Samsung

Fare for brand: Samsung tilbagekalder Galaxy Note 7

, indsendt af _tweak

Ejere af den ganske nye Samsung Galaxy Note 7 har oplevet, at telefonen bryder i brand. Nu melder Samsung ud, at selskabet tilbagekalder alle solgte enheder.

Der har indtil videre været 35 tilfælde af brand ved Galaxy Note 7, og Samsung mener, problemer ligger ved opladning af batteriet. Alle købere vil modtage en erstatningstelefon.

Galaxy Note 7 blev præsenteret for en måned siden planlagt til at blive flagskibsmodellen, der skulle tage kampen op mod f.eks. iPhones. Note 7 er endnu ikke kommet på det danske marked. Seneste lanceringsdato var om en uge, mens den nu ventes udskudt til 1. oktober, skriver Berlingske Business.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Google Inc.

Google på vej til at droppe Project Ara-telefon

Den modul-opbyggede telefon med projektnavnet 'Ara' skulle ifølge Reuters være på vej til at blive droppet hos Google, der ellers tidligere på året meldte ud, at developer-udgaver af telefonen var på vej i år, mens den endelige udgave skulle komme i handlen i 2017.

Kilder tæt på projektet melder, at lukningen sker som en del af Googles arbejde på at streamline dets hardwarearbejde.

Det er et skridt i den modsatte retning i forhold til udmeldinger i maj omkring konkrete samarbejdspartnere på projektet, og at en ny developer-udgave var på vej.

Google arbejder dog - måske - fortsat på at bringe den patenterede teknologi på markedet via andre mobilproducenter.

Der er tidligere kommet developer-udgaver fra Project Ara, som begyndte i 2013. Siden da er konceptet blevet lidt mindre 'modul-baseret' med flere og flere komponenter samlet i en kerne, mens ting som kamera, mikrofon og højtalere stadig kunne skiftes ud.

Apple Inc.

Sidste uges iOS-sikkerhedshul gælder også for Mac

I sidste uge sendte Apple en iOS-opdatering afsted, der skulle sørge for, at hackere ikke længere kunne gøre brug af tre sikkerhedshuller i softwaren - omtalt her.

Nu viser det sig, at samme sårbarhed findes i Safari samt OS X Yosemite og El Capitan.

Software til udnyttelse af disse sikkerhedshuller er efter sigende en vare, der sælges til regeringer omkring i verden. Men selv om man ikke er mål for spionage fra regeringsmagter, kan det være en god idé at opdatere sin Mac - opdateringerne til Safari og OS X kom i går.

Lenovo

Lenovo Yoga Book - halv tablet, halv notesblok

Flere selskaber arbejder med maskiner i grænseområdet mellem tablet og bærbar computer. Nu er Lenovo klar med deres bud på en yderligere udvikling af markedssegmentet - Yoga Book.

Den er dels en Android 6 Nougat- eller Windows 10-baseret tablet og dels en ganske stor touchpad, kaldet 'Create Pad', der kan betjenes med den medfølgende 'Real Pen'.

Men Yoga Books store Create Pad kan andet end at reagere på pennestrøg. Lægger man papir ovenpå fladen, registreres pennens bevægelser på fladen. Samtidigt kan man skifte pennens spids ud til at være en kuglepen. Dermed kan man tegne på gammeldags vis på sit papir, mens maskinen registrerer tegningen til senere brug.

Får man brug for et tastatur, har Create Pad også sådan et i sig. Tasternes placering kan lyse op, så man kan se, hvor der skal trykkes. Ifølge Lenovo tager det et par timer at vende sig til at skrive på Create Pad.

Apple Inc.

Apple arbejder på konkurrent til SnapChat

Videodeling på sociale medier er i stigning, og Apple ønsker at være en del af det opsving. Derfor arbejder selskabet på en app, der gør optagelse, redigering og deling af videoer lettere end i dag, skriver Bloomberg.

Første skridt har været at integrere sociale medier mere i Apples mobil-produkter og skal ifølge kilder med viden om Apples strategier være et svar på Facebook og SnapChats succes - deres produkter ligger ovenpå Apples operativsystem og overtager i stigende grad især yngre brugeres forbrug.

Sammen med disse selskabers succes, vokser Apples hardwaresalg ikke så meget som tidligere, og det er den kombination, der får tech-giganten til at søge nye vækstmuligheder.

Næste skridt skulle komme med en softwareopdatering til nyere iPhones og iPads. Her får besked-appen en overhaling, så den bliver en klarere konkurrent til f.eks. Facebooks Messenger app. Dertil arbejdes der på en ny app til videodeling.

SXC - daniel447

Hackere bruger proxy til at overtage https-trafik

Sikkerhedseksperter har i de seneste måneder pointeret sikkherhedshullet, og nu lader det til, at hackere også er opmærksomme på selv samme. Problemet ligger i den måde 'web proxy konfigurationen' i browsere og styresystemer fungerer.

Researchere fra Microsoft har analyseret et angreb fra hackere, der brugte et Worddokument med indbygget, ondsindet kode. Dokumentet installerede ikke traditionel malware men konfigurerede i stedet maskinens browsere til at bruge en proxy, der var kontrolleret af hackerne. Derudover blev der også via dokumentet installeret et nyt root certificate godkendt af hackerne, der gjorde dem i stand til at følge med i ellers krypteret https-trafik.

Angreb som dette begynder til gengæld meget traditionelt - med spammails, der har vedhæftet en .docx-fil. Ved åbning indeholder dokumentet et embedded element, der ligner en invoice eller kvittering. Klikker man på dette, sættes ondsindet JavaScript i gang.

JavaScriptet sætter gang i flere PowerShell scripts, som i sidste ende giver den førnævnte adgang for hackerne inklusiv installation af en Tor-klient. Hackerne bruger nemlig en .onion-side til at levere den nye proxy konfigurationsfil.

FDIH

Mobil e-handel vokser med 66 procent i første halvår

Danskernes e-handel fortsætter væksten i årets første seks måneder, hvor vi brugte 50 milliarder kroner på nettet. PC'en taber terræn til mobiltelefonen, der stod for hver tiende handel, og det er især danskere under 50 år, der rykker på mobiltelefonen, viser FDIH E-handelsanalyse.

'Smartphones har haft deres store gennembrud i meget af den digitale livsstil, og nu kommer så turen til e-handel. I 2015 købte vi kun på nettet med mobilen i 6 procent af handlerne. I første halvår af 2016 er vi oppe på 10 procent,' siger Niels Ralund, adm. direktør i FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel.

Stigningen ses også i søgninger og i andelen af betalinger med mobilbetalinger som f.eks. MobilePay. Udviklingen viser, at der er gang i en markant udvikling, konstaterer FDIH.

FDIH E-handelsanalyse har spurgt over 7.000 personer i første halvår om deres e-handel, og tallene bekræfter, at danskernes e-handel runder 100 milliarder kroner i år, hvilket svarer til en vækst på 15 procent. FDIH forventer, at e-handlen spreder sig på op mod 160 millioner handler for hele 2016.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Ericsson

Ny rapport: 5G er længst fremme i USA

90 procent af de amerikanske operatører har en plan for udrulning af 5G, mens tallet kun er 67 procent i Europa. Det viser en rundspørge foretaget af Ericsson blandt 100 operatører verden over om deres planer og forventninger til 5G.

Fremtiden står i 5G's tegn, og selvom man først forventer 5G-standarder på plads i 2020, så er mange operatører verden over allerede i gang med at planlægge 5G-forsøg og indførslen af 5G-teknologi.

I undersøgelsen er der bred enighed om, at 5G vil blive en 'game changer', der for alvor kommer til at indfri det moderne netværkssamfunds sande potentiale. Således siger 95 procent af de adspurgte operatører, at 5G vil bidrage til, at stadig flere enheder bliver tilsluttet hinanden og Internet of Things (IoT) og 86 procent tror, at 5G muliggør nye teknologier, markeder og forretningsmodeller inden for mange industrier. 87 procent er enige i, at 5G vil markere en stor omvæltning inden for deres egen branche.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Intel

Intel klar med Kaby Lake processorer

Der er ikke de store ændringer i forhold til forgængeren, men Intel sender nu alligevel en ny serie af processorer på markedet - Kaby Lake, opkaldt efter en canadisk sø).

Den nye, syvende generation af processorer fra Intel har meget til fælles med forgængeren, Skylake. Der bruges stadig den samme 14nm struktur, og det kan måske ses lidt på samme måde som skridtet i 2014 fra 'Haswell' til 'Haswell Refresh'. Den gang havde Intel problemer med at nå at få 14nm strukturen på plads til Broadwell-serien, og det er måske det samme vi ser i dag, hvor 'Cannonlake'-serien med 10nm struktur lader vente på sig.

Derfor er der tale om ændringer eller opgraderinger, som er målrettet forskellige nicher i markedet for CPU'er. Der er f.eks. bedre understøttelse af 4K, HDMI 2.0 og HDCP 2.2 er også understøttet, hvilket giver mulighed for et 4k signal ved 60Hz gennem HDMI-kabel.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

IT-Branchen

Udspil er som en racerbil med alt for lille motor

Regeringens vækstudspil viser gode takter, men der bliver ikke sat kraft og ressourcer nok bag, mener IT-Branchen, der frygter, Danmark risikerer ikke at komme i mål på mange væsentlige punkter.

Sådan konkluderer IT-Branchen efter regeringen har offentliggjort deres nye vækstudspil: 'Et stærkere Danmark - Vækst 2016'.

'Det er som om, at vi har sat os i en racerbil og er klar til løbet. Vi ved hvor målstregen er, og hvad vej vil skal for at nå målet, men vi har puttet en alt for lille motor i,' siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Specielt på tre områder mener IT-Branchen, at regeringen har lyttet til erhvervslivet.

Regeringen ønsker, at flere virksomheder investerer i ny teknologi, og derfor vil de indføre et større fradrag for de virksomheder, der investerer i forskning og udvikling (FoU). Det er også et vigtigt område, men forskning og udvikling er ikke nok, hvis man vil styrke det brede erhvervsliv gennem digitalisering og ny teknologi.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.