Opret bruger | Log ind


Indsend nyheder


Har du fundet en nyhed vi bør have på siden?

Indsend den til os!

Newz.dk - Sony

Billede: Sony

Specifikationer på PS4K eller 'NEO'

Websitet Giantbomb bringer detaljer om den kommende udgave af Sonys PlayStation 4 med det interne navn 'NEO' - af medier døbt PS4K eller PS4.5 - som vi tidligere har omtalt.

PS4 NEO skulle komme med opgraderet CPU, GPU og RAM:

- 8-kernet Jaguar, 2.1 GHz CPU - imod PS4s 8-kernede Jaguar, 1.6 GHz.

- AMD GCN, 36 CU ved 911 MHz - imod PS4s AMD GCN, 18 CU ved 800 MHz.

- 8 GB GDDR5 RAM, 218 GB/s - imod nuværende 8 GB GDDR5 RAM, 176 GB/s.

Sony skulle angiveligt kræve, at spiludviklere laver både PS4- og NEO-versioner af fremtidige spil, selvom NEO stadig kan køre PS4-versionerne af spil.

Brugere af de forskellige PlayStationudgaver vil også kunne spille sammen.

Newz.dk - Lockheed Martin

Billede: Lockheed Martin

OneWeb vil levere hurtigt internet til hele kloden

Med støtte fra Richard Branson og hans Virgin-gruppe skal virksomheden OneWeb via hundredevis af sattelitter kunne levere højhastighedsinternet til hele jorden.

Om 3-4 år vil vi få lyn hurtigt internet fra rummet, hvis det står til Den amerikanske netgigant: OneWeb. I Florida vil man bygge ca. 900 satellitter, der skal være med til at få projektet i gang. Satelitterne skal sendes 1200 km ud i rummet, for at kunne dække jordkloden.

Projektet skal udover at give bedre dækning og hurtigere hastighed, også være med til at levere internet til de mennesker, som ikke allerede har adgang. Heraf mange i Afrika, hvilket ville have en kæmpe betydning. Der er allerede indsamlet 3,3 milliarder danske kroner til projektet igennem OneWeb.

Selskabet går i gang med første skridt - bygning af en fabrik i Florida nær hovedkvarteret for det amerikanske rumagentur, Nasa. Den del af planen støttes af Florida med 20 millioner dollars.

OneWeb har skaffet 500 millioner dollars til internetprojektet med støtte fra blandt andet Virgin, Airbus, Coca-Cola, Qualcomm Inc og satellitudbyderen Intelsat.

I praksis regner OneWeb med at være klar i 2019. Inden da skal fabrikken i Florida bygges, så de mange satellitter kan masseproduceres. Den opgave er i sig selv ikke set før i samme mængde.

Der skal bruges 648 satellitter i kredsløb om jorden.

Newz.dk - Apple Inc.

Billede: Apple Inc.

Apple vurderer levetiden af deres produkter

De miljømæssige aftryk fra Apple skal være tydeligere for enhver. Derfor har selskabet offentliggjort forklaringer og beregninger af dets miljømæssige arbejde.

Ud fra disse forklaringer fremgår det, at man som køber kan regne med at have sine iOS-produkter så som iPhone, iPad og Apple Watch i tre år, mens OS X- og Apple TV-produkter har en forventet levetid på fire år.

Beregningerne tager ikke højde for levetid ved genbrug, reparationer og videresalg.

Newz.dk - University of Tokyo

Billede: University of Tokyo

Supertyndt digitalt display viser tal på huden

Forskere fra Tokyo Universitet arbejder på digitale displays i tykkelsen tre mikrometer - dette er de tyndeste til dato men også de mest holdbare.

Når displayet sættes på huden, ligner det mest af alt plastikfolie man ellers kender fra køkkenet, og det er fleksibelt nok til at tillade normale bevægelser uden at gå i stykker.

Tanken bag de meget tynde displays er, at de f.eks. kan vise en persons puls og mængde af ilt i blodet - noget som både patienter i sundhedsvæsenet og atleter, som træner, kan gøre brug af.

Men forskerne vil forbedre deres teknologi, så displayet også kan vise mere detaljeret information som f.eks. byggeplaner eller ledningsføring, der kan bruges af håndværkere ved et byggeri.

Newz.dk - YouSee A/S

Billede: YouSee A/S

YouSee åbner for bredbånd uden køb af tv-pakker

Kunder med coax-net får nu mulighed for at købe bredbånd fra Yousee uden at skulle købe en af selskabets tv-pakker.

Tidligere har TDC-ejede Yousee ikke kunnet levere netop den vare, fordi TDC ikke har kunnet filtrere tv-signalerne fra bredbåndssignalet. Men nu er kanalerne omlagt til coax-net, og der er slukket for det analoge signal. Derfor er der blevet flere frekvenser til rådighed for bredbånd.

TDC kan nu levere 300Mbit/s over hele landet, mens der nogle steder kan skrues op til 500Mbit/s. Sidst på året kommer hastigheden op på 1 Gbit/s.

Mens TDC har flere konkurrenter på ADSL-markedet, er der indtil videre kun Hiper, som også tilbyder coax-baseret bredbånd via TDCs netværk. Her er hastigheden lige nu brgrænset til maksimalt 100 Mbit/s.

Newz.dk - Apple

Billede: Apple

Apple overvejer betaling for placering i App Stores søgeresultater

Et team hos Apple udforsker mulighederne i selskabets App Store - inklusiv en model, hvor udviklere betaler for bedre placering af deres apps i søgeresultaterne.

Betalings-modellen vil se nogenlunde ud som Googles 'paid search', hvor man som selskab kan betale sig til placering på bestemte søgeresultater. For Google er dette en meget stor indtjeningsvej.

Ud over kapitalisering af brugeres søgninger arbejder det cirka 100 mand store team på en bedre funktionalitet for brugerne, når de 'browser' i App Store.

Der er i dag flere end 1,5 millioner apps i App Store, som nogle kritiserer for at være svært at navigere i med det resultat, at man som bruger ikke finder de passende apps, og som udvikler forsvinder i mængden.

En løsning på dette kan have en positiv økonomisk effekt for Apple - kunder, der nemt finder passende apps, vil måske i højere grad blive på platformen, og udviklere, der kan købe sig til bedre placering ved en meget afgrænset målgruppe, vil måske være interesserede eller føle sig nødsagede til netop dette.

Newz.dk - SXC - creationc

Billede: SXC - creationc

Familiefar dømt for at have hacket børnehavens IT-løsning

Familiefar og softwareudvikler Henrik Høyer er blevet idømt ti dagsbøder for at have gjort opmærksom på et sikkerhedshul i sin søns børnehaves IT-system ved selv at hacke det.

Det var den lavest mulige straf for forseelsen.

Han er til gengæld kendt uskyldig i at have ødelagt data.

IT-systemet fra Infoba tillod cross-site scripting, og det viste Henrik Høyer ved at indsætte en javascript pop-up, hvor der stod: 'Ring til Infoba og sig, at jeres nye intranetløsning er blevet hacket'.

Infoba og Henrik Høyer har forskellige opfattelser af, hvorvidt han kontaktede børnenaven eller kommunen, før han gik i gang med cross-scripting som 'kontaktform'.

Newz.dk - Apple Inc.

Billede: Apple Inc.

Afinstallér QuickTime til Windows - nu

Apple vil ikke længere opdatere QuickTime til Windows og anbefaler derfor, at brugere afinstallerer programmet. Hvis der fremover findes et sikkerhedshul i softwaren, bliver det ikke rettet.

Samtidigt viser 'Zero Day Initiative' undersøgelser fra Trend Micro to kritiske svagheder ved programmet.

Sikkerhedsselskabet har endnu ikke hørt om nogle misbrug af svaghederne ved QuickTime til Windows, men eneste sikre løsning er altså at afinstallere programmet.

De to fundne svagheder beskrives nærmere hos Trend Micro.

QuickTime til OSX vil fortsat blive opdateret.

Newz.dk - Flickr - Billogs

Billede: Flickr - Billogs

DDoS-angreb mod NemID skulle udstille systemets svaghed

Tre unge mænd var i går, som vi omtalte, i retten for i 2013 at have lagt adgangen til NemID ned via et DDoS-angreb.

De tre forklarede, at bevæggrunden var at vise, hvor sårbart Nets' NemID-system var på daværende tidspunkt. Ifølge en af de på anklagebænken, tog det kun to minutter at lægge NemID ned - og hurtigheden overraskede dem.

Alle tre erkender sig skyldige i angrebet mod NemID, mens to af de tre også erkender sig skyldige i DDoS-angreb på borger.dk, dsb.dk og rejseplanen.dk.

Ifølge anklageskriftet har lukningen af adgang til NemID berørt 3,8 millioner brugere i syv timer.

Anklageren vurderer straffen til seks-syv måneders fængsel, men samtidigt erkender anklageren, at sagen har været for lang tid under vejs, og derfor er man parat til at acceptere en betinget dom med vilkår af samfundstjeneste.

De tre sigtede er i dag i begyndelsen af tyverne.

Dommen afsiges torsdag d. 21. april.

Newz.dk - SXC - happe

Billede: SXC - happe

Ny EU-lov på plads omkring persondata

EU-parlamentet har vedtaget Databeskyttelsesforordningen, der erstatter et direktiv fra 1995 - en tid hvor internettet var noget ganske andet end i dag.

Godkendelsen af loven blev styret af den tyske EU-parlamentariker, Jan Phillip Albrecht, der udtaler, at der nu er et højt og ensartet databeskyttelses-niveau i hele EU.

I praksis betyder det blandt andet, at EU-borgere får ret til at 'blive glemt' og ret til at overføre sine data til en anden udbyder. Det bliver også en ret som forbruger at få at vide, om ens data er blevet hacket.

Større selskaber skal også fremover have en såkaldt Databeskyttelsesrådgiver.

Overtræder en virksomhed de nye regler, kan bøden være op til fire procent af virksomhedens årlige omsætning.

Gå til top