligt at optage op til 20 sekunders film af gangen, og en ring af små dioder omkring kameraet lyser op, når der optages.

Derefter kan optagelserne uploades direkte til brugerens Snapchatkonto gennem Wi-Fi eller Bluetooth. Videoerne lagres også i selve brillen.

Der skulle være til en dags brug i det indbyggede batteri, og man får et hylster med, som har opladning klar til en uges forbrug.

Selv om det er solbriller, kommer de først på markedet senere i år til en pris på 130 dollars.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Nets Holding A/S

15.000 danske betalingskort udskiftes efter læk fra webbutik

Nets fortæller, at der i de seneste uger er sket et stigende misbrug af dansk udstedte betalingskort i både danske og udenlandske internetforretninger.

En større mængde kortoplysninger fra en udenlandsk internetforretning er havnet i de forkerte hænder. Nets informerer dog ikke om, hvilken butik, det handler om.

'Denne sag berører mange dansk udstedte kort, der har været anvendt i den pågældende internetforretning. Derfor vil vi udskifte de kort, der kan være berørt af dette for at forebygge, at et yderligere misbrug finder sted,' udtaler Kaspar Kock Kristensen, Senior Vice President, Fraud and Dispute, i Nets.

I praksis udskiftes 15.000 dansk udstedte betalingskort. Ud over de kort, der allerede er blevet misbrugt, udskiftes en del kort af præventive årsager.

De fleste misbrugsforsøg, der har været i sagen, er blevet afvist, meddeler Nets.

Here

Ny bilnavigation skal bygge på andre bilisters data

Selskabet Here lancerer en ny service, der skal give bilister opdateret information om de trafikale forhold nu og her. Dette skal bygge på real-time data fra andre bilisters kørsel - i første omgang biler fra Audi, BMW og Merceds-Benz, der ejer Here.

Disse bilers sensorer og kameraer vil blive brugt til at indsamle informationer om for eksempel fri parkeringspladser, trafikale forhold, vejrforhold og vejarbejde.

Heres nye produkt kommer på markedet i første halvdel af 2017, og mens indsamling af data i begyndelsen kun er fra førnævnte bilmærker, kan alle bilister købe sig adgang til servicen.

Udfordringen for Here er, at servicen kun bliver virkelig brugbar, hvis nok bilister bidrager med information, der kan deles.

Here lover, at der er gjort meget for at hackere ikke kan bearbejde dataen sådan, at den enkelte bilist kan identificeres.

Yahoo!

Yahoo afkræves svar efter hack af 500 millioner brugerkonti

, indsendt af arne_v

Stats-støttede hackere har ifølge Yahoo haft held med at stjæle data fra en halv milliard brugerkonti - inklusiv navn, a-mailadresser, telefonnumre og sikkerhedsspørgsmål samt passwords i hashed form.

Hacket skete i slutningen af 2014.

Yahoo har informeret selskabets brugere, men meddelelsen og den generelle information om hacket åbner for flere spørgsmål.

Hvorfor gik der to år, før hacket blev opdaget? Og hvorfor gik der to måneder, fra dataen blev forsøgt solgt på The Dark Web, og til Yahoo reagerede? Yahoo har heller ikke forklaret, hvordan hacket kunne ske.

Brugeren, der solgte dataen, har tidligere solgt data fra MySpace og LinkedIn.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

IEEE

2,5 og 5 gigabit Ethernet standard godkendt

, redigeret af modgaard

IEEE 802.3bz er nu godkendt.

Standarden definerer 2.5GBASE-T og 5GBASE-T. Begge er baseret på, at 'underclocke' et 10GBASE-T interface til ¼ og ½. Således at kravet til kablet bliver reduceret fra 400 til 100 og 200 MHz.

Det meget udbredte CAT 5e kabel understøtter 100 MHz og i mange tilfælle 200 MHz ved kortere afstande. Derimod kræver 10GBASE-T et CAT 6A kabel for op til 100 meter og CAT 6 for op til 55 meter.

Resultatet er, at man opnår en væsenlig højere hastig uden at skulle udskifte kabler.

Datatilsynet

Advokatfirma bag brev om ulovlig download granskes

De seneste måneder har tusindvis af danskere modtaget breve med anklager om ulovlig download af film fra internettet.

Brevene er sendt af advokatfirmaet Opus Law, og modtageren stilles til ansvar for den ulovlige download og bedt om at betale et forlig på 2200 kroner for at undgå sagsanlæg.

Men Datatilsynet undersøger nu, om Opus Law selv har brudt persondataloven i forbindelse med behandlingen af oplysninger om de danske internetbrugere. Det er kommet frem gennem et aktindsigt, som Christian Panton, der er sikkerhedskonsulent og medstifter af Bitbureauet, har fået.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Facebook

Facebook-annoncører ført bag lyset i to år

, indsendt af _tweak

Da Facebook introducerede videoafspilning i brugernes strøm af opdateringer, var selskabets håb, at annoncørerne ville springe på den nye funktion og købe sig til 'video-spalteplads'.

Det skete også. Men facebook har oversolgt funktionen ganske kraftigt - op til 80 procent.

Den gennemsnitlige Facebookbruger ser slet ikke så mange film på sin profil, som Facebook indtil nu har opgivet.

I selskabets måde at tælle afspilninger på, har man set bort fra de afspilninger, der varer mindre end tre sekunder. På den måde kommer det til at se ud som om, langt flere brugere er villige til at se meget mere video end de i realiteten er. Ifølge Wall Street Journal er det opgivede tidsforbrug på videoer 60-80 procent højere, end hvad der egentligt er tilfældet.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.