mboost-dp1

No Thumbnail

TSMC bygger to fabrikker til produktion af 2nm-chips i Taiwan

- Via Anandtech -

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

(TSMC) er i gang med at opbygge to fabrikker til produktion af 2nm-chips i Taiwan, mens de venter på regeringsgodkendelse til en tredje fabrik.

TSMC har tidligere opført nye fabrikker eller opgraderet eksisterende faciliteter for at imødekomme efterspørgslen efter nye procesteknologier, men med N2 (2nm-klasse) ser det ud til, at de tager en lidt anderledes tilgang.

Den første fabrik er planlagt til at blive placeret i Hsinchu County, ved siden af deres R1 forsknings- og udviklingscenter, og forventes at starte højvolumenproduktion af 2nm-chips i 2025. Den anden fabrik skal placeres i Kaohsiung og forventes at være i drift omkring 2026. Derudover arbejder TSMC på at få regeringens godkendelse til at bygge en tredje fabrik i Taichung, som potentielt kan være i drift i 2027.

Med disse tre fabrikker vil TSMC være i stand til at tilbyde stor kapacitet inden for 2nm-chips i de kommende år. TSMC forventer at starte højvolumen-produktion af 2nm-chips i anden halvdel af 2025.

Deres 2. generations 2nm-klasse procesteknologi, N2P, vil blive brugt til masseproduktion i 2026.

Gå til bund
Gravatar #1 - Wiking
25. jan. 2024 09:30
Det ville være bedre hvis de startede nogle produktioner i EU et sted.
Bare så når Kina kommer rullende ind over det hele, at vi stadig kan få chips.....
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login