Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
SXC - daniel447

Hackere udnytter SS7-sikkerhedshul til at tømme bankkonti

Via The Register -

'Signaling System 7' (SS7) protokollen bruges af teleudbydere, når der skal kommunikeres på tværs af netværk. Der er tidligere blevet påpeget svagheder i SS7, og nu har hackere brugt de svagheder til at skaffe sig adgang til brugeres bankkonti.

02 Telefonica i Tyskland har meldt, at nogle af selskabets kunder har fået tømt deres bankkonti gennem et to-trins angreb, der bygger på svaghederne i SS7.

I praksis har hackere i løbet af de seneste måneder opsnappet de koder, bankkunderne fik tilsendt til toparts-godkendelse. Med dem i hånden kunne hackerne selv logge på netbanken.

Sårbarhederne i SS7 blev allerede påpeget i 2014.

UAS Denmark - Danmarks Dronecenter

Dansk dronecenter får adgang til fynsk luftrum

Droneudviklere og droneproducenter får nye muligheder for at prøve deres idéer og produkter af, når UAS Denmark - Danmarks Dronecenter åbner i HCA Airport ved Odense i dag.

Som de første, byder centret nemlig på et dedikeret luftrum til test af droner og laboratorier lige ved siden af landingsbanen. Sammen med faciliteter til hurtigere godkendelse af droner til testflyvninger, skal det være med til at sikre de bedste vækstbetingelser for droneindustrien i Danmark.

Den almindelige flytrafik vil uforandret kunne benytte HCA Airport, ligesom anden flytrafik vil kunne benytte luftrummet, når der ikke foregår droneflyvning.

867 km2 af det danske luftrum bliver dedikeret til droneflyvning. Luftrummet, der strækker sig fra Odense op til Juelsminde og Endelave i Kattegat, er unikt internationalt set, og giver dronevirksomheder helt nye muligheder for at flyve langt og ud over havet.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

OnePlus

Rygte: Detaljer om OnePlus 5 smartphone

Via Softpedia -

Kinesiske OnePlus meldte for nyligt ud, at selskabet arbejder på en ny smartphone, og nye informationer tyder på, vi kan få en OnePlus 5 at se i slutningen af juni.

Detaljer om den kommende telefon er dukket op på det kinesiske sociale medie Weibo.

Her lader det til, at OnePlus 5 får et bagkamera med to objektiver og 16 MP.

Batteriet skulle være på 3.600 mAh, mens skærmen er på 5,5 tommer i fuld HD.

Qualcomms Snapdragon 835 SoC skal trække læsset sammen med 6 GB RAM. Intern lagerplads peger i retning af 128 GB. Tidligere rygter har nævnt 8 GB RAM og 256 GB lagerplads.

OnePlus 5 lader til at blive sendt på gaden med Android Nougat, der har fået påført et lag OxygenOS.

Qualcomm Incorporated

Qualcomm-event kan dække over den nye Snapdragon 660

Via Softpedia -

Invitationerne fra Qualcomm er sendt ud til et arrangement tirsdag i næste uge. Her ventes det, at selskabet vil fremvise den kommende Snapdragon 660 SoC (System on a Chip), der er beregnet til smartphones i mellemklassen.

Snapdragon 660 inkluderer fire Cortex-A73 kerner med en clock speed på 2,3 GHz, sammen med fire Cortex-A53 kerner på 1,9 GHz.

Derudover inkluderer chipsettet blandt andet X10 LTE og understøttelse af Quick Charge 4.0.

Facebook

Facebook ansætter 3.000 til vurdering af videoer

Via USATODAY.com -

Der har for nyligt været historier om blandt andet en far, der dræbte sin datter, mens det hele blev livestreamet på Facebook.

Det får nu Facebook til i løbet af det kommende år at ansætte 3.000 personer mere til det team, som overvåger og vurderer videoer på sitet.

På nuværende tidspunkt arbejder 4.500 personer med det område.

Samtidigt vil Facebook forsøge at gøre det endnu lettere at rapportere om krænkende videoer på det sociale medie.

Samsung

Samsung tæt på at blive verdens største chip-producent

Via PC Magazine -

De seneste 24 år har Intel kunne prale af titlen som største chip-producent, men i år kan Samsung overtage den plads.

Dette skyldes til dels stigningen i mobile enheder, hvor Samsung står stærkt som leverandør af DRAM og NAND, mens Intels 'PC-hjemmebane' ikke stiger på samme måde.

Især det kinesiske marked for smartphones er de seneste år eksploderet, og dette har både sendt produktionen og prisen i vejret.

TorrentFreak

AACS 2.0-kryptering måske brudt

Via TorrentFreak -

En piratkopi af 'Smølferne 2' i UHD Blu-Ray-udgaven er blevet noteret på de private torrent-trackere UltraHDclub og IPT.

Det tyder på, at AACS 2.0-krypteringen, som bruges på denne type discs, nu er blevet brudt - men uden flere detaljer skal man ikke sætte lighedstegn ved dette.

AACS 2.0 har været anset som umulig at bryde op. Bag denne kryptering står en række filmselskaber inklusiv Warner Brothers og Disney samt Microsoft og Intel.

newz.dk

'URL-hacking' er ikke hacking

Via Version2 -

Hvis man lægger noget på internettet, så det kan tilgås frit af andre, er man også selv ansvarlig, når nogen tilgår tingene.

Sådan lyder vurderingen fra Straffelovrådet, der løbende tjekker straffeloven efter og opdaterer den, når der er brug for det for eksempel i forhold til den teknologiske udvikling.

Vurderingen betyder, at det er helt lovligt at tilgå indhold på internettet, også selv om det kræver indtastning af en helt specifik URL-adresse - som det jo ofte gør.

I konklusionen lyder det blandt andet, at personer, der tilkobler en enhed til internettet 'som udgangspunkt selv bærer ansvaret for, hvad man ved anvendelse af sædvanlige programmer til internetkommunikation kan læse på den, herunder ved direkte indtastning af URL-adressen'.

Hvis man som besøgende begynder at ændre eller slette dataen, der var tænkt som privat, er der til gengæld tale om en mere alvorlig handling.

SKAT

EFI-systemet blev taget i brug på trods af massevis af fejl

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Skats system til inddrivelse af gæld - Et Fælles Inddrivelsessystem (EFI) - var spækket med fejl, da det efter forsinkelser endelig blev taget i brug.

Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport, som Radio 24syv har fået indblik i.

I rapporten skrives, at der blev foretaget 9.700 tests af systemet, inden det blev taget i brug. Af disse tests var 5.700 succesfulde, 3.400 fejlede og 600 blev aldrig gennemført.

Søren Lauesen, der er professor ved IT-Universitetet, har udarbejdet rapporten. Han udtaler til radiostationen:

'Jeg har ikke noget godt at sige om EFI. Jeg synes, det er fint, det blev lukket. Det skulle det bare være blevet seks år tidligere.'

EFI skulle have været klar i 2007 men blev efter flere forsinkelser først taget i brug i 2013.

To år senere droppede Skat så systemet igen, da der var fejl i indrivelserne.

Regningen for EFI ender på 1,2 milliarder kroner.

Skatteminister Karsten Lauritzen stævnede i september sidste år leverandøren af EFI - KMD - for 692 millioner kroner for deres ansvar i projektet.

Unihertz

Mini-smartphone med Android Nougat

Via ZDNet -

Shanghai-baserede Unihertz har lanceret en Kickstarter-kampagne, der skal ende med tilblivelsen af en ny lille Android-baseret smartphone med navnet Jelly 4G.

Der skulle være tale om 'verdens mindste smartphone' ifølge selskabet selv - i praksis 9,23 x 4,3 centimeter i højde og bredde. Tykkelsen bliver 1,33 centimeter.

I den 'kasse' gemmer sig en 1.1GHz quad-core CPU, 1 GB RAM, 8 GB lagerplads og et 950 mAh batteri, der lover strøm til tre dage ved normalt brug.

Der er et 2 MP frontkamera, et 8 MP kamera på bagsiden, plads til to nano SIM-kort og et microSD-kort. Skærmen har en opløsning på 240 x 432 pixel. Jelly 4G har også Wi-Fi, GPS og Bluetooth 4.0.

Telefonen koster 69 dollars i løbet af kampagnen, mens prisen derefter stiger til 110 dollars.