mboost-dp1

Google Inc.

Top 10 af googlede spørgsmål i 2017: Er Jorden flad?

- Via TV 2 Nyhederne -

Google laver hvert år lister over de ord, spørgsmål og navne, som har trendet mest i år 2017 – altså de søgeord, der har haft den største stigning siden 1. januar.

Blandt de 10 mest googlede spørgsmål i Danmark er overraskende nok spørgsmål som “Er Jorden flad?” og “Hvad betyder despacito?”.

Listen over de 10 mest googlede spørgsmål i 2017 i Danmark er som følger:

(1) Hvem skal jeg stemme på?

(2) Hvordan bliver vejret?

(3) Hvordan laver man slim?

(4) Vild med dans, hvem røg ud?

(5) Hvornår spiller Caroline?

(6) Er Jorden flad?

(7) Hvad er stråling?

(8) Hvad betyder despacito?

(9) Hvor meget forbrænder man?

(10) Hvornår kommer Iphone 8?

Google har også udgivet en liste over de generelle søgeord, der trendede mest i 2017, som var:

(1) It

(2) Skam

(3) Fidgetspinner

(4) Matador

(5) Royal Arena

(6) Iphone 8

(7) Ed Sheeran

(8) Marcus og Martinus

(9) VM håndbold

(10) Peter Madsen

 

Bitcoin.com

Dansker er verdens første sportsudøver lønnet i bitcoins

- Via Finans -

Den schweiziske kryptovalutavirksomhed Bitcoin Suisse skal være hovedsponsor i ishockeyklubben Rungsted Seier Capital. Derfor skal en af spillerne, Nikolaj Rosenthal, nu fremover aflønnes i bitcoins i stedet for danske kroner. Nikolaj Rosenthal bliver således den første sportsudøver, der får sin løn betalt i bitcoins.

På nuværende tidspunkt kan chefen for Bitcoin Suisse, Niklas Nikolajsen, ikke sige om Nikolaj Rosenthals bitcoin-løn vil variere afhængig af kursen, eller hvordan lønnen skattemæssigt vil blive afviklet. Chefen for Bitcoin Suisse forestiller den slags lønninger vil blive mere og mere almindelige.

Rungsted Seier Capitals hjemmebane skifter, med sponsorskiftet, desuden navn til Bitcoin Arena og bliver udsmykket med en ni meter lang bitcoin på midten af banen.

 

Banedanmark

Førerløse S-tog på vej: 500 mennesker kan miste jobbet

- Via dr.dk -

Regeringen har besluttet, at driften af de i dag DSB-drevne S-tog skal sendes i udbud, så private operatører kan byde ind på projektet.

De penge, man sparer på at udlicitere projektet, kan samtidig dække de 4,5 milliarder, det vil koste at gøre S-togene førerløse.

Beslutningen om at gøre S-togene førerløse skaber utryghed blandt de omkring 500 lokomotivførere, der kører på S-togs-linjen.

Privatiseringen vil foregå efter Metro-modellen, hvor Metroselskabet ejer stationerne, skinnerne og togene, men et italiensk firma står for driften. Både beslutningen om, at der skal privatisering ind over, og at togene skal gøres førerløse, skaber utryghed blandt medlemmerne af Jernbaneforbundet, siger forbundsformand Henrik Horup.

S-togene er en af de DSB-afdelinger, som faktisk giver overskud, men en rapport fra Transportministeriet viser, at skiftet til førerløse tog vil kunne reducere udgifter til lokomotivførere med 269 millioner kr. og dertil mindre besparelser under områder som it, oplæring og support.

Overgangen til førerløse S-tog vil ske gradvist med en linje ad gangen i tilfælde af succesfuld pilotdrift på ringbanen i 2024-2026. I årene frem mod omlægningen mener Jernbaneforbundets formand, Henrik Horup, at der muligvis vil opstå problemer med nok lokomotivførere, da en del af dem vil skifte branche inden da.

Flickr - bongo vongo

Dansk kommune lækker tusindvis af CPR-numre

- Via TV 2 Nyhederne - , indsendt af Ufomekaniker

Kalundborg Kommune har ved et uheld blotlagt mere end 50.000 filer på grund af en sikkerhedsbrist i deres it-system.

Filerne inkluderer borgernes CPR-numre, lønoplysninger og administratorkoder til visse it-systemer i Kalundborg Kommune.

Sikkerhedsbristen skete, da it-afdelingen skulle tage en backup af deres it-systemer for en måned siden. I den sammenhæng blev filerne ved en fejl lagt ukrypteret op på en usikker ftp-server, som flere borgere og firmaer har adgang til. Da de opdagede fejlen trak de stikket på den berørte server med det samme.

Det pågældende it-system bliver brugt af kommunen til at hjælpe ansatte med it-problemer.

Man arbejder i øjeblikket på højtryk med at få overblik over sikkerhedsbristen.

ESO

Astronomer undersøger deform asteroide for fremmed teknologi

- Via TechSpot -

For nylig opdagede astronomer en cigar-formet asteroide på vej ind i vores solsystem. Den fik det hawaiianske navn Oumuamua. Dens unormale form – den er næsten 10 gange længere, end den er bred – har medført teorier om, at asteroiden kunne være sendt fra en fremmed civilisation.

Et projekt ved navn ‘Breakthrough Listen’ vil nu undersøge, om asteroiden kan have medbragt fremmed teknologi. Projektet koster omkring 100 millioner dollars og er finansieret af internetmilliardæren Yuri Milner.

En astronomiprofessor ved Harvard, som er rådgiver på projektet, er meget interesseret i den usædvanlige asteroide. Han siger, at den sandsynligvis er af naturlig oprindelse, men at de alligevel vil tjekke den for tegn på kunstig oprindelse så som radiosignaler.

På nuværende tidspunkt er asteroiden dobbelt så langt væk fra Jorden, som Solen er. Derfor vil man bruge Green Bank radio-teleskopet i West Virginia, som er det største i verden, til at tjekke om der er radiosignaler, eller alternativt om asteroiden indeholder vand, is eller er omgivet af en form for gasart.

Kaspersky Lab

Trump forbyder russisk antivirus-software

- Via TechCrunch - , indsendt af modgaard

Trump har underskrevet en ny lov, der forbyder alle føderale computere at have antivirus-software installeret fra det russiske firma Kaspersky Lab.

Loven er inkluderet i Fiscal Year 2018 National Defense Authorization Act (NDAA) og gælder også software fra firmaer associeret med Kaspersky Lab.

New Hampshire-senator Jeanne Shaheen var en af hovedfortalerne for loven. Hun fortæller, at det var på høje tid, at loven blev indført. Hun mener, der har været en stor sikkerhedsrisiko forbundet med softwaren og brugen af softwaren på embedsmænds computere.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab lukkede i sidste uge deres kontor i Washington D.C.

Synaptics

Fingeraftrykslæser under skærmen er klar til januar

- Via engadget -

Man har længe kunne låse diverse smartphones op ved at bruge sit fingeraftryk, men den sensor sidder som regel enten i bunden eller bag på telefonen. Til næste år er det slut med det, da fingeraftryks-sensorer under skærmen vil blive indført. Firmaet Synaptics afslører, at en unavngiven telefon vil blive fremvist til CES i januar, som gør brug af deres Clear ID-sensor.

Hvad for en telefon, det bliver, vides ikke, men et bud kunne være et kinesisk firma som Oppo, da deres søskende-firma Vivo tidligere har demonstreret lignende teknologi.

Den slags sensorer under telefonens display har normalvis det problem, at der er en smule forsinkelse i forhold til normale fingeraftryks-sensorer, men Synaptics hævder, at Clear ID er dobbelt så hurtigt som Face ID på telefoner som iPhone X.

Det smarte ved en sensor under skærmen er, at man, ligesom på en Iphone X, kan lave en skærm, der går hele vejen op og ned af telefonen – altså en telefon med ren skærm på forsiden.

SXC - jynmeyer

Frankrig forbyder mobil-telefoner i skolen

- Via The Guardian -

Fra september 2018 vil det være forbudt at bruge mobil-telefoner på skoler i Frankrig. Loven er gældende fra børnene starter i skole ved 6-års alderen, til de er omkring 15 år og starter på det, der svarer til gymnasiet i Danmark.

Børnene må gerne medbringe telefonen, men den bliver låst inde fra de møder ind, til de får fri, og de får heller ikke adgang til telefonen i pauserne.

Forbuddet var en del af Emmanuel Macrons valgkampagne, inden han blev valgt til præsident i år.

Uddannelses-ministeren ser også forbuddet som en sundhedsadvarsel til forældre og fortæller, at det er godt for børn under syv år ikke at bruge for meget tid foran en skærm.

Den franske hoved-lærerforening er skeptiske i forhold til overholdelse af forbuddet og forstår ikke helt, hvilket problem man prøver at løse.

Forældre-organisationer mener, at der er et logistisk problem med forbuddet. Hvor skal de gøre af telefonerne, og hvordan sikrer man, at telefonerne kommer tilbage til den rigtige ejermand? Man er i så fald nødt til at installere mange skabe på skolerne, hvor telefonerne kan låses inde.

Embedsmænd inden for uddannelsesområdet er nu i fuld gang med at undersøge, hvordan forbuddet skal indføres.

 

Casascius

Dansk netbutik glemte bitcoin-betaling – Nu har de 100.000 kr.

- Via tv2.dk -

Netbutikken Avexperten i Grenå solgte i 2014 en pladespiller til en værdi af 2.099 kr. Køberen betalte med 0,81 Bitcoin. I 2014 vidste ejeren ikke lige, hvordan han hævede de Bitcoins. Derfor gik de i glemmebogen.  Da han tjekkede d. 7. december, var den smule Bitcoin så steget til mere end 100.000 kr.

Avxperten indførte betaling med Bitcoin som et eksperiment i april 2014 til juni samme år. De stoppede hurtigt med eksperimentet, da kun én person brugte det som betaling, nemlig køberen af pladespilleren.

Indtil videre lader ejeren de 0,81 Bitcoin blive stående, så de forhåbentlig kan vokse mere i værdi. Avexperten overvejer nu, om man skal indføre betaling med kryptovalutaen igen.

Flickr - saschaaa

Billigt bredbånd fortsætter på finansloven: Test dit bredbåndsbehov

- Via Dansk Energi -

Sponsoreret indhold. Som en del af finansloven for 2018 er det besluttet at gøre BoligJobordningen permanent.

Det betyder, at der også i 2018 gives skattefradrag for nedgravning og indskydning af bredbåndskabler på egen grund.

BoligJobordningen giver fradrag på op til 12.000 kr. per person for håndværksydelser, hvor bredbånd fra og med 2016 blev inkluderet.

De gode bredbånds-nyheder stopper ikke her. Således er 100 millioner kroner blevet fordelt fra bredbåndspuljen til hurtigere bredbånd til private og virksomheder på omkring 4000 adresser i blandt andet Roskilde, Næstved, Lemvig, Billund og på Bornholm.

Artiklen er sponsoreret af Billig-Bredbånd.nu, som har lavet en hurtig test, hvor du kan få svar på, hvilken hastighed der er den rette for dig og dit bredbånds-forbrug. Du finder den her.